Pengikut

07 Mei 2013

PERSOALAN-PERSOALAN PRU YANG TIDAK BERJAWAB

PRU dah selesai.. biasalah rumah siap pahat berbunyi, tak bunyi bukan lah nama pahat.. pilihanraya kali ini aku rasa aman sebab takde rusuhan2 mcam taun sebelum2 ni cuma gaduh2 manja dengan bangla je. tuduh menuduh selepas PRU ni dah biasa lah kan. Tapi aku yakin rakyat malaysia semua dah bertamadun insyaallah gaduh adik beradik ni sekejap je insyaallah (nampak aku positif). mari straight to the point dengan tajuk aku yang dekat atas:-

Soalan Pertama

Pengundi Hantu: Siapakah yang dikategorikan sebagai pengundi hantu?
                        : Apakah ciri-ciri dan kriteria seseorang pengundi hantu?
                        : Macam mana kita boleh mengenal pasti seseorang itu sebagai pengundi hantu?

Dakwat kekal yang tak kekal: kenapa ada setengah dakwat yang tahan setengah dakwat tak tahan?
                                             : apakah jenis dakwat yang digunakan?

Isu Black Out (ini Magic) : dekat mana tempat yang dikatakan black out tu? (sila nyatakan tempat
                                            yang spesifik.. Nama tempat kejadian, alamat, daerah dan negeri dan
                                            jam berapa)
                                          : Kenapa wakil wakil pemerhati dari setiap parti yang hadir masa
                                            pengiraan undi yang tgk sendiri kertas undi dibukak tak buat komplen
                                            dari awal?
                                         : kenapa wakil pemerhati dari parti ni bersetuju bila kertas undi
                                           ditunjukkan?

isu Perkauman: Kenapa nak timbulkan isu perkauman bila tak dapat sokongan dari bangsa lain?
                       : tak tau ke kat malaysia ni banyak bangsa? dah berapa lama tinggal kat malaysia ni yang
                         masih tak faham2 bangsa2 yang ada kat Malaysia?

itu saje persoalan aku... emmm sila beri penjelasan untuk aku cuba nak faham situasi yang berlaku sekarang. Apa pun terima lah keputusan yang mengejutkan tu seadanya. aku pun tekejut jugak sebenarnya. hehehe... untuk Wakil2 yang telah dipilih oleh rakyat, silalah jalankan tanggungjawab anda sebagai seorang ketua yang berintegriti. Buktikanlah dekat rakyat yang calon yang telah dipilih bukanlah sekadar nak keuntungan untuk diri sendiri. Jalankan amanah sewajarnya, berat tanggungjawab yang dipikul untuk jadi ketua nih..
 

Tiada ulasan: