Pengikut

01 Februari 2012

TRANSFORMASI: EPISODE 4- saya sakit....

dah petang 1530 hrs.. selamat petang semua.. hehehe... hari ni bz sket baru dapat kesempatan nak buka blog terkasih dan tercinta... ari ni aku nak citer pasal ape ehhh... emm... emm... japp~~ okeh ! dah dapat idea.. kalau rajin silalah baca blog yang busuk nih (pinjam dari shiela rusli... hihhihi)

bile dah lama dalam ni biasalah .. akal makin panjang hehehe.... tumbuh tanduk dahhh!! yelah dah susah sangat nak dapat keluar, jadik kitorang ni terpaksa lah menggunakan idea2 yang kreatif untuk keluar ambik angin kat luar hehehe...

step pertama:
aim dulu sape yang jadi JL 24 jam.. kalau yang kerek2 tu, padam kanlah niat.. yang baik2, yang boleh kawtim... hehe JALANNNN!!!

step kedua:
merayu dekat JL ...-
" cik ari ni tak pegi ke HKL ... ala tolong la cik... saya taknak tinggal kawad @ kelas rugi.. baik saya pegi malam....

" cik.. boleh tak saya eskot rumate saye.. sian dia cik .. dr kater tulang dia reput ... nanti jalan kang patah cemane.... sian dia cik... apalah gune saya jadik rumate kalau takleh nak tolong rumate sendiri"

" cik.. badan saya ni dah gatal2.. cube cik tgk... tgklah..tgk niii... dah terukkkk"

step ketiga :
bile JL malas nak layan nilah jawapan dia " YELAAHHHHH!!!!! JOMMM..JOM... ala tau diorang mesti faham sebab kitorang takleh keluar.. takleh gune hp... diorang layankan aje

step keempat:
standby syiling banyak dengan paper bag... syiling untuk Gune HP .. paper bag untuk borong makanan yang ada kat spital dari gula2 sampailah nasi goreng sejuk hospital... aku rasa masa kitorang ada tokey kedai kat HKL tu mesti kaya n tak sabar2 nak tunggu kitorang datang.. yelah sekali belanja mesti RM50 ke atas.. hehehe JL tak kater ape laaa... tapi kene Jaga2 la kot2 "pengawas" ada dia buat spot check naya ooo.. tapi tak pernah kantoi lagi... hehehe....

masa ni lah semua benda yang aku tak suke makan aku makan... yang bukan faveret pun aku makan... dah terdesak nak wat cemane... hehehehe


itulah syurga kitorang HKL .. sekarang nak pergi ke??

mungkin TIDAAAAAAAKKKKKKK

Tiada ulasan: