Pengikut

30 September 2010

macam mana la aku x jalan kaki !!!!

seminggu ni aku jalan kaki sebab kiri kanan jalan nak masuk parcel E di tutup sebab salah satu 'kementerian' buat open house.. haiyooo... hangin jek.. abeh sume paking awam dia tutup.. apakah??? besar sangat ke kementerian tu?? aku memang perasan dari dulu lagi kementerian ni kalau buat event especially open house raye.. Parcel E tu ibarat dia yang punye.. memang self fish... nak kate kementerian lain takde menteri aku rasa ada....korang saksikan ke 'jem' man kawasan aku ketika semua org nak keluar pukul 5 petang tadi ... huhuhu.... ni lah yang kitorang terpaksa harungi.. kalau ujan lagi dasat...

jalan keluar.. masa ni baru pukul 5.05 minit.. hehehe.... dasat kan.. depan tu alamanda... lepas alamanda tu rumah aku.. hehehe manalah aku x jalan kaki .. kalau org lain tak dapat leeee.. terpaksa mengharungi kesesakan yg berpanjangan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sebenarnya aku cuba mengamalkan apa yang ada dalam piramid fizikal... hehehehe

24 September 2010

takyah nak menjerit .. aku belum pekak lagi

nak cakap salah tak cakap pun salah .. kadang2 rasa geram ... tapi aku taknak nangis nanti kate aku cengeng.... kalau x nak pegi cakap je aku letih sebab semalam tido kul 5 pagi.... nanti aku kerja pukul 2 ... ni tak ... pagi2 da menjerit ... lama sangat takmenjerit jadi rasa tak lengkap hidup agaknya..... jerit tu pulak sampai bapak aku pun terjaga... heeeee... kutuk lebih2 darah daging sendiri.... semalam beria2 ajak pegi, pastu siap post dalam FB war2kan kat semua dalam FB tu.. bila pagi ni aku tanye nak pegi ke x .. menjerit macam org gilaaaa!!!!!! salah aku ke tanye...taknak pegi cakap jela taknak...

AKU BELUM PEKAK LA OIII!!!!!

15 September 2010

Favourites by MANGO


aku masuk contest lagi .. hehehe kali ni di hostkan oleh MNG... nama contest dia what should i wear by mango... senang je... korang klik sini pastu korang create la mix n match... gambar atas ni gambar yang aku create... hehe tetap sopan kannnn.... aku pilih:
  • cardigan,
  • tank top,
  • skinny jeans dengan
  • kasut jenis peep toe..
  • beg pulak jenis besar bagak.. sebab senang nak bawak barang banyak2.. hehehe... aku rase ni jenis Tote bag kot.. kalau tak silap.. kalau silap maafkan saye..
  • pastu ada belt, rantai dengan bangle
sebenarnya aku teringin nak pakai camni.. tapi apa kan daya keadaan fizikal yang tak mengizinkan... tapi inilah style yang saye mahu!!!!! hehehehe.... ok tak?? ok tak??? sila tinggalkan komen ye.. wink~wink~~

14 September 2010

buka puasa johannian 2010..


ramai2.. combaine jelah terus.. malas nak upload..
ape2pun... sayang korang sumeeee... semoga persahabatan kita kukuh seteguh bangunan st. john dekat bukit nenas tu.. hehehe

aidilfitri 2010

selamat ari raye kawan2...

malas nak citer.. tgk gambo je la ye...
aku raya kat putrajaya je taun ni...


Posted by Picasa

BARU JUMPAAA!! CISSS

aku baru jumpa! cis tak gune .. da lama aku cari dekat mana nak wat tulisan besar,
besar,biasa, kecik n kecik.... tak jumpa2... baru ari ni aku jumpa.. cis!
aku ingatkan sebab aku da banyak godek2 so dia terpadam sendiri...
huhuhu upenye selama ni ada je dia bersembunyi yeee...
next entry aku berbuka puasa bersama teman ngan raya
aidilfitri 2010 kompem disimbahi dengan tulisan yang berwarna warni...

haa kan tulisan da senget benget... ni baru testing je nihhh!!!

