Pengikut

19 Mac 2012

Hati-hati

salam 1 Malaysia. pagi tadi aku dengar radio... kes culik.. oo my! ape lah nak jadik dengan malaysia sekarang nih.. takut aku! selamba2 dia je main culik2... huhuhu... bukannye jauh dari rumah 100m je pun.. aku tak tau la budak2 zaman sekarang tak de life dah.. pergi mana semua takut.. pegi sini takleh, gi sane takleh.. bahaye lah! kalau dulu masa zaman aku boleh je naik basikal round taman.. keluar pepagi... pegi sane, pegi sini.. sekarang huh! dah tak selamat... tak hairan la kalau sekarang mak bapak lebih suke belikan mainan komputer.. main game, main komputer, main internet... lagi senang .. depan mata kan... tapi kesian lah! huhuhu

aku tak tau nak salahkan siape.. mak bapak? penguatkuasa? takkk... aku rasa sekarang ni time masyarakat pulak main peranan... jgn nak tutup sebelah mata je... dah nampak wat tak tau... jgn harapkan 2 orang yang kat atas tu je... kite sama2 kena bukak mata..

apa2 pun memang aku rasa MALAYSIA tak Selamat sekarang !!! menakutkan~~~

Tiada ulasan: