Pengikut

29 Februari 2012

Mentang-Mentanglahhh....

haish... angin pulak aku satu badan.. memang betul la apa yang JL aku cakap dulu.. bile dah jadik pegawai, perkara paling susah nak control anggota yang umur lagi atas dari kiter... hadoi!! sakit ati betul... yelah aku faham aku ni pegawai baru.. tapi arahan bukan datang dari aku, bos atas.. adui! bile suruh main tolak2... macam... hareeeemmm... ishh geram.. nanti bile tak complete semua salahkan aku !!! issshh aku je yang slack... EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee.........................

28 Februari 2012

happy 1 year anniversary !

hehehe.. saspen je kannn.. linda ni sambut anniversary dengan sape pulak... tetibe je cam ada skandal kan.... taklah .. aku tak sambut dengan sesape pun... besok 1 Mac 2012 genaplah setahun perkhidmatan ku di sini... mcm tak caye.. cepat je masa berlalu... teringat lagi time aku interview dulu, panggil saksi mcm org gile... lona, kak ct n ajoy tolong aku... huhuhu... masa dalam latihan... sakit... adenovirus.. ape lagi.. macam2 lah! tup..tup esok dah setahun... ada pergerakan gaji x?? tetibeee~~~ sempena ulang tahun yang pertama nih aku harap :
1) kerja bertambah sukses
2) aku tak blur bile buat kerja
3) dikurniakan kesihatan yang sempurna utk buat kerja2 nih...
4) jauh dari segala mara bahaya ....

27 Februari 2012

BUTA JALANKAH AKU???

sejak aku dah pindah nih... 2 hari aku gerak dari tempat kerja 2 kali jugak aku sesat ... hampeh betul la...pegi dah cantik dah nak balik.... hmmphh~~ ntah mana2 jalan ntah aku masuk ... starting dah cantik dah... tetibe je sampai AKLEH... itu hari pertama... hari kedua pulak tetibe je masuk DUKE!!!! hadoi... aku pun heran ... dah tu aku dah tak jumpa dah jalan nak pegi AKLEH tu ... pelik tak?? ke aku kene sorok dengan hantu ... takpun org bunian ajak aku pegi jalan2 ..hehe tahyul sangat... nasib baik minyak kereta penuh kat dalam tangan ada duit.... huhuhu takdelah aku risau sangat.. hari ni aku tak tau lah aku masuk jalan mana pulak.... mengong!!


tapi masa sesat tu takdelah aku stress aku rilex je makan angin sambil layankan jem n dengar HOT FM... huhhu... asalkan aku sampai umah sudah.. biarlah sesat banyak kali pun baru kenal sikit jalan kat KL nih.. kalau tak huhuhu umur dah 50 pun belum tentu kenal jalan...


lepas ni kalau tak expert jalan kat KL tak tau nak cakap arrr~~~

dah nampak bintang @_@ uuuuuu~~~~

hellow!!! aku tulis entry ni bukan la aku nak bgtau aku ni stress ke ape.. tapi aku nak berkongsi pengalaman aku kene stand by sehari semalam... al maklumlah aku ni org yang tepati masa mana pernah tidor lewat2 nih!! hhhammpeh!! hehehe... minggu lepas aku memvolunteer kan diri untuk kerja larut malam... ye la sentap kot kawan2 sume bercerita.. aku pulak kerja opis hour je... hampeh betul la... mestilah aku kene melalui jugak perasaan-perasaan kawan2 aku tu kalau org cerita aku boleh sampuk2 kannn... hehehe

nak dijadikan cerita aku kene stand by dari pukul 1 pagi sampai 12 tghari.. tapi bile sampai kul 7 pagi mata aku dah berpusing.. sampaikan diorang suruh aku rehat dalam kereta.. huhuu aku ni konon2 nak tunjuk kuat tak mau la... tapi aku tetibe je merapu.. hahaha!! gua mamai beb.. pebende aku cakap aku pun taktau.... then diorang suruh jugak aku pergi rehat dalam kereta diorang kate aku pening!!!! siottt je!!! diorang siap nak anta aku balik putrajaya pastu nanti kereta diorang nak anta kat rumah... hehehehe hampeh!!!

gedebak gedebuk aku habis dalam pukul 1230 tghari.. aku tak larat nak drive putrajaya aku nak gi umah auntie ku di cheras.. huiii nak ke sana pun aku dah sesat !!! sioot!!angin jugak la.. nak gi cheras termasuk ampang mengong!!! last sampai jugak rumah makcik aku... bagi salam aku terus cakap ngan auntie ku aku nak tido.. hehehe no makan2.. hoiii tgk makanan pun dah tak lalu nampak bantal jeeee.... huhuhu... tido mcm nak gile tak tau bile ujan, bile makcik aku bukak air cond.... huhuhu aku tersedar kul 5 ptg tu pun sebab bunyik tepon!! kacauuuuuu!!!!!!..... jaga sampai kul 900 malam kepala stilll ting tong lagi... huhuhu.... aku sambung tido balik!!! aiyakkkk!!!!


LEPAS NI NAK PERGI LAGI TAK!!! OF COOOOSSSSSS~~~~~~

26 Februari 2012

bye-bye putrajaya

salam.. hari ahad lepas makan berakhirlah kehidupan aku dekat putrajaya.... ceeahh!! semalam aku dah tido kat Ampang... huhuhu rasa macam balik kg.. bayangkan lah duduk putrajaya dekat 11 tahun... duduk ampang tahun 1991 sampai 1996 je... berat je hati nak tinggal putrajaya... sedih oooo... itu pun sepatutnye kitorang keluar awal bulan 2, tapi disebabkan sayang gile putrajaya, kitorang pun melambat2kan proses perpindahan tu... huhuhu... akhirnye kena keluar jugak kan.... tadi pergi ofis dari Ampang, keluar rumah kul 630 tu........ huhhu sampai ofis kul 7.00 oklah kan.. tol tak kene bayar.. hehehe dah save dah duit aku... balik ni aku tak tau nak balik cemane..... aiyaaakkk... mampoih sesat!!! tapi aku dah wat preparation isi minyak penuh2 takut sesat hehehe.......

23 Februari 2012

OBSESi

tadi pagi masa otw nak berkhidmat untuk negara, aku dengar radio hotfm.. huhuhu cerita pasal obses dengan artis... hehehe... jadik aku nak cerita la kat sini sebab aku dah tepon hot fm, hot fm taknak angkat.... (siapalah daku di sisimu.. isk..isk..) masa aku sekolah form 3 kot, aku minat dengan kumpulan new boys... hehe jgn gelak kuat sangat... first time aku beli kaset New boys dengan VCD dia yang ORI!!! duit belanja mak bagi masa pegi sekolah aku simpan.. simpan.. simpan... pastu beli VCD tu.. tak pernah tau aku beli VCD ke kaset yang ori.. hehehe... minat ni terbawak2 sampai la aku form six.. hehe masa nih da besar nak beli vcd new boys malu tkut kene gelak dengan kawan... huhuhuu.... beli la sorok2.. tunggu kawan2 semua dah balik.. line clear baru aku pegi beli... punya la sayang VCD tu siap soletape lagi takut terkoyak..


masa 1st album tu, ramai la yang nak pinjam, bila da bg org pinjam ... hmmph!! koyakkk!! sakit ati ooooo.... sampai sekarang album tu ada lagi... aku ada 4 album new boys semua yang ori... tapi perangai aku ni bila satu group yg aku minat tu tukar org ke berpecah ke terus jadik tak minat dah... hehehe.. sama lah mcm nih... org tu masuk org ni keluar.. last2 minat kat new boys tu dah takde... tukar pulak minat ruffedge dengan VE... hehehe dah besar kan citarasa pun dah tukar.. tapi bila mode Ruffedge keluar, tukar la ape la terus tak minat dah!!


tapi minat2 aku dekat artis ni tak pernah pulak aku pergi tengok konsert dia... hehehe... takde pulak gunting gambar diorang dalam majalah ke, surat khabar ke buat scrap book!! hahaha.. yang penting lagu diorang aku hafal... newboys.. ruffedge.. VE... semua lagu aku hafal!!! hehehe

tapi sekarang dah tak ingat la semua sekali tu... hehehe


"BARU PERASAN.. YANG AKU MINAT SEMUA BOYBAND LELAKI.. HEHEHE"

malang yang tak berapa nak berbau....

hari rabu lepas (22.hb) balik dari kerja aku lalu laluan biasalah kat highway mex tu... nak dijadikan cerita semasa nak bayar tol, aku ni kan sedap layan "pringles"... botol pringles tu jatuh kat sit co-pilot... mata dok mencari, kaki tekan minyak.. ape lagii.. tersodok la kete depan tu... HADOIII!!! hampeh betul la! kemek jugak la kete dia... (kali ni nampak) jap gi owner kereta tu turun.... ingat dah nak kene marah dah... huhuhu nasib baik dia cakap elok2... hadoi kene berapa pulak la kali ni.. huhhu... kereta aku macam biasa kemek tempat yg sama mcm dulu.. tapi yg slack nye bonet depan tu tak boleh bukak.. dia loose.. uhuhuhu..


yang aku paling sakit atinye, esok nye tu aku gaji ... pandai pulak dia!


memang aku tak dapat nak bau malang

TAPI

malang dapat bau bile aku gaji..... bijak!! bijak!!!

20 Februari 2012

Teringat kawan-kawan primer :'(

selamat pagi ... hari ni mcm free sikit jadik blh la update blog.. hehehee.. semalam aku pergi makan dekat Taman Maluri dengan kawan2 n bos.. kebetulan bos aku nak jumpa bos lama dia kat sana sambil2 tu dia kenalkan kitorang dekat bos lama diaaa... hehe.. baik x?? dalam perjalanan nak gi tempat makan aku terjumpa kawan lama yang kerja dekat KKM dulu "kak ain" sempat lambai2, salam2 je.. tak sempat nak borak panjang...


secara tiba-tiba aku teringatkan kawan - kawan dekat tempat lama... betape seronoknye dapat keluar ramai2, pergi makan, pergi karoke, memonteng , jalan2 pegi Sogo, Jalan TAR... sekarang ... emm takdelah semua tu.. nak keluar mcm mana keliling aku sume lelaki.... huhuhu... hari jumaat duk dalam bilik, kunci, tido.. tu jelahhh... huhuhu.... busan jugak kengkadang... tapi tulah.. emm ape2 kene move on kan.. asik teringat kat diorang je cemane... huhuhuu.... tempat baru kene carik kawan baru tapi kawan lama jgn lupe... emm...


aaaaaaa rindu kat koranggg laaaahh.. ishh sakit ati betul!!! =="

16 Februari 2012

Assalamualaikum.... Babai!!!

ASSALAMUALAIKUM .....



BABAIIIII......


HIHIHIHI :p

08 Februari 2012

Kau tak sedih???

salam secretos... hehehe dah pukul 1200hrs.. bukak lah blog kejap... huhuhu... sejak kebelakangan ni ramai yang tanye aku termasuklah family aku sendiri ... tak sedih ke bf buat mcm tu?? bf aku buat ape?? owh mcm ni cerita nye ... BF aku tinggal aku hilang tanpa khabar berita... senyap , sunyi sepi... tetibe je.. aku pun tak pasti sebab ape.. yelah aku kan kene kurung tinggal aku pulak ngam2 aku dah 10 bulan dalam 'pertapaan' huhuhu... dah sampai aku dilepaskan dia tak muncul2 sampailah sekarang.. OK CUKUP!!! hehehe

seriously masa mula2 aku call dia tak angkat2 tu memang aku sedih... yelah pelik kot kenape ntah call tak angkat, remove aku dari friendlist... memang sangat pelik.. aku pun tak tau.. tertanye2 jugak ape lah salah aku... kalau ye pun jgnla tinggal aku mcm tu... bglah tau reason.. huhuhu... mcm ape ntah tak paham.. dah lah planning nak ke arah alam lagi satu tu dah buat... risik, tunang, pegi kursus kawen... nak kawen... gile ke kalau aku tak sedih... huhu menangis la jugak sehari suntuk.. esok tu nangis petang sampai ke malam.. esoknye lagi malam je.. esookknye lagi masa aku nak masuk tido je... n esookk-esoknye lagi kalau teringat... hehehe...

bile dah lama2 aku pun tak tau ape punca aku decide nak tulis surat... bgtau dia tarikh aku keluar dari bertapa bile... kalau dia datang alhamdulillah kalau dia tak datang so aku anggap takde jodoh je la nak buat ape lagi kan... dalam masa2 tu aku cube recover diri aku balik utk tak fikir pasal dia aku cube tuk menyibuk kan diri aku, kawad... kawad.. kawad... aku fokus mcm mana nak jalan cantik lah taknak bg pengsan.. bile hari jadi tu aku sibuk kan dengan family aku dengan kawan2....

bile dah masuk kerja, aku fokus kerja aku pulak... pegi kerja...kerja.. balik kerja.. makan.. tidur.. so rutin ni tak berubah2... nasib baik jugak aku tak berape banyak lagi kenangan hehe so nak lupe tu boleh la sikit2... bile dah jadik camni aku dah tak berape ingat pasal dia... huhuhu... taklah jahat sangat kan aku nih... hehehe lagipun aku dah ingatkan diri sendiri jangan nak cintan lebih2 sangat dia bukan confirm jadik suami aku lagi.... hohoho!!!!!

lepas tu aku pikir kemungkinan dia tinggalkan aku begitu sahaja adalah :
a) dia balik dekat tunang dia...
b) dia bosan sebab kena tunggu aku lama.. ( sape suruh dah cakap awal2 .. )
c) kena belanja family aku makan mc donald.. lebih kepada aku pow dia... (ala sekali tu je paw dia ) ...
d) dia ada perempuan lain
e) dia nak fokus kerja dia..
f) emmmm... reason lain aku tak dapat pikir...

korang rasa kenape agaknye... whatever reason sekalipun .. gentleman la sket kan.... jumpa depan2.. masa nak kawan boleh plak approach aku .. pelik la lelaki ni... jgn risau aku ni dah 28 taun... takkan nak frust mcm budak 18 taun kot.....

p/s : semua lelaki cam ni ke??? :P hihihihi

07 Februari 2012

i broke the english!!!!

"selamat tengahari semua... hehehe today sangat best sebab my officemate no in the office.. so i can i lock the door and take a nap for a while .. hehehe...today takde benda yang interesting to share with.. " ape macam bahasa inggeris + bhs malay = bhs rojak me.. suke tak.. hahaha... saje nak kasi u all dizzy.. :P hari ni mcm bz sket sebab a lot data to complete before 10th..ala small matter je... dah biasa wat data2 nih.. kui..kui..kui... lunch pun tak turun coz my mom gave me bekal hahahaha!!!.. (uikk betul ke?) so that i dun hv to spent my money buy food... erkk~~WTH!!

about my plan untuk panjat gunung kinabalu... YESS i hv put my name .. then they all tell me to prepare about 1500k for 4n 3d! awesome.. can't wait to go there!!! hahaha!!~!!

okeylah nak sleep kejap!! wakakaka!!! ape lah aku tulis ni.. adakah aku tgh mamai?? okey babai.. asalkan update boleh tak camtu!!!!

04 Februari 2012

nak panjat gunung...

semalam (jumaat 3/2/2011) ada sorang cik ni tanye aku :

SM: Puan,(puan tu aku laa.. keh..keh.. saje eksyen sebab aku dah jadik puan wekkk!!!) nanti kami ada program panjat gunung kinabalu.. puan nak follow.. kalau nak bg nama kat saya... tapi belanja tanggung sendiri.. kita akan pergi bulan 6 @ bulan 9..
Puan (ceehh) : wahh menarik tu... emm macam nak join... nanti cik bgtau la berape harga dia ...

SM: boleh, nanti ape2 saya bgtau ... nanti kite ada trainng sikit untuk fitness sebelum panjat gunung tu.. petang2 camni kena lari.. naik turun tangge...
Puan: boleh takde hal!! (dalam ati.. boleh aku kuruskan badan kalo gini.. hehehe)

waaahh mcm seronok je ikut pegi panjat gunung... huhuhuhu... seriously aku x pernahhh panjat gunung... masa training pun ada wat jungle tracking tpi tak pasti la tu gunung ke hape... org dah invite ni da mcam pucuk dicita ulam mendatang la pulak kan.. huhuhuhu....

tapi nak kene wat preparation ape pun tak tau..( selain prepare fizikal la) aku pinjam brg2 apis jelah!!kui..kui..kui.. dia dah tentu takde panjat gunung dah... hehehe dari terbiar je baik bagi aku pinjam.. kan..kan..kan...

p/s : saya takde niat pun nak eksyen sebab org panggil saya puan.... saya nak citer pasal panjat gunung .. betul! saya tak tipu.. percayalah.. saya kan jujur~~~ hehehehe ;P

