Pengikut

29 Disember 2015

Penutup 2015 yang membahagiakan..


Sedar tak sedar kita dah nak sampai pennghujung tahun 2015.. Tahun no mmg banyak kenangan yg tercipta utk aku sendiri .. Ewaaahh l!! Kahwin, dapat confirm, dapat beli rumah n di akhir2 hujung tahun 2015 ni muncul pulak satu berita gembira utk aku dgn asben hehehehehhe alhamdulillah rezeki!! 
Tadaaaa hehehhe alhamdulillah ni la dia rezeki hujung tahun.. Hehehe ada cerita di sebalik penantian yg penuh pancaroba ni hahaha.. 11 bulan berkahwin semua psgn mmg menanti zuriat sendiri huhu. Sepanjang bulan aku selalu rasa aku mengandung tiap2 bulan beli pregnancy test tapi biasalah result menghampakan
Last ari tu aku dah frust aku buang period tracker aku sebab aku kata takpelah bulan ni taknak tgk bila tarikh period huhuhu tup tup somi pulak tegur awak dah datang bulan ke.. Tiap2 hari tanya hehehe dalam ati aikk dia pulak eksited lebih hehehhe aku cakap entah belum lagi kot.. Aku dah tak ingat dah bila tarikh last.. Sampai la 28/12 pun masih belum dtg lagi aku cakap saya beli test kit tu tau.. Beli beli haaaa kaaaannn dua line terang benderang haaa taktau nak cakap .. Terus call semua org .. Family dgn kawan baik aku huhuhu tapi problem pulak aku x tau dah berapa minggu sebab aku da buang period tracker tu kan hehehhehe.. Ni masalah ni.  Semalam aku pun beli lagi satu jenama clear blue atas cadangan kawan2 hehehe walaupun dia bg bukan tepat2 takpe aku dah tau la baby ni da ada berapa lama hehehehhee 


Tadaaaaa dah 3++ maybe da 5w hehehehee Alhamdulillah syukur sgt .. Nanti baru nak pergi hospital hehehehe nak scan tak sabar rasa... Hehehe  

Baby duduk elok2 dlm perut yea.. Sihat selalu... Nanti kita jumpa yea.. 






















10 Disember 2015

Rumah pertamaku - SKY AWANI

Assalamualaikum. Heheeh tetiba hari ni rasa eksited pulak nak update pasal rumah even belum 100% dapatla kan .. Sesaje kenangan .. Hehe experience beli rumah pertama.. 

Lepas je konfem ari tu aku dapat duit kwsp dalam 54k macam tu.. 30k simpan 24k tu joli katokk huhu habis pulak tu haduih ganas betul belanja ape di beli pun tak tau.. Nasib sempat simpan 30k tu pun da terguna sikit tggl la 27k.. 

Mmm bila duit dah makin susut dengan nekadnya aku fikir kena cepat cari rumah kalau tak duit tu habis macam tu je.. Sekali ternampak dalam fb pasal SKY AWANI RESIDENSI dekat sentul.. Terus la aku call no yg tertera.. Asben pun bagi semangat suruh apply jugak dia suruh try..

Aku pun terus ke gallery dia dekat jalan ampang putra.. Pegi tengok tengok timbang timbang fikir fikir ermmm oklah jadi beli.. Harga 300k kena deposit 30k (10%) tapi kena bayar 5% dulu duit booked balance tu kena bayar bila nak sign snp.. 

Sebab aku ni kalau dak nekad hari dan nurani terus je nak2 pulak duit mmg da standby kan.. Terus completekan semua dokumen sekali dengN duit booked tu walaupun time tu ada rasa gigil jugak nak bayar huhuhu yela bila lagi nak rasa ada duit banyak gitu dalam bank huhuhu sedih tapi takpelah.. Terus hantar kat agen.. Then agen kata aku kena tunggu approval dari dbkl sama ada dapat ke tidak kan.. Yelah rumah mampu milik kan.. Tunggu punya tunggu dua hari lepas dapat call dari agen utk pergi cabut undi.. Oh ye rumah ni ada 35 tingkat ye huhu aku berharap aku dapat tingkat yg rendah takmo tinggi tinggi aku gayaaatt.. Dengan berkat doa suami hahaha dan selawat (suami pesan suruh selawat sebelum cabut) hehehe aku dapat tingkat 9 !!! Hoyeaaahh tak tinggi sangat!! Tolak 5 tingkat parking hehehe ok la kan.. Alhamdulillah rezeki..

Now tadi agen call dia kata DBKL dah approved aku punya permohonan huhu gembira tak terkata... Akhirnya impian nak ada rumah sendiri termakbul jugak. Sekarang ni aku nak kena sediakan dokumen utk uruskan loan .. Emmm sign snp dan sebagainya! Rumah ni dijangka siap tahun 2019... Sempat kot gaji kan.. Semoga semua urusan ni dipermudahkan.. Amiin!!! 










28 September 2015

Dah dapat surat tangguh belajar dari UPM YAHOO!!

Yahoooo akhirnya surat yg ditunggu tunggu telah tiba hihihihi syoknyaaa... Surat penangguhan semester aku yeay lepas ni da blh setelkan urusan CUTI . Kemungkinan daftar awal bulan 2 3hb giteww.. Hihi tak sabarnya nak jadi student balik.. Ehek eheeekkk... Nanti bila aku setelkan proses cuti bergaji aku dulu nanti aku cerita ye cemane nak pohon cuti bergaji penuh bagi org kerja gomen.. Hokey darling darling sekalian!! Bubai workout sat! 

27 September 2015

macam nak meniaga balik je hoho

assalamualaikum hahaha.. tetiba je ni feeling lama datang balik. haa korang jgn tak tau dahulu kala aku adalah sang penjual tudung ye sahabat he eh!! hahah aku lah model aku lah owner .. giteewww... siap ada blog lagi u olls! blog aku nama http://cuzzee2cuzzee.blogspot.my/ taauu!! haa sekarang ni tetibe je fefiling cam nak meniaga tudung balik .. haaa ape kate setuju tak kalau cuzzee2cuzzee bukak balik semula. jual tudung ni satu kepayahan dia sebab kita kena cepat ikut trend dia. kalau tak kau pakai la tudung kau yg berlambak tu hahahha.. sebab bila aku meniaga tudung trend tudung kat malaysia (kite fokus kat malaysia laa) sangat cepat.. seminggu dua minggu trend dah lain.. dulu memula aku jual tudung chiffon lepas seminggu dua keluar tudung yang ada kedut2 tu.. tudung chiffon tak abes lagi ni haaa kau hado! sape yg pakai tentulah owner .. huhuhu.. tapi masa tu modal tak banyak RM 200 je lagipun tudung aku beli ready made punya. hurmm tak pandai jahit kan.
so memandangkan taun depan aku nak sambung belajar full time banyak lah masa aku nanti kan,, haa dat's wai la i olls nak meniaga balik sementara i olls takde komitmen anak lagi kecuali komitmen kepada suami haa giteww..

nanti iolls fikir2kan dulu planning ni lagipun ekonomi tak berapa nak celik sgt skrg sangatlah bagus kan kalau kite mulakan perniagaan kecil2an ni kan kan kan!!! setuju taaakkk

24 September 2015

SOALAN LEPAS KAWEN ... DAH ADA ISI KE???


Soalan faveret semua org sekarang ni bila jumpa aku... soalan stress aku panggil hahhaha .. sebab bukan aku sorang je semua orang yg kahwin tapi takde rezeki anak lagi. emmm kadang2 nangis jugak.. huhuhu baru ni asben aku ajak jumpa doktor. hehe nasib dia yg request dulu. selalu lelaki kan jarang nak jumpa dr kalau2 bab2 gini.. aku dah survey n dah buat appointment dekat klinik dr. Hamet Arshat ni pun atas rekemen kawan2 suruh ke sana.. tapi appointment dia tu bulan 5 taun depan haaaa kau hadoooo?? hahhaha lama kot nak tunggu.. takpe sementara nak tunggu tu blh lagi ikhtiar cara lain kan.. ingat anak ni boleh beli2 ? huhuh sabar la ada la rezeki nanti .. jgn baik akak stress hokeeeyy


19 Ogos 2015

SAMBUNG BELAJAR

Alhamdulillah rezeki aku lepas kawen sangat baik.. Alhamdulillah syukur sangat2 . Berita baik lagi taun ni aku da dapat tawaran keputusan utk sambung master.. Huhu terujaaa!! Nasib asben tak menghalang malah menggalakkan hehehe alhamdulillah! Sepatut kena masuk bulan 9 tapi surat baru dapat so aku tak sempat nak mohon cuti belajar gaji penuh.. Kena tangguh masuk ke semester kedua.. Hehhe tak sabarnyaaaa nak jadi student balik!!

