Pengikut

25 Oktober 2010

mata raksasa!!!

aku ni ada satu penyakit.. masa sekolah selalu pitam ( tapi bukan pitam kat sekolah, pitam kat umah) .. pastu masa U selalu sakit kepala... sekarang dah kerja selalu pulak mata ni merah... merah tu pulak menyala2 .. kalau org tgk mesti org kate aku sakit mata yang berjangkit.. tapi TAK!!! SUMPAH!!! sebab tak pernah org dalam opis aku ni kene jangkitan... lagipun mata tu sekejap sangat sakitnya..2-3 hari baiklah... kalau takpun leepas gi klinik ok!! heran betul aku.. sekarang ni ubat mata pulak banyak!!! haiyo!!!

2 minggu lepas mata aku merah balik... semua bos2 isau takut berjangkit.. aku pun cutilah... saje je amek kesempatan.. :P esok datang opis still sakit mata.. esoknya aku cuti pegi klinik.... macam biasalah ubatnya... ubat titis, ubat gatal, ubat tahan sakit, salap mata... huhuhu... SAYA TAK SAKIT MATA LA ENCEEKKK!!!! MATA SAYA MERAH!!!! sebenarnya susah nak suruh diorang cek yang betul2 cek.... maksud aku, bg la tau mata aku ni kena jangkitan ke, mata kering ke ape ke... haishhhh!!! sabo jelaaaa...

takde pulak gambar nak tunjuk mata aku merah... sekarang ni dah ok... esok lusa taktau la pulak cemane.... huhuhuhu.... kalau mata aku jadi balik merah, nanti aku masukkan gambar dalam blog aku!!! tensen!!!


<span style="font-style:italic;">~~macam ni lah keadaan mata aku hari tu ~~"

20 Oktober 2010

BONUS ADVANCE UTK AKU..... hehehe


Thank You BOSS!!!!

tak ingat bulan berape ntah, big boss dekat tempat kerja aku ada wat pertandingan cipta logo.... jadiknye tanpa berlengah lagi aku pun masuklah contest tu... sebabkan adik aku tgh cuti, jadiknye aku pun mengupah dia utk cipta logo tu... memula big boss aku tak bgtau hadiah dia ape, bila sambutan tak ramai, agaknya dia nak tarik orgkan, dia pun umumkan lah, pemenangnye nanti akan dapat RM 500... hehehe yang kalah akan dapat saguhati RM 50.. urmm... aku pun hantar la logo yg adik aku buat tu... sebabkan tarikh aku hantar tu adalah tarikh akhir hantar logo, tak sempat nak edit pape... terus je aku forwardkan ke emel big boss...

da lama..lama...lama..lama..lama.... semua org dah tak ingat pasal logo.. tak tau siapa menang.. cancel ke ape ke kan... huh... tetiba je big boss tepon dia kate aku menang logo tu!! YAHOOOOO!!!!! dapatlah aku RM 500... tapi kena pecah dua la kan...kena kongsi adiah dengan adik aku... 50-50.... huhuhu mulalah tamak nih... tapi takpelah sebab dia yg buat kannn... huhuhuhu... jadiknya baki kat aku ada 250 + balance gaji RM 300 = 550... sekarang ni aku tak tau nak guna ke nak simpan??? hish.... musykil sungguh.... nak belanje member opis tapi nak belanja ape ye??? yg murah dan sedap boleh tak... hehehehe ala korang ni cam tak biasa pulak makan makanan yg murah dan sedap... kan..kan..kan... :P




inilah logo yang adik aku buat dan yang buatkan aku dapat durian runtuh...

sekarang logo ni akan jadi logo rasmi bahagian aku.. bukan nak gantikan logo rimau tu, cuma sebagai logo bahagian.. kalau family day ke, presentation ke, ada ceramah2 ke, meeting ke, bhg. aku akan guna logo ni.... hehehehe.. kalau aku benti, ada jugakla benda yg aku tinggal dekat bhg. aku ni..

18 Oktober 2010

Bila orang lain yang tentukan jodoh kita (kisah benar)

kisah ini berlaku pada sepupu aku.. jeng..jeng..jeng... sebenarnya kan, bukanlah aku nak salahkan ibu bapa kalau diorang tentukan jodoh anak masing2... nak2 anak yg macam aku ni.. hehehe.. tapi biarlah anak tu pun suka dengan pilihan dia.. kalau tak suka, nanti bercerai berai kan susah...

1 minggu sebelum kejadian......

pakcik aku telefon kate ada org nak masuk meminang anak dara dia yakni sepupu aku yang bernama "A" ... agak terkejut jugak sebab selalu nya, benda2 hidup dan mati camni org akan bincang awal2.. bukan main terjah je.. pakcik aku memula tak bagi pihak lelaki tu datang sebab pakcik aku rasa macam tergesa2 n dia ada kerja luar... mcm mana kan.. pihak laki ni degil ketegaq nak jugak datang oklah pakcik aku beralah.. tapi dorang kate dengan niat nak ziarah je.... sebenarnya lelaki tu xbf si "A" dan "A" ni pun da ada Bf lain... sebabkan xbf tu mempunyai kerjaya yang tetap dan pandai mengambil hati org tua berbanding dengan dengan bf dia sekarang.. punca putus dengan xbf dia org ketiga.. tapi parents ni tak tau.... xbf ni pandai berkata2 jadik macik dan pakcik aku ni sangatlah tertarik dengan dia.... SAMBUNG...

mengikut sumber2 yang boleh dipercayai, Pakcik aku tanye "A" nak terima ke x.. kalau berat hati jgn terima... yang A ni kesian kan maknye sebab dah bersungguh2... sebabkan mak dah suka sangat dia pun ON je lah.. dalam hati tuhan je yg tau... emmm menangis je... tgk status dalam FB pun pasrah je memanjang.. kesian jugak aku tgk... tapi tulah.. "diluah mati mak, di telan mati bapak"

masa memula pakcik aku bgtau anak dia nak tunang, mak aku terkejut jugak.. macam rushing sangat.. kenape ntah nak cepat2.. pelik bin ajaib jugak... mak aku kate kitorang pergi tapi lambat sket dah ada program lain.. begitu jugalah dengan makcik2 aku yang lain....

hari kejadian... AHAD

kitorang ada order kuih "tepung bungkus" untuk majlis tu nanti.. pakcik aku bgtau pihak lelaki gerak pagi so dalam tghari tu nanti dorang sampai lah.. sebab johor ngan subang kan.. maybe dalam 3 jam la kot dia sampai.... bapak aku ada gotong royong, pastu ada kenduri kawen.... bekejar jugaklah... dalam kul 1.00 pakcik aku tepon dia tanye mana kuih tak sampai2 org sume da datang... huhuh kelam kabut kitorang nih..... bapak aku tak sempat makan masa gotong royong... punye la nak cepat nih sebab pikir kan org dah sampai....

ODW nak ke tempat kenduri kitorang terima mesej dari makcik kitorang dia kate ada berita gempar.... PEHH saspen nih!! kakak aku tanye ape dia??? dia kate majlis tak jadi...!!! OMG... wat hepennnn?? bedebar x kitorang?? huhuhu.... mak pun kate, pergi kenduri dulu la makan... kang pegi2 takde makanan pulak naye je.. da kelaparan pulak nanti..... kitorang pun sepanjang jalan tu macam2 benda pikir... kenape x jadik lah.. ada kemalangan ke ape ke kan.... tanye la macik aku nih... dia memang kate x jadik ... jadik yg pakcik aku kate sebelum ni hanyalah propa sahaje.. hehehe.. wat saspen jeee..... dh tu kakak aku ni wat2 la tanye si "A" ni.. rombongan da sampai ke.... pastu sepupu aku kate " guess what, u'll be suprise" OMG..OMG .... takmo citer pulak dah....

sampai je kat rumah tu, ada la makanan nyer... tapi takde la pulak rombongan pihak lelaki tu.... huhuhu apa yang berlaku???? tanyelah aku kepada si empunya badan.... dia kater, belah lelaki tak jadi datang, dia cancel dlam pukul 10 pagi hari kejadian... haishhh... sebab tak jadi sebab makcik2 yang belah laki tu cancel diorang salahkan pakcik dengan makcik aku kononnya macam mendesak sangat nak kawenkan anak dia dengan sepupu aku.... uhuhuhu.... tapi sepupu aku tu takdelah sedih pun... hehehe dia kate " sekurang2nya lepas ni mak dia takleh nak kate apa2 dah" betul jugak... anak da taknak tapi paksa2... kan dah jadi...... ermmm... kesian pun ada.. nak kate "LU KENA BEB" kat makcik aku pun ada jugak hehehe... jahat gila aku kan..... bila jadi macam ni, makcik aku akan membackup diri sendiri dan mengatakan kesilapan ini bukanlah darinyeee.... hehehe... biasalah manusia kan.... n makcik aku pun terus menreject peminangan ni jika pihak mereka datang kemudian hari nanti " NO MORE!!" hehehe.. mcm drama.. x sangka benda berlaku secara life dalam family aku ... :P

tulah... aku tau kalau family pilih tu mestilah yang terbaik untuk kita, TAPI kalau lelaki itu ialah XBF kiter, perlu ke kita terima dia kannnn... walaupun dia kukuh dari segi kewangan dan kerjaya, perangai cam haram jadah nak wat hapeeee!!!! tulah mak kite bukan tau pun reason kiter putus dengan xbf kite... huhuhuhu..

takpelah yg penting semua dah selesai.. nasib baik jadik sekarang.. buatnye masa nikah nanti lelaki tu x muncul, x ke naya.....

12 Oktober 2010

BILA LINDA KENA PERGI MESYUARAT

BILA LINDA KENA PERGI MESYUARAT:

pukul 9pg masuk meeting,
pukul 9.30pg pergi toilet,
pukul 9.35 masuk meeting balik,
nak kena tulis ape ni dalam meeting??
lukis bunga, lukis gunung ganang, bukit bukau, muka pengerusi :P
pukul 10?? ah ..haaa minum pagi . MARIIIII............
10.15 masuk meeting balik aiyooohhhh.. bosannyaa..
tgk jam kejap baru 10.20 pg... emm meeting abes kul 1... :'((
10.30 keluar jap ah... lari masuk opis jap, bukak internet, main game.. tido jap...
10.50 masuk meeting balik...ada lagi 2 jam nih!!!
pakai kot, amik earphone, sumbat dalam telinga...
mintak2 takde org pasan... dengar lagu lagi beshh!!!
tgk note, alamak aku nak report ape ni.. takde tulis ape2 pun
gambar bunga ada laaaaa...... takkan nak bg kat bos gambar bunga kot..
mau dia bunga kan aku nanti...
ah ..haaa~ salin balik la minit yg lepas kui..kui..kui.. bukan susah sangat...
pukul 1130 dah ni.. time pegi toilet.. hehehe
pegi toilet amek gambar, posing2 dalam toilet...
bukak tudung, pakai balik pastu mek gambar.. hahahah!!!!
dah 1210 masuk balik ar meeting... fuhh.. bosan siot!!!!!!!
''macam ni, macam tu, tak boleh.. kena wat camni ,apa pandangan.... bla..bla..bla"
aduiyai ape la yg dibebelkan.. rasanya otak aku da tidur ni.... mata je celik... huhuhu
haaaa... da dekat nak abes... YAHOOOO!!!!
ada round table.. "Bhg. Kesihatan Keluarga, ada ape2 nak cakap?''
tanye aku ke? kalau tanye aku geleng aje.... huahahahaha....... nasib le
1.00 ada makan tghari... lauk sedap2.. nyumm.. nyumm....
tulah kelebihan meeting dengan engineering.. makanan sedap2 hehehe
1.15 da abes makan, blah je la ape lagi.. takkan nak cuci pinggan pulak kot!!!

HASILNYA: TAKDA PAPE....... I HATE MEETING!!!!


06 Oktober 2010

50's is back!!


vintage ke vantage ke hamtam sajalah..... tapi i likeee~~ n_nV

lately aku fall in luv dengan lagu2 berentak ala2 50's ni tapi lirik baru n penyanyi pun penyanyi zaman sekarang la kan... huhuhu... antara lagu yang aku suke...

