Pengikut

26 November 2014

PERSEDIAAN KAHWIN PART 5 - baju bertandang sponsor .. retis sangat!

Assalamualaikum selamat pagi.. huhuhu... sambil - sambil menghitung hari sambil2 tu jugak resah selagi tak setel.. serabut perut kata ko... sabtu lepas aku ke rumah bakal kakak ipar aku... kan dia nak sponsor utk belah sana.. hihihi pelamin, baju semua lah! dia ni dulu kerja butik ngan kakak dia, so dia da pandai buat bisnes sendiri la... tapi takde kedai start dari rumah.. baguskan.. rasa macam nak jadi sleeping partner pulak hihihi...

sambung.. ok! sampai je kat rumah dia, kitorang makan dulu, pastu pegi la fitting baju.. macam biasa.. tak tekejut pun baju aku tak muat.. okbai! try yg tu tak muat try yang ni tak muat... aisshhh sabo jelaa!!! last2 kakak tu kata dia buat baju baru je kat aku... huahahahahha!!! dapat la baju sanding baru.. kaler kuning... hihihi cantik jugak warna tu... orang nak sponsor takleh komen banyak nanti designer marah masuk instagram pulak! kuang..kuang..kuang.. dapatlah fefeling artis sket! hahahaha... mati la nak!! sponsor top to toe... :P

sekian saje cerita riak dari saya.. ngeh..ngeh..ngeh!!

15 November 2014

persediaan kahwin Part 4 - selesai sudah urusan dokumen

assalamualaikum.. hehehe akhirnya selesai sudah urusan dokumen aku... perkara paling penting dalam urusan kahwin di Malaysia... hahaha ambek ko! jumaat lepas aku mintak pelepasan dekat pegawai aku nak pergi Jabatan Agama Islam Daerah Hulu Langat.. mana letak nya?? nun kat bangi nuuuu huhuhu bapak jauh gila.. sampai je kat sana amek no .. kena tunggu empat nombor. bukan org tak ramai.. orang ramai tapi agaknya bukan urusan nak serah borang kot... hehehe sampai turn aku terus serah borang kat kaunter.. bawak ke kaunter bayaran.. bayar RM10 tunggu print dah siap!! hahaha tahniah linda... senang keje kan... dokumen da complete takyah banyak citer la kan..

Lagi satu masalah dj/ pa system pun dah setel... hehehe... aku try cari dalam FB, aku ingat harga PA System ni 100-200 hahah rupanya cecah 800 jugak oi... masa deal org tu cakap kat aku harga boleh runding.. haha aku cakap 400 boleh ke.. :P mana la tau kan harga sebenar berapa... huhuhu... nasib la owner ni ok dia bg la harga tgh2.. 550.. ok la kan.. hehe tak la berat sangat... huhuhu... setel sudah masalah aku.. macam biasa standby duitt jelaaa...hohoho...

13 November 2014

Persiapan kahwin Part 3 - Kira Duit

tik tok... tik tok.. hohoho nampak tak aku tengah menghitung hari. heehe sebelum mula berbicara eloklah diberi salam... ASSALAMUALAIKUM...

Aku ada masa lagi 2 bulan...macam mana ye preparation setakat hari ni? heheh lama kan tak update hik..hik!! maapkan saya... setakat hari ni -

Dokumen-dokumen : setel! hahaha yahooo ni yang penting.. hari ni tinggal nak submit dekat JAID je..

Kad kahwin : setel jugak.. aku design sendiri.. hantar print je... skrg tgh tunggu diorang akan pos laju.. kos RM205 termasuk pos.. kalau ikut harga asal RM 185

butik pengantin : payment kedua aku da bayar RM 1000... total setakat hari ni yang da bayar : RM 1500.. balance 2400...kena langsai sebulan sebelum kahwin .. means bulan 12 le huhuhu

gambar + video : pun da bayar second payment RM 1000.. total dah bayar RM2000 .. balance jadi 1450

inai : dah tempah inai dengan leahenna_artist... dah bayar deposit RM 50.. balance bayar masa hari jadi nanti.. aku saje je gedik2 nak inai ukir2 hahaha tgk macam cantik je... inai ni belah perempuan je.. lelaki taknak pakai ..

barang2 kahwin lain : kotak bunga telur, bunga pahar, telur, gift utk budak2, semua setel! yg ni tak ingat dah belanja berapa.. bunga hantaran beli sikit je.. recyle bunga masa tunang n bunga masa kakak aku kawen hahahaha jimat kan..kan..kan..

baju bertandang : Sponsor oleh kakak ipar.. hehehe aku x mintak dia yg nak bg.. hihihi.... dia dulu ada butik.. so yg ni x perlu la risau kan.

dewan + makan : mak abah uruskan.. dewan pun aku dah tgk .. panjang... memang puas hati la kalau buat sword bearel.. hehehe

Sworrd bearel + beg pipe : dah deal... kena konfem kan lagi sekali la..

PA System..: emm cane eh.. pa system dah ada tapi org nak jaga tu takde... huhuhu ada yg kata suruh amek org dengan pa system sekali.. huhu MC aku pakai kawan2.. sebab takut ada dato2 yang dtg.. nanti diorang x kenal..

tu jela setakat hari ni.. skrg kumpul duit utk bayar je.. huhuhu sesaaakkk nafasss!!

09 November 2014

sabarlah hati


sabarlah... nasib hati aku kuat... paling kuatpun dia buat aku sesak nafas je... hehe sabar tau... kita belajar sabar sama2... hati aku memang kuat.. mesti dia stress sebab dapat tuan yg suka pendam2 ni.. hihihi.. jgn meletup lagi.. kalau meletup mati la aku hahaha.. nanti kau nak duduk mana pulak kan.

oklah bye! serius aku stress... sampai bila ye... :(