Pengikut

17 April 2012

... TAKKAN AKU TAK BOLEH!

Hahaha!! Akhirnye berjaya jugak aku mengupdate blog menggunakan MWord... ingat kak ctctusanasini je tau ke? Mana boleh kak ct lagi advance dari aku!! Ngeh..ngeh..ngeh... intro je dah kene dengan tajuk kan.. kan.. :P... aku bukan nak citer pasal kak ct pun hehehe sebenarnye aku nak cube motivate kan diri sendiri .... memula dulu aku kenal susu sejat aku dah impress... sebab tuan susu sejat tu dulu gemuk... then sekarang haaa dah ada ketul2... sekarang ni aku kenal lagi sorang 'susu sejat pompuan' nama dia diane sera.. dia ni memang gemuk dari kecik.. org kate mcm keturunan la kan.. tetibe sekarang... NAHHH cantik gile... berat dari 75++kg sekarang dah jadik 53kg... tinggi dia 156cm kot kalau tak silap aku.. sekarang dia dah dapat balik berat yang sepatutnye... jadik sebagai seorang yang bukannye asal dari gemuk, Cuma keturunan rangka besar je.. jadik aku berpendapat kalau susu sejat dengan diane sera boleh, takkan aku tak boleh kan ? yelah aku bukan asal2 gemuk... berat aku masa "muda-muda" 60-65kg dengan tinggi aku 169cm... lepas abes belajar berat aku naik mendadak sampai 80 kg sehingga tahun 2010 .. then tahun 2011 aku masuk training setaun berat aku jadik 67kg.. actually aku target masa dalam training tu berat aku dalam 60 kg, tapi bile sampai satu tahap dia statik taknak turun2 dah.. awal2 tu memang cantik lah.. 3kilo sebulan!! Huh! Sangat impress!!! Abes citer pasal tahun lepas tahun 2012 sehingga 18 April 2012, berat aku 72kg!!!!!! Hadoiiii!!!! Kalau nak tgk mcm mana rupe aku masa gemuk dulu rajin2 la bukak FB...

So untuk itu, aku sedang menggiatkan diri untuk mengurangkan berat.. kalau boleh taknak cecah 70kg... under 70kg ok! Huhuhu.. aku rasa tercabar jugak dengan semangat diane sera & susu sejat jaga badan diorang.. yelah.. aku ni boleh cegah dari awal, tapi... ape aku buat? Buat taktau pasal kesihatan badan... takkan nak tunggu dapat penyakit baru nak berubah kan... untuk bulan ni aku target nak turun 2kilo je...2 KILO JEE... takkan tak boleh kot linda oiii!!! Tapi cume satu lah aku ni cepat putus asa... contohnye kan sebelum aku pegi gym, berat aku 71kg... then after 1 month berat aku naik jadik 72kg... jadik dah rasa frust... emmm tapi sepatutnye tak boleh camtukan.... eksesais bukan untuk loss weight semata2, ia adalah untuk kesihatan jangka panjang.. huhuhu.... jadik aku tak perlu frust berat aku naik ketika aku sedang bersenam ni manalah tau yang naik tu muscle ke air ke kan...

Aku tau, ramai yang baca terutama KAWAN-KAWAN aku YANG TERCINTA tu kate "linda ni tak habis2!" hahahaha yelah dari dulu aku memang nak kurus tapi tak berjaya sebab semangat tak kuat... takpelah kan yang penting niat kat hati tu nak jaga badan ada... dari aku melayan aku punye jiwa dan perasaan tu.. haaa lagi susah... lagi satu ayat yang kalau boleh tolonglahhh.. tolong jangan cakap ayat ni kat akuuuuu!!! Aku tak suke...

"DAH OKLAH TU, AWAK TU TINGGI BUKAN NAMPAK SANGAT PUN GEMUK!" ye, memang aku tinggi, memang la tak Nampak aku mcm gemuk tapi hanya tuan yang menanggung je yang tahu.... betapa beratnye badan nih! Huhuhu... lutut sakit, jalan mengah.. lagi ape lagi.... letih, penat, cepat mengantuk.. sindrom2 biasa... so SUPPORT lah aku hingga ke lubang cacing! Hahahaha!!!


 

Okeh dah panjang karangan.... stop sampai sini je.. aku dah tau cara mudah nak update blog lepas nih siap aaaaahhh!!! Hehehe... BYE ! adios amigos secretose!

Tiada ulasan: