Pengikut

19 Ogos 2011

sekejap je


  • sekejap je boleh guna bb.... urmm... dapat jugak tanye2 kabar family dengan kawan2 .. dapat jugak lepas rindu sket2 huhuhu...

  • sekejap je dah 20 ramadhan.. tak lama lagi dah nak raye.. selamat ari raye... sedih sangat! :(

  • sekejap je dah 6 bulan aku training... ada lagi 5 bulan... 5 bulan?? ala sekejap je pejam celik, pejam celik sampai la 5 bulan... positif linda positif...

  • sekejap je aku boleh update blog tercinta aku nih... lepas ni da takleh... huhuhuhu... sabar ye lagi 6 bulan... akan ku sajikan cerita2 yang lebih hangat dari biasa... hehehehe.... tunggu je nanti...

  • name pun SEKEJAP>>> dah la tu ye!! BYE! MIssHH U MUAxxxx~~

-xoxo-


14 April 2011

cuti da abes la pulok!!!

dekat CC Presint 15 sambil mendengar alunan muzik korea... tapi tak tau sape nyanyi .. kumpulan Big bang kotttt.... (adesss ape aku nak tulis ni .. ilang idea.. sebelah aku ni bau bawang yg diimport dari bangladesh.. pening..pening...)

dah hampir tamat dah "percutian" aku selama dua minggu... huaaaa agak sedihh jugak laahhh... tapi kalau tak balik nampak sangat cam makan gaji buta.. gaji aku jalan ni..(hihihi cam tak biasa je makan gaji buta.. hihihihi) sepanjang aku bercuti ni .. aku dah makan semuaaaa benda, aku dah jumpa dengan orang2 yang aku nak jumpa, aku da dating dengan org yang aku nak dating ... (2 kali .. ok watttt!!) dah tidooooo sepanjang masa... dengan harapan, balik ni aku takkan kempunan dah nak buat benda2 tu bila balik nanti.... hehehehe...

aduuhhh.. sakit kepalaaa.. dah pening ni.. takleh nak tulis dah... jumpa lagik lain kali.. byeeee... adeeehhh pening kepala aku....



06 April 2011

bercuti 2 minggu~~ yebaaaa!!!!

huhhuu da lama tak bukak blog... yelah pergi "berkhidmat untuk negara" kan.. ngeh..ngeh... sekarang aku tgh bercuti tapi x lama.. lepas abes honeymoon aku nih bersiap sedia lah untuk dilanyak secukupnya... hahahahaha!! Im ready !!! sepanjang sebulan tu aku berjaya:

1) menghitamkan muka
2) menguruskan badan - berat dari 79.9 kg turun 76.5kg .. YEHAAA!!! bukan senang ok! kalau 9 bulan korang kira la sendiri agak2 aku boleh trurun berat berapa.. huhuhuhu
3) berdiri di kaunter sambil senang diri.. aku hanya mempraktikkan ilmu yang di ajar...

pada masa yg sama aku jugak merindui :

1) family aku ... huhuhuhu
2) kawan2 primer- dah jumpa kat mc d5/4/2011
3) ehem2 (hahahaha...) paham jelah sendiri...
4) merindui makanan2 yang merapu seperti mcd, KFC, Pizza, segala jajan2 .. dah takde istilah diet dah aku nih...

yg aku taknak makan:
1) kurma ayam
2) kari ayam
3) sayur kobis...
hahahahaha!!!!!

miss everything.. tapi apa nak buat.. tugas belum selesai... huhuhuhu


21 Februari 2011

Ucapan Syahdu dari kengkawan...


aku baru selesai jamuan perpisahan... dalam banyak2 perkara yg aku tunggu jamuan itu ialah KAD UCAPAN kawan2 aku.. dari ari tu aku nengok si lorna ni sibuk kutip tandatangan org kat opis... jadiknya, dapat je adiah, bukan hadiah tu yg aku bukak dulu, kad tu yg aku baca... tak sabar nak baca .... heheheheeee


nilah antara yg kawan2 dan pegawai2 aku tulis... hehehe

mari kita terjah apa yang ditulis:
  • tahniah, dan selamat maju jaya buat linda, Keep in Touch - kak nurul
  • tahniah inspector. all the best - dr. Netty
  • tahniah linda! - cc salina
  • linda, all the best. TQ for everything - dr.zakiah
  • cik linda, terima kasih atas segala dan semuanya. banyak-banyak sabar dan jadilah diri anda biarpun kita meniru sesuatu yang baik dari org lain - haji norudin
  • linda, selamat maju jaya, kawen nanti jgn lupe jemput ye .- han
  • cik linda, semoga anda terus mendapat kejayaan dan diberkati - KJK Zahnita
  • linda, salam all the best n semoga success dalam kerjaya baru, selamat maju jaya - KJK Maznah
  • tabik cik linda, semoga berjaya- En. RCD
  • All the best n semoga berjaya dilapangan baru. nanti nak berkompang2 jangan lupe jemput ek. - yunz
  • linda, all the best- wawa
  • all the best, tabik Puan Linda - E
  • hargai sebuah persabahatan - CTz
  • linda, kalau kawen jgn lupe jemput ye- K. Nor
  • linda! congratulations, hilangnya seorang sahabat Sukan, Keep In Touch.. Luv u - Kak Pza
  • cik Linda, syabas kerana dapat capai cita-cita dan selamat maju jaya - Dr. Kamaliah
  • Dear linda, congratulation, best of luck , keep in touch - kak ena
  • linda, selamat maju jaya di tempat baru - En . Sayed
  • selamat berjaya di tempat baru- pn Rosnani
  • linda, semoga selamat maju & berjaya. Keep in touch - Zaiha
  • as salam, selamat semuanya.. lalala - Aie
  • linda, lepas training jgn lupa update blog yer. I'll be miss u frenz. hope we will stay in touch & semoga persahabatan kita berkekalan.- lorna
  • aku ada 8 Saman, hrap2 kau boleh tolong. tahniah! - akmal a.k.a Jiman Weng
  • tahniah.- En Mily
  • linda, selamat menempuh alam pekerjaan baru. All the best - Kak Masyita
  • cik linda, tahniah- Sr. Kathy
  • cik linda, banyak nak tulis, tapi lagi banyak yang menitis .. jadik selamat ye kat sana nanti.. jgn lupe kan kitorang.. luv - Ain
  • all the best linda. cabaran 9 bulan (bukan yang itu)lepas ni pakai uniform, ada paku.. kena tabik spring ngan cik linda - dr. Fairus
  • semoga sukses dalam kerjaya, tingkatkan intergriti dan kjati diri - dr. Aziah
  • cik linda, selamat maju jaya, saya tabik dulu lah ye! kalau sudi hantarlah "gambar beruniform" pasti segak! Good Luck! - mt. Mahawa
  • selamat maju jaya & semoga dapat bersama2 PDRM dlm mencapai NKRA mengurangkan kadar jenayah negara... hehehehe- Dr. Noraini


Thanks Korang!!! LUV U!!!!! muaaaxxs 10 juta x 100 trilion = korang kira la sendiri hehehe

nasib baik tiada pertumpahan air mata masa jamuan... mungkin hari ni??? mungkin... hehehehe...

p/s: Oh mata! tolonglah jangan menangis hari ni!!




Farewell untuk diri sendiri.. isk..isk...

hari ni.. ofis aku buat farewell untuk aku n dua lagi staff.. sorang nak tukar sorang nak ke Mekah... huhuhuu.. sebelum2 ni aku meraikan farewell org hari ni dah sampai turn aku dah... waaaaaa~~~ sedihnyeeee!!!!

farewell terlatest: kak nana
farewell sebelum ni : caon
farewell terawal : zizi

kenape mereka2 ni je yang aku tulis dalam blog aku.. sebab mereka2 ini ialah orang yang special.. hehehehe... ada lagi sebenarnya yang dah pindah.. hehehe.. ala senang cerita korang semua special laaaahhh!!!...

jadiknya untuk menghilangkan rasa stress aku sebelum aku kena memberi ucapan depan org ramai kejap lagi, ape kate aku memberi ucapan aku dalam blog aku sendiri.. kalau diorang rajin diorang bukaklaah.. amaran : ini ayat sedih tak hengat punyeee... ready yeee.. wakakakaka!!!!! (guna ayat rasmi... hehehe)

dear friends,
(specially dedicate to kak ct, lorna, kak ina, ain, kak nana, kak ain, kak pza, enas dll...)

terima kasih kerana sudi menjadi kawan saya... selama saya bekerja di sini, sedikit pun saya tidak pernah merasa bosan dengan kehadiran kalian,kalian dan kalian.. kalau rasa bosan pun mungkin sebab ehem..ehem.. je.. hehehehe... sesungguhnya kamu2 semua adalah kawan terbaik yang pernah saya dapat... sya da anggap kalian, kalian dan kalian macam saudara kandung saya... saya tak pasti jika di tempat baru saya akan dapat kawan2 seperti kalian lagi...huhuhuhu...

sesungguhnya, banyak kenangan manis sejak kita duduk "bermastautin" di primer... hehehe apa aje yg kita tak pernah buat, semua pernah... pasti yg paling saya rindui ialah lawak jenaka kalian yg kadang2 boleh buat saya gelak berguling2 dan sekali sekala akan tersengih sorang2 bila terkenangkannya... selain itu, saya juga pasti akan merindui umpatan menggunakan mata antara saya dan kak ct, tahap kelajuan bila lorna bercakap hehehe mcm2 lagilahhh!!!

saya doakan persahabatan kita tidak akan terputus setakat ini sahaja.. dan saya doakan mak2 buyung yang ada di opis selamat melahirkan bayi2 yangcomel dan comelnye mirip seperti saya.. hahahaha!!!! saya juga akan doakan mereka2 yang lain sejahtera disamping family dunia dan akhirat...

untuk kak ina, lorna, han dan kak ain, saya doakan kalian,kalian dan kalian berjaya mendapat pekerjaan yang lebih baik seperti yang kita idam2kan sebelum ini.. jgn lupe tambah lagi baby ye... saya nak kumpul "anak sedara" ramai2.... wink~wink~

untuk kak ct, ain,kak pza, enas dan lain2 pegawai tetap, jgn tension2 ye.. hehehehe.... semoga anda menjadik kesayangan pakcik kita di atas sana tuh.. tulis surat baik2 hahahaha!!!!! jgn lupe majukan sukan BPKK .. hehehehe.... korang lah harapan BPKK .. cayalaaahhh!!!!

untuk semua,
doakan saya berjaya ditempat baru... SAYANGGGGGG KORANG SEMUAAAAAAA...... terima kasih tauuuuu!!!!! jgn lupekan dakuuuuu!!!!!! sedihh....

luv,
linda <3

( sekian saje surat saya kali ini.. harap2 tiada kesalahan ejaan dan kesalahan dari segi format.. hahahaha)


20 Februari 2011

almost done!!

semalam aku pergi membeli dan membelah barang2 keperluan untuk 1/3 nanti dengan 448 hehehe... kali ni bukan di alamanda, tapi kat mid valley (MV) .. lama kan tak gi sane sejak kemunculan alamanda nih.. hahaha!!! incik 448 amek kat rumah pastu terus gerak ke sana... MV kan besau... huhuhu sesat jugak laaa... aku beli kat carefour.. carefour?? alamanda pun ada.... (ala biarlaaaa hehehehe.... beli barang banyak jugak lah dah tu takkan nak jalan2 dengan bawak barang yang banyak tu kan.. jadiknye kitorang decide nak pergi hantar dulu kat kereta... pusing2 la ni cari parking... pegi sana tak jumpa, pegi sini tak jumpa.. aaahh sudahh!!! keluar pulak dengan org yg suka makan kepala ikan cam aku.. memang tak laaa... hahaha!!! naik balik mid valley.. turun pulak..pusing2 lagi.. tak jumpa.. last2.. tarik napas... ehmmmmpphhh... lepassss...fuhhhh otak tengah berfikir secara ligat..( bukan aku la , dia.. sebab aku memang dah lupa wakakakaka) untuk ingatkan tempat parking.... cari punya cari last2 jumpa... laaaahh dah 3 kali kot lalu kat tempat yg sama.. hahahaha!!! hampehhh!!! sebelum nak sampai tu pun da sesat dahh... hahak!!!

dah letak barang, pergi la meround2 satu MV.. hehehe apa lagi kalau u keluar dengan i, kita kena makan benda2 pelik baru boleh geng!!!... :P awal2 sampai mid nih memang nak carik tako.... huhuhu last2 jumpaaaa... wahhh rindunye nak makan kamoo.... (ala gambar takde laaa) kitorang makan tako dengan telur rempah...

dah round2 lapar pulak.. ajak pegi food court makan kat pepper lunch (makanan korea) hehehe... benda ni kena makan panas2 kalau tak dia muak sebab banyak sangat sos.. pastu kita kena masak sendiri.. bila tak jadi tu yg muak tu...lagipun saya org malaysia... mana tau nak masak makanan korea... hehehe.. tapi tak sempat nak ajar makan som tam dengan mee celuppp... huhuhuhu sedaaaaaappnyeeee!!!

dah puas round MV , nak jalan2 lagi.. pegi taman tasik titiwangsa... mak aii ramai gile org.. patutla dah ramai yg tak joging... hehehe... yelah nak joging pun naik segan sebab ramai sangat org... kita joging pastu orang pandang... huhuhuhu.... aku pulak layan tgk org main netball... huh!! tak terer pun player dia gaye je lebih.. pakai skirt la sleeveless la.. hehehe.. saya tak teruja tgk diorang..lelaki di sebelah saye?? berani ke? (sambil mengepal2 penumbuk dan buat muka garang wakakaka!!!) :P dah puas ingat nak main paddle boat tapi ramai pulak org... hehehe last2 main game kat HP lawan bowling!! hehehehe.... mestilah saya menang.. pastu tak puas ati repeat balik..ada ke dia kate bg can!! eleeeehhhh!!!! huhuhu....

dah pukul 630 .. nak balik putrajaya... sorilaaa saya takleh balik malam2 nanti mak marah.. sya anak mak.. hehehehehe.... bertahan la ye selagi buleh.. hehehehhe... kuar malam sekali2 je taw!!!! :P

motif cerita di atas : sebenarnya nak cerita pasal persediaan aku beli barang, tetiba terlari topik!! (^^,)... jadiknya aku nk bgtau korang betape terujanya aku bila dapat turun KL sekali sekala... hahahhahaha!!! lama tau tak turun KL!

16 Februari 2011

check list menjelang 1/ 3/ 2010

ceaahh... nampak tak aku semangat... wakakaka.. yelah semangat la sekarang, siap sedia nak kena lanyak... huhuhu... aku siap wat check list lagi ape yg nak kena bawak.. bukan ape aku takut over budget... huhuhu... sebab banyak benda nak kena beli, ibarat nak masuk sekolah berasrama penuh je rasanye... nanti da pergi kat sana nak kena beli lagi .. keseragaman... huhuhu jadik, dekat luar ni aku Bajet dalam RM 250 je boleh x??? hehehehe.... kalau beli pun barang2 kegunaan harian je... huhuhuhu... mungkin kat luar lagi murah... kalau nak tgk ape yg aku nak beli sila klik gambar di bawah bagi tujuan pembesaran.... hehehehe....
.
.
.
.

gambar senyum2 tu maknanya aku dah ada.. kalau yg masam tu maknanya takde... cukup ke ek RM 250 ?? huhuhu... boleh..bolehhh....

nak rambut camni jugak!!!!

aku nak gi potong rambut ... hehehehe... sekarang rambut dah panjang sampai bawah ketiak.. ari tu niat nak simpan panjang macam rambut fauziah gaous.. hahahaha!!! nanti baru org boleh kate muka aku 100% sama kann... dah tu bila mintak polis ari tu, aku cakap kalau aku dapat polis baru aku potong rambut.... sekarang dah dapat... hehehehe... reasonnye aku xnk potong rambut kat sana.. nanti kelakar.. tak suke dia nipis kan rambut kat tepi telinga tu... huhuhu..

aku dah cari 4 gambar.. nak potong camni... ari tu nak potong camni jugak tapi org kat salon tu tak bg .. tapapentah!! sukati arrrr rambut i ke rambut u! kali ni dia kena potong juga camnih!!!!

gambar 1:


michelle william.. emm.. menarik! tapi nanti cepat panjang.. x boleh..x boleh... walaupun nampak cute!! huhuhu


gambar 2:

halle berry : nila rambut idaman aku.. pastu org salon tu x bagi aku potong camni... huh!! jelessss~~ ni boleh dipertimbangkan..

gambar 3:

allysa milano: rambut ni pun ok jugak!!! emm boleh dipertimbangkan!!!

gambar 4:

victoria beckham: emm yang ni pun boleh dipertimbangkan!!! hehehehe

rasa2 aku sesuai yg mana satu???? ermmmmm.......

15 Februari 2011

penantian dah berakhir...

akhirnya ... segala penantian aku dah berakhir... huhuhuhu... 1/3 nanti lapor diri.. awatla cepat sangat.. surat dapat 14/2 tapi kena lapor diri 1/3 ( orang dah bagi kerja merungut pulak) ... selama 9 bulan korang tak dapat call aku, korang xleh baca blog aku, korang tak dapat tgk apa2 yang aku update dalam fb .. hahahaha!!!!! mesti korang rindu kan.. tu la masa aku ada taknak rindu2... haaaaa.... tapi dalam masa 9 bulan ni jugak lah aku akan rindu kawan2 aku, rindu alamanda, rindu facebook, rindu blog aku, rindu nak pergi karaoke, tgk wayang... rindu KFC, MC'd ... rindu 448 . hahaha!!!!! sesiapa yg rindu aku sila datang melawat tapi bukan tangan kosong yee... hehehe sila bawak sekali buah tangan yeeeee~~~ ala tak jauh je pun kat semarak je.. ngeh..ngeh..ngeh...

tunggu aku balik sini 30 Nov 2011... hehehe... tgk jelah apa perubahan yang berlaku...hitam?? kurus?? bermuscle??? sana nanti aku tulis diari... pastu dah abes kat sana aku update dalam blog.. hehehehe.. jadiknya terpaksa la kau beli laptop @ IPAD nanti... hehehehe.. kaya ke kau nak beli IPAD?? gilel tak 10k 9 bulan.. hahahha.. KAU ADA??? :P

aku ada lagi 12 hari untuk bergumbira .. jadiknya aku akan menggunakan masa yg ada nih untuk update belog sepenuh hati.... hehehe

sambung nanti ye.........

10 Februari 2011

yeay!!! sayang call i jugak!!

hari ni sila amek mood jiwang.... kekekekeke~~~~

yeay !! tadi dapat call dari sayang i!!
sayang nak jumpa i 14/2 ni
wahh!!! kebetulan valentine...
pandai sayang i pilih tarikh ye.. hahahaha!!!

tak sabar nak jumpa sayang isnin nih!

(^^,)v

*mood jiwang tulisan kena warna pink!! hehehehe*

09 Februari 2011

the cuti2 malaysia 29/1/2010-6/2/2010

seronok ek cuti!! hehehe mood cuti pun ada lagi.. tinggal saki baki ... sebabkan org wilayah cuti lama, jadik aku pun nak cuti lama sambil tak sedar diri yang gaji aku ialah gaji hari!! huhuhu (nanges la gaji bulan 2 dapat sikit.. (T_T)) . bertolak dari Putrajaya 29hb ke Perak.. tido satu malam umah makcik makan laksa kuala kangsar dengan cendol... lain macam eh laksa kuala kangsar... huhuhu.. dekat sana terjumpa junior masa belajar UUM.. hehehe.. biasalah ayat pertama.. " ee..ehh kak linda makin sihat nih" hampeh betul ! ala jgn terus terang sangat dik! malu .. hohok~~

dah tu 30hb gerak ke Penang singgah bukit larut makan mee Udang.. sedaaaappp.. tak puas ati lagi ni.. nak gi cari udang kuala sepetang yang famous gile sampai masuk majalah tiga tu ... huhuh.. jalan2 jumpe lahh : MAK JAH MEE UDANG, Mak TEh mee UDang, pak (tak ingat nama) mee udang, MEE UDANG BANJIR... waahh mak satu yg masuk majalah tiga nih??? mak teh , mak jah keee?? adoi.. banyak la pulak... last singgah kat mak jah ... UDANG dia besar2.. mak kate tu udang laut sebab warna putih.. ada la dalam 7-8 ekor sepinggan... harga pun banyak la jugak RM 11 sepinggan.. jadiknye kitorang kongsi sepinggan 3 orang.. hahahak .. KAU ADA???? tapi aku sedap yg bukit larut lagi.. terasa kemanisan udang.. hehehe... sampai ke PENANG singgah BALIK PULAU.. umah pakcik, pastu tgk rumah arwah Tok.. urmm sedih sangat.. jalan pun da takde.. umah pun da nak roboh dah... nak singgah lagi ni makan laksa tempat WAJIB PERGI kitorang kalau balik ke Balik Pulau.. LAKSA POKOK ASAM... tutup pulak.. pegi la makan laksa kat laksa janggus.... emmmm bolehhhlaaa sedap jugak rasa laksalah rasa ape lagi... lepas tu baru gi umah pakcik tido kat sana semalaman.. tepi2 rumah dia ramai gile rempit... pakcik aku nak banje makan kat situ?? aku nak pergi?? -READ MY LIPS- NEVER!!! rela aku berlapar tauuu!!!

31 hb pulak pegi la kelantan... pegi rumah pakcik kat pasir mas tido semalaman... bangun pagi pergi makan nasik kukus... hehehe.. aku tak tau la apa yg sedap nye nasik kukus.. sebab dia nasik biasa yang di makan dgn kuah gulai... huhuhu... lauk ayam rempah... itik la.. tapi org memang ramai...

dah pegi rumah pakcik kat pasir MAS 2hb tu pulak kitorang gerak ke rumah makcik kat bachok pulak... tido dua malam sampai 3hb... sebab kakak aku naik flight ngan adik... kena gi amek dia kat airport pengkalan chepa... malam 3hb tu kitorang tido kat rumah pakcik kat pasir mas...

4hb pepagi bute.. sesudah subuh gerak ke kampung atok aku sebab makcik aku kawen... ada kenduri... hehehe... biasalah kenduri org sebuk2 sikit kan.. dekat kg atok ni banyak citer nyer.. nanti aku cerita lain kali.. haha!!! lauk kenduri dorang wat gulai daging buah ara dengan umbut kelapa... sedappp... kat KL ada?? hahaha~~~ tido kat sini sammmmmpaaaaaiii ari sabtu!!! hahaha

6hb balik kl .. grak kul 12 tengahari sampai pukul 2 pagi ... haaaaa...
KAU ADAAAAA???????

gambar semua nanti aku letak dalam next entry.. tak sempat laaaa....... ni mukadimah je nihhh

26 Januari 2011

lelaki guna duit wanita???


aku amek dari http://www.tentangcinta.com.

aku siap highlight lagi bagi senang korang nak baca.. lepas nih kalau korang nak cari apa2 pasal yang berkenaan, korang klik link kat atas tu!! hehehe...

*************************************************************************************

Untuk Artikel Cinta kali ini, saya ingin membincangkan topik, adakah tidak macho sekiranya lelaki menggunakan duit wanita? :-?

Memang lumrah untuk setiap pasangan keluar dating. Samada menonton wayang, keluar makan, shopping ataupun sekadar berjalan-jalan di tasik ataupun di mana sahaja. Kalau sudah keluar dating itu, memang tidak sah kalau duit di dalam poket tidak dikeluarkan. Tetapi, selalunya hanya lelaki sahaja yang bawa keluar duit mereka. Kononnya, tidak macho kalau guna duit wanita. Betul ke?

Owh...saya amat menolak pandangan seperti ini. [-( Ini kerana dalam berpasangan, memang perlu ada sikap berkongsi dan tiada langsung sikap macho ataupun tidak. Ini termasuklah dari segi berkongsi pendapat, berkongsi perasaan, masalah dan sebagainya. Tetapi perkongsian kali ini dalam konteks, duit. Kenapa anda perlu berkongsi menggunakan duit teman wanita anda? Ok, mari saya berikan anda satu situasi.

Setiap kali keluar dating, asyik lelaki ini sahaja yang mengeluarkan duit untuk teman wanitanya. Pergi makan, duit si lelaki ini. Menonton wayang, duit lelaki ini lagi. Duit minyak kereta atau tambang bas, duit lelaki ini lagi. Semuanya lelaki ini sahaja yang bawa keluar duit. Kalau menara KLCC tu dia yang punya, tidak mengapalah. Tetapi kalau gerai pisang goreng pun dia tidak mampu nak singgah, memang payahlah. #-o

Ditambah lagi kalau dalam sebulan pasangan ini keluar dating setiap hujung minggu, agak-agak anda la, lelaki ini boleh tahan tak dengan perangai teman wanita dia? Lagi-lagi teman wanita dia yang ajak keluar dating. Kalau tidak keluar dating, teman wanita ini merajuk. Bila dah merajuk, berkemungkinan akan berlaku pertengkaran. Itu ini, semua tidak kena. Bila dah berlaku pertengkaran, mula la isu ungkit mengungkit berlaku. Kemudian? Anda sendiri fikir-fikirkan. /:)

Tetapi di sebaliknya, sekiranya anda berkongsi duit dengan teman wanita anda, sudah mesti anda berasa senang untuk keluar dating. Kerana separuh dari perbelanjaan sudah ditanggung oleh teman wanita anda. Kalau tidak separuh pun, sebahagian. Sebagai contoh sekiranya anda keluar dating, duit makan, anda yang belanja. Untuk duit tiket wayang pula, teman wanita anda yang belanja. Dengan ini, kedua-duanya berasa senang dan gembira.

Kalau tidak pun, anda buat la selang seli. Minggu ini keluar makan, anda yang belanja. Minggu depan keluar makan, si dia pula yang belanja. Tetapi jangan la anda "tikam" pasangan anda. Jangan la bila turn dia yang belanja, anda ajak dia pergi makan dekat tempat-tempat yang mahal. Tempat-tempat yang ekslusif. Memang berpeluh la kawan tu nak membayarnya. Kasihani la dia. Anda sayang dia kan? Bukan duit die kan? ;))

Jadi, adakah lelaki tidak macho sekiranya lelaki menggunakan duit wanita? Anda tanyalah diri anda sendiri. Kepada yang lelaki, anda ingin menunjuk macho atau diri anda sendiri yang akan sengsara. Semuanya terpulang kepada anda.

Yang penting, anda jujur pada diri dan pasangan anda. Jika tidak mampu, katakan tidak. Jangan biarkan ia melarat.

Dan sekiranya anda mempunyai pendapat, anda boleh menghantarnya melalui ruangan komen di bawah ini.

*************************************************************************************

haaaaa.. paham x kawan2!!!!

25 Januari 2011

sticky post~~ MY BFF CONTEST -

aku sayang korang, korang la terbaik hehehe... korang la reader paling kacak n chantek yang pernah aku jumpa.. siyeeesss. i tak tipu punye..ikhlas nih!!! siyesss.. sayang korang hehehe...
(ini ayat2 nak raih undi... ngeh..ngeh.. ngeh...)

sebenarnye aku masuk satu contest dari eight design boutique nih!! hehehe MY BFF contest.. search punye search punye akhirnya aku terjumpa lah gambar aku ngan member2 sekolah aku wat reunion kat Wetland Putrajaya.... jadik aku pun mempertaruhkan la gambar ini....



nampak tak ke BFF'an kitorang... hehehe.. lebih kurang 7 tahun aku kenal diorang, masih lagi contact sampai sekarang...

oleh itu, sudi tak korang klik kat SINI... untuk vote kakak / adik/ kawan/ korang ni.. pleaseeeee... wink~~wink~~~

SAYANG KORANG!!!! korang pun BFF aku jugakk!!!!

24 Januari 2011

workkaholic sungguh!!!

haaaii bos i nih!!!!
cuti macam tak cuti...
ada je benda yg dia nak bagi
taknak bagi anak buah dia bersenang-lenang
goyang kaki sambil membaca paper
atau bermain facebook dan uppdate blog..

mula2 call aku, then sorang lagi, sorang lagi, sorang lagi
huhuhu.. satu phone pas dekat lima orang...
linda buat ni, wawa buat ni, masyitah nanti buat ni, akmal buat nih..
habis peluang nak berehat... hahahahaha!!!

kat opis dah tentu lah opis
dekat rumah pun opis
pegi bercuti, hotel jadik opis jugak
selagi internet ada kat tangan
boleh emel2
emm takde maknalah nak berehat... hahaha!!!
sapelah yang perkenalkan broadband nih?? aduiyai....

lepas nih, barulah kitorang jadik pekerja yang lebih berintegriti..
komited terhadap kerjaya
rajinnnn je setiap masa....

ni semua pengaruh BOS I!!!

23 Januari 2011

kalau couple, apa nama "manja" korang??

kalau korang bercouple2 kan... korang panggey korang punya "buah hati pengarang jantung berlubang" tu ape??? hehehe... sepanjang2 aku berkecimpung dalam dunia per"couple"lan, biasanye panggil "saya" "awak", panggilan nama cth "linda" "sipolan" n "baby" "ayang" (haaaakkkk tuihh!!!) sebenarnya secara tulus ikhlas.. antara ketiga2 di atas aku suka yg no 1 & no 2.. lebih sweet n simple n cute2 gitu... baby + ayang tu cam tak sesuailaaaah!!! kalau dah kawen takpe jugak!!! sebab kan aku berpikir, kita ni couple2 dengan panggilan yg pelbagai tu, belum tentu jadik lagi.. kang putus ditgh jalan, nak tukar panggilan biasa cam aneeehh gituuu!!! hohoho...

masa belajar dan bersekolah, aku pernah jugak dengar nama2 glamer yg couple2 bg dekat partner dia... antaranya:

1) abang + sayang = biasa jaaahhh!!!
2) papa + mama, ibu + ayah = ni pun da biasa sangat zaman sekarang nih...
3) b + bb = emm.. okkk...
4) anje + ayang = hehee macam pi mai tang tu lah!!

paling tak boleh blaaahh :

1) KANDA + DINDA wakakakaka!!!!
2) boboy + gegurl
3) baby boy + baby girl
4) prince+princess
(erk!! apakah?? cam geli jeeee~~")

paling cute :

1) kita + awak
2) kamu + kite
3) dia + orang .. (ni bahasa aku nih!!)

paling macam takde perasaan.. ( tapi aku rasa ok je!)
1) AKU + KAU!! hehehe

dalam banyak2 nama di atas, aku sukeeee 2nd last!! hehehe (paling cute) ... sebab tak nampak berlebih2 n takla nampak cam tade perasaan sangat kan... yelah sederhana maaaa!! jgn over sangat nanti haaa... tetibe ada ombak tsunami, padan la dengan muke! over tau!!!

lagi satu, gabung nama... hehehe ni aku suke sangat buat... tapi org kate tak baik ooooo.... mcm berzina.. taktaulah betul ke x (emm kena carik bukti nih) jadik xmau eh gabung2 nama... huhuhu....

panggil biasa2 jelah, dah sah nanti, panggil je la ape nak panggil, jgn sampai anak dah sepuluh, geli pulak nak panggil nama2 romantik... kate buang tebiat pulakkk!!!! hahahaha!!!!!

saye suke membaca!!

lama tak update blog.. cemane aku nak jadi blogger yang berjaya dan mendapat 12k sebulan macam Red Mummy ?? heheheee...
**************************************************************************************
KEMPEN MARILAH MEMBACA!!!!

Nak tau tak, dari kecikkan mak aku menggalakkan aku dgn adik beradik lain membaca.... sebab tu masa umur 5 tahun kitorang da pandai membaca.. bijak x? bijak x? masa kecik2 mak aku selalu bg hadiah birthday buku cerita... takde hadiah lain.. huhuhu dari buku tebal, sampai yg nipis.... aku ada buku favorite .. buku cerita pasal princess... hehehe.. memang sayang gile buku tu... sepuluh kali baca pun tak boring... org nak pinjam?? LANGKAH MAYAT KITE DULU!!! (kecik2kan cakap camtu la.. hehehe) pastu ada koleksi buku ceritaa.. kongsi dengan kakak.. sampai sekarang kitorang ada buku tu....

bila dah remaja.. aku beli majalah2 yang kat bawah nih!! hehehe... cerita pasal artis, Zodiak, kuiz2, pastu cara nak mengorat lah, hape laahh!! hahaha sangat remaja kannn.... tiap2 bulan aku beli majalah2 nih tau.. kau kira lah berape ringgit aku habis kan duit..

majalah HAI : RM 2.00 x 2 minggu sebulan = RM 4.00
URTV : 3.50 sebulan
REMAJA : 4.90 sebulan ..
RAPI = RM 4.00 sebulan...

majalah HAI dengan URTV aku beli dari umur 13 tahun sampai 15 tahun...
REMAJA : dari 16 Tahun sampai 23 tahun
Rapi : Dari UMur 22 tahun sampai 27 Tahun... Haissh tua pulak aku rasa!








korang dapat bayangkan tak cemane bilik aku penuh dengan buku2 camni... hehehe... buku2 nih ada guna jugak tau!!! contoh kan, macam majalah remaja, ada isu2 remaja yg diorang kupas kebanyakkannya isu sosial tau! jadi sangat berguna pada aku yang sekolah sampai umur 18 tahun (tingkatan 6 ) dan masuk belajar kat U.. info tu boleh jadik karangan, thesis @ laporan korang tau tak?? haaa .. memang berguna! masa aku form 4 siap kena puji dengan cikgu sebab buat karangan menarik siap buat rujukan lagi dari mana kita dapat bahan! haaaaa... terer x aku!!

masa kat U pulak, aku ni ibarat kaunter pertanyaan... kawan2 tanye ape je semua aku boleh jawab... dari soalan pasal artis, sampaiiiilah isu kesihatan, isu kemasyarakatan, isu sosial... dah mcm ensiklopedia tau !! wakakaka.. bukan nak riak wey.. tapi kenyataan... hehe jadiknye mak aku pun takleh nak marah sebab buku2 tu bersepah kat rumah!! semua tu INFO TAU!!!

tapi yg peliknya, buku2 ilmiah tak minat sangat pulak.. mungkin tulisan yang panjang berjela kot... pening gile mata nak baca... hahaha!!!! tapi aku tau taawww!! haaaa... ingat lagi pasal perlembagaan, dasar2.. semua tu! takleh nak kencing laaa... lagi satu yang slacknya aku takleh membaca dalam keadaan bergerak.. contoh dalam kereta ke dalam lrt ke... nanti aku pening! silap2 buleh muntoh!!!! huhuhuhu... sabo jela!

pesanan aku: BUKU2 JANGAN BUANG.... ILMU + DUIT : KALAU BUANG = MEMBAZIR LA OI!!!!

p/s: nanti aku ada rumah sendiri aku nak buat mini library!! hehehehe... boleh menenangkan fikiran...















20 Januari 2011

STICKY POST : SWEATER FOR MEN.. PRE ORDER STOCK!!



yeee... bisnes saye masih hidup ye... huhuhuhu... kali ni aku menggunakan konsep pre-order...
untuk pertama kali aku menjual sweater yang sungguh bergaya , lain dari yang lain... hehehe...
FROM KOREA ... KITA ADA DUA WARNA SAHAJA... >>>

KELABU
HITAM!

apa yang menariknya pasal sweater ni.. yang lain sket ar.. ialah HUD dan KEDUDUKAN ZIPnya ... sangat bergaya oke!! yang ada BF kalau BF korang pakai lagi nampak HOT, Yang masih solo kalau pakai dah macam JAE JOONG dah!!.. dah dewasa sket kalau pakai, huh!!! lagilaaa!!! huhuhuu.... cuba korang perati betui2.. peratiiii~~~~

HUD DIA LAIN MACAM SKET.... HEHEE

pandangan dari dekat!!

pandangan dari arah belakang....

harga, size dan cara pembelian korang boleh lawat kat blog aku... cuzzee2cuzzee.blogspot.com
aku tak amek order kat sini taw!!! ni nak promote jee... hehehhe

THANK YOU!!



suke "u" call i!!












tak sangka kan... da lama i tunggu call dari "u"..
sejak kita jumpa 2-3 bulan lepas, u tak pernah call i..
i tak dengar langsung kabar berita dari "u"
masa tu i frust sangat!! huhuhu
mungkin "u" dah lupakan i..

masa tu dada i macam nak pecah teringatkan "u"
tapi dah lama2 tu i dah boleh lupakan "u"
kadang2 i akan teringatkan "u"
sebab ramai orang sebut2 pasal "u"
u memang ramai peminat.. i jeles!!
orang lain "u" call, i "u" tak call
sampai hati"u"

hari ni, i dapat call "u"
waaaahhh!!!! berbunga2 nyer hati i,
tak sangka, "u" ingat i lagi... hehehe...
"u" bagi harapan!!
walaupun kadang2 i berbelah bahagi betul ke i pilih "u"
walaupun pada hakikatnye hati i telah dimilik?? (ee..ehh tu cerita lain.. hahahak!!)

oke.. sambung balik.. amek feel kawan2..

tapi i harap itu bukan prank call
yelah, manalah tau "u" suruh kawan2 "u"
kenakan i... sebab "u"tau i rindu "u" call kan...
HOPE NOT!!!! :(
thanks.... i harap "u" sudi hantar surat kat i bulan 2 nanti..
then, bulan 3 kita jumpa ye sayang...
see "u"!!

I'M WAITING FOR YOU!!

p/s: YES! "awak" sudah dimadukan!!! hohoho!! :P

*awak & u adalah dua personaliti yang berbeza*

18 Januari 2011

saya telah menjalankan tugas.....

selamat pagi.. i luv wednesday!! YAY!!!

hari ni mood agak cantik sikit nak banding dengan 2-3 hari lepas yang mcam dada aku nak pecah sebab tahan sebak.. huhuhu ngoi!!! pepagi sebelum masuk opis pegi aerobik dulu kat gym opis sebab opis aku sekarang ada program setiap 7.30-8.30 pagi hari2 tau!!! pengarah pun turun asal pulak pegawai lain nak marah?? korang tu yg tak bertanggungjawab! huh! hangen tetiba....

okelah stop pasal aktiviti aku di pagi hari, sebenarnya aku nak cakap yang aku dah :

FOLLOW SEMUA YANG TINGGALKAN LINK N YANG JADI FOLLOWER BLOG AKU...

huhuhu sori la lambat bertindak atas sebab2 seperti busy dan berukband yang mcm BERUK tu!!!! hari ni baru aku berkesempatan.. maafkan saye ye kawan2ku... ni kira aku dah balas budi korang2.. huhuhu...

Jangan lupe rajin2lah singgah blog yang kejap ada tuan, kejap takde Tuan, bacalah ape korang nak baca.. huhuhu.. ini semua kisah aku , pendapat n pandangan aku je... bukan org lain punye cerita...

jgn risau aku x add korang, aku add punye cume lambat ngan cepat je.. huhuhuhu... tapi tinggallah jejak korang dekat dua2 tempat... huhuhu senang skit, sebab kadang2 yang jadik follower dia takde link (aku pun tak tau kenape) jadik kalau korang letak dua2 senang kerja nak follow korang balik .. peace (^^,)V

p/s : siapalah yang bakal menjadi follower aku yang ke 50 n orang yang ke 50 tinggalkan link??? huhuhu

16 Januari 2011

rasa bersalah

hehehe rasa bersalah pun boleh gelak lagi... okelah terapi maaa... tak mo tensen2 tak sukeee....
rasa bersalah sebab aku tambahkan pening dia.. hahaha!!! gud..gud..... sebenarnya dia nih "teman tapi mesra" aku.. hahaha!! kan dah jujur.. elok2 tak ngaku... kan dah! dia dah putus tunang masalah nye tunang dia marah sebab dia ni kawan dengan aku.. siap nak jumpa.. hehe.. gelak gelak cuak nih! ... hahaha sebab aku tau x tunang ni macam ada problem dalaman sket.. kot2 lah haa ada tindakan luar kawalan .. cemane.. tapi x tunang dia ni pun da ada pengganti siap anta2 gambar lagi... ape tujuan dia? saje kot nak kasik kawan aku cemburu... atau bengang!

tapikan atas rumusan dari kejadian ni, aku rasa: (ni naluri perempuan)

1) mungkin dia ingat yang kawan aku ni akan baik balik dengan dia..... n dia tak bajet yang kali ni punye putus bukan main2 macam dulu.. takde patah2 balik.. yelah.. lelaki kalau ego tercabar, haaa.. nilah padah nye..

2) mungkin dia marah sebab dalam masa yg singkat kawan aku ni dapat lupakan dia dengan berkawan dengan aku.. emmm.. mungkin...!!! sebab tu dia hangin kat aku...

3) mungkin dia bengang yang kawan aku ni boleh hidup kalau dia takde.....

emm ni apa yang aku rasa lahhh... sebab dulu pun aku pernah buat mcm nih jugak !!! hahak KANTOI!!! tapi takdelah sampai aku nak jumpa perempuan yang dating dengan x aku! ape kejadahnye.. wat malu jeee.. org dah taknak aku pulak yg terhegeh2... TAPI itu duluuuuuuu masa aku sekolah2.... masa tu umur pun baru nak naik 18 tahun!!! takleh pikir .. boleh pikir sikit2 je yang mana rasional tu... tapi sekarang aku dah 27 tahun!!!! 27 TAHUN bukan 17 TAHUN okeee~~~ dah tua.. tak sesuai perangai cam budak2 hingusan tu...

**********************************************************************
dengan masalah dia ni, tambah pulak masalah kat tempat kerja yang standard tu, aku lagi nak tambah api.. hihihihi... nah!! sekarang aku pulak dah rasa bersalah.. hahaha!!!! serius aku rasa bersalah walaupun aku gelak!!! betul ni SUMPAH!!!!!

kalau encik Teman tapi Mesra saya baca : MINTA MAAF BANYAK2.. takde niat pun ... curious je skett ..... jgn marah eeeehhhhh.. lepas ni dah x tanye dah pasal ni... huhuhu janji!! tapi kalau nak cerita, cerita je la takde masalah .. boleh dengar punye... nanti kita dating lagi eehh.. hahahaha!!!! (kompem kena kutuk scara terang2an ngan kawan2 aku ni nanti...)

13 Januari 2011

CAYALAH KORUNK ! (KORANG)

hahaha ejaan zaman baru... hehehe.. aku da lama nak post tapi aku tak tau nak wat cemane sebab aku luper.. hehehehe.. then hari ni baru ingat...

kalau korang tgk blog aku, dah ada 32 org follower.. termasuk yang tinggalkan link ada dalam 35 org... hehehe.. tapi.. suka aku .. terima kasih korang baca cerita2 yang tak seberapa nih... huhuhuuu... rajin korang wat blogwalking tak mcam aku... jom tgk follower aku.. hehehe


terharu la sayeee... walaupun tak cecah 50 oranng, tapi aku bangga jugaklah sebab korang baca blog aku yang merapu berapi nih... hehehe


korang tgk pulak siapa yang baca blog aku hari ni.. dorang tinggal kat mana?? hehehe US & Indonesia TAW!! aku tak tau la stat ni boleh percaya ke tak.. tapi aku suke jugak ada org obersee tgk aku nyer blog...

ni minggu lepas punye.. ada pembaca blog aku dari EGYPT, US, UNKNOWN?? suspeeennnnn.

ni bulan lepas punyee..ada pembaca dari US, UK , SEYCHELLES(aku kena bukak peta dunia balik nih), EGYPT, UNKOWN.. erkkk~~

oke.. dengan itu tak kira la sesiapa pun korang yang baca blog aku, datang dari mana hatta dari bulan sekalipun.. secara terang2an ataupun secara senyap2an aku nak say thank u million-million much sebab sudi baca blog aku yg hodoh ni.. terharu bila ada org luar dari MALAYSIA baca.. aku tak bajet la mat salleh kan.. paham pulak dia bahasa melayu (kot ada .. thank u sir!) aku bajet mesti student2 ke or org yang tinggal kat sane ter...search sesuatu keluar la blog aku.. hehehe...

THANKSSS berbillion2... hehehe

p/s: kalau gambar tak berapa jelas sebab kocik bona.. korang klikk la kat gambar tu untuk tumbesaran yang melampau!! hehehehe...

OK!!!


hehehe.. pagi2 lagi dah gembira... bukan ape, pasal surat yang aku antar la... 3 surat yang aku hantar semua lepas.. gile tak suke??? hohoho satu kebanggaan kat opis aku kalau hantar surat je terus dapat tulisan "OK" hahahahaaa.... bukan senang tau.... sebab surat tu rahsia tak dapat la aku nak tunjukkan kat sini! hhehe.. selalu kalau dapat surat penuh dengan "kata2 puitis" mcm tinggi ke langit , kura2, simpan dalam peti.. lain2 yang tak boleh nak cakap kat sini...

p/s: nasib dia tak tulis berlari ke langit ke, KL menjerit ke, castello ke... hehehe...kalau x aku dah tau la dia minat rosyam nor.. hahahaha!!!!!

12 Januari 2011

control ur feeling...


kadang2 kan .. aku selalu terpikir..
kalau kita gembira, jangan gembira sangat... nanti kita menangis
kalau kita sedih, jangan meraung2.. macam orang takde iman..
kalau kita marah, jgn nak lepaskan sangat.. api syaitan namanya..
kalau kita sayang, jgn sayang sangat nanti merana
kalau kita rindu, biar sederhana...
kalau kita percaya org, jangan 100% .. simpan 10% untuk diri sendiri..
jangan ikut nafsu.... nanti binasa badan....

tapikan...

Nama pun manusia... tapi kalau dihidup ni boleh dikontrol.. best ke.. kang cam robot pulak..
apa yang penting kita kena ingat... apa2 perkara yang kita kena

BERSEDERHANA!!!!!

p/s: motivasi untuk diri sendiri.. dengan ingatan : linda jangan nak lebih-lebih sangat!!!!! hahahaha!!!!

10 Januari 2011

hah! sape suruh! kan...


ha.. buat lagi, buat lagi.. kan dah... tulah sape suruh mulakan dulu!
sekarang sape nak tanggung!!! aiyaa!!!
hehehe nasib la aku pulak kacau kau lepas nih...
sampai la aku dah xnk kacau, baru aku berenti .. hehehe...


muka aku macam fauziah gaos???

fauziah gaos... kredit to mygosip.com


linda kamarudin...


bukan sorang... tapi ber orang2 yang cakap muka aku cam fauziah gaos (FG) .. sama keee???? mana ada lah.. penat aku belek kiri kanan.. tak sama pun!!!! issshh penat nak cari keseirasan aku dengan FG nih.. huhuhu... org pertama yang cakap aku macam FG ialah lecturer aku...
then kejadian kedua yang kate aku mcm FG ialah... masa aku pergi david teo rumah terbuka tahun baru cina... ini bukan nak perasan tau... huhuhu.. tahun 2008 kalau x silap.. adala ramai pelakon2 MIG ni.. ada satu group nih, diorang pandang2 aku.. ehh kenape eh!! taulah aku gemuk jgn la pandang2.. huhuhu.. pandang2 pastu cakap2 , sengih... korang tak terasa ke.. baju aku terbalik ke ape ke.. isk! teruk betul...

bila time makan.. ada sorang kakak ni (mak kepada pelakon kanak2) dia tegur aku...

"akak ingatkan FG tadi, tapi tulah sejak bile dia pakai tudung pulak nih .., ingat da nak mintak autograf dah tadi"

pastu kakak aku cakap "ni FG versi tebal" .. dah pada tu ramai la yg tegur.. "muka cam FG la"..

isk.. malu jugak satu hari.. yelah aku kan pemalu! hehehe...

sekarang ni bos tegur, kawan2 tegur, org dalam fb pun tegur, semua yg tgk gambar aku mesti tegur...

aku dah penat nak cari kesamaan aku ngan cik FG nih... baru2 ni pun ada org tegur jugak.. hehehe... kakak dia cakap "eh! kau nak kuar dengan FG nih.. FG ni kan?" terpaksa la dia mencover balik.. hehehe...
sekarangkan, korang cube terangkan tang mana yg sama aku dengan FG nih... huhuhu.... aku dah letak gambar yang lebih kurang...

kredit to mygosip.com

nanti sila komen.. tang mana yang sama.... ish..ish..ish....


p/s: tetiba terasa glamer org sama kan aku dengan artis .. hahahahaha!!!!

09 Januari 2011

hujung minggu yang menyeronokkan...

barang makeup yang dia gunakan...

oke.. hujung minggu ni hujung minggu paling best sekali... hari sabtu tu takyah la cerita, cukup la aku cakap ari sabtu paling best... heheh apa yang jadi tu biarlah rahsia... hehehe..

hari ahad 9/1/2010... member aku cik ira tepon masa aku tgh dating.. eeh!!! makan kat warisan.. hehehe silap... dia nak mintak tolong jadik model.. huh! MODEL ??? model apekah? model plus size buleh laaa.. rupa2nya cik ira ni belajar make up2... huh!! bukan nak bgtau...tapi kalau btau aku tak join jugak hehehe.. mahal wey kelas tu.... cik ira suruh aku jadik model dia mekap... okelahh.. aku pun suke jugak org mekap2kan muka aku nih, boleh feeling2 jadik model.. hahaha KAU ADA??? :P
pergi pagi abes dalam kul 5 petang.. mekap 2 kali... sekali mekap amek masa dalam 4 jam.. takpe2 boleh di maafkan.. hehehe... amatur kann.. ok ape... cik ira mekap cantik jugak.. kalau ada org puji tu kira cantiklah kann.. wink~~wink~~ ... hehehe.. tapi xtaulah kot2 model dia yang cantik kan... he ehhh.. perasan pulak!!! dushh~~dushhh....



cik ira tgh makeup kan sayee.. hehehe

kalau nak kira la kan.. ini kali ketiga aku mekap setebal ni, tapi ni kira pecah rekod la mekap paling tebal dalam idup.. hahak!!!!! aku nak trun makan pun aku malu... yelah cantik! hah! yang hadooo!!! balik rumah amek gambar kejap... pastu baru padam mekap... dah padam tu... hah!! naik bintik2, gatal2 pastu merah!!! sape nak jawab... nak kena saman nih.. heheh.. takk..tak .. gurau je...

okeh, lepas ni sape2 yang nak pegi dinner ke, event ke, boleh la cari cik ira nih... kalau susah nak cari dia, korang cari je aku, aku manager dia sekarang... hahahhaah!!!!!

mekap pertama by cik ira

sebelum


selepas.... TADAAAAA~~~~




make up kedua from amira.. student gak... gambar sebelum tu korang tgk je la kat atas...

selepas...




amacam??? cantik tak.. cantik tak.... hehehe...

04 Januari 2011

stress sokmo!!!




stress yang berpanjangan .. takde kesudahan...biasalah pasal ape lagi tentulah pasal kerja...hahah taknak stree kau benti keje jela linda oii.. pastu kawennn... kawen??? jeng..jeng..jeng..
dalam idup ni buat ape yang x stress cecite..cer cite....mana ada... kawen pun stress.. takde bf pun stress, ada bf pun stress( kalau BF korang wat perangai la)


tapi...

aku percaya dengan apa yang mat salleh ni cakap....
hehehehe~~~~~ ^^,)v

p/s: terus kurang stress.. cemano??? ngeeee~~

02 Januari 2011

apa perasaan???


terkejut...
cam tak percaya...
pelik..
suka .. hihihi...

gedik sket.. (hehe sket je takpe..)
bersyukur...

feeling aku di awal tahun 2011.. wink.. wink~~ ^^,)v