08 September 2010

hujung ramadhan....

30 ramadhan aku masih di tempat kerja... tapi separuh hari hari je.. lepas ni nak balik kg di putrajaya... HAHAHAHA!!! linda sengal!!

sekarang da pukul 8.00 pagi. disebabkan da ramai yang balik kampung, jadi nyer boleh la aku hore-hore sket kat opis ni.. alaaa... lagipun umah dekat belakang opis je wat pe nak cuti kan... huhuhu.... sebelum aku bercuti raye, aku kena menyiapkan kerja2 yang ditinggalkan oleh bos aku dulu.. huhuhu... ape laaaa.. sebelum balik kampung tu sempat lagi diorang tinggal amanat2... cesss!!!! tak sukenyeeee.......

pengalaman ramadhan taun ni...

1.emm awal ramadhan aku "cuti" n akhir ramadhan aku "cuti" jugak.. tapi seb baik sehari je utk yang last ni takde la jenuh sangat aku nak mengganti... huhuhu... dalam 4 hari je.. alhamdulillah...

2. raya taun ni kuih2 aku buat.. 2 jenis je.. biskut chocolate chip dengan cornflake madu.. itu je yang senang.. hehehe.. memula nak tambah lagi biskut jejari keju, biskut arab dengan biskut mazola tapi tak jadi sebab da ada kuih tunjuk... ada yang free ada yang beli.. so buat ape nak buat lagi kan membazir je... huhuhu.... so sape yang kempunan nak makan famos amos kat johor leh datang rumah aku makan choc. chip aku wat sendiri .. hehehe...

3. taun ni aku berbuka semua dengan nasi yang dimasak oleh emak.. sangat jarang pergi pasar ramadhan taun ni .. huhuhu.. jimat dan kurangkan pembaziran.. n sahur taun ni pun aku takde masalah nak makan nasik.. kalau sebelum2 ni macam tak lalu jee...

4. tapi aku makan nasi setiap masa, aku berjaya turunkan berat 2.5 kg sempena bulan ramadhan nih.. hehehe ok ape sebulan turun 2.5kg.. adakah aku mampu memaintainkan berat atau menaikkan berat??? adakah aku akan mengamalkan tips2 dari kevin zahri n encik susu sejat.. tunggu dan lihat je nanti....

5. sepanjang 29 ramadhan tak pernah hterlepas sahur, akhirnya.. 30 ramadhan satu family aku tak bersahur huhuhu... takpe sebab aku tak puasa.. yang org dekat rumah tu la tau cemane... nak pegi pasar lagi, kemas rumah lagi, masak lagi.. hehehe larat ke x diorang nih...

6. citer pasal baju raye.. last entry aku dah bgtau baju aku tak siap sebab kakak tailor yg hampeh tu.. tapi seb baik dah beli itu pun ikut pesan mak.. sebab aku dok berharap baju aku tu dah siap .. kalau tak aku beraya tanpa baju baru....

7. duit raya dari gomen .. hehehe.. dapat RM 500.. yippeeeee.. ful pulak tu... takdela lepas raye ni aku dikategorikan sebagai MUFLIS.. hehehe... da tolak utang bayar semua benda, baki duit gaji still ada RM 900.. oklah tu kan.. 300 belanja raye, 300 belanja lepas raye..300 tu baki.... hehehe pandai tak aku menguruskan kewangan...

8. taun ni aku tak balik kampung.. sebab nenek2 dah takde.. agak susah jugak nak beraye rumah makcik yg ada menantu dan cucu nih... huhuhu.. takpelah sekurang2nya aku still boleh raye ngan mak n ayah aku di putrajaya.. walaupun boring kann...

9. aku MASIH KERJA di hujung ramadhan.. ala bukan lama pun separuh hari jeeee.. hehehe...

10. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG AKU N BLOGGER2 YANG LAIN... MAKAN.. MAKAN JUGAK TAPI JGN SAMPAI TAK INGAT DUNIA... MAAFKAN AKU KALAU ADA TULISAN DALAM BLOG AKU NI YANG BUAT KORANG TERASA ATAU SEBAGAINYA... MAARKAN ATAS SEGALA KETERLANJURAN PERKATAAN.. JUMPA LAGI SYAWAL NANTI... BYE... SAYANG KORANG SEMUA.. MUAHH..MUAHH....

07 September 2010

"BAJU DAH SIAP, AKAK TERLUPA NAK BAWAK"

"blog kali ni aku tujukan kepada tailor yang hampeh... "

tailor ni ialah kakak ipar kepada seorang kakak opis aku... dengan bersungguh2nye dia datang dari perak nak carik customer kat opis aku... kakak opis ni yang carik kan... aku rasa dekat pejabat aku saje dia dah dapat hampir 100% customer dia... huhuhu... dah tu baju yang ktorang nak bg bukan sepasang.. berpasang2...

baju yang pertama yang nak pakai masa kakak aku tunang tu da siap, mak punye pun dah siap.... tapi baju mak ada masalah pulak.. bahu dia potong senget, jdnye lengan baju tu berpusing2... emm.. takpelah sebab dah tau takleh nak wat ape..pastu datang la pulak 2-3 helai baju kaawan2 semua ada masalah.. aku dah susah ati dah.... baju mak da la banyak kat dia , buatnye semua kain tu tak jadi, tak ke naye... so tindakan pertama datang dari kawan aku, dia nak tarik balik kain dia, aku pun terpikir jugak tapi tak sampai ati sebab tailor tu org susah... huhuhu.. tapi terpaksa.. aku pun telefon tailor tu bgtau aku nak amek semua kain balik kecuali kain yang da potong... tailor tu kater, kain2 mak dia pulangkan tapi kain aku da siap... oklah camtu...

memula masa dia antar baju kawan2 aku dia kater baju aku da siap tapi tak bawak, lepas tu alasan sama jugak... emmm... esoknye lagi alasan sama jugak ... baju tak bawak.. esok..esok.. sudahnye sampai la minggu2 terakhir... nak dijadikan citer... ada kakak tempat aku ni dia tak bayar baju yang tailor tu jahit sebab akak tu pun menghadapi masalah yang sama ngan mak.. kalau ikut logik memanglah da tak jadi buat ape nak bayar. tapi kena lah bgtau reason kiter pulak kat tukang jahit tu kenape tak nak bayar... ni dia buat senyap je, tailor tu dah hangin dah... last2 tailor tu taknak jahit dah bajju2 kitorang n taknak pulangkan jugak kain2 kitorang tu.. apakah????.. dah tu boleh pulakl husband tailor tu cakap ALA TEMPAT KAU KAN BANYAK DOKTOR2 SURUH JE DIORANG BELI BAJU YANG DA SIAP.... HANGIN TAK??????

so semalam hari selasa 7/9/2010 dia pun pulangkanlah baju tu... SATU PUN TAK SIAP termasuklah BAJU AKUUUUUU!!!!!!!!...... issssshhh AKAK TAK BAIK MENIPU AKAK TU DAH LAH MENGANDUNG! NANTI KANG JADIK APE2 KAT KANDUNGAN AKAK TU BARU TAU!!!!!!!!..... dah la kerek .... geraaam je.. boleh laki dia kate kat adik dia (akak yang rekemen tu) KALAU TAKDE ORG TURUN DALAM MASA 15 minit AKU TINGGAL KAT GUARD KAT BAWAH... eeiiiii.. ada la 2-3 orng kaawan aku turun.. pastu dia kater pulak kat kawan aku tu .. SAYA YANG TAK BAGI ISTERI SAYA JAHIT SEBAB DIA MENGANDUNG... yang paling tak boleh blah ADA YANG BAGI KAIN TAK CUKUP MACAM MANA NAK JAHIT??? CUBELAH PEGI HANTAR KAT BERNAND CHANDRAN TGK DIA BOLEH JAHIT KE TAK???? adoiii!!!! semua org bagi kain 4 meter bang, takkan tak cukup kot....

