Pengikut

30 Januari 2012

I Hate U!!!

aku tak suke kau
tak pernah suke kau
dan tak akan pernah suke kau....
tolong paham ayat aku tu..

tolonglah!
jangan datang dekat dengan aku..
kehadiran kau buat aku sesak nafas..
susah nak bernyawa..
tidur malam aku terganggu sebab kau...
kau buat aku susah nak tidor.

aku tak jemput kau..
kau yang datang sendiri...
kedatangan kau bukan membahagia kan aku
tapi kedatangan kau menyeksa aku
kau seksa jiwa aku...

pergilah
aku tak perlukan kau
aku tak pernah perlukan kau dalam hidup aku..
aku bahagia je sebelum kau datang....
bebas ke sane sini...
tak perlu nak fikir ape2...

aku nak kau pergi sekarang.....
tolonglaaaahhh .. lupekan aku
lupekan aku buat selama-lamanyaaaa...
I HATE U ... SELSEMAAAA...

~_~" srooot..sroootttt......

tempat baru (^^,)v

selamat pagi kawan2.. hehehe... sekarang aku dah boleh menulis balik... emm... siapa sangka kan.. ingatkan dah takkan bukak dah blog ni kecuali dekat rumah... hehehe... dekat tempat baru nih aku kene masuk unit R&D (analisa, penyelidikan dan NKRA) ... yang sepatutnye aku masuk unit lain yang lagi interesting dan mencabar.. hehehe.. tapi sebabkan 'pengalaman' buat data.. aku ditarik masuk ke sini.. tapi takpelah sekurang2nya aku ada can baca buku untuk periksa undang2 tinggi.. boleh la fokus.. lepas aku dah komfem aku nak keluar masuk unit lain pulak... banyak lagi unit yang mencabar kat sini... hehehe.... semua mencabar kot....


dekat ofis aku ni ramai lelaki.. huhuhu aku perempuan paling muda kat sini wakakakaka walaupunnnn... hahak!!! dalam unit aku ada 3 org je.. pangkat paling rendah aku laaa... jadiknye paham2 je laaa... huhuhuhu... dalam unit ni aku kena buat analisa ataupun nama koman dia buat data sama mcm dulu n direct terus ke Bos palinnggggg besar.... huhuhu takut oooo.....


walaupun kerja ofis, aku kene jugak buat kerja luar... tapi paling tak sabar aku nak pegi Pilihanraya nanti.. 2 minggu kot... seronokkk... pengalaman masa kat depoh dulu walaupun jadik pemerhati rasa best.. hehehe... excited!!!


mcam biasa, aku ni masuk je opis berat aku mesti naik... dari 67 dah naik 71kg... camne nih... aku ni kene mintak ulu kinta agaknye... baru kurus kering... huhuhu..... yelah kat sini je meeting setiap hari.. dah meeting hari2 tu paham2 jela makan kompem ada.... huhuhu....


walau apepun aku tetap rindu kawan2 kat opis lama... kat sini takleh nak berjimba2 semua lelaki... huhuhuhuhu.... sedih!!!

transformasi - EPISOD 3: BERE OH BERE

bere yang kitorang dapat tu ada kepala rimau atas dia... aku tgk kepala rimau tu mcm dah kotor.. yelah JL aku kater kepala rimau tu akan kotor sebab kitorang berpeluh... atas kebijaksanaan aku yang bijak sangat nih, aku pun pergi la basuh bere tu... gonyoh punye gonyoh lagi teruk.. jadik hitam.. aku jadik geram ... lama lepas tu aku beli pulak spray untuk hilangkan karat konon2nye benda tu karat kena air lah kan... spray2 lagi itam.. adui aku dah cuak dah.. nanti kalau panggil nama mati aku!!!!

sebelum ujian kawad, JL aku ada tegur " kenape bere kau teruk sangat nih linda.. ?? ni nak ujian kawad nih abes ar nanti markah penampilan dia amek kire!" alamak aku dah cuakk... hari sabtu aku pegi beli utk kilatkan butang.. CHROME.. aku dengan gigihnye gosok2 la butang, lencana termasuklah kepala rimau tu.. gosok punye gosok.. ALAMAKKKKK!!!! LAGI JAHANAMMMM!!!! bengong betul la.... tipu la benda nih!!! kurang asam betul.. mampussss....

esoknye JL aku tegur lagi... kenape lal teruk sangat rimau kau tu.. ish..ish..ish... aku pun cakap ngan JL aku " tulah rimau tu karat saya gune Chrome tuk kilatkan benda tu.. kilat2 lagi jadik hitam sakit hati betul!" tibe2 ... "KAH..KAh..KAh.... kepala rimau kau tu benang bukan nye Chrome macam aku punye ni.. dh kau gonyoh camtu memang la karat.... " erkk~~ saya ingatkan besi huhuhu sebab tu la saya gosok dengan Chrome ..." Kalau rimau tu boleh cakap komfem dia nangis hahahaha!!!!!"
CIKKKK JGNLAHHH GELAKKAN SAYAAAAAA!!!!!!!

~~abes ar 7keturunan dia citer kat anak buah dia..... ==" malu i! hihihihi :P

11 Januari 2012

TRANSFORMASI - EPISOD 3 : ADENO OH ADENO!!!

kesinambungan daripada minum air paip tu... satu skuad aku termasuk dengan konstabel-konstabel sekali kene batuk2 yg maha dasyat dan demam2... huhuhu "KUNG..KANG..KUNG..KANG" batuk berlawan2 termasuk lah aku.. huhuhu... ubat batuk tu dah jadik makanan wajib.. takde benda lain pun takpe... seminggu lepas tu sorang2 masuk wad ...huhuhu kena isolasi... alhamdulillah aku x kena... n secara tak semena2 pusat latihan ditutup n diisytiharkan darurat... ada virus .. nama dia VIRUS ADENO... berehatlah kitorang dalam asrama dekat 2 minggu dalam tu...

semua tilam, bantal2 kena angkat nak jemur kat tgh padang... berusung la kitorang... tak lama lepas tu kitorang dikejutkan dengan kematian seorang pelatih konstabel akibat adenovirus.. masing2 dah cuak masa ni... huhuhuhu... semua pelatih wajib pakai topeng, minum air masak 6 botol sehari, tak boleh keluar dari asrama sebab udara tercemar... masa buat saringan, rupe2nya ramai lah yang kene isolasi, tahan wad.. mcam2.. alhamdulillah aku tak kena.. aku pun terpikir mungkin sebab masa aku dekat KKM aku ada suntik vaksin anti viral!! FUHHH!! alhamdulilahh...

dah lama tak boleh contact org luar, tetibe dia bg tepon suruh bgtau family yang kiter kat sini sihat.. masa tepon mak.. huhuhu sedih sangat dengar suara mak menangis...(haishh.. nak menangis pulak bile ingat balik) menangis yg betul2 menangis... :'(( kalau korang tak sedih ke bile dengar suara mak korang menangis ala2 hampir nak meraung.. huhuhu... sedih dowh!!!

ada lagi 2 orang pelatih yang meninggal 1 pelatih inspektor , 1 pelatih konstabel... jumah semua 3 orang yg meninggal.. sangat sedih tau.. tak tenteram hati nak2 yg inspektor tu sebab kenal... huhuhu~~~ memang sedih la pengalaman nih...

kalau ikutkan masa bulan 3 tu kitorang cume sempat training seminggu je , dua minggu kene kuarantin n then 2 minggu komandan yang baik hati bagi kami balik kampung.. untuk menaikkan semangat kami, siap dipanggil kaunseling lagi bg semangat... huhuhu... itulah pulapol .. takdelah kejam sangat .. ada je hati perut.. hehehe...

alhamdulillah .. lepas balik cuti, semua org dah recover... kami teruskan training mcm biasa..

apa2 pun sedekah al fatihah dekat ketiga2 arwah...
AL-FATIHAH...
semoga roh ketiga2 mereka berada dikalangan org2 mukmin..


10 Januari 2012

transformasi - EPISOD 2: MINUM AIR PAIP

dah 3 hari duduk sini... huhuhuhu penatnyeeeee.... air ada kat dewan makan je... mana cukup... hari ni kena denda dengan sorang pegawai nih.. pasal ntah dia jaki sangat ngan pompuan.. huhuhu dengki sebab pempuan boleh buat lagi baik dari lelaki... pukul 8pg kena kumpul kat padang kawad sampai kul 10 pagi.... huhuhu budak lelaki dapat keluar awal.. x aci!!! balik asrama minum pagi dah takde... huh! sedihnyeeee lapar haus.... cemane nak buat nih...

haaaa!!! toilet.. air paip..air paip...... laju je aku lari pegi toilet huhuhu.. ada la 2-3 org lari sama ngan aku... cepat..cepat.. hausss... nak airrr... bukak paip.. gulk!gulk!gulk!... emmm sedapnyeee da rasa mcm air sirap.. gulk..gulk..gulk.... " JANGAN MINUM AIR PAIPPPPPP!!!! HEI SAPE YANG MINUM TU, JGN MINUM AIR PAIP!!!!!! alamak.. last..last... Gulk... "HEI minum LAGI!"

CABUTTTTTTT!!!!!! hehehe berlari2 aku sampai asrama .. ingatkan aku sorang yg minum, rupenye ramai gile beratur nak minum air paip....

esok dan seterusnya tekak aku sakit, batuk.. n demam.. hehehehe ~~"

AMBIK UBAT !!!! PADAN MUKE AKU!!!!

transformasi - EPISOD 1 : CIUM POKOK TU!!!

pukul 12 malam kene panggil buat ape ntah.. dah la pakai baju kene tuck in.. abes nampak segala bonjolan lemak2 di perut.. kalau aku ni slim takpe jugak.. sampai padang kawad bukan buat ape pun.... huhuhuu...

pukul 1pg... Takde pape pun!!!

pukul 1.30 pagi... takde pun... isssshhh!!!

pukul 2.00pagi .. takdeee... zzzz~~~~ishh nyamuk banyak... zzz~~~

pukul 2.45pagi.. haa~~~ emmm.. (sambung tido)

pukul 3.00 pagi " SEMUA BANGUN CEPAAAATTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " pegi la kami kat tgh padang kawad... Kenape Kamu masuk sini? kenapa datang sini? semak je! dah takde kerja baru terhegeh2 nak dtg! sape tak minat boleh angkat beg keluar sekarang!!! bla..bla.. bla... cakap pun dah sayup2 aku tak dengar dahhh aku dah MENGANTUK !! tak kire nak tido jugakkk... zzz~~~~

" SAPE YG TIDO TU BANGUNNNNN!!!!!... hah!! hah!! alamak!! alamak..!!! "NAK JADI PEGAWAI KENE BERANI MENGAKU KESALAHAN" huh bangun jelaaahhh... huhuhu... " APSAL KAU TIDO??? heee takde reason sengih jelaaa.... AKU NAK SAPE YG TIDO NI PEGI LARI DEKAT POKOK TU CIUM POKOK TU!! okeeeeyyy.. cium pokok pun cium la hilang mengantuk aku!!hehehe...
MUAAHHHH!!!!! Sayang pokok!!! hehehehe....

TERUS HILANG MENGANTUK!!! KEH..KEH..KEH..
=="
(PADAN MUKE AKU)

09 Januari 2012

transformasi-prolog

new life begin... alhamdulillah akhirnya aku dah abes training dekat jalan semarak... walaupun pada mula hati macam nak taknak last2 berjaya juga akhirnya... pejam celik pejam celik dah 10 bulan berlalu sekarang aku bercuti seminggu sebelum start lapor diri ... macam macam kenangan aku dekat sana.. kena lari , kena push up, berguling, merangkak, terjatuh , tergolek... tak kisahlah yang penting dekat situlah tempat aku bermula... mulakan perjalanan hidup yang baru.. :)

terima kasih dekat family, saudara mara n kawan2 yang banyak menyokong aku dari mule masuk sana sampai aku berjaya abeskan training.... jasa baik korang memang aku kenang sampai mati..... sayang semua!! untuk org yang sebelum nih banyak bg support n tetibe hilangkan diri pun aku ucapkan tq.. hehehe tak kisahlah nak hilangkan diri ke, hilang tanpa kabar berita ke..... dah tak boleh nak teruskan lebih pegi macam tu... (jgn ikut prinsip mcm nih) takpe2 terima kasihlah ye.....

even aku tak jadi IO tapi aku tetap akan berkhidmat dalam jabatan yang sama... yang penting kuatkan semangat, sabar dan tabah... pada kawan2 mintak maaf lah sebab tak dapat nak merealisasikan tarikh 101112 tu.... huhuhu ... belum jodoh saya lagi agaknye.. sabarlah nanti org buat tarikh baru... hehehehe.......

cerita2 kenangan aku masa menjalani tranformasi akan aku cerita semua dalam blog... hehehe...

TC- MUAXXX