Pengikut

17 Februari 2013

BUKAN glamer yang aku cari

hok aloh tajuk.. ngalahkan retis... hahahahha...

Facebook, twitter, blog, instagram dan seangkatan dengannya merupakan medium sosial yang paling hot sekarang ni (aku rasalah) ... setiap hari ada je org yang akan update status waima status tu berbunyi "aku sakit perut" / ucapan selamat pagi. itu tak kira lagi gambar2 yang org pos dalam tu macam2 pesen.. ada jugak yang gunakan medium2 ni sebagai tempat berniaga, pertandingan dan sbgnya lah kan.. nanti akan adalah kawan2 yang like status kita tu..  TAPI ada jugak orang yang jenis nak kejar berapa banyak like dia boleh dapat dengan status.. kadang2 siap paksa kawan2 asal tak like status dia.. siap nak sentap2 pulak .. poyo gile.... pastu berapa ramai follower/ friends dalam tu pun nak jadikan isu.. siap belagak lagi " kawan aku dah ribu riban, kau 5 ratus pun tak sampai" hahahahaha.. apalaaaaahhh...

pada aku korang nak like ke taknak like ke, nak follow ke, taknak follow ke ada aku kesah? pelik la... keadaan camni bukan jadi dekat budak2 yang sekolah je, yang dah kerja pangkat tinggi pun ada... apalah yang nak dikisahkan sangat berapa org yang like status aku... haaaiiii...org taknak like pun kena paksa... peliklaaah! owhh lagipun aku bukan artis org nak like2 status aku.. hahahahaa aku pun bukan suka sangat komen status org, nak like apa yang orang tulis melainkan kalau aku rasa benda tu macam menarik aku like lah... kau nak glamer pun jangan paksa org.. tau tak mcam ape, macam artis yang undi diri sendiri dengan harapan dapat anugerah bintang popular... GITEWWW!!

dahlah! aku memang tak suka glamer pun... hehehehehe kau nak glamer kau glamer la sengsorang bukan masalah aku, carilah inisiatif lain nak glamer jgn sampai paksa2 orang pulak.. PUIIIIII!!!!

16 Februari 2013

BERCINTA ?? bukan lagi PRIORITY

cewaaah tajuk hehehehe.... aku terasa nak tulis pasal cintan cintun ni sejak ke shila hamzah dengan Sharnaz Ahmad... hehehee.... urmm.. tetiba je aku rasa mcam aku faham je apa perasaan shila hamzah tu.. sebab apa yg jadik kat shila tu tak ubah, tak tumpah tak ape lagi.. macam pengalaman aku bercinta.. yang PENTING ayat sharnaz tu memang aaaaaii ntah! selalu je aku dapat dari lelaki2 yang aku kenal.. pelik kan! sebab tu la aku faham perasaan shila tu hahahaha!!!...

sebagai anak kan aku rasa kita ni memang kena terima pendapat orang tua.. pada aku restu orang tua tu penting.. janganlah tuduh kata kita tak pandai buat keputusan.. pada aku pandangan org tua yang lagi banyak makan garam, gula cuka tu sangat penting dalam bab jodoh ni.. dalam soal ni sebagai perempuan la kan aku rasa lelaki yang pandai ambik hati keluarga dan hormat keluarga kita adalah calon yang paling menarik minat untuk dijadikan suami.. awal2 dah menunjukkan penentangan abeh camno. kena pandailah menilai.. orang tua tu tolak mesti ada sebab... lelaki yang tak dapat terima kekurangan keluarga kita adalah lelaki yang aku reject.. n lelaki yang buat mak ayah aku tak selesa pun aku reject... so Shila Jangan frust sangat .. tapi aku rasa shila tu tabah jugak... jangan risau, kalau dah jodoh tu tak ke mana kan... tengok jejai ngan fasha... haaaaa....

sekarang umur aku dah 29 tahun.. haaaii cam tak percaya.. taun depan dah 30... urmm penyakit2 dah mula nak datang singgah badan dah ni... dalam umur 29 tahun ni aku boleh kira dengan jari berapa sangat lah aku bercinta... hehehehehe .. tak kisah pun.... sebab kalau setakat bercinta nak main2 nak buat ape..buang masa tau tak.. dosa kering lagi! haishh... saat ni jugak perasaan nak bercinta tu memang takde... sebab tu org kata aku takde perasaan kot.. hahahahha... yelah walaupun pengalaman bercinte tu kurenng tapi aku dah dapat kenal dengan macam2 orang.. haiishhh tak taulah.. ape yang aku boleh letak pasal lelaki = SEMUA SAMA! sebab memang aku jumpa sama jeeeee perangai peliklah.. kadang2 aku terfikir jugak aku ni memang dah ditakdirkan jumpa dengan lelaki mcm ni ke.. arrgh bosan siot! adoiii! dah tau dah apa diorang nak buat, nak cakap... emmmm...

