Pengikut

26 April 2013

KOREA satu BungkuS .. IKaT Tepi !!

heh.. tetiba.. Perancangann ujung tahun ni nak gi korea winter season mcam dah menjadik.. (taktaula kalau tetibe ada perkara tak dirancang) .. ni semua sebab aku rasa aku takde apa2 perancangan besar setakat ni (kawen le) jadi terpaksa la mencari satu aktiviti yang boleh buat aku bahagia.. hahahah cakap mcm org patah hati.. yelah dah alang2 takde ape2 komitmenkan.. nilah masanya.. kalau aku kawen pun belum tentu husband aku tu nanti suka berjalan macam aku...ha.. kan..kan.. kan..


sambung cerita....





 setelah berhempas pulas mencari travel agent, carik pulak kengkawan.. akhirnya... aku buat keputusan TAKDE KAWAN PUN TAKPE AKU GI SENGSORANG .. AAK (Ada Aku Kisah?) adik aku dah memperkenalkan kawan dia kat aku yang boleh tolong bawak aku ke sana... hehehe... (Kawan Perempuan... jgn salah faham) setelah di deal... dengan harga RM 3200 untuk 8h6m pda bulan Januari 2014 saya akan ke korea... first time nak berjlanan tup2 terus carik pulak musim sejuk. aku gi cameron pun aku dah tak berapa nak tahan.. macam manalah agaknye keadaan kat sana nanti ye.. hihihi tak dapat nak bayang satu, tak sabar pun satu.. deposit dah bayar, balance lagi 2200 bayar nanti dah dekat2 nak pergi... makanya segala duit elaun, tunggakan gaji, bonus, duit kutu dan sebagainya tak dapatla aku belanja macam org gile lagi.. kena lah simpan sikit2 kan... rasanya aku bajet dalam 5k kot kena kumpul.. yelah 5000 - 2200 (Balance trip) = 2800 .. 150 nak buat pasport pastu tak termasuk insurans... baju2 sejuk cemane pulak eh.. eeeerrrr... bajet nak bawak duit ke sana 1800 je.. huhuhu cukup ke eh?

JADI TIADA SOUVENIR HAHAHA * kejam*



BUT....



 More!!!! (^^,)v




21 April 2013

trip to sabah...

hallooooo... hehehe sebenarnya kejadian dah lama tapi sebabkan lambat aku nak transfer gambar dalam laptop makanya baru hari ini lah cerita ni keluar... hehehehe...

aku pegi sabah dengan family (kecuali adik) nak kapal terbang ramai2.. nak dijadikan cerita hari yang aku pergi tu pulak lahad datu tgh krisis so nak kata seronok tu emmm .. dia potong la sebenarnya.. bercuti dalam keadaan takut2.. hah gitu!!!

dalam flight .. ready to go!!!

perjalanan amek masa dalam satu jam lebih la macam tu.. heheh teruja aku dapat naik flight dengan family sebab aku memang tak pernah naik flight satu family camni....pastu siap berebut tempat duduk ngan bapak aku hahahahha sibuk je aku nak duduk seat yg kat tepi tingkap tu... abah pulak terjenguk2 kesian je rasanya.... 

duk dalam kapal terbang rugi la kalau tak amek gambar kan....
masa dalam flight ni aku feeling org kaya, oder tu oder ni hahaha padahal bukan lapar sangat pun saje je nak rasa makan dalam kapal terbang maklumlah naik flight ni bukan selalu berapa kali seumur hidup jela boleh naik macam ni... sampai KK lebih kurang dalam 4 petang... pusing - pusing cari hotel dapatlah duduk kat hotel ape nama ntah (maklumlah dah lama) ada tiga bilik memang best la bilik besau gileeeeee..... padahal nak duk semalam jeee... huhuhuhu malam tu kitorang jalan dekat KK singgah pasar filipine yang famous... ada dua benda je aku teringin nak makan .. kepak ayam dengan air avocado... MEMANG SEDAPPPP!!!!! so sepanjang seminggu aku dekat sana itu jelah minuman yang aku minum.. makan taklah sebab kat kl pun boleh dapat kepak ayam tu... air aku tak avocado , air mangga.. patutlah kawan aku si lorna tu suka sangat air mangga... hehehehe