02 Februari 2012

to my secretos

selamat pagi secretos2 ku.. (hehehe ayat baru tuu) pagi ni tak berniat nak bercerita pasal proses tranformasi aku.. hehehe petang2 sket... pagi ni saje je nak menaip.. boleh merapu-rapu sikit... baru nak masuk 3 minggu aku kerja, berat badan aku dah naik 4 kilo.. NAIK !!!! bukan TURUN!!! huhuhu... aku punye uniform ni dah terasa sendat2 dia dah nih... cemane nih.... tu la yang aku malas nak kerja opis nih... ari tu JL aku telefon sempat la ngadu kat dia .. ingat nak support sekali dia bantainye gelak!!! hamppeh tul laaaa.... tasik perdana dekat je tapi nak gi jogging sana cam takut je sebab besar n baru aku tau tasik perdana tu besar wakakaka!!!! akun takut sesat je takpun manalah tau tgh aku joging sengsorang sekali aku kene culik ke kannn.. zaman sekarang nenek pun diorang rogol.. huhuu takut!!! jadik nak selamat terpaksalah aku joging kat putrajaya jugak..( terpakse tu hehehe)


ni nak citer perasaan aku sekarang... sejak dah berkecimpung dalam dunia yang "satu" nih, aku dapat rasa satu feel... u know feel..... hehehe dia lain mcm sket... rasa lebih hati2, rasa lebih nak menjaga diri dan maruah... waaaahhh gitu.... memang aku kerja ofis hour.. tapi aku rasa cemburu jugak bile ada kawan2 yang kene kerja luar.. huhuhu jeles taw!!! diorang gi sane la sini lah... mcm seronok je.. so dengan berani nye aku cakap dekat big boss kalau kekurangan tenaga, saya memvolunteer kan diri untuk memfollow.. hehehe... bukan ape nak gi tgk je mcm mana kerja tu dilakukan... dapat jugak lah belajar... hehehehe.....


01 Februari 2012

TRANSFORMASI: EPISODE 4- saya sakit....

dah petang 1530 hrs.. selamat petang semua.. hehehe... hari ni bz sket baru dapat kesempatan nak buka blog terkasih dan tercinta... ari ni aku nak citer pasal ape ehhh... emm... emm... japp~~ okeh ! dah dapat idea.. kalau rajin silalah baca blog yang busuk nih (pinjam dari shiela rusli... hihhihi)

bile dah lama dalam ni biasalah .. akal makin panjang hehehe.... tumbuh tanduk dahhh!! yelah dah susah sangat nak dapat keluar, jadik kitorang ni terpaksa lah menggunakan idea2 yang kreatif untuk keluar ambik angin kat luar hehehe...

step pertama:
aim dulu sape yang jadi JL 24 jam.. kalau yang kerek2 tu, padam kanlah niat.. yang baik2, yang boleh kawtim... hehe JALANNNN!!!

step kedua:
merayu dekat JL ...-
" cik ari ni tak pegi ke HKL ... ala tolong la cik... saya taknak tinggal kawad @ kelas rugi.. baik saya pegi malam....

" cik.. boleh tak saya eskot rumate saye.. sian dia cik .. dr kater tulang dia reput ... nanti jalan kang patah cemane.... sian dia cik... apalah gune saya jadik rumate kalau takleh nak tolong rumate sendiri"

" cik.. badan saya ni dah gatal2.. cube cik tgk... tgklah..tgk niii... dah terukkkk"

step ketiga :
bile JL malas nak layan nilah jawapan dia " YELAAHHHHH!!!!! JOMMM..JOM... ala tau diorang mesti faham sebab kitorang takleh keluar.. takleh gune hp... diorang layankan aje

step keempat:
standby syiling banyak dengan paper bag... syiling untuk Gune HP .. paper bag untuk borong makanan yang ada kat spital dari gula2 sampailah nasi goreng sejuk hospital... aku rasa masa kitorang ada tokey kedai kat HKL tu mesti kaya n tak sabar2 nak tunggu kitorang datang.. yelah sekali belanja mesti RM50 ke atas.. hehehe JL tak kater ape laaa... tapi kene Jaga2 la kot2 "pengawas" ada dia buat spot check naya ooo.. tapi tak pernah kantoi lagi... hehehe....

masa ni lah semua benda yang aku tak suke makan aku makan... yang bukan faveret pun aku makan... dah terdesak nak wat cemane... hehehehe


itulah syurga kitorang HKL .. sekarang nak pergi ke??

mungkin TIDAAAAAAAKKKKKKK