1) Pujaan MALAYA - adzrin azhar

Pujaan malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati dihantu bayangan mu
Rindu termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta bercampur curiga
Kerna kau satu-satunya
Pujaan malaya

Hei sayang ku
Akulah pemuja mu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

( ai yai yai yai )

Korus
Tiada apa dapat menghalang
Tiada kau aku gila bayang
Tiada cinta mu ku tak senang

Cemburu resah ku tak menentu
Diri mu segalanya sempurna
Oh kanda sungguh aku tergoda
Pujaan malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cinta mu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cinta ku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang cinta mu buat ku layang
Renyuk resah bila kau pujuk (Ow ow woh)
Mama bilang jangan ku percaya
Lelaki akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Ulang korus

Cemburu
Ai yai yai yai
Resah ku tak menentu
Diri mu pujaan malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia

2) KANDA DINDA - atilia ft monoloque

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

3) SIAPA DIA - adibah noor

(x jumpa lirik lagu daaaa....)


kewl aight~~~~ ENJOICE YOU ALL

05 Oktober 2010

Bersukan Kembali......


ini nama nye shuttlecock.. atau pun bulu tangkis...

dah lama rasanya aku tak bersukan.. huhuhu... last ari tu main bola tampar semata2... bulan puasa kompemla berenti terus.. sekarang bulan 10 kan .. jadiknya aku terpaksa start dari mula... jadi semalam aku start dengan badminton.... hehehehe.... nasib baiklah badminton ni rutin budak2 opis aku... aku taknak mengelat aku pun bayarlah utk sebulan.. kalau aku tak bayar aku malas pegi.. bila dah bayar rasa rugi pulak x pegi... RM 30 tau!!!! huhuhu...


da selesai berlawan dengan org di bawah ni.. huhuhu... jenuh aku nak amek huhuhu...
.
.
.

masa lawan beregu... akak ni tergolek ke belakang... naseb baik tak hempap budak lelaki.. kalau tak suke dorang :P tak sempat nak snap gambar la masa tu.. rugi..rugi...
.
.
.

partner sehati sejiwa... auwwwww!!!!
.
.
.

budak lelaki lawan.. kalau kene libas lekat tali reket kat muke huhuhu...


.
.
.
lain2 gambar utk tontonan umum free je takyah bayar... hehehe


berbuka puasa... kalau aku tak main da badminton ni hehehe


the boys
+
the girls.. kenape ntah gambar pompuan lagi banyak dari gambar budak lelaki huhuhuhu





+

= COUPLE OF THE YEAR


bekalan sepanjang 2 jam bermain hehehe.. tak cukup sebenarnya.....


so jadual aku sekarang sepanjang bulan 10 ni...

isnin + rabu = GYM/ jogging
Selasa + Khamis = Badminton
jumaat = rest
sabtu + ahad= jogging di pagi hari...

boleh ke aku ikut ni ~~"

04 Oktober 2010

sangat bosan hari ni...

aku terkena penyakit MONDAY BLUES~~~
yeke???? ke hari2 aku mcm ni kui..kui..kui....
asal hari isnin je, muka tak bermekap, baju selebet piang, tudung main sarung je... kerja kene take time .... pukul 9 baru start kerja... pukul 12.30 dah benti sebab nak rehat... pukul 2.30 sambung wat kerja.. kul 430 da stop wat kerja.... huhuhuhu.... kenape jadi begini??? kenape?? KENAPEEE???? sindrom Monday Blues ni melanda aku sorang je ke??? atau semua org mengalami masalah yg same menjelang ari senin.... oh tidak!!!!!!
HARI APE AKU PALING SUKE?? - aku suka RABU.... sebab hari rabu ialah hari tgh2 ... lagi dua hari je kerja... keekeke.. hari rabu hari paling semangat aku nak bekerja... hari selasa baru nak panas enjin... hari khamis da masuk gear 4-5 dah... hari jumaat gear 4-3.... hehehe...
adakah kamu juga mengalami masalah yg sama dengan sayeee????
ARGHHHH MALASNYEEEEEE~~~~~~~~


03 Oktober 2010

artis juga manusia biasa ....

  • 2 hari berhujung minggu ni aku "memfollow" kakak aku pegi wat kerja.. semua open house.. hari jumaat open house dekat murai.com.. ari sabtu aku pergi 4 open house:
    1) open house aishah yng nyanyi lagu janji manismu tuu...
    2) open house aizat kat finas
    3) open house rumah kawan kakak aku.. junior masa UITM
    4) open House rumah moon Hot FM yang baca info trafik di hot fm .. kalau tak silap laaa...

OPEN HOUSE MURAI.COM

masa open house murai.com, ada ramai sangat artis... ada azwan ali, ifa raziah, along raja lawak, didie alias, Rozita Che Wan, ana rafali, aidit alfian, wan raja, raja azmi, mamat khalid, budak2 af mcm dafi, adira etc.. ada fashion designer mcm zery zambry, amir luqman, hazwani othman, artis2 lama mcm rohana jalil, zur eda... .. sape2 ntah lagi ,... tak terkira... open house ni ada la anak yatim ... .. open house aishah biasa2 je... aizat pun biasa .. tapi aku nampak kumpulan WINGS hehehehe... duduk pulak betul2 sebelah meja aku... pastu aku nampak nerves preety ugly, kumpulan sepah, tuan rumah aizat.. rumah moon hot fm pulak aku nampak geng2 hotfm , ada fafau, tini, leya dengan kembarnye yang sangat comel gileeee, nita x-zahid lagi sape ek... haaa hairi othman... ngeeeee ... tapi aku nak cerita apa yg aku nampak dalam majlis2 yang aku attend semalam...jeng..jeng...jeng....

  • artis ni sangat rimas bila dikerumun oleh org ramai... bila ramai2 dah kerumun dia diorang jadi panas buntut... terus blah meninggalkan majlis begitu saje..
  • datang lambat ... maybe ada shooting or recording kot... majlis da nak abes baru nampak muka....
  • hisap rokok secara terang-terangan.. emmm... sebagai org biasa yang selalu tgk dekat TV, bila dah tgk depan mata, the real artist.. rasa cam.. hissshhh... memang patutlah artis tak boleh dijadikan idola... kan...kan......
  • hidup org seni ni ttakde batas.. emm laki pompuan peluk laga2 pipi begitu saje...kebanyakkan nye camtu la...
  • mulut boleh tahan gak melaser antara satu sama lain... hehehe.....
  • fesyen kene sentiasa update.. aku rasa masa malam tu aku sorang je kot yg pakaian cap ayam.. memang macam gi diner gomen la kan.. da nama pun keje kat gomen hehehehe.. tak vogue langsung....
  • macam majlis meraikan anak yatim, kenape tak duduk ngan anak yatim ?? tu yg aku heran tu, kalau nak kumpul satu meja sesame dorang baik takyah jemput anak yatim.. sian dorang....
  • ada satu kejadian yang tak boleh lupe... ni bukan artis tau... bila family dalam rumah tu cakap sesama dorang " i , you" memula aku kompius jugak, bapak dia ke kawan ke.... rupenye betulla bapak dia... antara ayat yang tak tertahan didengar

SItuasi PErtama

anak : Pa, u pegi mana ni ar, bau minyak wangi ni.. bau perfume perempuan nih.. depan mak dia. dengan tetamu2 yang ada...

Situasi KEdua

bapak: fatin (bukan nama sebenar) kenape kawan u tak abes belajar lagi.. i ingat diorang masuk sama ngan u

cukuplah dua situasi ni ... hehehe.. aku terasa sangat moden duduk dalam rumah tu.. dari anak yang besar sampai anak yang kecik .. cakap "I YOu" first time ni aku dengar....

kejadian kedua yang tak melibatkan artis tapi terlibat dengan artis

seorang ibu merokok didepan anaknya..... selamber je ah ding dong.... anak umur dalam lingkungan 9-10 tahun gitulah.... ibunya nak abeskan rokok dia, dah sampai ke hujung rokok tu... anak dia menegur " ma, buanglah da kecik da tu" means rokok tu da sampai ke hujung la tu... gulp!! aku ni manusia naif...

tapi tulah, kejadian mcm ni mungkin pernah terjadi jugak dekat org biasa... tapi sebab kita tgk dorang dalam TV kan, belakon baik je... sopan dan santun... tapi dengan dunia realiti mereka adalah sangat berbeza.... MEREKA JUGA MANUSIA BIASA.......

baru sehari aku bercampur dikalangan artis... n i realize this is not my world....... kenape takde gambar aku dengan artis??? aku ni segan... lagi satu aku taknak artis tu riak bila ada peminat nak mek gambar, mesti dorang rasa dorang glamer... n aku jugak taknak bila aku mek gambar ngan diorang tu, diorang akan anggap aku ni merimaskan! yeke???