Pengikut

26 Mac 2012

he is MY IDOL!!!!


masa aku tgh "kerja" start dari hari khamis berumah tangga di dataran merdeka, aku terpandang seseorang yang aku memang lah tersangat2 minat dekat dia... nak amik gambar malu pulak... usha dari jauh jelah huhuhu.... aku pulak telefon jenis MONOTONE hahak!! mana ada kamera2 nih... infra red pun takde.. torch light adalah hehehe.... hari pertama tak dapat , hari kedua malu, hari ketiga dia datang dekat tempat aku... huhuhu peluang!! peluang!!! kawan aku ape lagi dah nampak aku terlompat2 nak bergambar ngan dia, kawan aku ni pun panggil la kate nak amek gambar... oke dia setuju!!! YESSS!!!! seronokkkk!!!! nasib baik dia sporting... huhuhu akhir nya aku berjaya jugak amik gambar dengan dia... haahaaaii seronokkkk sangat!!! tapi tak sempat borak sebab ramai sangat org yang nak bergambar dengan dia... huhuhuhu.... yelah org ramai peminat.... hehehe... tapi aku rasa aku ada lagi peluang nak cakap dengan dia.. ngeh..ngeh... okeh tanpa membuang masa, inilah dia org yang aku maksudkan... jeng ..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kamal afendi penganalisis jenayah Malaysia... HUHUHUHU i Like!!! tahiah atas pemakaian pangkat ASP... TABIK BOS!!! :)

yang datang semuanye.....

huhuhu salam sejahtera , salam 1 malaysia... haaaaa...... akhirnya dapat jugak aku bernafas dengan lega lepas kerja2 selesai... huhuhu. lama tak jenguk blog nih... aku ada satu cerita yang nak dikongsi... huhuhu..sejak dua menjak nih ramai (lelakilah) yang datang nak berkenalan.... yang datang tu org yang sama kerja dengan aku lah... ini bukan perasan tau! ni cerita betul! memandangkan aku single mingle... jadi benda tu memang takde masalah untuk pihak aku... TAPIIII.... haaa ada tapi nye.... yang DATANG tu... SEMUAnya LAKI org, TUNANG org... haiisshhh.....aku jadik pelik... aiyooo... ape dah jadi?? adakah org yang usia aku ni hanya sesuai utk org2 yang sebegitu rupe???? aww mannnn~~~ NO! kadang2 aku takut jugak...

mesti org tanye kenape aku layan??? oke mcm ni ye, mula2 aku layan atas dasar profesional .. kerja punye hal n rasa hormat aku dekat dia sebab dia senior.. lama2 diorang ni melebih2 pulak! asik call , msg... aduihhh.... last baru tau dah ada tunang n dah nak kawen pun... huhuhu... lepas tu buat cerita KLISE diorang.. duuhh~~ OH LELAKI!!! aku pernah cakap 'aku taknak kene tatatertib kawan dengan laki org , dengan tunang org' huhuhu yelah aku duduk dalam tu aku tau la... benda nampak je macam kecik kalau kene memang merana lah! hishhh susah betul lah... patutlah dulu masa training diorang dah pesan mcm2... huhuhu... sekali memang betullah!

KESIMPULANNYA: sebab reason2 di atas tulah aku tak boleh kawen lagi... nak kawen ape kalau yang datang tu semuanye..... emmm jawab sendirilah! TAK KUASA... - tak salahkan aku memilih-

19 Mac 2012

Hati-hati

salam 1 Malaysia. pagi tadi aku dengar radio... kes culik.. oo my! ape lah nak jadik dengan malaysia sekarang nih.. takut aku! selamba2 dia je main culik2... huhuhu... bukannye jauh dari rumah 100m je pun.. aku tak tau la budak2 zaman sekarang tak de life dah.. pergi mana semua takut.. pegi sini takleh, gi sane takleh.. bahaye lah! kalau dulu masa zaman aku boleh je naik basikal round taman.. keluar pepagi... pegi sane, pegi sini.. sekarang huh! dah tak selamat... tak hairan la kalau sekarang mak bapak lebih suke belikan mainan komputer.. main game, main komputer, main internet... lagi senang .. depan mata kan... tapi kesian lah! huhuhu

aku tak tau nak salahkan siape.. mak bapak? penguatkuasa? takkk... aku rasa sekarang ni time masyarakat pulak main peranan... jgn nak tutup sebelah mata je... dah nampak wat tak tau... jgn harapkan 2 orang yang kat atas tu je... kite sama2 kena bukak mata..

apa2 pun memang aku rasa MALAYSIA tak Selamat sekarang !!! menakutkan~~~

14 Mac 2012

Move IT!!

hye! lama tak update! hehehe... aku just nak share sumthing...taknak tau sudah .. ada aku kisah... hehehe... memang aku dah lama pikir pasal nih.... dari masa aku kerja sambilan sampai la aku kerja sekarang... hehehe disebabkan aku sangat sayangkan apa yg aku ada sekarang n taknak kembali ke zaman jahiliyah yang meragut kesihatan dan konpidenku, aku membuat keputusan untuk menjoinkan diri didalam dunia eksesais.. hehehe.... beberape hari yang lalu aku dah mensurvey beberapa fitness centre yang terkenal dan tak berape nak terkenal di seluruh area lembah klang... di samping faktor jarak dan wang yang perlu di laburkan... aku letakkan bajet dalam RM 200 permonth.. kire aku mampu la sebab aku takde komitmen ape2 melainkan hutang2 yang sedia ada laaa.. :P aku pun pergi la ke tempat fitness centre yang sangat terkenal di MALAYSIA yang banyak cawangan.... bincang punye bincang kire harga yang aku perlu bayar untuk membership gedebak gedebuk dalam 320 if aku start semalam la.. tapi aku tak gaji lagi dia kater ok! sebulan utk masuk kelab tu RM 195 p/m .. masih dalam bajet aku... hehehe... buat sementara ni dia bagi temporary card dulu.. utk 7 hari...

tadaaaaaa inilah dia!!!
.
.
.
.
.



aku nak amek contract utk setahun ... sebulan RM 200... aku dah bayar ni jgn aku tak pergi sudah huhuhu....