Pengikut

29 Disember 2015

Penutup 2015 yang membahagiakan..


Sedar tak sedar kita dah nak sampai pennghujung tahun 2015.. Tahun no mmg banyak kenangan yg tercipta utk aku sendiri .. Ewaaahh l!! Kahwin, dapat confirm, dapat beli rumah n di akhir2 hujung tahun 2015 ni muncul pulak satu berita gembira utk aku dgn asben hehehehehhe alhamdulillah rezeki!! 
Tadaaaa hehehhe alhamdulillah ni la dia rezeki hujung tahun.. Hehehe ada cerita di sebalik penantian yg penuh pancaroba ni hahaha.. 11 bulan berkahwin semua psgn mmg menanti zuriat sendiri huhu. Sepanjang bulan aku selalu rasa aku mengandung tiap2 bulan beli pregnancy test tapi biasalah result menghampakan
Last ari tu aku dah frust aku buang period tracker aku sebab aku kata takpelah bulan ni taknak tgk bila tarikh period huhuhu tup tup somi pulak tegur awak dah datang bulan ke.. Tiap2 hari tanya hehehe dalam ati aikk dia pulak eksited lebih hehehhe aku cakap entah belum lagi kot.. Aku dah tak ingat dah bila tarikh last.. Sampai la 28/12 pun masih belum dtg lagi aku cakap saya beli test kit tu tau.. Beli beli haaaa kaaaannn dua line terang benderang haaa taktau nak cakap .. Terus call semua org .. Family dgn kawan baik aku huhuhu tapi problem pulak aku x tau dah berapa minggu sebab aku da buang period tracker tu kan hehehhehe.. Ni masalah ni.  Semalam aku pun beli lagi satu jenama clear blue atas cadangan kawan2 hehehe walaupun dia bg bukan tepat2 takpe aku dah tau la baby ni da ada berapa lama hehehehhee 


Tadaaaaa dah 3++ maybe da 5w hehehehee Alhamdulillah syukur sgt .. Nanti baru nak pergi hospital hehehehe nak scan tak sabar rasa... Hehehe  

Baby duduk elok2 dlm perut yea.. Sihat selalu... Nanti kita jumpa yea.. 






















10 Disember 2015

Rumah pertamaku - SKY AWANI

Assalamualaikum. Heheeh tetiba hari ni rasa eksited pulak nak update pasal rumah even belum 100% dapatla kan .. Sesaje kenangan .. Hehe experience beli rumah pertama.. 

Lepas je konfem ari tu aku dapat duit kwsp dalam 54k macam tu.. 30k simpan 24k tu joli katokk huhu habis pulak tu haduih ganas betul belanja ape di beli pun tak tau.. Nasib sempat simpan 30k tu pun da terguna sikit tggl la 27k.. 

Mmm bila duit dah makin susut dengan nekadnya aku fikir kena cepat cari rumah kalau tak duit tu habis macam tu je.. Sekali ternampak dalam fb pasal SKY AWANI RESIDENSI dekat sentul.. Terus la aku call no yg tertera.. Asben pun bagi semangat suruh apply jugak dia suruh try..

Aku pun terus ke gallery dia dekat jalan ampang putra.. Pegi tengok tengok timbang timbang fikir fikir ermmm oklah jadi beli.. Harga 300k kena deposit 30k (10%) tapi kena bayar 5% dulu duit booked balance tu kena bayar bila nak sign snp.. 

Sebab aku ni kalau dak nekad hari dan nurani terus je nak2 pulak duit mmg da standby kan.. Terus completekan semua dokumen sekali dengN duit booked tu walaupun time tu ada rasa gigil jugak nak bayar huhuhu yela bila lagi nak rasa ada duit banyak gitu dalam bank huhuhu sedih tapi takpelah.. Terus hantar kat agen.. Then agen kata aku kena tunggu approval dari dbkl sama ada dapat ke tidak kan.. Yelah rumah mampu milik kan.. Tunggu punya tunggu dua hari lepas dapat call dari agen utk pergi cabut undi.. Oh ye rumah ni ada 35 tingkat ye huhu aku berharap aku dapat tingkat yg rendah takmo tinggi tinggi aku gayaaatt.. Dengan berkat doa suami hahaha dan selawat (suami pesan suruh selawat sebelum cabut) hehehe aku dapat tingkat 9 !!! Hoyeaaahh tak tinggi sangat!! Tolak 5 tingkat parking hehehe ok la kan.. Alhamdulillah rezeki..

Now tadi agen call dia kata DBKL dah approved aku punya permohonan huhu gembira tak terkata... Akhirnya impian nak ada rumah sendiri termakbul jugak. Sekarang ni aku nak kena sediakan dokumen utk uruskan loan .. Emmm sign snp dan sebagainya! Rumah ni dijangka siap tahun 2019... Sempat kot gaji kan.. Semoga semua urusan ni dipermudahkan.. Amiin!!!