Pengikut

26 Januari 2015

KEK KAWEN YG MENGECEWAKAN

 semangat pulak nak update blog sejak blh hapdate guna hp ni hihihi.. Sekali lagi nak review pasal majlis kawen ku hahaha.. Ini just ingatan utk bakal2 pengantin lah kan. Sebelum nak kawen aku banyak view pasal majlis2 org lain ada yg kena tipu pasal baju la katering la pelamin la. Ok pengalaman aku pulak tak tau nak kategori kan kena tipu ke atau aku tertipu dengan gelaran ke cemane ntah... Huhuhu 

Pasal kek kawen.. Kalau ikut utk majlis kawen aku kek tu akan jadi tumpuan sebab aku ada majlis potong kek.. Of course la semua akan tertumpu dekat kek kan. Nak dijadikan cerita, aku try la cari kek kawen dalam IG .. Kek ni memang cantik n sangat berkenan.. Tanya owner sebab aku ni "bajet" tak jadilah tempah dgn empunya gambar tu.. Sebab kek tu tempah harga dia 600 x silap walhal mmg tulah standard harga kek kawen kan... Emmm 

Aku pun amek la gambar kek tu try mintak org lain buatkan dgn bersungguhnya si pembuat yg bergelar chef tu kata ok boleh buat dia charge 300 je .. Ok gembira la hati aku masa tu sebab dapat harga separuh kan... Pastu pulak dia chef jadi aku pun kompiden la yg dia boleh buat walaupun bukan dia punya kan. 

Masa hari yg dinanti2kan dah tiba..masa berarak masuk dewan tu aku memang tercari2 kelibat kek aku yg sngat pada aku eksklusif.. Dah la da eksyen dgn kawan2 kata kek kawen kite dpt murah n cantik... Sekali tgk YA ALLAH!! Serius mengucap panjang aku!!! Sedih tak hengat! X tau nak describe kek ke, busut ke rumah sponge bob ke ape ntah!! Mmg kecewa... Lari 200% dari gambar yg alu bg.. Aku tanye mak kenapa kek tu jadi macam tu.. Mak aku pun sakit ati. Chef tu siap cakap kenapa pilih design tu x cantik!! Siap tunjuk kek kawen yg dia buat!! HELLO UNCLE CHEF! kalau x reti buat kata tak reti kan senang!!! Dengan hati yg menyesalnya terus aku cakap menyesal tak buat dgn org empunya kek yg sebenar.. Huhuhu takpun kalau tau jadi gini baik aku oder pulut kuning je huhuhu...

So nasihat utk bakal2 pengantin :- 

Jgn tertipu dgn yg murah;
Jgn kedek sgt kalau nak lawo; hohoho

Kek tu mmg aku tak makan langsung sape abeskan pun x tau huhuhu

Kek sebenar macam ni 

Kek yang dapat .. Tolong jgn ketawa sampai pengsan ok!!! 
Kek rumah sponge bob kata adik aku... 

Nampak!! Nampak!! Senget.. Condong menara tak jadi menara huhuhu kecewa siot!!! Arghh stress tgk!  

p/s : kalau aku suruh buat yg macam nii ...
Tak tau la jadi cemaneeee huhuhu 

25 Januari 2015

Treat me like a queen then i'll treat u like a king


Selesai ijab kabul

Assalamualaikum hoho lama tak update. Agak bizi menguruskan hal kawen hehehe. Akhirnya selesai dah majlis aku n aku pun dah tukar tittle jadi isteri org sekarang... Fuhhhhhhh nak kata lega tak lega macam tu la perasaannya sekarang. Harap rumah tangga kami ni bertahan spi le hari tua. Emm... Aamiin... Sekarang aku nak kena fikir masa depan. Banyak hati nak kena jaga. 

Tq kawan2 yg dtg ke kenduri saya ehheehe ramai n sgt x dijangka. Doakanlah yg terbaik utk aku dan suami haha.. Macam pelik bila sebut suami.. Hehehe.. Semoga kehidupan beetambah baik dari hari ke hari.. Aamiin