Pengikut

21 Februari 2011

Ucapan Syahdu dari kengkawan...


aku baru selesai jamuan perpisahan... dalam banyak2 perkara yg aku tunggu jamuan itu ialah KAD UCAPAN kawan2 aku.. dari ari tu aku nengok si lorna ni sibuk kutip tandatangan org kat opis... jadiknya, dapat je adiah, bukan hadiah tu yg aku bukak dulu, kad tu yg aku baca... tak sabar nak baca .... heheheheeee


nilah antara yg kawan2 dan pegawai2 aku tulis... hehehe

mari kita terjah apa yang ditulis:
  • tahniah, dan selamat maju jaya buat linda, Keep in Touch - kak nurul
  • tahniah inspector. all the best - dr. Netty
  • tahniah linda! - cc salina
  • linda, all the best. TQ for everything - dr.zakiah
  • cik linda, terima kasih atas segala dan semuanya. banyak-banyak sabar dan jadilah diri anda biarpun kita meniru sesuatu yang baik dari org lain - haji norudin
  • linda, selamat maju jaya, kawen nanti jgn lupe jemput ye .- han
  • cik linda, semoga anda terus mendapat kejayaan dan diberkati - KJK Zahnita
  • linda, salam all the best n semoga success dalam kerjaya baru, selamat maju jaya - KJK Maznah
  • tabik cik linda, semoga berjaya- En. RCD
  • All the best n semoga berjaya dilapangan baru. nanti nak berkompang2 jangan lupe jemput ek. - yunz
  • linda, all the best- wawa
  • all the best, tabik Puan Linda - E
  • hargai sebuah persabahatan - CTz
  • linda, kalau kawen jgn lupe jemput ye- K. Nor
  • linda! congratulations, hilangnya seorang sahabat Sukan, Keep In Touch.. Luv u - Kak Pza
  • cik Linda, syabas kerana dapat capai cita-cita dan selamat maju jaya - Dr. Kamaliah
  • Dear linda, congratulation, best of luck , keep in touch - kak ena
  • linda, selamat maju jaya di tempat baru - En . Sayed
  • selamat berjaya di tempat baru- pn Rosnani
  • linda, semoga selamat maju & berjaya. Keep in touch - Zaiha
  • as salam, selamat semuanya.. lalala - Aie
  • linda, lepas training jgn lupa update blog yer. I'll be miss u frenz. hope we will stay in touch & semoga persahabatan kita berkekalan.- lorna
  • aku ada 8 Saman, hrap2 kau boleh tolong. tahniah! - akmal a.k.a Jiman Weng
  • tahniah.- En Mily
  • linda, selamat menempuh alam pekerjaan baru. All the best - Kak Masyita
  • cik linda, tahniah- Sr. Kathy
  • cik linda, banyak nak tulis, tapi lagi banyak yang menitis .. jadik selamat ye kat sana nanti.. jgn lupe kan kitorang.. luv - Ain
  • all the best linda. cabaran 9 bulan (bukan yang itu)lepas ni pakai uniform, ada paku.. kena tabik spring ngan cik linda - dr. Fairus
  • semoga sukses dalam kerjaya, tingkatkan intergriti dan kjati diri - dr. Aziah
  • cik linda, selamat maju jaya, saya tabik dulu lah ye! kalau sudi hantarlah "gambar beruniform" pasti segak! Good Luck! - mt. Mahawa
  • selamat maju jaya & semoga dapat bersama2 PDRM dlm mencapai NKRA mengurangkan kadar jenayah negara... hehehehe- Dr. Noraini


Thanks Korang!!! LUV U!!!!! muaaaxxs 10 juta x 100 trilion = korang kira la sendiri hehehe

nasib baik tiada pertumpahan air mata masa jamuan... mungkin hari ni??? mungkin... hehehehe...

p/s: Oh mata! tolonglah jangan menangis hari ni!!




Farewell untuk diri sendiri.. isk..isk...

hari ni.. ofis aku buat farewell untuk aku n dua lagi staff.. sorang nak tukar sorang nak ke Mekah... huhuhuu.. sebelum2 ni aku meraikan farewell org hari ni dah sampai turn aku dah... waaaaaa~~~ sedihnyeeee!!!!

farewell terlatest: kak nana
farewell sebelum ni : caon
farewell terawal : zizi

kenape mereka2 ni je yang aku tulis dalam blog aku.. sebab mereka2 ini ialah orang yang special.. hehehehe... ada lagi sebenarnya yang dah pindah.. hehehe.. ala senang cerita korang semua special laaaahhh!!!...

jadiknya untuk menghilangkan rasa stress aku sebelum aku kena memberi ucapan depan org ramai kejap lagi, ape kate aku memberi ucapan aku dalam blog aku sendiri.. kalau diorang rajin diorang bukaklaah.. amaran : ini ayat sedih tak hengat punyeee... ready yeee.. wakakakaka!!!!! (guna ayat rasmi... hehehe)

dear friends,
(specially dedicate to kak ct, lorna, kak ina, ain, kak nana, kak ain, kak pza, enas dll...)

terima kasih kerana sudi menjadi kawan saya... selama saya bekerja di sini, sedikit pun saya tidak pernah merasa bosan dengan kehadiran kalian,kalian dan kalian.. kalau rasa bosan pun mungkin sebab ehem..ehem.. je.. hehehehe... sesungguhnya kamu2 semua adalah kawan terbaik yang pernah saya dapat... sya da anggap kalian, kalian dan kalian macam saudara kandung saya... saya tak pasti jika di tempat baru saya akan dapat kawan2 seperti kalian lagi...huhuhuhu...

sesungguhnya, banyak kenangan manis sejak kita duduk "bermastautin" di primer... hehehe apa aje yg kita tak pernah buat, semua pernah... pasti yg paling saya rindui ialah lawak jenaka kalian yg kadang2 boleh buat saya gelak berguling2 dan sekali sekala akan tersengih sorang2 bila terkenangkannya... selain itu, saya juga pasti akan merindui umpatan menggunakan mata antara saya dan kak ct, tahap kelajuan bila lorna bercakap hehehe mcm2 lagilahhh!!!

saya doakan persahabatan kita tidak akan terputus setakat ini sahaja.. dan saya doakan mak2 buyung yang ada di opis selamat melahirkan bayi2 yangcomel dan comelnye mirip seperti saya.. hahahaha!!!! saya juga akan doakan mereka2 yang lain sejahtera disamping family dunia dan akhirat...

untuk kak ina, lorna, han dan kak ain, saya doakan kalian,kalian dan kalian berjaya mendapat pekerjaan yang lebih baik seperti yang kita idam2kan sebelum ini.. jgn lupe tambah lagi baby ye... saya nak kumpul "anak sedara" ramai2.... wink~wink~

untuk kak ct, ain,kak pza, enas dan lain2 pegawai tetap, jgn tension2 ye.. hehehehe.... semoga anda menjadik kesayangan pakcik kita di atas sana tuh.. tulis surat baik2 hahahaha!!!!! jgn lupe majukan sukan BPKK .. hehehehe.... korang lah harapan BPKK .. cayalaaahhh!!!!

untuk semua,
doakan saya berjaya ditempat baru... SAYANGGGGGG KORANG SEMUAAAAAAA...... terima kasih tauuuuu!!!!! jgn lupekan dakuuuuu!!!!!! sedihh....

luv,
linda <3

( sekian saje surat saya kali ini.. harap2 tiada kesalahan ejaan dan kesalahan dari segi format.. hahahaha)


20 Februari 2011

almost done!!

semalam aku pergi membeli dan membelah barang2 keperluan untuk 1/3 nanti dengan 448 hehehe... kali ni bukan di alamanda, tapi kat mid valley (MV) .. lama kan tak gi sane sejak kemunculan alamanda nih.. hahaha!!! incik 448 amek kat rumah pastu terus gerak ke sana... MV kan besau... huhuhu sesat jugak laaa... aku beli kat carefour.. carefour?? alamanda pun ada.... (ala biarlaaaa hehehehe.... beli barang banyak jugak lah dah tu takkan nak jalan2 dengan bawak barang yang banyak tu kan.. jadiknye kitorang decide nak pergi hantar dulu kat kereta... pusing2 la ni cari parking... pegi sana tak jumpa, pegi sini tak jumpa.. aaahh sudahh!!! keluar pulak dengan org yg suka makan kepala ikan cam aku.. memang tak laaa... hahaha!!! naik balik mid valley.. turun pulak..pusing2 lagi.. tak jumpa.. last2.. tarik napas... ehmmmmpphhh... lepassss...fuhhhh otak tengah berfikir secara ligat..( bukan aku la , dia.. sebab aku memang dah lupa wakakakaka) untuk ingatkan tempat parking.... cari punya cari last2 jumpa... laaaahh dah 3 kali kot lalu kat tempat yg sama.. hahahaha!!! hampehhh!!! sebelum nak sampai tu pun da sesat dahh... hahak!!!

dah letak barang, pergi la meround2 satu MV.. hehehe apa lagi kalau u keluar dengan i, kita kena makan benda2 pelik baru boleh geng!!!... :P awal2 sampai mid nih memang nak carik tako.... huhuhu last2 jumpaaaa... wahhh rindunye nak makan kamoo.... (ala gambar takde laaa) kitorang makan tako dengan telur rempah...

dah round2 lapar pulak.. ajak pegi food court makan kat pepper lunch (makanan korea) hehehe... benda ni kena makan panas2 kalau tak dia muak sebab banyak sangat sos.. pastu kita kena masak sendiri.. bila tak jadi tu yg muak tu...lagipun saya org malaysia... mana tau nak masak makanan korea... hehehe.. tapi tak sempat nak ajar makan som tam dengan mee celuppp... huhuhuhu sedaaaaaappnyeeee!!!

dah puas round MV , nak jalan2 lagi.. pegi taman tasik titiwangsa... mak aii ramai gile org.. patutla dah ramai yg tak joging... hehehe... yelah nak joging pun naik segan sebab ramai sangat org... kita joging pastu orang pandang... huhuhuhu.... aku pulak layan tgk org main netball... huh!! tak terer pun player dia gaye je lebih.. pakai skirt la sleeveless la.. hehehe.. saya tak teruja tgk diorang..lelaki di sebelah saye?? berani ke? (sambil mengepal2 penumbuk dan buat muka garang wakakaka!!!) :P dah puas ingat nak main paddle boat tapi ramai pulak org... hehehe last2 main game kat HP lawan bowling!! hehehehe.... mestilah saya menang.. pastu tak puas ati repeat balik..ada ke dia kate bg can!! eleeeehhhh!!!! huhuhu....

dah pukul 630 .. nak balik putrajaya... sorilaaa saya takleh balik malam2 nanti mak marah.. sya anak mak.. hehehehehe.... bertahan la ye selagi buleh.. hehehehhe... kuar malam sekali2 je taw!!!! :P

motif cerita di atas : sebenarnya nak cerita pasal persediaan aku beli barang, tetiba terlari topik!! (^^,)... jadiknya aku nk bgtau korang betape terujanya aku bila dapat turun KL sekali sekala... hahahhahaha!!! lama tau tak turun KL!

16 Februari 2011

check list menjelang 1/ 3/ 2010

ceaahh... nampak tak aku semangat... wakakaka.. yelah semangat la sekarang, siap sedia nak kena lanyak... huhuhu... aku siap wat check list lagi ape yg nak kena bawak.. bukan ape aku takut over budget... huhuhu... sebab banyak benda nak kena beli, ibarat nak masuk sekolah berasrama penuh je rasanye... nanti da pergi kat sana nak kena beli lagi .. keseragaman... huhuhu jadik, dekat luar ni aku Bajet dalam RM 250 je boleh x??? hehehehe.... kalau beli pun barang2 kegunaan harian je... huhuhuhu... mungkin kat luar lagi murah... kalau nak tgk ape yg aku nak beli sila klik gambar di bawah bagi tujuan pembesaran.... hehehehe....
.
.
.
.

gambar senyum2 tu maknanya aku dah ada.. kalau yg masam tu maknanya takde... cukup ke ek RM 250 ?? huhuhu... boleh..bolehhh....

nak rambut camni jugak!!!!

aku nak gi potong rambut ... hehehehe... sekarang rambut dah panjang sampai bawah ketiak.. ari tu niat nak simpan panjang macam rambut fauziah gaous.. hahahaha!!! nanti baru org boleh kate muka aku 100% sama kann... dah tu bila mintak polis ari tu, aku cakap kalau aku dapat polis baru aku potong rambut.... sekarang dah dapat... hehehehe... reasonnye aku xnk potong rambut kat sana.. nanti kelakar.. tak suke dia nipis kan rambut kat tepi telinga tu... huhuhu..

aku dah cari 4 gambar.. nak potong camni... ari tu nak potong camni jugak tapi org kat salon tu tak bg .. tapapentah!! sukati arrrr rambut i ke rambut u! kali ni dia kena potong juga camnih!!!!

gambar 1:


michelle william.. emm.. menarik! tapi nanti cepat panjang.. x boleh..x boleh... walaupun nampak cute!! huhuhu


gambar 2:

halle berry : nila rambut idaman aku.. pastu org salon tu x bagi aku potong camni... huh!! jelessss~~ ni boleh dipertimbangkan..

gambar 3:

allysa milano: rambut ni pun ok jugak!!! emm boleh dipertimbangkan!!!

gambar 4:

victoria beckham: emm yang ni pun boleh dipertimbangkan!!! hehehehe

rasa2 aku sesuai yg mana satu???? ermmmmm.......

15 Februari 2011

penantian dah berakhir...

akhirnya ... segala penantian aku dah berakhir... huhuhuhu... 1/3 nanti lapor diri.. awatla cepat sangat.. surat dapat 14/2 tapi kena lapor diri 1/3 ( orang dah bagi kerja merungut pulak) ... selama 9 bulan korang tak dapat call aku, korang xleh baca blog aku, korang tak dapat tgk apa2 yang aku update dalam fb .. hahahaha!!!!! mesti korang rindu kan.. tu la masa aku ada taknak rindu2... haaaaa.... tapi dalam masa 9 bulan ni jugak lah aku akan rindu kawan2 aku, rindu alamanda, rindu facebook, rindu blog aku, rindu nak pergi karaoke, tgk wayang... rindu KFC, MC'd ... rindu 448 . hahaha!!!!! sesiapa yg rindu aku sila datang melawat tapi bukan tangan kosong yee... hehehe sila bawak sekali buah tangan yeeeee~~~ ala tak jauh je pun kat semarak je.. ngeh..ngeh..ngeh...

tunggu aku balik sini 30 Nov 2011... hehehe... tgk jelah apa perubahan yang berlaku...hitam?? kurus?? bermuscle??? sana nanti aku tulis diari... pastu dah abes kat sana aku update dalam blog.. hehehehe.. jadiknya terpaksa la kau beli laptop @ IPAD nanti... hehehehe.. kaya ke kau nak beli IPAD?? gilel tak 10k 9 bulan.. hahahha.. KAU ADA??? :P

aku ada lagi 12 hari untuk bergumbira .. jadiknya aku akan menggunakan masa yg ada nih untuk update belog sepenuh hati.... hehehe

sambung nanti ye.........

10 Februari 2011

yeay!!! sayang call i jugak!!

hari ni sila amek mood jiwang.... kekekekeke~~~~

yeay !! tadi dapat call dari sayang i!!
sayang nak jumpa i 14/2 ni
wahh!!! kebetulan valentine...
pandai sayang i pilih tarikh ye.. hahahaha!!!

tak sabar nak jumpa sayang isnin nih!

(^^,)v

*mood jiwang tulisan kena warna pink!! hehehehe*

09 Februari 2011

the cuti2 malaysia 29/1/2010-6/2/2010

seronok ek cuti!! hehehe mood cuti pun ada lagi.. tinggal saki baki ... sebabkan org wilayah cuti lama, jadik aku pun nak cuti lama sambil tak sedar diri yang gaji aku ialah gaji hari!! huhuhu (nanges la gaji bulan 2 dapat sikit.. (T_T)) . bertolak dari Putrajaya 29hb ke Perak.. tido satu malam umah makcik makan laksa kuala kangsar dengan cendol... lain macam eh laksa kuala kangsar... huhuhu.. dekat sana terjumpa junior masa belajar UUM.. hehehe.. biasalah ayat pertama.. " ee..ehh kak linda makin sihat nih" hampeh betul ! ala jgn terus terang sangat dik! malu .. hohok~~

dah tu 30hb gerak ke Penang singgah bukit larut makan mee Udang.. sedaaaappp.. tak puas ati lagi ni.. nak gi cari udang kuala sepetang yang famous gile sampai masuk majalah tiga tu ... huhuh.. jalan2 jumpe lahh : MAK JAH MEE UDANG, Mak TEh mee UDang, pak (tak ingat nama) mee udang, MEE UDANG BANJIR... waahh mak satu yg masuk majalah tiga nih??? mak teh , mak jah keee?? adoi.. banyak la pulak... last singgah kat mak jah ... UDANG dia besar2.. mak kate tu udang laut sebab warna putih.. ada la dalam 7-8 ekor sepinggan... harga pun banyak la jugak RM 11 sepinggan.. jadiknye kitorang kongsi sepinggan 3 orang.. hahahak .. KAU ADA???? tapi aku sedap yg bukit larut lagi.. terasa kemanisan udang.. hehehe... sampai ke PENANG singgah BALIK PULAU.. umah pakcik, pastu tgk rumah arwah Tok.. urmm sedih sangat.. jalan pun da takde.. umah pun da nak roboh dah... nak singgah lagi ni makan laksa tempat WAJIB PERGI kitorang kalau balik ke Balik Pulau.. LAKSA POKOK ASAM... tutup pulak.. pegi la makan laksa kat laksa janggus.... emmmm bolehhhlaaa sedap jugak rasa laksalah rasa ape lagi... lepas tu baru gi umah pakcik tido kat sana semalaman.. tepi2 rumah dia ramai gile rempit... pakcik aku nak banje makan kat situ?? aku nak pergi?? -READ MY LIPS- NEVER!!! rela aku berlapar tauuu!!!

31 hb pulak pegi la kelantan... pegi rumah pakcik kat pasir mas tido semalaman... bangun pagi pergi makan nasik kukus... hehehe.. aku tak tau la apa yg sedap nye nasik kukus.. sebab dia nasik biasa yang di makan dgn kuah gulai... huhuhu... lauk ayam rempah... itik la.. tapi org memang ramai...

dah pegi rumah pakcik kat pasir MAS 2hb tu pulak kitorang gerak ke rumah makcik kat bachok pulak... tido dua malam sampai 3hb... sebab kakak aku naik flight ngan adik... kena gi amek dia kat airport pengkalan chepa... malam 3hb tu kitorang tido kat rumah pakcik kat pasir mas...

4hb pepagi bute.. sesudah subuh gerak ke kampung atok aku sebab makcik aku kawen... ada kenduri... hehehe... biasalah kenduri org sebuk2 sikit kan.. dekat kg atok ni banyak citer nyer.. nanti aku cerita lain kali.. haha!!! lauk kenduri dorang wat gulai daging buah ara dengan umbut kelapa... sedappp... kat KL ada?? hahaha~~~ tido kat sini sammmmmpaaaaaiii ari sabtu!!! hahaha

6hb balik kl .. grak kul 12 tengahari sampai pukul 2 pagi ... haaaaa...
KAU ADAAAAA???????

gambar semua nanti aku letak dalam next entry.. tak sempat laaaa....... ni mukadimah je nihhh