Pengikut

19 November 2012

durian balik Pulau terbaeekk


Masa cuti deppavali ari tu, aku balik penang... hehehe sebab ada urusan orang tua2.. disebabkan kitorang bergerak pagi, jadi kitorang sampai awal... tempat tinggal tak risau pun sebab kawan ayah aku bagi umah free hehehe dah save bajet... jadi kitorang pun plan nak gi jenjalan dulu sebelum ke tempat penginapan.. selalu dah besar2 ni malas dah nak naik feri nak jambatan.. tapi kali ni kitorang naik feri tau!! hehe tapi aku tak keluar pun malas.. hamek gambar jeee... tu pun gambar muka sendiri.. bajet!! 

dah atas feri dah masa ni malas nak turun!!

sampai je kat seberang tu kitorang singgah kat kota conrwallis dulu.. masa kecik2 (aku tadika kot) aku masuk free je takyah bayar.. tapi kali ni kena bayar tapi tak mahal dua hengget jeee!!! hehehehe... boleh la maintenance jaga tapi takde banyak sangat yang boleh tengok... huhuhu... sempat la ambik berlatar belakangkan rumah api.. tapiii.....
panas sangat.. ape pun tak nampak! hampeh.. nampak background je .. 

 mak aku dah penat sebenarnya ni.. hahaha kaki dah sakit tapi sempat ajee

panas punye pasal terpaksa la aku makan aiskerim .. huh kantoi diet kuuu

lepas dah puas jalan... rehat kat umah esok setelkan pasal hal yang sewaktu dengannya tu... abah pun tetibe je nak singgah rumah arwah maktok.. huhuhuh pegi2 fuhhhh durian banyak kotttt!!!! dulu aku rasa cam takde durian dah... huhuhuhu... kali ni banyak gila.... lama tak makan durian maktok lepas mak tok meninggal.. huhuhu apa lagi bawak balik kl laahh... 
 ni lah durian mak tok.... nyumm.. nyummm

 mak aku bukan boleh makan durian sangat pun semangat je nak kutip durian...

 ayah aku kait durian muda.. haa kau ada!!

sedap.. manis.. lemak.. apa lagi memang takleh digambar dengan perkataan... hehehe banyak kan sape nak makan durian.. jadinye aku pun mengambil langkah yang agak emm.. pro jugaklah.. aku buat durian crepe alaa yang tengah famous tu hehehehe.... godek2 internet jumpa.... haaa kat bawah nilaaahh hasil diaa!! tadaaa.
.
.
.
.
.
.
ni nama dia durian crepe kain buruk linda.
terkoyak sana sini... . tapiii bak kata pepatah DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER.. Ssedap tau isi dalam.. (^3^)

hahaha seronok rupanya cuti2 malaysia... next trip is SABAH!!! Boleh bah kalau kau!!!


09 November 2012

Anugerah Skrin yang .. emmmm

sebelum malam tiba aku dah buat reminder tau nak tgk anugerah skrin.. huhuhu sanggup aku tak pegi gym semata2 nak tgk ASK2012.. sampai time je huh! sempatla tgk misha omar nyanyi .. emmm lepas tu rita rudaini dengan adi putra.. emm lepastu .. hahaha tau2 dah pukul 12malam... erkk aku tertido rupanya.... huh...

aku tgk tweeter ramai jugak yang tak suke termasuk artis2 .. heh bukan aku sorangkan... maknanya semua satu Malaysia memberi pandangan, kritikan yang membina ke tak membina ke pandai2 la orang tv3 nak mendefinisikan macam mana.. hahahaha... bukan masalah aku pun..

bukan tak suke apa yang diorang buat tapi aku rasa benda tu mcam kucar kacir... tak tersusun.. nampak murrrr... hihihi... nampak macam teater kanak2 pun ada.. jangan marah eh.. tapi aku rasa pengacara tu mainkan peranan jugak.. hahahaha... mandom je.. audience pun muka layu... kesian... janganla marah ye tv3 lagi2 person yang bersusah payah bawak keluar ideea last2 idea kau berlalu begitu sahaja... emm sabar jela kerja kan mana boleh nak terus perfect.. hehehe...

p/s : sorry tak tgk sampai habis sebab aku bosannnnnn!!!!!

maya karin tak pakai fairy tale punnnn....

erra jadik snow white??? cantek sangat...

lepas ni ada beberapa anugerah lagi.. 
  • shout award
  • AIM 
  • Anugerah Juara Lagu...
  • lain-lain anugerah apee lagi.. hehe
tapi aku harap diorang ada sediakan backup plan kalau pengacara utama tu macam hampeh.... so takdelah audiens bosan kan... keylah sedikit review daripada org yang tgk ASK 5 minit je... hehehehehe

p/s lagi : macam pakaian beragam pun ada jugak!! hehehehe kbai!