perjalanan hari kedua diteruskan. tempat yang nak dituju ialah kundasang... hehehehe Kundasang memang sangat menarik.. menarik bukan sebab ape pun sebab dia punye pemandangan menarik , cantik , aman , damai, tenteram .. ape lagi... agak jauh jugak nak masuk sana... ala - ala nak gi cameron highland la lebih kurang. tapi ada satu tempat tu kitorang nampak dengan jelasnya gunung kinabalu.. haruslah kena amek gambar berlatar belakangkan gunung kinabalu... hehehhehe




aku dengan kakak berlatar belakang kan gunung kinabalu

masa sampai sini aku bayangkan macam mana org boleh sampai puncak tu huhuhuhu

sebelum sampai ke hotel kitorang singgah di Kinabalu park... haaaa nampak tak gambar kat bawah nih!!! GAYA , MUTU, KEUNGGULAN... KELAS KAU MARIA!!!! mau tak sakan amek gambo .. tapi mahap la gambar ini je yang ada.. huhuhuhu sedihkan... yang lain tak jumpa la pulak ... sini pun pemandangan dia lah yang terbaik..... 

ini dekat kinabalu park ... gambar je bukti aku dah sampai sini 

hehehehe gaya mesti lebih 

Hotel yang kitorang tinggal tu sangat dekat dengan pasar.. HUIH gila tak singgah.. mak aku ni pantang jumpa pasar. semua pasar dia nak masuk... huhuhuhu tak faham aku sebabnye semua pasar tu jual benda yang sama je takde apa yang special... tapi ikan bilis, udang kering wajib la kan diborong..(sampai sekarang ada lagi ikan bilis kat dalam peti ais ) tgk mak aku tu kusyuk benau memilih.... huhuuhu

ini dekat pasar kundasang

sotong ni sedap kalau buat sambal

kundasang kami tinggal satu malam jugak.. meneruskan perjalanan kembali ke KK ... banyak jugak tempat kami singgah.. the best is MEMORIAL OF WAR dekat kundasang n korang WAJIB pergi diulangi wajib... (gambar nanti aku upload) .... ingat nak singgah kudat tapi mak aih jauh gileeee!!!!! tak sampai2 apekah???? huhuhuhu mungkin sebab kitorang bukan org tempatan jadi taktau jalan short cut.. maka cita - cita nak jejakkan kaki ke Tips of borneo tu tak kesampaian la ....sempat jugak kitorang singgah rumah terbalik... yang ini... urrmmmm..... agakkkk.. urmmm kureeeng (pada aku la) nak banding ngan tempat lain.. masuk sekali dan tak mungkin akan masuk lagi di lain hari.. tapi untuk pelancong pelancong baru bolehla singgah ...

sempat jugak aku singgah dekat jambatan tamparuli (nanti aku upload hahaha) saje je feeling2 lagu tamparuli... hehehehehe.. takde ape pun sini sebenarnya........

hari sebelum nak balik kami singgah di karambunai! karambunai memang terbaik..... ooo tak lupe pantai tanjung aru!!! memang the best!! tak tipu !!! boleh datang lagi lain kali....

disebabkan oleh cerita kat lahad datu emmm nak singgah pasar filipine lama2 pun takut hehehehe.. jaga - jaga kata orang... pasar tamu tak lupa... hehehehe menarik jugak!

so next time if ada rezeki lagi memang aku nak pergi kudat dengan Abd Rahman Park yang tak sempat singgah.. emmmm... insyaallah.... Langkah makin maju next year KOREA WINTER SONATA!!!!! harap2 cita - cita nak ke sana berjaya... hehehehe first asian country aku akan pergi ... hopefully semua berjalan lancar seperti yang dirancang.

p/s : aku nak beli peta malaysia n nak tanda negara - negara yang aku dah pegi... apa kata??? hahahha macam best kan idea aku ? :P