04 Julai 2015

[ STICKY POST] JOM EXCHANGE LINK TOGETHER- GETHER :)


Hello hye! assalamualaikum, 
tq singgah blog yang ala-ala ni...saya cuba nak aktifkn blog saya
apa kata kita tukar2 link blog... hehe ape kata? ape kata
feel free to drop ur link dekat comment bawah tu ye... 
saya follow balik..


THANK YOU SO MUCH!!! MUAAXXX!!!

Akhirnya siap jugak gambar kawen aku!!




Assalamualaikum. Salam ramadhan almubarak..

Dah tujuh bulan kawen akhirnya siap jugak album dgn video kawen aku huhu.. Mmg kena kejar gile2 huhu kalau tak sampai skrg belum tentu dapat. Walaupun aku push diorang suruh siapkan, nasib diorang masih jaga kualiti.. Gambar cantik video pun cantik.. Mmg puas hati walaupun lambat hehe.. Aku risau je aku dok push2 sekali dia balas dendam dia buat gambar aku ala kadar je huhu .. Tapi hasil dia nasib x mengecewakan.. Sesungguhnya aku sangat merekomen kawan2 kat luar sana utk amek photographer ni utk majlis korang. Harga pun berbaloi.. 





Ni aku nak rekemenkan kat korang ye 

Baju outdoor : adamdanhawabridal - area ampang dekat ampang waterfront (fb&ig) 

Photografer & video : Ltcpictures (facebook&ig) 

Mekap nikah & sanding : rajafeenamakeup artist (fb & ig) 

Mekap outdoor : makeupbyfameeradzi (ig) 

Jgn takut jgn risau semua yg aku rekomen ni terbaaaikkk

Tq .. Tq so mucchhh .. U all really made my day !!! 







23 Jun 2015

Menghidupkan kembali kegemilangan kad raya


Assalamualaikum.. Salam 7 ramadhan utk semua.. Hehhee.. Selamat berpuasa ye.. Saje nak flashback memori korang semua, masa sebelum wujudnya zaman it media sosial n what apps ni kad raya lah cara kita ucapkan selamat hari raya pada sahabat handai.. Ingat dulu aku lawan ngan kakak aku siapa yg paling banyak dapat kad raya.. Dah tentu le aku kalah sebab aku tak glamor macam kakak aku.. Kitorang siap tunggu posmen lagi.. Kalau posmen lalu je lahai kecewa nyer rasa hahaha.. Dah dapat kad raya pastu siap gantung lagi kat dinding.. Hehe kenangan semua.. Budak skrg ni ada tak buat mcm tu...

Jadi....

Utk tahun ni hehehe aku dah nekad taknak wish kawan2 ikut hp.. Aku nak hantar kad raya kat semua org termasuklah dekat makcik n mak mertua .. Hihi 

Langkah pertama - beli la kad raya 
Kedua- kumpul alamat sebanyak mana yang blh..
Ketiga - isi dalam kad raya wish jela takan nak cerita panjang2 kan.. Oo yess pantun jgn lupa.. Hehehe
Keempat - pos laa haha
Kelima - tunggu respon dari kawan2 .. Errr krik krikk hahaha diorang rajin macam aku ke hahaha

Kebanyakkan dari kawan2 bila aku cakap nak alamat utk pos kad raya semua eksited n tak sabar nak dapat kad raya... Nampak tak sebenarnya semua org tindu nak dapat kad raya.. Eksited nak tunggu posmen ... Tapi tulah.. Apa nak buat banyak halangan dan kekangan..

Stok kad raya 


Sori malas nak tulis hahaha tapi aku ikhlas ni seriusssss!!!!


Sudah baca tolong gantung yeeee!! Snap picture sebagai bukti hahaha
Haha semoga dengan kehadiran kad ini akan kembalikan nostalgia kita dulu kala..

Semangat aku taun ni hahaha  
 


03 Jun 2015

Honeymoon kali kedua di chiangmaii!!


Assalamualaikum hehehe baru ni aku pegi honeymoon tapi bukan berdua ramai sebab ikut asben punya company trip.. Emm memang betul la org kata sekali kita merantau sendiri bila gi ngan agen ni tak berapa syok huhu syok lagi jalan sendiri... Hurmm tapi takpe atleast dapat jalan jugak hehe kira thailand ni negara kedua aku pegi lepas korea hehehe 







Hehe sekian terima kasih hehehehee muahciked!!

17 Mei 2015

Something is not right happening here

Its hard for me to say something is bot right between me and him.. Lack of communication, still live in our own life eventhough our marriage is now in the middle of year. 

What ever it is, its happened now.. I have to face it no matter what.. This is what i want, this is my choice, i make my own decision.. So take it. May allah can help me aamiin 

- somebody told me her marriage story is not good as he want.. As a friend and women i just can give her shoulder to cry.. 

14 April 2015

Tiba tiba aku giler FAREEDA ~~"

Hohoi assalamulaikum haha.. Tetiba muncul tetiba tenggelam.. Eleh bukan ada org baca pun hahahaha.. 

Nak kongsi kegilaan baru aku skrg ni... Tetiba aku gile tudung FAREEDA alamakk aiii.. Cane ntah blh terjebak.. Utk pertama kali nya aku beli berhelai2 jenama tudung ni huhu.. 

Asal boleh terjebak cenggini ceritanya.. Semua sedia maklumkan harga tudung fareeda yg dijual online tu mahal2 150-300 pun ada.. Aku heran biar betul harga tudung fareeda mahal cenggitu huhu aku pun join la beberapa fanpage fareeda.. Memang betul org jual online tudung fareeda ni mahal2 padhal tudung preluv @ 2ndhand.. Sampai la ada org yg komen dia kata dia beli tudung kat butik harga baru 100++ (kira mampu milikla) kenapa online jual sampai 200++ huhu jadi aku pun try la beli satu tudung fareeda nak merasa pakai la kan.. Tapi biasalah kalau beli online dia kata labuh aku pakai nampak leher huhu pastu batu tercabut macam2lah.. Harga aku beli 168. 
Cemana ntah tetiba terlintas nak pegi tgk sendiri berapa sebenarnya harga tudung fareeda kat butik dia.. 1stime kan mana la tau kat kl takde butik fareeda hahaha jenuh tanya org.. Rupanya ada beberapa buah butik je fareeda ni.. Pegi la aku dekat bangi.. Dgr citer pulak katanya nak masuk fareda kena beratur amek no bagai huhu.. 

Sampai je kat sana aku pegi masa tu weekday memang ada org tapi takde la kena amek no maybe bukan masa dia promo kot.. Sambil2 tu tgklah tudung dia.. Tekejut acik linda!! Takde pun harga starting 200++ yg 80 hengget pun ada .. Aku pun cari la tudung yg sama macam aku beli online tu.. Harga dia emmm 130 sesangkan aku beli online harga dia 168huhuhu dengan angin ape yg tetiba datang hahaha aku pun beli 4 helai tanpa tgk kiri kanan sebab aku geram dengan harga online yg jual tu. Hahahaha 

Sekarang jumlah tudung freeda dalam tangan dah ada 8 helai sebulan beli 2 hihihi... 

Ada je tudung fareeda yg labuh huhu percayalah.. Kalau tak yakin pegi la sendiri butik dia.. Utk pengetahuan aku ni tinggi kalau tudung singkat aku nak tutup ape.. Hohoho.. So rumors2 yg mengatakan semua tudung fareeda tu pendek Adalah fitnah semata2.. 

Harga dekat butik pun jauh lebih murah dari jual online.. Serius tak tipu.. 80 - 180 tu tak lari la.... Kain pun sedap pakai hihi

Eh tetiba cam terpromote fareeda pulK.. Huhu bukan nak promote cuma nak share je lagipun nak betulkan stigma masyarakat yg suka buat konklusi tanpa bukti.. Cuma dgr cerita org.. Pergi sendiri dan tgk baru puas hati lepas tu nak kutik baru blh kutuk hahahaha.. Tapi aku suka pakai fareeda skrg .. BYE!



25 Februari 2015

Pegi rumah mak mentua -live dari mh2660

Hahah haluu assalamualaikum.. Terbaik la update blog dalam flight sesambil dgr radio.. Haha kelas mak jemah. Aku dgn family berlepas ke lahad datu utk majlis aku belah laki + honeymoon sekali... Jgn ingat kenduri aku dah habis hokeeey.. Belum lagi .. No no no.. Aku pun blgbje buat rileks majlis kat sabah ni.. Huhu lupa diri sampai berat naik 6 kilo.. Mati la nakk!! 

Ini kali kedua aku dengan family ke sabah. Kali ni semua ada termasuk makcik2 aku pun ikut sekali hohoho!! 
Nampak x selfie atas flight hihi 

Doakn kami selamat sampai dan selamat balik n majlis  pun berjalan lancar amiin

18 Februari 2015

Lelaki diktator lepas kawen??

Assalamulaikum selamat tahun baru cina.. :) wahh tajuk je boleh mengundangkan haha tajuk ni takde kena mengena ngan hidup ataupun mati.. Saje je sebab ada terbaca dlm blog org.. 

Betui ke eh org kata lelaki ni lepas kawen bertukar jadi diktator.. Maksud diktator ni bertindak atas satu suara satu kuasa.. Yelah bila dah kawen perempuan hak milik mutlak lelaki kena la dgr cakap semua.. X blh melawan tak bau syurga.. Itu mmg tak dinafikan lah mmg tak blh lawan kenyataan tu.. Tapi macam ni lag ibarat bos yg gila kuasa.. Haa gituu anak buah takde suara tak blh bagi pendapat kena ikut cara dia je so... Apa akan jadi dgn company dia.. N anak buah tu bukan rasa taat dgn bos dah tapi lebih pada rasa takut.. Takut bila cakap bos tak terima n ada side effect lain. Urmm   Ni contoh ....hahahaha lebih kurang gitula  ibarat nye tu .. 

Bila dgn family dia nak kita layan tip top tapi dgn family kita dia layan macam family kita org luar.. Kesian perempun kan bila jadi macam ni dia terspeit antara suami dengan ibu bapa.. Lawan cakap shami derhaka tapi buat mak ayah kecik ati ape pulak rasanya.. Rasa jiwa tak tenteram kawen pun rasa macam tak direstui waaaahh kelas ko jah.. Bukan ape rasa kesian dgn org yg alami benda mcm ni.. Hutmm pasrah je la dek non huhu sabar tau!! 

06 Februari 2015

Lunch RM 10?? naaaa lupekan.

QHalu lama pulak x update .. Hehehehe taknak apdate pasal kawen buat masa ni.. Hihi hari ni nak citer pasal makan.. Berapa bajet korang sehari utk makan??? RM5? RM10? RM15?? RM15 tu banyak dah tau.. Ni kategori lunch nasik campur bukan lunch SR ke kepsi ke mekdi ke ni nasik campur.. Ada lagi ke  nasik campur RM10  ke bawah? Mesti la ada kat tempat aku ni je cekik darah..

Al-kisahnya cenggini.... 
Semalam ntah macam mana tekak ni sangat la teringin nak mKan ikan n sotong bakar kat tanglin tu. Swlalu aku ni jenis kalau beli makanan bawak duit rm20 paling banyak la sbb mNa la tau nak beli jajan ke kan. So singgahla kejap kat tanglin tu.. Emm amek nasik 1/2, gulai lemak cili api rebung, ikan bakar, sotong bakar jumlah dia jeng jeng jeng..... RM 21.50 huk huk nasib baik duit cukup kalau tak kena la singsing lengan xuci pinggan kan. 
Tadaaaa nila lauk daku semalam huhuhu taktau bak kata ape . Lepas ni mungkin setahn sekali je la aku makan nampaknya. 

Hari ni pulak tukar selera beli la. Makan kat masjid negara.. Emm hari ni sayur pucuk ubi, sambal mangga ikan bakar hagak2??? RM 9 hengget 







26 Januari 2015

KEK KAWEN YG MENGECEWAKAN

 semangat pulak nak update blog sejak blh hapdate guna hp ni hihihi.. Sekali lagi nak review pasal majlis kawen ku hahaha.. Ini just ingatan utk bakal2 pengantin lah kan. Sebelum nak kawen aku banyak view pasal majlis2 org lain ada yg kena tipu pasal baju la katering la pelamin la. Ok pengalaman aku pulak tak tau nak kategori kan kena tipu ke atau aku tertipu dengan gelaran ke cemane ntah... Huhuhu 

Pasal kek kawen.. Kalau ikut utk majlis kawen aku kek tu akan jadi tumpuan sebab aku ada majlis potong kek.. Of course la semua akan tertumpu dekat kek kan. Nak dijadikan cerita, aku try la cari kek kawen dalam IG .. Kek ni memang cantik n sangat berkenan.. Tanya owner sebab aku ni "bajet" tak jadilah tempah dgn empunya gambar tu.. Sebab kek tu tempah harga dia 600 x silap walhal mmg tulah standard harga kek kawen kan... Emmm 

Aku pun amek la gambar kek tu try mintak org lain buatkan dgn bersungguhnya si pembuat yg bergelar chef tu kata ok boleh buat dia charge 300 je .. Ok gembira la hati aku masa tu sebab dapat harga separuh kan... Pastu pulak dia chef jadi aku pun kompiden la yg dia boleh buat walaupun bukan dia punya kan. 

Masa hari yg dinanti2kan dah tiba..masa berarak masuk dewan tu aku memang tercari2 kelibat kek aku yg sngat pada aku eksklusif.. Dah la da eksyen dgn kawan2 kata kek kawen kite dpt murah n cantik... Sekali tgk YA ALLAH!! Serius mengucap panjang aku!!! Sedih tak hengat! X tau nak describe kek ke, busut ke rumah sponge bob ke ape ntah!! Mmg kecewa... Lari 200% dari gambar yg alu bg.. Aku tanye mak kenapa kek tu jadi macam tu.. Mak aku pun sakit ati. Chef tu siap cakap kenapa pilih design tu x cantik!! Siap tunjuk kek kawen yg dia buat!! HELLO UNCLE CHEF! kalau x reti buat kata tak reti kan senang!!! Dengan hati yg menyesalnya terus aku cakap menyesal tak buat dgn org empunya kek yg sebenar.. Huhuhu takpun kalau tau jadi gini baik aku oder pulut kuning je huhuhu...

So nasihat utk bakal2 pengantin :- 

Jgn tertipu dgn yg murah;
Jgn kedek sgt kalau nak lawo; hohoho

Kek tu mmg aku tak makan langsung sape abeskan pun x tau huhuhu

Kek sebenar macam ni 

Kek yang dapat .. Tolong jgn ketawa sampai pengsan ok!!! 
Kek rumah sponge bob kata adik aku... 

Nampak!! Nampak!! Senget.. Condong menara tak jadi menara huhuhu kecewa siot!!! Arghh stress tgk!  

p/s : kalau aku suruh buat yg macam nii ...
Tak tau la jadi cemaneeee huhuhu 

25 Januari 2015

Treat me like a queen then i'll treat u like a king


Selesai ijab kabul

Assalamualaikum hoho lama tak update. Agak bizi menguruskan hal kawen hehehe. Akhirnya selesai dah majlis aku n aku pun dah tukar tittle jadi isteri org sekarang... Fuhhhhhhh nak kata lega tak lega macam tu la perasaannya sekarang. Harap rumah tangga kami ni bertahan spi le hari tua. Emm... Aamiin... Sekarang aku nak kena fikir masa depan. Banyak hati nak kena jaga. 

Tq kawan2 yg dtg ke kenduri saya ehheehe ramai n sgt x dijangka. Doakanlah yg terbaik utk aku dan suami haha.. Macam pelik bila sebut suami.. Hehehe.. Semoga kehidupan beetambah baik dari hari ke hari.. Aamiin