Pengikut

11 Januari 2012

TRANSFORMASI - EPISOD 3 : ADENO OH ADENO!!!

kesinambungan daripada minum air paip tu... satu skuad aku termasuk dengan konstabel-konstabel sekali kene batuk2 yg maha dasyat dan demam2... huhuhu "KUNG..KANG..KUNG..KANG" batuk berlawan2 termasuk lah aku.. huhuhu... ubat batuk tu dah jadik makanan wajib.. takde benda lain pun takpe... seminggu lepas tu sorang2 masuk wad ...huhuhu kena isolasi... alhamdulillah aku x kena... n secara tak semena2 pusat latihan ditutup n diisytiharkan darurat... ada virus .. nama dia VIRUS ADENO... berehatlah kitorang dalam asrama dekat 2 minggu dalam tu...

semua tilam, bantal2 kena angkat nak jemur kat tgh padang... berusung la kitorang... tak lama lepas tu kitorang dikejutkan dengan kematian seorang pelatih konstabel akibat adenovirus.. masing2 dah cuak masa ni... huhuhuhu... semua pelatih wajib pakai topeng, minum air masak 6 botol sehari, tak boleh keluar dari asrama sebab udara tercemar... masa buat saringan, rupe2nya ramai lah yang kene isolasi, tahan wad.. mcam2.. alhamdulillah aku tak kena.. aku pun terpikir mungkin sebab masa aku dekat KKM aku ada suntik vaksin anti viral!! FUHHH!! alhamdulilahh...

dah lama tak boleh contact org luar, tetibe dia bg tepon suruh bgtau family yang kiter kat sini sihat.. masa tepon mak.. huhuhu sedih sangat dengar suara mak menangis...(haishh.. nak menangis pulak bile ingat balik) menangis yg betul2 menangis... :'(( kalau korang tak sedih ke bile dengar suara mak korang menangis ala2 hampir nak meraung.. huhuhu... sedih dowh!!!

ada lagi 2 orang pelatih yang meninggal 1 pelatih inspektor , 1 pelatih konstabel... jumah semua 3 orang yg meninggal.. sangat sedih tau.. tak tenteram hati nak2 yg inspektor tu sebab kenal... huhuhu~~~ memang sedih la pengalaman nih...

kalau ikutkan masa bulan 3 tu kitorang cume sempat training seminggu je , dua minggu kene kuarantin n then 2 minggu komandan yang baik hati bagi kami balik kampung.. untuk menaikkan semangat kami, siap dipanggil kaunseling lagi bg semangat... huhuhu... itulah pulapol .. takdelah kejam sangat .. ada je hati perut.. hehehe...

alhamdulillah .. lepas balik cuti, semua org dah recover... kami teruskan training mcm biasa..

apa2 pun sedekah al fatihah dekat ketiga2 arwah...
AL-FATIHAH...
semoga roh ketiga2 mereka berada dikalangan org2 mukmin..


Tiada ulasan: