Pengikut

24 Ogos 2010

dua minggu puasa berat aku.....


4/8/2010
inilah mesin yang bernama TANITA.. hehehe

TANITA
BODY COMPOSITION
ANALYZER

BODY TYPE : STANDARD
GENDER : FEMALE
HEIGHT 169CM
WEIGHT: 76.6KG
BMI: 26.8
BMR: 6302kj
: 1506kcal
IMPEDANCE : 490
FAT: 37.2%
FAT MASS: 28.5 KG
FFM: 48.1KG
TBW: 35.2KG
DESIRABLE RANGE
FAT% : 17-24%
FAT MASS 9.9 -15.2KG
TARGET BF % IS 20%
PREDICTED WEIGHT 60.1KG
PREDICTED FAT MASS 12.0KG
FAT TO LOSE: 16.5 KG.

11/8/2010
weight : 77.5kg tak pergi timbang gune mesin kat atas tu... aku frust!!timbang kat rumah je


18/8/2010.. masa ni aku baru start puasa... lewat sikit dari org lain :P
weight: 75.9kg

BMI: 26.6
Fat: 37.9%
TBW: 34.5kg



25/8/2010 hari ni
TANITA BODY COMPOSITION
ANALYZER
BODY TYPE : STANDARD
GENDER : FEMALE
HEIGHT 169CM
WEIGHT: 75.5KG
BMI: 26.4

BMR: 6261kj :
1497kcal
IMPEDANCE : 482
FAT: 35.7%
FAT MASS: 27.0 KG
FFM: 48.5KG
TBW: 35.5KG
DESIRABLE RANGE FAT% : 17-24%
FAT MASS 9.9 -15.2KG
TARGET BF % IS 20%
PREDICTED WEIGHT 60.7KG
PREDICTED FAT MASS 12.2KG
FAT TO LOSE: 14.8KG.

bila ada rasa keliru dalam diri MENGUCAPLAH DUA KALIMAHSYAHADAH

aku taknak komen pape.. aku jumpa benda ni dalam facebook.. korang baca korang nilai lah sendiri..
YA ALLAH KAU TETAPKANLAH IMANKU, KAU JADIKANLAH AKU HAMBAMU YANG TAAT, KAU BERSIHKANLAH JIWAKU DARI KEJAHATAN DUNIAWI, JANGANLAH KAU PESONGKAN HATI KU YA ALLAH. JAUHKANLAH AKU DARI SYAITAN YANG MENGHASUT MANUSIA. SESUNGGUHNYA ENGKAULAH TUHANKU YANG SATU. AMIN YA RABBAL A'LAMIN.



(KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN)
NAUZUBILLAHi MIN ZALIK!
doakan yang baik2 utk dia...

surat utk PM

salam YB Dato' Seri. saya merupakan antara beribu-ribu pekerja sambilan yang berkhidmat di sektor Awam. Saya telah berkhidmat selama 3 tahun. saya tahu dan saya sedar tempoh bekerja saya baru setahun jagung. Namnun begitu, saya amat menghargai peluang saya bekerja di sektor awam.

di sini saya ingin mengutarakan pendapat dan pandangan saya mengenai status pekerja sambilan di sektor Awam. saya dan rakan-rakan mengharapkan perkhidmatan kami di sektor awam di hargai kerana kami juga menyumbang tenaga secara langsung dan tidak langsung.

oleh itu, saya mencadangkan agar:
1) perkhidmatan pekerja sambilan masih diteruskan dan disambung dari semasa ke semasa.
2) Pekerja sambilan yang telah berkhidmat lebih dari tiga tahun diberi peluang untuk diserap kepada status tetap. ini kerana, pekerja yang bekerja lebih dari tiga tahun telah mempunyai pengalaman dalam bidang tertentu. Jadi sangat kerugian jika sesuatu Jabatan itu kehilangan mereka yang telah mempunyai pengalaman dalam bidang2tersebut.
3) Gaji sambilan dikira secara tetap(bulanan) tanpa kenaikan (sudah memadai). disebabkan kos taraf hidup yang semakin tinggi, pengiraan gaji hari seperti tidak relevan.
4) cuti sakit tidak disekalikan dalam cuti tahunan(7 hari) standardkan cuti sama seperti pekerja tetap.

sekian dari saya mewakili rakan-rakan lain yang bekerja sambilan di sektor awam. saya berharap suara kecil kami dapat menarik perhatian YB Dato' Seri.