kalau sebabkan RM 55 ringgit tu dia nak marahkan, dia tak pikirke keuntungan dia lepas tu??? isssshhh... baju aku je da RM 50 yang lain2 tu tak kira lagi.. kak oi! kitorang ni da cukup tak berkira degan baju yang akak jahit tahapehape tu tau!!!!!..... dah tu nyer yang tak bayar tu baru je dapat baju hujung bulan 8 camtulah.. baju aku yang dia kate DAH SIAP tu awal bulan 8 lagi... nampak tak sebenarnya KAU TU PENIPU BESAR!!!!! haish hangin je aku!!!!

utk AKAK TAILOR: SAYA TAK TAU KENAPE AKAK MENIPU, KALAU AKAK TAK BOLEH JAHIT, LAIN KALI JANGAN TAMAK SANGAT BILE NAK AMIK TEMPAHAN, DAH TU KALAU ORG TANYE, KALAU KAIN TU TAK JAHIT LAGI, CAKAP TAK JAHIT LAGI, JANGAN KATER BAJU TU DAH SIAP..... ALASAN PASAL RM55 TU TAK LOGIK LANGSUNG!!!! AKAK DA TUTUP PINTU REZEKI AKAK SENDIRI.... SAYA DOAKAN AKAK SELAMAT MENGANDUNG DAN ANAK AKAK KELUAR BAIK2 AJE N MUDAH-MUDAHAN DIA TAK AKAN CAKAP BOHONG MACAM IBU DIA... NASIB BAIK JUGAK AKAK TAK JAHIT KAIN SAYE.. KALAU KAIN SAYE TU ROSAK N JAHIT TAHAPE HAPE SAYA TAKKAN BAYAR SATU SEN PUN DAH TU SAYA SURUH AKAK GANTI BALIK KAIN SAYA!!!!


moral of the story: JANGAN CAKAP BOHONG NANTI ORG DOAKAN MACAM2 KAT KAU!!!!

05 September 2010

PERIBAHASA

hari ni mari kita belajar peribahasa... sebelum tu aku nak bgtau kenape agaknye peribahasa di cipta... tujuan dia utk beri pengajaran, memerli dengan menggunakan bahasa yang sangat halus dan bersopan... so org yang ditujukan tu akan terasa sakit dan makan dalam.. hehehe.... memang tertusuk di jantung ati lah.. aku amek peribahasa mengikut ape yang berlaku kat opis aku taw... hehehe...

1) Bagai getah dibawa ke semak maksudnya perkara yang semakin kusut dan susah utk diselesaikan... dah jadi makin rumit nih!!! huhuhu



2.Bagai jawi belang puntung: didahulukan dia menyepak, dikemudiankan dia menanduk. (belang puntung = merah kehitam-hitaman; jawi = lembu.) maksudnya Orang bodoh yang tidak dapat diajak berunding.huh!!!! ni da tahap bebal dah nih


3. Bagai kambing dimandikan pagi.maksudnya org yang taknak buat kerja... huh memberontak le pulak!!! huhuhu


4.Bagai melompati pagar tiga hasta: akan dilompati rendah, akan dilangkahi tinggi. maksudnya sesuatu keadaan yang menyebabkan serba salah .. saya bersimpati.....


5.Bagai menampung air dengan limas pesuk. (limas = takir; pesuk = berlubang.) maksudnya Tak dapat diberi ajaran atau nasihat. ini da kira bebal tahap kedua dah nih..


cukup la lima.... terasa tak korang ??? huhuhu...

SEKIAN TERIMA KASIHHH!!!!

04 September 2010

AWAK SORANG JE CALON WANITA DAERAH PUTRAJAYA YANG BERJAYA KE TEMUDUGA.....:)

tulis ala2 diari la pulak heheh

sabtu : 1.00 ptg... aku tgh rileks2 kat umah tetibe lagu single ladies dari telefon W910i aku berbunyi.. dalam hati : no putrajaya nih!!! huhuuhu...

caller: heloo...
me: yep hello...

caller: ini Siti Norhazlinda Kamarudin?
me: ye saye..

caller: tahniah awak dapat interview utk Inspektor. boleh datang ke IPD Putrajaya ambik surat tawaran...
me: oohhh... okk.. biler kena pegi amek? sekarang ke? tingkat berapa? jumpa dengan sape?

caller: ye sekarang, nanti naik tingkat 4, jumpa dengan saye puan siti aishah...
me: okeh terima kasih.....

aku pun siap2 la nak ke sana.. bawak mak sekali sebab mak kate nak pegi pasar sekali... hehehe.... da pakai bedak, pakai lip gloss skit, sembur minyak wangi .. dh siap!! da nampak cam aku da mandi ...opsss~~
sampai kat IPD amek pass, naik tingkat 4 dapat la jumpa puan aishah tu... pastu dia terus sebut : LINDA??? eh mana dia tau nama aku... hehe.. pastu dia kate

sebenarnya tak boleh nak ucap tahniah lagi sebab tak lepas temuduga lagi tapi tahniah jugaklah sebab awak sorang je perempuan dekat daerah putrajaya ni yang lepas utk ke interview.. yang lain semua lelaki... (dalam ati... huhuhu.. dah kembang!!!!!)


so aku dapat je, aku pun koyaklah surat tu... interview pukul 7.15 pagi..... WHATTTTT!!!! tak boleh lambat yeee!!!! dekat maktab pegawai kanan polis, cheras, 3/11/2010... sedang elok aku abes kontrak dekat KKM.. hehehe.. tapi kontrak aku da sambung dah!hehehe kena pakai sepatu hitam... means kasut bertutup warna hitam lagi latu... nak pinjam org punye ke nak beli je?? heheheeee.... yang bagusnya, dia dah bgtau apa soalan yang dia nak interview. antaranye:

1 )HAL EHWAL PASUKAN POLIS DIRAJA MALAYSIA
2) SEJARAH NEGARA DAN TEMPATAN
3) HAL EHWAL SEMASA
4) PENGETAHUAN AM
5) HAL EHWAL AGAMA...
. ??? ape yee yang dia nak tanya pasal hal ehwal agama?? any ideas???

sekarang bulan 9, aku ada lagi 2 bulan utk baca semua benda2 di atas... hehehe.... tapi satu je soalan TOLONG JANGAN TANYE KENAPE AKU NAK JADI POLIS.... aku takde jawapan utk soalan itu.... huhuhuhu.....

nak berharap pun tidak, tak berharap pun tidak jugak... beserah dan cuba yang terbaik.. pastikan aku datang interview dengan otak yang penuh dengan info bukan datang dengan otak yang kosong... WISH ME LUCK!!!! :)

02 September 2010

AWARD.. AWARD..

dapat award dari opis mate aku.. hehehe.. first time wee hoooo......

tapi kena jawab soalan la pulak... huhuhu macam2!!

1) Nyatakan 7 makanan/minuman kegemaran anda sewaktu berbuke puasa/sahur..

1. makanan yang tak berkuah... kering je..
2. ada buah-buahan...
3. kuih manis2 yang lembik2 mcm agar2 ke, lompat tikam ke..kuih2 goreng tak suke
4. kurma
5. susu tak kira ape perisa...
6. nasi.. mee, kueyteow etc tak moh....
7. sayur-sayur kering macam sayur goreng ke ape ke.... SIMPLE KAN!!!!

2) Berikan kepada 5 orang @ lebih kepada rakan blogger anda.
1. kak ina...
2. kak nana (hehehe balik ke tuan yg bagi aku award haha)
3. Suri
4. aida
5. Isnaini
eh da cukup 5!! hahaha ingatkan tak cukup tadi hehehe

okey terima kasih kepada yang memberi award nih... SAY NO WAY TO RACISM~~~ PEACE!

STOP ALL THE NONSENSE!!!