di kala umur yang semakin meningkat ni memang dah tak terasa nak bercinta... mcm buang masa je. haissh! budak2 sangat kena datingla, kena call, bergaduh, keluar makan, beli hadiah.... urmmm bosan2.... sebab ending takde... rasa nak kahwin tu memang ada tapi tulah kalau dah jumpa yg mcm tu tak kawen pun takpe....

sekarang ni bercinta atau tak, tak penting, aku lagi pentingkan hubungan yang halal.. sebab aku rasa selamat.. hehehehhe... ni baru bercinta da rasa tak selamat kalau kawen? urrmmm....taktaulah

sekali lagi .. SHOGUN

selamat malam.. hehehe setelah stress berhempas pulas nak masukkan microsoft office dalam laptop aku ni tak berjaya jadi aku mengambil keputusan nak update blog.. STRESSS!! STRESSS!!! grrrrr semalam sekali lagi aku ke SHOGUN.. rasanya ni kali keempat kot.. dua kali dengan bos dua kali dengan family .. dengan family ari tu makan malam kali ni amek lunch pulak..
tiram ni sedap tau.. walaupun dia mentah tapi  dia tak rasa mentah.. and limited edition

ape lah yang best sangat pasal shogun ni.. pada aku la shogun ni yg best nyer dah tentulah makanan dia banyak pilihan, buffet kan.. lagi satu yang paling aku suka boleh makan banyak hehehe... sebab biasalah makanan jepun, korea ni mana banyak carb.. protien je banyak so boleh makan berulang kali. cuba korang pergi makan buffet kat resotran arab, aku percaya sekejap je korang dah kenyang kan... betul tak...

tapi kenyang tak kenyang pun diet aku tetap kantoi jugak huahahahaha .. yelah mana boleh tahan2 nak2 makan buffet.. kekeke boleh salahkan mcm tu? hahaha...hehehe ape lagi


SILALAH MENCUBA!!! jgn lupa....


sila lah ke shogun solaris.. MUAAHHH (kuih pau sebenarnya tu)

Periksa oi!!!!

assalamualaikum warahmatullah...

hehehe selamat malam kepada sesape yang tersinggah baca blog aku nih!.. huh.. malam ni aku study hahaha.. study undang2 kot cam nak pecah kepala.. nasib baik tinggal dua je paper... tapi dua paper pun boleh buat gila tau!

ape yang penting sangat ngan periksa undang2 ni... huuuii mestilah penting kalau tak penting takkan aku gile nak meletihkan diri baca buku undang2... Undang2 dengan polis ni aku rasa dah macam sinonim tau hehehe... sebabnye tak kira apa pangkat dalam polis sekalipun diorang mesti tau pasal undang2.. malulah kalau tgh buat kerja orang tanye kita takleh jawab kan... hehehehe

yang kedua penting undang2 ni salah satu cara nak kompem kena lulus undang2. hahaha.. pandai kan.. tulah sape kata kerja polis ni senang... haaaaaa kau tak lulus undang2 ni memang tak kompem la kau sampai sudah (tapi taktau la kot ada budi bicara ke ape kan). alaah ape nak kisah amek je pekse ni bukan kena bayar pun free je.. lagi satu, lagi kerap kita amek periksa lagi kita faham apa yg kita baca.. betul tak? betul tak ? (nampak .. aura nak gagal lagi ke?)

yang ketiga, salah satu cara nak naik pangkat.. oke.. bila dah lulus undang2 kita da boleh konfem kan, lulus undnag2 ni jugak akan mudahkan seorang pegawai tu nak naik pangkat... jangan lah ngutuk kata gila pangkat pulak.. pada aku pangkat tu menunjukkan kemajuan kita dalam kerjaya...target takdelah sampai tinggi melangit, dapat crown pun jadiklah.. ehh?? hahahhahaha

disebabkan aku tinggal dua paper je maka silalah ramai2 doakan aku lulus exam ni yeeee... AKU SAYAAAANGGG KORANG! Muahhh!

02 Februari 2013

Karya Ulung ku......


mempersembahkan karya ulung ku yang pertamaaaaa!!!! hehehehe .. aku diarah buat bulan 5 tapi boleh siap bulan 12/ 2012 hahahaha sabar jela... tapi sebabkan aku ni bukan penulis yang hebat dah tentulah tulisan dari orang lain... hehe tapi jgn risau aku tau setiap tulisan yang kita ambik mesti kena tulis siapa penulis asal....so untuk yang 2nd edition aku nak kena buat lagi ke xyah eh... huhuhuhu.. bukan senang tau... tapi buku ni utk edaran dalaman je... takde jual kat MPH pun hehehehe