Pengikut

25 Februari 2015

Pegi rumah mak mentua -live dari mh2660

Hahah haluu assalamualaikum.. Terbaik la update blog dalam flight sesambil dgr radio.. Haha kelas mak jemah. Aku dgn family berlepas ke lahad datu utk majlis aku belah laki + honeymoon sekali... Jgn ingat kenduri aku dah habis hokeeey.. Belum lagi .. No no no.. Aku pun blgbje buat rileks majlis kat sabah ni.. Huhu lupa diri sampai berat naik 6 kilo.. Mati la nakk!! 

Ini kali kedua aku dengan family ke sabah. Kali ni semua ada termasuk makcik2 aku pun ikut sekali hohoho!! 
Nampak x selfie atas flight hihi 

Doakn kami selamat sampai dan selamat balik n majlis  pun berjalan lancar amiin

18 Februari 2015

Lelaki diktator lepas kawen??

Assalamulaikum selamat tahun baru cina.. :) wahh tajuk je boleh mengundangkan haha tajuk ni takde kena mengena ngan hidup ataupun mati.. Saje je sebab ada terbaca dlm blog org.. 

Betui ke eh org kata lelaki ni lepas kawen bertukar jadi diktator.. Maksud diktator ni bertindak atas satu suara satu kuasa.. Yelah bila dah kawen perempuan hak milik mutlak lelaki kena la dgr cakap semua.. X blh melawan tak bau syurga.. Itu mmg tak dinafikan lah mmg tak blh lawan kenyataan tu.. Tapi macam ni lag ibarat bos yg gila kuasa.. Haa gituu anak buah takde suara tak blh bagi pendapat kena ikut cara dia je so... Apa akan jadi dgn company dia.. N anak buah tu bukan rasa taat dgn bos dah tapi lebih pada rasa takut.. Takut bila cakap bos tak terima n ada side effect lain. Urmm   Ni contoh ....hahahaha lebih kurang gitula  ibarat nye tu .. 

Bila dgn family dia nak kita layan tip top tapi dgn family kita dia layan macam family kita org luar.. Kesian perempun kan bila jadi macam ni dia terspeit antara suami dengan ibu bapa.. Lawan cakap shami derhaka tapi buat mak ayah kecik ati ape pulak rasanya.. Rasa jiwa tak tenteram kawen pun rasa macam tak direstui waaaahh kelas ko jah.. Bukan ape rasa kesian dgn org yg alami benda mcm ni.. Hutmm pasrah je la dek non huhu sabar tau!! 

06 Februari 2015

Lunch RM 10?? naaaa lupekan.

QHalu lama pulak x update .. Hehehehe taknak apdate pasal kawen buat masa ni.. Hihi hari ni nak citer pasal makan.. Berapa bajet korang sehari utk makan??? RM5? RM10? RM15?? RM15 tu banyak dah tau.. Ni kategori lunch nasik campur bukan lunch SR ke kepsi ke mekdi ke ni nasik campur.. Ada lagi ke  nasik campur RM10  ke bawah? Mesti la ada kat tempat aku ni je cekik darah..

Al-kisahnya cenggini.... 
Semalam ntah macam mana tekak ni sangat la teringin nak mKan ikan n sotong bakar kat tanglin tu. Swlalu aku ni jenis kalau beli makanan bawak duit rm20 paling banyak la sbb mNa la tau nak beli jajan ke kan. So singgahla kejap kat tanglin tu.. Emm amek nasik 1/2, gulai lemak cili api rebung, ikan bakar, sotong bakar jumlah dia jeng jeng jeng..... RM 21.50 huk huk nasib baik duit cukup kalau tak kena la singsing lengan xuci pinggan kan. 
Tadaaaa nila lauk daku semalam huhuhu taktau bak kata ape . Lepas ni mungkin setahn sekali je la aku makan nampaknya. 

Hari ni pulak tukar selera beli la. Makan kat masjid negara.. Emm hari ni sayur pucuk ubi, sambal mangga ikan bakar hagak2??? RM 9 hengget