Pengikut

02 Julai 2014

lagi 7 bulan... preparation...

haluu selamat pagi.. pagi2 ni aku dah semangat nak update blog pulak dah.. huhuhu yelah atas usaha gigih buat header semalam.. tetiba rasa semangat pulak nak aktif blog hahaha.... tajuk kita ari ni preparation untuk kawen.. nampak tak aku semangat... kawan2 yang nak kawen lepas raya pun tak kalut cam aku.. huhuhu..  aku lepas tunang je terus kalut nak cari makeup artis la, pelamin la, fotografer la...

memula kita setup bajet dulu...

BAJET : RM 7000 ( tak termasuk makan + dewan) 
 ini bajet je tau hahaha.. so sekarang mari kita tgk berapa sebenarnya duit yg aku kena keluar selepas membuat survey selama sebulan... jeng..jeng..jeng......


  • make up nikah + sanding : RM900 (deposit dah bayar RM 300) 
  • pakej pelamin (termasuk baju sanding L + P dgn aksesori2nya sekali) : 4000 
  • pakej fotografi (nikah + sanding) : 1600
  • sword bearel (8 pegawai 4 beg pipe)  : 1500
  • pakej kad kawen (termasuk bunting , tunjuk arah, kotak gift dan lain2) : RM 400
  • barang2 hantaran (termasuk bunga2 hiasan untuk dulang)  : 1500
  • baju nikah (beli sendiri) : 250
TOTAL : RM 10, 150.00

nampak2??? bajet dah burst maknanya ni.. huhuhuhu... ni aku amek yang basic2 je ni... takde tambah2 candy booth ke photobooth ke.. jadi terpaksa lah aku membatalkan niat nak buat semua tu kan...rasa macam tak penting je... hihihihi bukan kedekut tau.. ni perancangan... hahahhaha okbai!!!


Tiada ulasan: