Pengikut

14 April 2015

Tiba tiba aku giler FAREEDA ~~"

Hohoi assalamulaikum haha.. Tetiba muncul tetiba tenggelam.. Eleh bukan ada org baca pun hahahaha.. 

Nak kongsi kegilaan baru aku skrg ni... Tetiba aku gile tudung FAREEDA alamakk aiii.. Cane ntah blh terjebak.. Utk pertama kali nya aku beli berhelai2 jenama tudung ni huhu.. 

Asal boleh terjebak cenggini ceritanya.. Semua sedia maklumkan harga tudung fareeda yg dijual online tu mahal2 150-300 pun ada.. Aku heran biar betul harga tudung fareeda mahal cenggitu huhu aku pun join la beberapa fanpage fareeda.. Memang betul org jual online tudung fareeda ni mahal2 padhal tudung preluv @ 2ndhand.. Sampai la ada org yg komen dia kata dia beli tudung kat butik harga baru 100++ (kira mampu milikla) kenapa online jual sampai 200++ huhu jadi aku pun try la beli satu tudung fareeda nak merasa pakai la kan.. Tapi biasalah kalau beli online dia kata labuh aku pakai nampak leher huhu pastu batu tercabut macam2lah.. Harga aku beli 168. 
Cemana ntah tetiba terlintas nak pegi tgk sendiri berapa sebenarnya harga tudung fareeda kat butik dia.. 1stime kan mana la tau kat kl takde butik fareeda hahaha jenuh tanya org.. Rupanya ada beberapa buah butik je fareeda ni.. Pegi la aku dekat bangi.. Dgr citer pulak katanya nak masuk fareda kena beratur amek no bagai huhu.. 

Sampai je kat sana aku pegi masa tu weekday memang ada org tapi takde la kena amek no maybe bukan masa dia promo kot.. Sambil2 tu tgklah tudung dia.. Tekejut acik linda!! Takde pun harga starting 200++ yg 80 hengget pun ada .. Aku pun cari la tudung yg sama macam aku beli online tu.. Harga dia emmm 130 sesangkan aku beli online harga dia 168huhuhu dengan angin ape yg tetiba datang hahaha aku pun beli 4 helai tanpa tgk kiri kanan sebab aku geram dengan harga online yg jual tu. Hahahaha 

Sekarang jumlah tudung freeda dalam tangan dah ada 8 helai sebulan beli 2 hihihi... 

Ada je tudung fareeda yg labuh huhu percayalah.. Kalau tak yakin pegi la sendiri butik dia.. Utk pengetahuan aku ni tinggi kalau tudung singkat aku nak tutup ape.. Hohoho.. So rumors2 yg mengatakan semua tudung fareeda tu pendek Adalah fitnah semata2.. 

Harga dekat butik pun jauh lebih murah dari jual online.. Serius tak tipu.. 80 - 180 tu tak lari la.... Kain pun sedap pakai hihi

Eh tetiba cam terpromote fareeda pulK.. Huhu bukan nak promote cuma nak share je lagipun nak betulkan stigma masyarakat yg suka buat konklusi tanpa bukti.. Cuma dgr cerita org.. Pergi sendiri dan tgk baru puas hati lepas tu nak kutik baru blh kutuk hahahaha.. Tapi aku suka pakai fareeda skrg .. BYE!