Kor3An Fever..

aaahh dah demam... huhuhu mentang2 musim hujan.. tapi aku bukan demam pasal hujan yang maha lebat kat luar tu aku demam sebab korea.. *ciss baru nak demam! hahaha tak tau kenapa sekarang ni sangat suka pulak dah dengan korea nih!! nak2 cerita yang dekat channel One HD.. ni SEMUA SEPUPU AKU SI MIRA AMRI PUNYA PASAL! bukan taknak layan cerita melayu tapi ubah cita rasa.. hehehe.. lagipun lelaki korea hensem2... kalau tak percaya cuba korang tengok  penyanyi dengan pelakon-pelakon diorang kulit tak kira lelaki pompuan gebuss gebus belakesss.. hehehehe...

aku rasa la lagi satu aku boleh terpengaruh pasal korea ni pasal lagu2 ni dah masuk dalam radio. bayangkan lah lagu gangnam style tu aku rasa dah ramai yang hafal huhuhu... asyik ulang-ulang... huhuhu..maunye tak hafal.. pastu dalam radio no 1 Malaysia tu kalau tak silap dah ada emm.. ape ke nama dia ehh.. isshh.. Aku tak ingat lah tapi macam billboard tu laaahh.. halamak lantaklah aku tak ingat.. hehehe tapi lebih kurang camtu la..korang faham kan..kan..kan...

cerita korea pertama aku tengok haaa terus jatuh cinta tawww!!! <3>

ni pulak gameshow korea yang paling aku sukeee hihihi

aaahh dah demam... huhuhu mentang2 musim hujan.. tapi aku bukan demam pasal hujan yang maha lebat kat luar tu aku demam sebab korea.. *ciss baru nak demam! hahaha tak tau kenapa sekarang ni sangat suka pulak dah dengan korea nih!! nak2 cerita yang dekat channel One HD.. ni SEMUA SEPUPU AKU SI MIRA AMRI PUNYA PASAL! bukan taknak layan cerita melayu tapi ubah cita rasa.. hehehe.. lagipun lelaki korea hensem2...

selain dari lelaki2 kacak di korea aku juga suka bangat makan mende kat atas nih!! KIMCHI.. tapi malaysia punye tak sedap yang korea punye sedap gilee!!

nampaknye begitu lah sedikit sebanyak macam mana aku boleh kena demam nih!!! huhu sian aku kan... jadik utk baikkan demam aku nih hehehehe jadi.... aku ada plan baeeeekkkk punye .... jeng..jeng..jeng.. tunggu dan lihat! 


07 November 2012

cerita ku tertinggal dimerata2 hahahaha

huh akhirnya aku berjaya jugak bukak broadband guna berukband opis aku huhuhu.. betapa susahnye.. hehehehe.. ni bos aku la ni nak jugak suruh aku buat kerja kat rumah dah disupplynye pulak berukband kat aku.. haihhh.. lepas ni takleh nak bagi alasan dah la kan nak ngelat hadoiyai!!!!..

hari ni punya cerita aku dah berjaya marah sorang budak.. huhuhuhu... geram... dah la hantar lambat, pastu salah tempat, janji nak datang tak datang!!! eeerrgghh memang la boleh mendatangkan marah.. so sekarang ni bos suruh aku cakap kat budak tu buat surat penjelasan... huhu macam la aku berani sangat.. tapi tetiba masa dalam toilet aku pun dah timbul keberanian pulak hahahaha... bukan mintak surat penjelasan cuma explain je... emmm... tu pun aku takut jugak.. aku ni datang marah kalau datang angin je hehehehe tak datang angin tak marah jugak.. hahahaha.. susah tau ! ingat senang ke....

lagi satu cerita terkini aku dah turun berat hahaha tapi mana sampai lagi.. kalau korag perasan yang belah kanan tu aku ada update kan pasal berat aku.. huhuhu tapi berat tu semakin naik sampai 66kg huhuhu jadi utk tidak menjadi seperti dahulu kala, aku pun dah mula berdiet ikut kakak aku.. kali ni tanpa ubat-ubatan... dan dalam masa 2 minggu aku dah berjaya turun 4 kilo! hahahaha memang susah nak percaya.. n paling tak percaya sekali fat % pun turun jugak!!! hahahaha suka tau.... hihihihi..... aku taktau la benda ni bagus ke tak.. tapiii aaaahhh lantak la yg penting berat turun fat% pun turun hihihihi...