Pengikut

18 Februari 2015

Lelaki diktator lepas kawen??

Assalamulaikum selamat tahun baru cina.. :) wahh tajuk je boleh mengundangkan haha tajuk ni takde kena mengena ngan hidup ataupun mati.. Saje je sebab ada terbaca dlm blog org.. 

Betui ke eh org kata lelaki ni lepas kawen bertukar jadi diktator.. Maksud diktator ni bertindak atas satu suara satu kuasa.. Yelah bila dah kawen perempuan hak milik mutlak lelaki kena la dgr cakap semua.. X blh melawan tak bau syurga.. Itu mmg tak dinafikan lah mmg tak blh lawan kenyataan tu.. Tapi macam ni lag ibarat bos yg gila kuasa.. Haa gituu anak buah takde suara tak blh bagi pendapat kena ikut cara dia je so... Apa akan jadi dgn company dia.. N anak buah tu bukan rasa taat dgn bos dah tapi lebih pada rasa takut.. Takut bila cakap bos tak terima n ada side effect lain. Urmm   Ni contoh ....hahahaha lebih kurang gitula  ibarat nye tu .. 

Bila dgn family dia nak kita layan tip top tapi dgn family kita dia layan macam family kita org luar.. Kesian perempun kan bila jadi macam ni dia terspeit antara suami dengan ibu bapa.. Lawan cakap shami derhaka tapi buat mak ayah kecik ati ape pulak rasanya.. Rasa jiwa tak tenteram kawen pun rasa macam tak direstui waaaahh kelas ko jah.. Bukan ape rasa kesian dgn org yg alami benda mcm ni.. Hutmm pasrah je la dek non huhu sabar tau!! 

Tiada ulasan: