Pengikut

09 Jun 2014

hahaha akhirnya

Selamat pagi... Hahaha akhirnya berjaya jugak aku download blog ni dlm HP puas pikir oiiii... Lepas ni xyah susah2 dah nak fikir... Hehhee bai

06 Jun 2014

one step closer ...

alhamdulillah .. alhamdulillah .. alhamdulillah... 25/5 officially dah tukar status.. daripada single yg complicated to tunangan orang.. hehehe betullah org kata jodoh tak siapa boleh duga.. lepas ni takleh la nak gedik2 dah hahahhaa... sebenarnya takde ape pun yang membezakan hubungan tu bila jadi tunangan org ni.. wakakaka.. aku rasa sama je.. cuma kena jaga perasaan orang je.. dulu tak jaga pun... hihi sekarang kena jaga la pulak takleh dah nak pikir hati sendiri....

hasil dari perbincangan lepas, jangka bulan 1 insyaallah tapi sebabkan aku ni dikategorikan sebagai manusia kalut Malaysia aku dah mula buat preparation hahahhaa.... baru jadi tunang seminggu oii.. over tau!!! dushh!! dushh!!!aku ada masa 7 bulan lagi kot gelabah ape ntah.. org lain yg plan 3 bulan boleh rileks je lagi hahahahha... mampuihh sian tunang aku... sampai berbuih mulut cakap lambat lagi.... hahahhaha matilaaaa... awal2 ni pun aku dah banyak search internet nak cari ape..kena buat ape.. yang penting dewan dah dapat hahaha yang lain tu takpe kite kire kemudian... lepas exam ni baru pikir hehehe..

PERSIAPAN TUNANG = 1 BULAN SEBELUM MAJLIS

baju tunang :
mula ingat nak sewa pastu mak aku dah beli kain masa gi ganu tu jadinya aku pun hantar le kat tailor... hasilnya baju tu sangat cantik kena ngan badan.... hehehe i like... boleh la buat baju raya sebab aku jahit pun baju kurung moden je ... tak over mana .. hehehe...

KAIN : RM 90
UPAH JAHIT (MANIK DENGAN KAIN TAMBAH EKOR APE NTAH) : rm 187

shawl :
 beli online dengan buddy bead soul... mulanya aku request warna gold sebab baju hijau kan... ada berlaku salah faham sket.... dia buat warna hijau.. mulanya cam nak pulang pastu kakak aku kata takyah sebab cantik dah... memang cantik n lawa... huhuh sayang nak pulang so aku tak jadila nak pulangkan hahaha lagipun color block da tak in da sekarang hahahaha...matilaahh.. tujuan amek manik2 banyak atas kepala tu sebab aku taknak pakai veil .. tunang je takyah over mak jemah sangat.. hihi

SHAWL : RM 135 color blh request kat owner dia...

baju n tudung yg dah siap
PELAMIN :
yang ni pun ada cerita jugak... huhuhuu.. aku memula taknak ada pelamin ni.. huhuhu kakak aku yang tempah senyap2.. dia nak suprise... nasib baik baju cantik kalau x huhuhu... naya je... Pelamin ni dari farrah risz bridal... pelamin ni mmg aku suka nampak simple je off white... ni pelamin leez AF tunang hehehe.. cantik angat.. suke kite kak oiiii.... pelamin ni sekali ngan pakej mekap... hehehe.... yelah pelamin da meletup takkan aku nak mekap sendiri ... huh!

PELAMIN + MEKAP : 900 (aku bayar RM 500)
nama dia ira... dia mekap untuk rinz suzana jugak.. dengar nama rinz suzana terus bulat mata aku huhuhu

aku suka pelamin diaaa...
GUBAHAN HANTARAN : 
amek dengan kak fiena/ raja sufiena/ raja fiena royal touch semua boleh.. sebabkan mak aku dok jaga anak sedara yg masih kecil tu... so terpaksa la kitorang tempah.. ada 12 dulang (L/P) satu dulang RM 50 .. 12 dulang RM 600 semuanya
hantaran yang digubah dan dialter haha


 
Barang hantaran: 

lelaki ke Perempuan:

1) tepak sireh 
2) kain pasang
3) Kek
4) buah-buahan
5) buku n telekung 


perempuan ke lelaki: 
1) buku 
2) kain baju melayu & sampin
3) buah
4) puding
5) kek
6) kismis, madu, kurma
7) cookies... emegency sebab tempah cheese tart kensel last minit..

BAJET hantaran : RM 500 hahaha senang kan

Fotografer: 

sebab kan tetiba majlis tunang aku jadi grand.. hahahha aku pun amek fotografer.... amek ngan kawan jeekk... dia dtg berdua ngan kawan ... rupanya segan amek fotografer dengan org yg kita kenal ni
huhuhu suruh posing2 malu weehh.... gambar aku ni takde outdoor sebab aku taknak buat outdoor... hehehehe tunang takyah outdoor sangat laaa... outdoor pun kat khemah jelaaa.. hehehehe

FOTOGRAFER : RM 650 

makan: 

Masak sendiri.. aku tanye mak dia kata bajet dalam RM 600 hahaha alhamdulillah.. jimat.. n makanan pun habis tak membazir... hehehehe khemah amek satu je sewa kat surau...


PROPS Bubble talk: 

ni aku gatal tgn pi order.. hehehe saje jeeee... sekarang kan trend ramai org buat macam ni.... aku order dengan sana sini shopz.. ada 20 keping ... 

BUBBLE TALK : 20 KEPING = RM 50

emmmm begitulah serba sikit perbelanjaan untuk majlis tunang aku ... total secara kasar abes dalam 3000... huhuhuhu... memang dalam range bajet la.. tapi aku rasa aku dah buat cukup sederhana dah huhuhu... simple simple malas kata ko....

tq untuk kawan2 yg datang.. yg tak dijemput jgn kecik ati eh.. nanti kawen kite jemput semua orang tau.. muuahh..muahhh... doakan saya yang terbaik... huhuhu TQ 

p/s: nama2 vendor aku tu tadi semua blh cari dalam FB @ instagram... memang terbaik n servis tip top.... 
tq untuk servis yang tip top... nanti kawen kita jumpa lagi.. ehehehe