Pengikut

23 Januari 2011

kalau couple, apa nama "manja" korang??

kalau korang bercouple2 kan... korang panggey korang punya "buah hati pengarang jantung berlubang" tu ape??? hehehe... sepanjang2 aku berkecimpung dalam dunia per"couple"lan, biasanye panggil "saya" "awak", panggilan nama cth "linda" "sipolan" n "baby" "ayang" (haaaakkkk tuihh!!!) sebenarnya secara tulus ikhlas.. antara ketiga2 di atas aku suka yg no 1 & no 2.. lebih sweet n simple n cute2 gitu... baby + ayang tu cam tak sesuailaaaah!!! kalau dah kawen takpe jugak!!! sebab kan aku berpikir, kita ni couple2 dengan panggilan yg pelbagai tu, belum tentu jadik lagi.. kang putus ditgh jalan, nak tukar panggilan biasa cam aneeehh gituuu!!! hohoho...

masa belajar dan bersekolah, aku pernah jugak dengar nama2 glamer yg couple2 bg dekat partner dia... antaranya:

1) abang + sayang = biasa jaaahhh!!!
2) papa + mama, ibu + ayah = ni pun da biasa sangat zaman sekarang nih...
3) b + bb = emm.. okkk...
4) anje + ayang = hehee macam pi mai tang tu lah!!

paling tak boleh blaaahh :

1) KANDA + DINDA wakakakaka!!!!
2) boboy + gegurl
3) baby boy + baby girl
4) prince+princess
(erk!! apakah?? cam geli jeeee~~")

paling cute :

1) kita + awak
2) kamu + kite
3) dia + orang .. (ni bahasa aku nih!!)

paling macam takde perasaan.. ( tapi aku rasa ok je!)
1) AKU + KAU!! hehehe

dalam banyak2 nama di atas, aku sukeeee 2nd last!! hehehe (paling cute) ... sebab tak nampak berlebih2 n takla nampak cam tade perasaan sangat kan... yelah sederhana maaaa!! jgn over sangat nanti haaa... tetibe ada ombak tsunami, padan la dengan muke! over tau!!!

lagi satu, gabung nama... hehehe ni aku suke sangat buat... tapi org kate tak baik ooooo.... mcm berzina.. taktaulah betul ke x (emm kena carik bukti nih) jadik xmau eh gabung2 nama... huhuhu....

panggil biasa2 jelah, dah sah nanti, panggil je la ape nak panggil, jgn sampai anak dah sepuluh, geli pulak nak panggil nama2 romantik... kate buang tebiat pulakkk!!!! hahahaha!!!!!

8 ulasan:

MAI @ WAWA berkata...

orang guna 'dia,orang'..ahaks..kadang2 aku,kau jugak..layankan je... ;) janji dlm ati syg gitu..kan? ;)

linda berkata...

hahaha!!! betul2... panggil yang sempoi2 je lagi kiut bunyiknye

ctanjung berkata...

aku dulu masa couple 'aku kau' je..
dah tunang baru 'abg syg' sampa ler ke ning..hohohoh...romantik tak? hak tuihhhhh jugak!

linda berkata...

hahaha!!! kak ct memang jiwang sampai sekarang!! hahaahaaakkkk.. nampak je luar cam ganeh! hehehe

Lorna berkata...

time aku dolu2 mmg bhskn "kau aku" jer...smp la skrg ko ngan aku jgk la..wink wink
klu romantik xnk tunjuk

aiDa aRmiN berkata...

ade gak linda yg bahasakan 'gua-lu'

linda berkata...

hehehe betul jugakk!! itu lagi ganeh!!! hehehhe...

armouris berkata...

info tentang jantung berlubang di SIHAT SELALU - Bayi Jantung Berlubang