Pengikut

26 Disember 2013

tambah umur.. BMW 3 Series


 
 
 
Assalamualaikum n helo!! hehehee...tahun 2013 dah sampai ke penghujungnya... hehehe macam mana azam2 korang tahun ni dah terlaksana ke. hahaha aku punyer azam sbhgian nya berjalan dengan lancar.. banyak kenangan tahun 2013.... dari segi kerja, sosial life, kewangan, jasmani, rohani semua berjalan lancar. tahun ni jugaklah akhirnya aku berjaya join kelab MYVI.. hahhaha.. dah lama nak join diorang akhirnya aku jadi jugak family myvi.. event nak kata banyak join tak jugak... huhuhu... ada la sikit2... hihihi taktau la diorang bengang ke tidak.. tapi aku suka je antara aktiviti yang best la..
 
tahun ni jugak aku join marathon 15km hahahha gilooo.. tapi sekali tu je ingat nak join banyak2 tapi tulah mental aku tak kuat rupanya... huhuhu so marathon2 yang aku dah daftar tu terpaksa aku burn macam tu je..
 
tahun 2013 jugak macam2 penyakit datang singgah kat badan... apa org kata house warming?? hahah lebih kurang la kan. Pinggang sakit 2 minggu takleh bangun n semua aktiviti sukan kena stop. pastu operation dekat tangan 31.8.2013 n sampai sekarang sakit operation tu rasa lagi.. parut kenangan 2013 kata kau...
 
Tahun 2014 tak berapa hari lagi terpaksa lah terima hakikat yang taun depan umur aku dah 30 (taktau nak gambarkan perasaan cemane.. happy? sedih?) haish macam tak sangka... so awal2 tahun ni plan nak gi melancong dulu hehehe.... tak sabaq! tak sabaq! lagi berapa hari je lagi... :) tahun 2014 ni azam aku ialah : jeng..jeng..jeng
 
 
1) SOLAT x mo tinggal2.. takmo lubang2... huhuhu
 
2) kurangkan hutang.... uruskan belanja dengan jayanya...
 
3) buat simpanan.. err rumah dulu ke kawin dulu??? huhuhu
 
4) LULUS EXAM! nak confirm cepat ni.. haiyoooo
 
5) senaman + diet = konsisten please!!!!
 
6) melancong.. lagi!! hahahaha bajet bawah 2000 hihihihi
 
7) tambah duit utk mak dgn abah .. up sikit!
 
8) Jimat2 kurangkan penggunaan kad plastik yg blh menjerumus ke arah keberhutangan .. hahha
 
9) nak rajin basuh kereta... hahahhah siannn kereta aku
 
10) KAHWIN
 
sebab ape kawen letak last eh.. hahahha sebab org kata kawen takleh letak target... dalam hati memang dah ada org cewah! harap2 jodoh berpanjangan la kan... insya allah... jodoh pertemuan kan ditangan tuhan... :">
 
selamat tahun baru korang!!! luv u!!
 
p/s : tambah satu lagi = nak rajin update blog atleast 1 bulan satu hahaha

03 November 2013

jom buat komik sendiri!!!

hai semua! hehehe.. aku punyer hai macam ada org baca je... hahahaha!!

sedar ke tak sedar ke buat2 tak sedar ke kalau korang perasan atas kecanggihan teknologi sekarang nak buat katun takyah susah2 pakai kertas ke hape.. guna HP je .. aish canggih nau2!! ini untuk telefon yg ada android la kecuali kalau korang dah upgrade 3310 jadi android.. :P maapkan sayeee... hehehehe.. dua minggu belakang ni aku nampak family FB aku kan main download katun tapi mewakili diorang dgn jalan ceritanya adalah apa yg sedang berlaku.. macam best jeee..macam best je.... heheheehe agak kelakar dan seronok pulak... hehehe agak2 kalau malas nak taip download je ... huhuhu best2...

untuk taknak org kata aku baby 80's yang tak ikut peredaran zaman hahahha... jadinye aku pun menggodek2 la playstore dan jumpa lah apps yang tengah in sekarang sekrang ini.... Nama dia Bitstrips .. dalam tu kita boleh create watak kita (avatar).. muka .. hidung.. rambut, telinga ... garis2 kedutan.. lagi boleh pulak ada watak pembantu yakni kengkawan kita bagi sedapkan jalan cerita... n boleh jugak create greetings card... haaaa pada aku ni antara apps yang agak cool la jugak untuk guna waktu sekrang ni.. hehehehe.. boleh buat dialog2 lagi ... best ke idak???



 
* Dunia Makin Canggih kan...
 
 


16 Oktober 2013

cerita lama... selesai juga...

haloo... hehe lama tak update kan... tetibe bukak ada org komen kat cerita "Cinta Kerana Allah" hihihi... tq la baca.... :) dalam bulan 9 tetibe ada member masa belajar mesej tanye "linda ke? ni wani UUM, " waaahhh excited sebab da lost contact tetiba taktau celah mana dia dapat no fon aku.. niat dia nak ajak masuk group whatapps UUM .. kirenye geng masa belajar la termasuklah kawan2 yang kami gaduh... asalnya geng...ntah pasal ape ntah tetiba gaduh.. memula semua macam errrr... awkward... huhuhu.. krik.. krik... ntah macam mana terbukak cerita lama .. isu2 kenapa kita bergaduh.. emm sedihnye bila ingat cerita dulu2 sampai aku fobia nak ada kawan yang rapat macam masa UUM.. huhuhu... terjadila seisi meminta maaf sambil bergenang ayak mata (walaupun tak nampak).. perasaan serba salah tu tetap ada..

Padan lah orang kata selagi kita x maafkan org, kita takkan senang.... urm pengajaran sangat :') lepas sesi mintak maaf, sambil mengimbau kenangan lama2 (sangat touching!) barulah hati rasa lega.... macam lepas satu beban.... sekarang kami dah berkawan balik... dulu geng 7 orang, tinggal 4 last sekali tinggal 2... seksa jiwa raga.. orang lain zaman Universiti zaman kebahagiaan n kegemilangan bersama rakan2.. tapi kitorang bahagia jugakkklaaaahh~~~~ walaupun... hihihi harap2 relationship yang dah bersambung ni akan lebih kukuh dan berpanjangan... LUV KORANGG!!! (gambar takleh upload sebab dulu tak pakai tudung.. :)

04 September 2013

CINTA KERANA ALLAH

assalamualaikum..

kebelakangan ni memang ramai yang bercakap pasal CINTA KERANA ALLAH.. kira macam quote of the daylah.. tapi masalahnye faham ke kita(aku) maksudnya tu.. sebagai manusia yang sentiasa ingin tahu, aku cuba cari maksud perkataan tu.. sekurangnya bila org bercerita aku faham, bile ada yg bertanye, ada jawapan... memang sng nak cari sbb teknologi kan dihujung jari... ni antara maklumat yg aku baca dari akuislam.com, wanwma.com dengan burhanshadiq

Cinta kerana Allah : mencintai seseorang lantaran ketaatannya kepada Allah atau cinta di jalan Allah. Biasanya seseorang itu bercinta kerana suka atau tertarik terhadap kecantikan dan ketampanan pasangan, atau perkara lain yang menarik seperti kekayaan. Dan bukan didasarkan cinta kepada Allah.

Anas bin Malik meriwayatkan, Nabi Muhammad SAW Bersabda:
“Seseorang tidak akan pernah mendapatkan manisnya iman sehingga dia mencintai seseorang, tidak mencintainya kecuali kerana Allah; sehingga dia dilemparkan ke dalam api lebih dia sukai daripada kembali kepada kekufuran setelah Allah selamatkan darinya; dan sehingga Allah dan rasul-Nya lebih dia cintai daripada selainnya.”


dari hadis ini, terdapat beberapa point penting iaitu:
1. Mencintai seseorang kerana mencari reda Allah, bukan cinta hawa nafsu atau melanggar syariat. Seperti cinta seseorang yang ikut serta berjihad di jalan Allah, tidak untuk tujuan duniawi. Seperti cinta seseorang untuk beramal dan berjuang dalam organisasi. Dilakukan hanya untuk mencari keredhaan Allah.
2. Memilih dilemparkan ke dalam api daripada kembali menjadi kafir. Orang yang telah sempurna imannya tidak akan ada yang dapat mengubahnya menjadi kafir lagi. Dia tidak mengingkari ajaran agama yang telah diyakini seperti solat yang telah Allah wajibkan, tidak menghalalkan apa yang telah Allah haramkan, seperti Khamar atau mengharamkan yang halal

3. Mendahulukan cinta  kepada Allah dan rasul-Nya, mengalahkan selainnya. Orang yang sempurna imannya kepada Allah dan rasulNya lebih kuat baginya daripada hak ayahnya, ibunya, anaknya, isterinya dan semua manusia. Membela Islam dengan ucapan dan perbuatan, mengamalkan syariat Islam, mengikuti sunnah dan berakhlak dengan akhlak Rasulullah. 

03 September 2013

RAYA 2013 - Part 1 : Baju raya...

nampak.. sekali harung nampak gayanye linda malam ni .. abeh malam ni semua nak citer .. hehehehhe.. walaupun banyak cite dah lepas.. ala tapi korang bukannya tau kan...kan...

tahun ni dengan nekadnya aku nak beli baju dekat zawara.... dah lama dah aim baju ni.. huhuhuhu.. dari online sampai ke butik dia..  konon bajet2 kurus hahahhaa.. Ayu dress v2 dari zawara.com.. tapi ni aku pergi butik dia dekat bangunan mara.. cehh konon nak pakai masa raya pertama laaa... hahahha tapi lepas solat aidilfitri tu org terus datang tak sempat nak tukar baju lain.. huhuhuhu.. udahnya baju ni aku gantung kat almari je lah.. takpe nanti diner boleh pakai hehehhe tapi masalahnya nanti tu aku muat lagi tidak baju ni.. T_T.. diorang kata macam baju tunang.. aku balas balik memang la ni baju raya sekali utk tunang dengan akad nikah terus.. nanti jimat takyah susah2 nak cari baju lagi hehehehhehe...
baju ni almari pakai.....
jubah ni dari pagi sampai ke malam huhuhu... 
 Zawara memang pilihan terbaik.. nak2 org yang terlebih tinggi macam aku.. hahahha sebab tak senteng macam yang lain.. susah tau nak cari! huh.. selain dari baju dress camtu dia pun ada jugak jual baju kerja... hehhehe besar2 jugak.. oklahh not bad... kalau rasa saiz dia tak muat korang boleh adjust kat sana atau boleh tempah.. design dia lawa2 tau... siapa nak pegi boleh lah singgah dekat kedai online dia.. survey dulu apa yang patut...

 selamat bershopping!!!!

kota riang ria.. terlebih riang buruk padahnya..





awal2 gambar dah menyampah... 

hahahaha sian lama nak update tak dapat update huh!!! serious.. aku sebenarnya jarang bercuti dengan kawan2 hahahahhaha... so ni nak kira kalil yg kedua kot bercuti dengan kawan2.. asal planning nak pegi dalam 6 orang last2 tinggal dua je .. tu pun dia macam dah taknak pegi.. huhuhu ssebab boleh nak pegi sebab aku dah bayar duit hotel ngan tambang.. ala diorang taknak pegi pun takpe cuti dah amek aku heret je la mak ngan ayah aku pegi... ape susah! 

kitorang bermalam sehari je ... masa datang tu main puas2... hehe tapi yg tak syoknye mlm tu kawan aku tido awal pulak... huhuhuhu tak suke... membazir jeeee... dah la nak keluar sekali sekala je dah keluar dok bilik je huhuhuhu... sepanjang satu hari tu mcm biasa semua benda main tapi... haaa TAPI spaceshot aku tak naik... sbb tak berani.. nak main ni kn dtg gile aku baru boleh main.. kejap nak kejap taknak memang taklaaahhhh huhuhuhu...  

bergambar memang perkara wajib hahahhahha... tapi hahahaaha tulah org tua2 kata jangan happy sangat.. hahaha aku tak takut punn (ceeeh) tapi kawan aku buat aku takut.. geram betul.. masuk post gambar kat bawah ni boleh pulak dia... diaaaa.... emmm tgk sendiri lah... sampai sekrang aku tak dapat info yang bas merah ni org boleh naik ke tak.. hahahha pandai2 la korang tilik .. tak mo citer.. kbai.. 

NEXT......

lepas abes je jalan2 kat luar kitorang singgah indoor pulak.. hehehehe yess tempat yang paling aku nak masuk dalam indoor ni rumah salji dengan ape eh... yg org buat skydiving tu.. tapi skydiving tu mahal masuk rumah salji jeee... kata nak gi korea ... kui..kui..kui.. praktis lah dulu hahahha... tapi memang aku takleh tahan suhu -5celcius... walaupun dah dibagi baju sejuk sarung tangan dengan kasut... nampaknya haba dalam badan tak cukup nak memanaskan badan... sampai nak senyum pun jadik keras.. gileeee... takleh nak senyum langsung... so... lepas ni kalau pegi korea tau lah aku berapa banyak lapis baju aku nak kena pakai huhuhuhu... 
depan italian pizza hehehe
nampak tak kami happy walaupun berdua... :P
bab posing memang juara hahahahhahaa!!! tak boleh blah... ~_~
 kebetulan pegi time gaji memang seronok gile tak sedar tau2 duit habeh.. hampeh! elok je kitorang pergi dengar kata outdoor genting tutup hehehe nak renovate nak buat ala2 USS katanya.. baguslahh tapi lagi mahallah nak masuk theme park ni .. mmg aku dah lm tak gi genting.. last pegi masa form 6 hahaaa bile dtg tu tgk mcm byk gile berubah... huhuhu yg paling best dah banyak gerai dekat luar.. sebijik mcm main game roller coaster huhuhuhu...

n satu lagi aku mmg tak berani bawak kereta klu gi genting so bas lah yg aku naik.. nasib baik pemandu bas tu berhemah... huhuhuhu... tak sawan... selamatlah perjalanan kitorang... alhamdulillah.... tapi tulah baru ni aada pulak kes bas terbalik kat genting huhuhu cuak jugak... urmm apa pun Allah s.w.t lebih mengetahui setiap apa yg berlaku... huhuhu...

last word: nak happy boleh jgn lebih2 huhuhu beringat sikit! (ingtan utk diri sendiri lepas apa yang jadi) kbai

lynd23.blogspot.com
happy korangkan!



GOOD BYE MR. "G"

Assalamualaikum... hehehe malu la nak over2 sekarang sejak blog di ambush oleh kengkawan "TERSAYANG" tu.. (mata ke atas, tangan dibahu.. errgghh) hahahhaa... malam2 yang sejuk ditambah pulak dengan cuti yang panjang.. tak dapat buat ape2 huh.. memang bosan .. jadi aku nak share ilmu sikit pasal benda yg aku operate masa cuti merdeka tu ... hehehehe... 

nama benda alah ni ganglion.. cemana boleh tau.. hehehe curi2 bukak file dr... ngeh..ngeh..ngeh.. dari sumber2 internet yang aku baca la kan dia kata ganglion ni tak bahaya n takkan menyebabkan kanser pun... macam mana boleh jadi? hehehe disebabkan oleh tisu dalam mana2 anggota badan terutama pergelangan kaki dan tangan.. ganglion boleh membesar, boleh hilang, pastu boleh timbul balik.. even kalau dah buang pun boleh ada jugak... huhuhuhu... sejarah ganglion atau nama glamer MR.G hehehehe

lebih kurang gitulah keadaannya... 
cecair.. macam kristal sikit.. 
pengalaman masuk wad n operation kali ni lebih mencabar.. hehehehe sebab kena operate bius pengsan tak sedar diri terus.. tau2 Dr. panggil je.. tapi masa sedar tu aku rasa aku menangis hahahaha sebab aku dengar dr cakap " Mimpi apa lah sampai mengalir air mata ni" malu i.. nasib jumpa dr tu sekali je... hehehehe... Dr. Jefreey (dr. Pakar ortho) dia kata dia dah buang semua dengan akar2 dia sekali... dengan harapan benda ni tak tumbuh lagi lah ... huhuhuhu... harap2la tak tumbuh.. kalau tumbuh nak kena operate lagi ke ?? huhuhuhu... macam tak sanggup je.. nanti bukan jadik rel keretapi je.. dah jadi jalanraya kat KL dah bersimpang siur...



haaa nilah hasilnya lama2 dalam bilik operation dari pukul 10 sampai kul 1 petang... hahahaaa dengan baik hati dan muka kesian aku dr. bagi cuti 2 minggu... hehehe... dr. jeff mmg terbaik!!! heheheee... thanks utk kawan2, bos, makcik yg dtg melawat walaupun sakit aku bukanlah teruk mn pun tapi bila ada org datang melawat hilang rasa nerves nak operate... rasa sakit lepas operate... yg tak dtg tu takpelaaaaaa... huh.. (pnt bg hint suruh dtg huh!!)

okk~ tgn dah sakit sbb menaip... Kbai!

31 Ogos 2013

merdeka ku di sini

Hahah berjaya jugak update ikut fon... :p

Assalamualaikum.. merdeka taun ni aku sambut dekat hospital.. hehhehe ala taun2 sebelum ni pun aku sambut kat rumah je ngan famliy hahaha takde effect pun. Cuma takleb makan domino's je dgn tgk bungaapi ..

Aku baru balik melaka .. happy2 kursus sana pastu balik melaka siap2 packing barang utk check in hospital ampang pulak.. hehhehe experience kot :p..  aku baru je selesai operate.. emm masuk OT PUKUL 1000 PAGI selesai pukul 1ptg.. seronok jugak bius pengsan tau2 dah diaphehe... tapi yang peritnye tekak dengan kepala pusing2.. makan pin nak muntah... so jln penyelesaian nya tido la.. hehehhe.. dr tak bgtau lagi nlh balik bila.. maybe esok kot.. insya allah...

Thanks utk kawan2 yg dtg ziarah (kak zura n bobby) .. memangla operation ni minor at least bila ada kawan2 dtg hilang la rasa bosan. Emm...

gambar takleh upload.. so salam merdeka dari linda di hospital ampang hehhehehe

12 Julai 2013

x menyesal kalau LIKE!!!



halooo.. hahaha walaupun aku tau takde org baca blog aku tapi aku nak post jugak!! ahh tak kira!!!hahaha yelah sebagai blogger n org yang ada blog, tak salah kan kalau nak hapdet cerita sendiri walaupun syok sendiri!! hahhaha... masa aku gi gym selasa (sebelum puasa) gym aku ni memang tgh buat pertandingan most gorgeous.. ceehh mula2 aku nengok2 je.. sat gi aku nyer PT suruh masuk hahahah.. malu la i (memula kata ko) aku cakap boleh tapi kena tangkap gambar tiga orang... fotografer tu kata okeh pastu tetibe lak kena amik sorang.. hahaha aku ni kalau semula jadi ada bakat jadi model takpe!! masalah aku ni malu-malu miaw!!! gitu!

maka masuklah gambar seperti dibawah ni dalam fb gorgeous fitness nih.. aku tag diri sendiri tapi makin lama makin ramai yg komen .. kengkawan la... atas semangat diorang tu kawan2 aku ni dia share gambar tu suruh member2 diorang tag!! hahaha terharu siot... jadi pagi tadi lepas sahur aku fikir kenapa aku tak buat sendiri kawan2 pulak yang susah payah tolong kann... jadi.... korang yang terbaca blog aku ni sila lah like link kat bawah tu ...... 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=535599199841015&set=a.524463614287907.1073741828.179872825413656&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged

sila like sampai lebam!! sampai 31 julai tarikh tutup  diaa


ala takyah nyesal la setakat kalau like gambar..hahahaa takde benda pun.. kalau ada pun aku menang jelah!! hahahahahaha byee muahhhh <3 b="">

05 Julai 2013

oii .. kau main2kan aku eh????

hah.. nampak nak carik gaduh... aku tak paham la asalla berat aku ni tetiba pulak naik .. dah 73kg kot!!! siot betul laaaa.... tetiba tau.... naik banyak pulak tu mendadak camtu sekali.. hadoiiiii....macam mana nak sampai target ni .. silap2 boleh naik 80 kg balik... aaaaa tak mo laaaaa....susahlal berat mcam yo-yo ni..adoiiiiii!!!!selalu kalau aku timbang pagi berat mesti turun.. ni timbang pagi berat naik... esok pagi naik lagi.. apakah?? yang aku perasan kalau berat aku naik tulang selangka (yang kat bahu) tu ilang! dah gemuk la tu maknanya....

susah aku nak timbang sebab gym aku yang baru ni macam jahanam!!!! timbang pun takde!!! bunguk betul... memang aku register balik la fitness first ni nanti huh!! macam jamban laaaaa!!!! sakit pulak ati kitew......

04 Julai 2013

FLAWLESS SANGAT!!! [kata ko]

salam jumaat!!! hehehehe sejak dua menjak ni makin ramai pulak org yang jual ubat2an utk puith kan kulit.. pengaruh artis la nih!! ceeehh..salahkan artis la pulak... sebenarnya aku pun terpengaruh jugak.. nak kulit macam fazura katanyee.... hahahaha... ambekk fazura terus.. xmo kalah ni. tapi la kan sejujurnya berapa ramai yang betul2 jadi?? huhuhu kompis jugak aku nih.. sebab skarang ni kan dah banyak teknologi kan... setakat nak bagi nampak kulit gebu gebas dalam gambar tu hah! ko guna nye camera 360 .. kannn.. terus nampak flawless gitu.. kalah kak ton! hahahaha.....

aku ada dua situasi.. sorang kawan ni memang kulit cantik, halus.. so bila dia makan produk ***** ni jadiknya aku memang tak caya sebab aku tau kulit dia memang dah cantik... kawan yang lagi sorang ni pulak   kullit memang ala getah sekerap (sowiiii) tapi dalam gambar memang meletuplah!sebijik sejebon jerawat pun takde... tapi bila reality... urmm kak ton pun nanges!! cane nak caye nih?? hahahha!!

kesimpulan aku MEMANG TAK DAPAT LA KULIT FAZURA... Punah harapan!!! (T_T)

30 Mei 2013

ada apa di Langkawi..

hallopp.. hehehe mood cuti masih ada tau.. aku baru balik dari cuti2 Malaysia.. hehehehe... tempat kali ni dekat Langkawi... so kali ni no more HIG (Haji Ismail Group) Idamansuri n what so ever.... heehhe tukar selera sikit gi langkawi.. asik shopping jee ko ye! kali ni trip aku ke Langkawi agak menarik sebab ada aktiviti yang lebih menyeronokkan...

tujuan bercuti aku dan family kali ni lebih nak merasa menjadi seorang pelancong.. yelah sebelum nak kagum tempat org kita kena kagum tempat sendiri kan... perjalanan sebagai pelancong bermula pada hari kedua sebenarnya.. actually memang aku teringin sangat nak pergi island hoping.. jadi kali ni impian termakbul... sebelum island hoping....

CABLE CAR

dulu aku gayat sekarang tidak lagi. aku naik atas tu dengan ayah aku.. mak taknak naik takut pengsan katanya... hehhee.. memang le takut sebab tinggi oii.. cane aku atasi  masalah gayat.. hehehe senang je jangan pandang bawah... aku pandang atas je .. kekonon sedang menghayati alam semula jadila kannnnn.. tapi rasanya yang paling mendebarkan bila nak turun bawah... huhuhu takut OIIII!!!! nasib baik jambatan gantung rosak.. mau merangkak aku berjalan ...
tetap nampak muka aku cuakkannn...

perjalanan seterusnya....

ISLAND HOPING

kitorang naik kat tanjung rhu... mula2 takut termasuk la makcik2 aku n sepupu yang kecik2 tu...dah lama naik syok pulak... yang si kecik sekali (adam) boleh bantai tido pulak kena angin katanyeeee
alamak! kantoi gigi takde :P
memula dia bawak kitorang gi gua buaya.. sebabkan air pasang jadi tak dapat la masuk.. kitorang tanye kenapa nama gua buaya.. adakah ni sememangnya lubuk buayaaa??? haaaaa jawapannya korang tgk gambar kat bawah:
sebab batu tu ada bentuk buaya...hihihi free je kena tipu kannn!!!

dah dapat jawapan? puas ati x?? hahahaha mampuih semua kena tipu.. situ takde buaya pun laaaa.... aiyoooo.. jgn takut sangat laaaahh... hihihi.. seterusnya kitorang pergi ke port Eagle feeding (sori takde gambar) .. pemandu pelancong tu kata nak suruh helang datang kena panggil ... panggil cam ni ke ? EAA MENATANG MARI, EEAA MENATANG MARI...... atau ..... OOOOOOOOO (Ala tarzan gitu) hehehe jawapan dia kena panggil dengan bunyi enjin moto bot... PRENGGG... PRENGGGG... PRENGGG... kaaan kelas tak? tak perlu suara tarzan, tak perlu panggil ala labu labi.. hehehe terus datang dalam 6-7 ekor helang gitu.. memang best view dia...
mak helang ada lah hehehehe

perjalanan diteruskan ke gua kelawar.. tak singgah sebab jambatan rosak sambil2 dalam perjalanan tu berceritalah si pemandu pelancong tu ... bagitau nama bukit tu bukit ni.. ada bukit kasut la bukit kingkong laa.. tak caya ada bukit king kong?? betoi la ingat aku tipu kee???

bukit KING KONG.... ada iras kingkong kannn..kan..kan..

haaa nampak?? king kong x?? hehehehe... kitorang ada jugak singgah sangkar ikan atau dlm bhasa mat sallehnye fish farm... kenapa bukan fish pond eh??? hehehe ah lantak!!! ikan menarik perhatian dah tentulah si pari dan si buntal yang comel!!! ala tomey2.....

siap boleh bg makan lagi hehehehe...  
hehehe si pari tu kocak2 air dia boleh datang... ayah aku bagi makan.. heeee aku taknak bagi kang tekejut mau aku kasutkan kepala dia nanti abes mata pencarian tokey sangkar ikan tu nanti hahahahaa!!! maapkan sayeeeeee

background tu penting ye... hehehehe
agak dalam dua jam jugak lah naik bot tu.. tapi memang best.. next time aku nak pegi snorkeling n pulau payar nak bagi makan ikan jerung.. haa lagi satu tasik dayang bunting .. minum air tu orng kata boleh bunting.. kalau bujang boleh bunting jugak ke? ehh!! wooppsss

selain dari islad hoping tu aku singgah makan laksa.. laksa terbaik laksa ikan rebus sekoq kat jalan airport.. haa gile.. laksa pastu letak ikan rebus pulak sekor dalam laksa.. kucing tengok dia pun nak makan laksa sekaki.. lagi satu rojak singapore.. emm murah aku rasa sebab aku amek banyak tapi harga rm 15 aku bajet mau kna 20-30 jugak laaa...

jadi untuuk mereka2 yang kaki shopping bila gi langkawi ape kata kali ni tukar pulak.. pegi tempat mcam2 ni.. aku rasa lagi banyak benda nak di kenang dari shopping je memanjang.. barang korang bawak balik pun tak banyak.. coklat utk aku pinggan mangkuk utk mak aku tu je... org lain berbondong2 troli.. huhuhu tak kuasa....

NEXT >>>> GENTING HIGHLAND dengan kengkawan!!!!!!

16 Mei 2013

SUMBER INSPIRASIKU (^3^)v

halo! ape khabar... hehehe akhirnya dapat jugak aku balik awal setelah sekian lama aku asyik balik lewat je kan.. ini semua gara2 buku "tu".. heehehe tapi apapun aku puas hati sebab buku tu dapat jugak jadik buku setelah kena melayan beberapa siri drama swasta, drama cina, sinetron telenovela dan sebagainyalah.. bila jadik buku tu aku sendiri tak percaya!!! hahahaha it is real??? huhuhu... so pelancaran buku tu hari ni dekat PULAPOL sekali dengan majlis persaraan IG. Emm IG nak bersara dah.

seawal 700 pagi aku dah kena ada tercongok kat PULAPOL.. hehehe... takpelah inilah kerja daku.. arahan kata kul 7, kul 7 la kena hadir walaupun masa tu mata tak berapa nak blh celik sangat kan... hehehehe... Masa ni banyak pegawai aku jumpa antara yang tgh Famous macam KP Sabah Tuan Hamza, Tan Sri Lee Lam Thye (sangat tinggi Ok!) Tun Hanif Omar (KPN Terbaik based on sejarah dia yang aku baca) Ketua Pasukan Trafik Pertama wanita.. n beberapa nama besar.. super duper excited bila dapat salam dengan Tun Hanif n dapat bergambar dgn lee lam thye!! hahaha ok dah.
oke berbalik pada cerita tadi, majlis persaraan IG ni sangat menarik n aku rasa sepatutnya dia tunjuk live.. baru org boleh tgk istiadat polis takde lah org main hentam kromo je kan. Buku yang kitorang buat tu pun akhirnya dilancarkan hari ni oleh IG sendiri n sangat aku rasa best bila semua org nak buku tu... hahahaha tapi tulah cuak jugak dengan respons dari diorang yelah yang ambik bukan calang2 org tau.. semua dato'2, tan sri2... huhuhu apa lah agaknya respons diorang.. 

sekarang aku rasa kerjaya aku dalam masa dua tahun setengah ni berjalan lancar n aku sangat seronok bila kerjaya aku berjalan dengan lancar.. hehehehe nak nanges!! 



sekitar majlis persaraan IG hehee.. itulah buku nyer.. n yang gambar sama dengan aku tu MY DS...


majlis memang berjalan lancar n paling sedih bila aku tgk IG sendiri rasa sebak huhuhu sedihnya...orang memang tak nampak jasa IG tapi aku harap sesiapa yang berpeluang baca buku ni dia akan nampak apa jasa-jasa IG dalam PDRM. aku kalau boleh nak mintak tandatangan IG n nak suruh dia tulis kata2 perangsang hehehehe.. sangat memberi inspirasi kot... hehehe..rasa2 cita2 aku nak jadik macam Kamal Afendi berjaya tak???? hihihihi...

hadiah dari kami sebagai tanda kenangan.. terima kasih Tan Sri!!!



14 Mei 2013

full time Blogger

huh! selamat pagi...

hehehe apa mimpi ntah aku pun taktau . bangun pagi tetiba nak update blog.. :P sebenarnya aku terfikir cemana nak jadi blogger sepenuh masa eh.. dengan ada follower yang ramai pastu tak jemu pulak baca blog.. emm.... hati ni memang teringin tapi terfikir pulak ada ke org yang nak baca cerita busuk aku ni... pastu ada pulak masa aku nak update blog kan.. hahahaha!!!

kena belajar dari pakar nih! bye!! xoxo

TAHNIAH !

Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia.

ari ni memang aku tengah terperangkap kat ofis menunggu bos aku jumpa big big big big boss!! jadi marilah kita membuang masa dengan menaip sepatah dua kata (sangat...). Macam semua org tau our IGP will be retired on 16 May 2013... tapi ada jugak yang busuk mulut busuk hati cakap yang IGP ni letak jawatan pastu cakap bukit tgh huru hara .. Hallooooo!!! dia bersara wajib ok! huru hara what the fff.... aku dok siini aman damai takde dengar pun huru hara?? bukit mana la yg dia pegi jengah tu! memang dasar pembuat fitnah tegar! huh!

atas persaraan itu, makanya DIG iaitu tan Sri Khalid telah dilantik untuk ambik alih tempat tan Sri Ismail Omar & tempat tan Sri Khalid pulak diambil oleh Datuk Seri Bakri Zinin ( Pengarah JSJ) .. haaa hebat tak?? dua -dua pemimpin ni memang berkaliber! aku dengar nama diorang je aku dah kecut perut.. kaaannn.. Dulu memang aku selalu tgk diorang kat TV .. cara bercakap sangat tegas! huhuhu itu masa belum masuk polis.. dah masuk ni ? haa lagi la nampak ketegasan tu... Secara jujurnya memang tak sabar nak tunggu pelantikan diorang n dah tentu setiap kali tukar pemimpin mesti akan ada pembaharuan yang akan dibuat.. pembaharuan itulah yang kita nantikan hehehehe... (tak sabar campur cuak!)

Apa-apapun aku nak ucapkan selamat bersara untuk Tan Sri Ismail Omar. pertemuan empat mata masa buat projek buku tu memang satu kenangan la lebih2 lagi pegawai baru macam aku. bukan je dapat jumpa 4 mata, siap makan satu meja... hehehee... semoga Tan Sri berbahagia disamping puan sri dan anak serta cucu.... aku pun nak ucapkan tahniah dekat dua pegawai yang dilantik. Semoga PDRM terus maju dan menjadi badan penguatkuasa terunggul di Malaysia..

TAK SABAAAR


07 Mei 2013

PERSOALAN-PERSOALAN PRU YANG TIDAK BERJAWAB

PRU dah selesai.. biasalah rumah siap pahat berbunyi, tak bunyi bukan lah nama pahat.. pilihanraya kali ini aku rasa aman sebab takde rusuhan2 mcam taun sebelum2 ni cuma gaduh2 manja dengan bangla je. tuduh menuduh selepas PRU ni dah biasa lah kan. Tapi aku yakin rakyat malaysia semua dah bertamadun insyaallah gaduh adik beradik ni sekejap je insyaallah (nampak aku positif). mari straight to the point dengan tajuk aku yang dekat atas:-

Soalan Pertama

Pengundi Hantu: Siapakah yang dikategorikan sebagai pengundi hantu?
                        : Apakah ciri-ciri dan kriteria seseorang pengundi hantu?
                        : Macam mana kita boleh mengenal pasti seseorang itu sebagai pengundi hantu?

Dakwat kekal yang tak kekal: kenapa ada setengah dakwat yang tahan setengah dakwat tak tahan?
                                             : apakah jenis dakwat yang digunakan?

Isu Black Out (ini Magic) : dekat mana tempat yang dikatakan black out tu? (sila nyatakan tempat
                                            yang spesifik.. Nama tempat kejadian, alamat, daerah dan negeri dan
                                            jam berapa)
                                          : Kenapa wakil wakil pemerhati dari setiap parti yang hadir masa
                                            pengiraan undi yang tgk sendiri kertas undi dibukak tak buat komplen
                                            dari awal?
                                         : kenapa wakil pemerhati dari parti ni bersetuju bila kertas undi
                                           ditunjukkan?

isu Perkauman: Kenapa nak timbulkan isu perkauman bila tak dapat sokongan dari bangsa lain?
                       : tak tau ke kat malaysia ni banyak bangsa? dah berapa lama tinggal kat malaysia ni yang
                         masih tak faham2 bangsa2 yang ada kat Malaysia?

itu saje persoalan aku... emmm sila beri penjelasan untuk aku cuba nak faham situasi yang berlaku sekarang. Apa pun terima lah keputusan yang mengejutkan tu seadanya. aku pun tekejut jugak sebenarnya. hehehe... untuk Wakil2 yang telah dipilih oleh rakyat, silalah jalankan tanggungjawab anda sebagai seorang ketua yang berintegriti. Buktikanlah dekat rakyat yang calon yang telah dipilih bukanlah sekadar nak keuntungan untuk diri sendiri. Jalankan amanah sewajarnya, berat tanggungjawab yang dipikul untuk jadi ketua nih..
 

02 Mei 2013

Masa untuk memilih.... heheh

hellow!! hari ni dah 2 Mei 2013.. tak lama lagi semua yang tinggal kat Malaysia (kecuali mereka yang takde IC hehe) akan jalankan satu proses demokrasi ceewahh.. takleh blah kan! hehehe PRU ni kali kedua aku mengundi tapi kali pertama untuk undi pos (dah selesai 29hb April).. hehehe Pengalaman? hehehe mestilah ada.. hahaha agak menarik jugak.. tapi aku kedekut sket nak citer dalam blog.. kuang3x.. ala orang kat luar sana dah bijak pandai.. cari lah sendiri cemane proses nyer kan..



tahun ni jugak buat pertama kali ada guna dakwat kekal... nak dijadikan cerita dakwat kekal ni dah jadik hot isssue selepas undi awal 30 Apri hari tu.. tetiba ramai pulak yang kata dakwat kekal tu tak kekal.. emm sensitip issue ni hehe tapi aku takmau memanaskan issue ni ape yang aku boleh cakap emm kawan2 aku yang kena calit dakwat tu sampai sekarang (hari ni 2 Mei) ada lagi kat jari memasing... memanglah dakwat dia luntur tapi dia tak la hilang sepenuhnya... aiyoooo.. kalau kata ada issue nak undi dua kali tu org boleh nampak la jari kau tu dah bewarna.. aku masuk opis ari ni satu opis aku cek tangan dorang kikiki!!! yelah aku pun nak tau jugak betoi ke boleh luntur... urmm nampak gayanye aku kena percaya mata aku sendiri dari aku percaya dari apa yang aku baca .. hahaha korang paham kan.. ala sonang nanti bila jari masing2 dah tercalit 5hb nanti korang cubalah padamkan.. kalau boleh ilang macam korang basuh sambal ke kari yang melekat kat jari haa masa tu baru citer.. bereh??

proses undi awal! nice color dia kan hehehehe 

eh.. aku tak menyokong sesapa tau.. tapi ni ayat penyata.. hehehhe... ok untuk rakyat Malaysia semua.. selamat mengundi ye.. pilih la sesapa pun korang nak pilih aku tak kisah tapi jgn meroyan je bila kalah nanti huhuhu... risau den ... masyarakat dah nak kearah negara maju ni lain macam sket perangai dia.. huhuhu

ni yang saya mahu.. tak kisah la sape pun yang ambik alih

01 Mei 2013

Persediaan nak jalan2

halooo.. selamat hari pekerja kepada semua rakyat malaysia.. hehehe.. hari ni aku pergi jalan2 ke the curve melayan sorang sepupu aku tu.. adeeehh.... dah alang2 sampai the curve ni aku pun cuba ambik kesempatan survey2 barang utk ke korea bulan Januari 2014 nanti... banyak jugak benda nak kena beli nih! maklumlah musim sejuk kan..
hasil dari risikan kawan2 blogger yang ada nih.. antara perkara wajib yang kena bawak:

1) Long John - RM99

2) sweater

3) Jacket -  RM 399 (lepas sale)

4) sarung Tangan

5) stokin

6) Kasut boot Salji - RM 99

7) mafla

8) topi...

haa aku rasa mau dekat seribu lebih jugak ni nak beli barang2 nih.. tadi masa dekat universal travel tu org tu kata korea bulan januari dia sejuk dia dalam -4c ke -5c termasuk seoul n jeju.. kira tempat yang aku nak gi la.. rasa2? dapat ke aku bertahan huhuhu risau pulak.... lepas tu pulak baju long john tu pulak dia cadangkan kalau suhu bawak -5 kena 100% wool... hihihi macam2 lah.. banyak ilmu melancong kena tambah nih. so sekarang bulan Mei aku ada lebih kurang 7 bulan.. Baki duit ada dalam RM 2200 pastu emm shopping bawak RM 1500 cukup la kot.. nak beli barang2 yang kat atas tu?? huhuhu tambah lagi RM 1000.. jumlah sebenar???? >>>> RM 4700
hambeeeekkk!!

26 April 2013

KOREA satu BungkuS .. IKaT Tepi !!

heh.. tetiba.. Perancangann ujung tahun ni nak gi korea winter season mcam dah menjadik.. (taktaula kalau tetibe ada perkara tak dirancang) .. ni semua sebab aku rasa aku takde apa2 perancangan besar setakat ni (kawen le) jadi terpaksa la mencari satu aktiviti yang boleh buat aku bahagia.. hahahah cakap mcm org patah hati.. yelah dah alang2 takde ape2 komitmenkan.. nilah masanya.. kalau aku kawen pun belum tentu husband aku tu nanti suka berjalan macam aku...ha.. kan..kan.. kan..


sambung cerita....





 setelah berhempas pulas mencari travel agent, carik pulak kengkawan.. akhirnya... aku buat keputusan TAKDE KAWAN PUN TAKPE AKU GI SENGSORANG .. AAK (Ada Aku Kisah?) adik aku dah memperkenalkan kawan dia kat aku yang boleh tolong bawak aku ke sana... hehehe... (Kawan Perempuan... jgn salah faham) setelah di deal... dengan harga RM 3200 untuk 8h6m pda bulan Januari 2014 saya akan ke korea... first time nak berjlanan tup2 terus carik pulak musim sejuk. aku gi cameron pun aku dah tak berapa nak tahan.. macam manalah agaknye keadaan kat sana nanti ye.. hihihi tak dapat nak bayang satu, tak sabar pun satu.. deposit dah bayar, balance lagi 2200 bayar nanti dah dekat2 nak pergi... makanya segala duit elaun, tunggakan gaji, bonus, duit kutu dan sebagainya tak dapatla aku belanja macam org gile lagi.. kena lah simpan sikit2 kan... rasanya aku bajet dalam 5k kot kena kumpul.. yelah 5000 - 2200 (Balance trip) = 2800 .. 150 nak buat pasport pastu tak termasuk insurans... baju2 sejuk cemane pulak eh.. eeeerrrr... bajet nak bawak duit ke sana 1800 je.. huhuhu cukup ke eh?

JADI TIADA SOUVENIR HAHAHA * kejam*



BUT....



 More!!!! (^^,)v




21 April 2013

trip to sabah...

hallooooo... hehehe sebenarnya kejadian dah lama tapi sebabkan lambat aku nak transfer gambar dalam laptop makanya baru hari ini lah cerita ni keluar... hehehehe...

aku pegi sabah dengan family (kecuali adik) nak kapal terbang ramai2.. nak dijadikan cerita hari yang aku pergi tu pulak lahad datu tgh krisis so nak kata seronok tu emmm .. dia potong la sebenarnya.. bercuti dalam keadaan takut2.. hah gitu!!!

dalam flight .. ready to go!!!

perjalanan amek masa dalam satu jam lebih la macam tu.. heheh teruja aku dapat naik flight dengan family sebab aku memang tak pernah naik flight satu family camni....pastu siap berebut tempat duduk ngan bapak aku hahahahha sibuk je aku nak duduk seat yg kat tepi tingkap tu... abah pulak terjenguk2 kesian je rasanya.... 

duk dalam kapal terbang rugi la kalau tak amek gambar kan....
masa dalam flight ni aku feeling org kaya, oder tu oder ni hahaha padahal bukan lapar sangat pun saje je nak rasa makan dalam kapal terbang maklumlah naik flight ni bukan selalu berapa kali seumur hidup jela boleh naik macam ni... sampai KK lebih kurang dalam 4 petang... pusing - pusing cari hotel dapatlah duduk kat hotel ape nama ntah (maklumlah dah lama) ada tiga bilik memang best la bilik besau gileeeeee..... padahal nak duk semalam jeee... huhuhuhu malam tu kitorang jalan dekat KK singgah pasar filipine yang famous... ada dua benda je aku teringin nak makan .. kepak ayam dengan air avocado... MEMANG SEDAPPPP!!!!! so sepanjang seminggu aku dekat sana itu jelah minuman yang aku minum.. makan taklah sebab kat kl pun boleh dapat kepak ayam tu... air aku tak avocado , air mangga.. patutlah kawan aku si lorna tu suka sangat air mangga... hehehehe

perjalanan hari kedua diteruskan. tempat yang nak dituju ialah kundasang... hehehehe Kundasang memang sangat menarik.. menarik bukan sebab ape pun sebab dia punye pemandangan menarik , cantik , aman , damai, tenteram .. ape lagi... agak jauh jugak nak masuk sana... ala - ala nak gi cameron highland la lebih kurang. tapi ada satu tempat tu kitorang nampak dengan jelasnya gunung kinabalu.. haruslah kena amek gambar berlatar belakangkan gunung kinabalu... hehehhehe




aku dengan kakak berlatar belakang kan gunung kinabalu

masa sampai sini aku bayangkan macam mana org boleh sampai puncak tu huhuhuhu

sebelum sampai ke hotel kitorang singgah di Kinabalu park... haaaa nampak tak gambar kat bawah nih!!! GAYA , MUTU, KEUNGGULAN... KELAS KAU MARIA!!!! mau tak sakan amek gambo .. tapi mahap la gambar ini je yang ada.. huhuhuhu sedihkan... yang lain tak jumpa la pulak ... sini pun pemandangan dia lah yang terbaik..... 

ini dekat kinabalu park ... gambar je bukti aku dah sampai sini 

hehehehe gaya mesti lebih 

Hotel yang kitorang tinggal tu sangat dekat dengan pasar.. HUIH gila tak singgah.. mak aku ni pantang jumpa pasar. semua pasar dia nak masuk... huhuhuhu tak faham aku sebabnye semua pasar tu jual benda yang sama je takde apa yang special... tapi ikan bilis, udang kering wajib la kan diborong..(sampai sekarang ada lagi ikan bilis kat dalam peti ais ) tgk mak aku tu kusyuk benau memilih.... huhuuhu

ini dekat pasar kundasang

sotong ni sedap kalau buat sambal

kundasang kami tinggal satu malam jugak.. meneruskan perjalanan kembali ke KK ... banyak jugak tempat kami singgah.. the best is MEMORIAL OF WAR dekat kundasang n korang WAJIB pergi diulangi wajib... (gambar nanti aku upload) .... ingat nak singgah kudat tapi mak aih jauh gileeee!!!!! tak sampai2 apekah???? huhuhuhu mungkin sebab kitorang bukan org tempatan jadi taktau jalan short cut.. maka cita - cita nak jejakkan kaki ke Tips of borneo tu tak kesampaian la ....sempat jugak kitorang singgah rumah terbalik... yang ini... urrmmmm..... agakkkk.. urmmm kureeeng (pada aku la) nak banding ngan tempat lain.. masuk sekali dan tak mungkin akan masuk lagi di lain hari.. tapi untuk pelancong pelancong baru bolehla singgah ...

sempat jugak aku singgah dekat jambatan tamparuli (nanti aku upload hahaha) saje je feeling2 lagu tamparuli... hehehehehe.. takde ape pun sini sebenarnya........

hari sebelum nak balik kami singgah di karambunai! karambunai memang terbaik..... ooo tak lupe pantai tanjung aru!!! memang the best!! tak tipu !!! boleh datang lagi lain kali....

disebabkan oleh cerita kat lahad datu emmm nak singgah pasar filipine lama2 pun takut hehehehe.. jaga - jaga kata orang... pasar tamu tak lupa... hehehehe menarik jugak!

so next time if ada rezeki lagi memang aku nak pergi kudat dengan Abd Rahman Park yang tak sempat singgah.. emmmm... insyaallah.... Langkah makin maju next year KOREA WINTER SONATA!!!!! harap2 cita - cita nak ke sana berjaya... hehehehe first asian country aku akan pergi ... hopefully semua berjalan lancar seperti yang dirancang.

p/s : aku nak beli peta malaysia n nak tanda negara - negara yang aku dah pegi... apa kata??? hahahha macam best kan idea aku ? :P

27 Mac 2013

fedup

huh! aku rasa ni la first time aku nak luahkan perasaan sejak2 aku kerja kat tempat baru nih... bukan pasal kerja tapi org sekitar2 aku nih.. memang macam haram jadah! dah la dengan perangai jahanam budak tu tambah pulak org yang suke2 perli aku pastu cari kelemahan org.. mulut pulak dah mcam longkang.. kenapa la aku ni sebuk sangat nak jaga org tapi org ni selamba je sakitkan ati aku! depan aku baiklah "boleh je.. ok ape... " belakang aku habeh dia kutuk! tak guna betul .. suka sangat cari perhatian pergilah kau!! PERGI MAMPUS! memang tak boleh buat kawan la org mcm ni....

25 Mac 2013

SELAMAT HARI POLIS

Salam.... setelah berhempas pulas reharsal akhirnya tibalah hari yang dinantikan...hehehe untuk itu dengan rendah hati aku nak ucapkan SELAMAT HARI POLIS YANG KE 206 kepada seluruh warga PDRM tak kira dimana jua anda berada... hehehe... tabah dalam menjalankan tugas, cacian cercaan dan makian dari org kat luar tu kita telan seenaknya.. kepada pasukan polis yang ada di Lahad Datu selamat menjalankan tugas dan aku doakan yang terbaik utk semua org di sana... tadi touching tgk balu dan anak2 polis yang dah meninggal dekat PULAPOL pasang pulak lagu pahlawanku.. haissshh tahan je aku dari nangis.. sabar jelah..

PERJUANGAN SATU MALAYSIA

Setelah dua abad memagari rumah ini
bukan pujian yang kita cari
setelah 206 tahun menyemai bakti
bukan taburan bintang di dada yang kita impi
ditanah ibunda keringat darah tumpah ke bumi
bukan kerana upah yang tak seberapa
tetapi dek kerana janji dan sumpah setia



Inilah bumi Malaysia tempat kita mencurah bakti
binaan penuh tumpahan darah
dan linangan air mata oleh pejuang bangsa
tidak mengira keturunan dan agama
Melayu, Cina, India, Bajau, Melanau, Murut, Bidayuh, 
Kadazan, Dusun, Iban, Dayak, Penan , Kayan, Orang Hulu dan segala rumpun bangsa bersatu berganding bahu
membenteng keamanan negara bangsa
dengan semangat perjuangan Satu Malaysia
bukan untuk mencipta nama 
tetapi mengharap ia kekal untuk diwariskan
kepada generasi dihari muka



Tidak sekali-kali
akan kita gadaikan kepada penjajah
tidak sekali-kali
akan kita serahkan kepada pembelot bangsa
tidak sekali-kali
akan kita letakkan nilai harganya kepada sesiapa



Biar darah merah kami menitis ke bumi
biar pun jasad kami di kelar berkali-kali
biar tulang belulang kami hancur lebur
namun pantang sekali kami undur
kami akan terus mara mengempur
walau ditakdirkan kami gugur



Telah kami buktikan kesetiaan sejak zaman berzaman
Bukit kepong menjadi sejarah air mata
Sejarah silam melingkari peristiwa
Ramai pahlawan kita rebah mempertahan bumi bertuah
Namun api perjuangan kita tak pernah padam
Pahlawanku tegap berdiri dan Serikandinya tak berpaling hati
menghambakan diri menguftikan janji padamu pertiwi



kini Lahad Datu dan Semporna mengulangi sejarah
dada pahlawan ditembusi bisa peluru
tubuh dilapah jasad disiksa tanpa belas kasihnya
pahlawanku gugur mepertahankan tanah air berdaulat
ayah ibu menangis pilu kehilangan anak tempat bergantung
para isteri berendam air mata kehilangan suami tercinta
anak-anak menanti kepulangan ayah 
yang tak akan kembali lagi ke dunia
ternyata segala pengorbanan pahlawanku tak terhitung
mempertahankan bumi Malaysia bukan untuk disanjung



Pahlawanku
Kitalah pewaris mutlak penuh setia
menjadi perisai sempadan negara bangsa
dan terus berdiri mengibar pusaka azimat
Sang Saka Biru panji keramat

di tanah ibunda Malaysiaku bumi berdaulat


SELAMAT HARI POLIS 206 DARI KAMI WARGA PDRM..


23 Mac 2013

Malam mess yang bergaya...

halooo... hahahaha kenapa ntah tetiba nak update memalam buta nih,, hhehehe yelah sebab aku rasa ni first time aku wat kerja agak gile la sebab aku tak pernah make up sektakat nak gi diner2 ni.. hehehehe nasib baik kenal kakak ni so dia lah yg tolong make up kan.. hehehhe... aku suka kening dia buat.. yelah seperti sedia maklum kening aku ni memang serabut alam... berselirat hahaha tapi tak tau dia guna ape dia lukis kening aku nampak cantik je macam cukur.. padahal tak usik pun kening tu.. tu la part paling menarik sebab aku rasa tak pernah ada org pandai nak lukis kening aku .. hahahaha

see... nampak tak sebelum dan selepas tu hehehe.... kening aku cantik kan..kan..kan... 

yang sebelah kiri tu la yg mekap aku .. cute kan tukang mekapnye puuunnn...


Nak dijadikan cerita, sepanjang perjalanan nak ke hotel Palace tu memang mencabar fizikal dan mental aku.. mana taknye ... tersangkut dekat jam hampir 2 jam ditambah pulak bila dah sampai dekat area Palace tu aku boleh terlajak pulak! tak guna betul!terpaksa pusing balik dekat jalan nak ke seri kembangan sampai ke sungai besi.. natijahnya: tol bayar dua kali n terpaksa harung jem dua kali... arrrggh stresss!! aku sampai kat paking lebih kurang 740 ptg. masa tu aku tak pakai skirt dia lagi.. aahh lantak la aku tukar kat paking tu jugak.. takde orang kan... pastu terus cepat2 aku naik atas.. nasib baik tak mula lagi.. masa tu aku memang tak tgk dah mekap aku cemane.. hahaha mesti dah hazab! yelah berpeluh2 kan... lantak la .. patutla org pandang2 aku hahahaha (dapat bayangkan scary tak muka aku masa tu! :P)

ni masa mula2 sampai. mekap jadi ape taktau laaaa!!!



bila dah abes mula la carik kawan2.. hahahha jumpa platun mate aku... hehe yg free hair tu dah jadik penyanyi polis dah! import jauh dari perlis.. (ehem.. bini org ok!)

kalau bab makan .. emm biasa jelah nak kata special takde ape pun yg special! hahahaha!! masa nak balik bila aku tgk muka aku!!!! HAIYOOOO!!! taktau nak cakap.. bedak bercapuk! hahahahahaha!! bongok betul laaa!!! malu weeh hahaha aku dah taknak mekap tebal2 dah! hehehehe last kot .. nanti tunggu aku kawen pulak laaa!! hihihi.. kbai.

p/s : sesapa yang nak bermakeup kan diri boleh lah berhubung dengan no di atas ye.. hahahahha