TErima Kasih.


sebenarnya aku nak hantar dalam blog 1Malaysia.. sebab tadi aku dengar berita dekat TV yang PM ada minta IDEA rakyat utk pembentangan bajet 2011 bulan oktober nanti.. jadik dengan penat lelah aku pun taiplah isi2 kat atas tu... dah selesai taip tak boleh pulak nak approve huh!! hangin betul la... jadiknye aku decide nak letak dalam blog aku jelah... kira macam suara hati yang terkubur la kan.. huhuhu...

DOA AKU: MOGA2 PM ADA BUKAK BLOG AKU... HUHUHU... AMIN!!! KALAULAH ADA SAPE2 NAK TOLONG SAMPAIKAN KAT DIA AKU UCAPKAN BANYAK2 LAH TERIMA KASIH...

21 Ogos 2010

tetiba teringat!!!

bulan2 puasa ni aku teringat masa aku main mekap2 jadik antu.. huhuhu sebabnya dalam otak ni duk pikir.. "ala bulan puasa, antu kan da kena ikat.. pastu main waktu siang pulak tu"......hehehe.. masa belajar kitorang memang suka main mekap2.. pompuan la katakan.. nak buat smokey eye.. lepas tu conteng punye conteng dah jadik macam beruang panda dah mata aku.. hitam jeee.. dah tu aku suruh del tambah la bedak tebal2 jadik antu hihihi.... masa pagi rasanye masa ni kat bilik ila... nak keluar dari bilik ila ni nak pegi bilik del. odw nak ke sana, aku del ngan ila plan nak kenakan org dulu.. nyorok kat pantry... pastu duk senyap je kat ceruk sinki... del di tugaskan utk panggil member dari bilik lain... dia datang je, pandang bawah aku pulak dok tercongok je... huhuhu terkejut kawan tu!!! seb baik aku tak kene baling ngan gelas ke pinggan ke... huhu..

okeh sambung!

sampai kat bilik del, rumate dia tgh tido.. mula nak dajal rumate dia tapi aku takut pulak, kang mati terkejut pulak... hehehe.. pastu aku suruh member aku ila ni buat2 tido la... konon kater org.. nak buat2 terkejut awalnye... aku baring sebelah dia, bila dia toleh konon2 nak suruh dia jerit... KONON2 yer.... yang mek gambar ni del... diorang suruh aku wat muka serius.. agak payah jugak!!! .... huhuhu... si ila ni pun baring aku pun baring la sebelah dia...bila dia pusing, aku sengih, jap gi ila ni boleh pulak jerit sekuat ati.... hahahaha!!! sabau jelaaa... tu yang tergolak2 tuuu.. hampeh! dia terkejut betul2 pulak budak nih.. aku gelak sampai tergolek2... rumate si del ni pun terjagaaa!!!hehehe... . . ini video diaaa....

video

20 Ogos 2010

berebut-rebut


shopping dekat Metrojaya Sale PICC - 20-22/8/2010.. pergilah serbu kalau berani!!!

ari ni, jumaat ialah hari yang sangat best bg kaum hawa.. hehehe.. awal2nye aku tak tau ada sale kat PICC.. tau pun masa tu da pukul 10pagi... huhuhu selalunye aku memang tak suke pegi tempat yang crowded2 nih! bersesak2.. entah camne ntah boleh rasa nak pegi.. oh ye! aku nak belikan beg kat mak aku lah.. ok aku pun follow kawan2opis aku.... sesampai je kat PICC semua org pompuan.. tadi ada jugak la terselit sorang dua laki.. hahak kantoi tak gi semayang jumaat!! cehhh! takleh wat husband camni... masuk je dekat tempat sale.. wow! banyak nyer barang... pukul 1ptg.. round punye aku tak tau nak beli ape... .... .... tetibe terdengar suara announce " ladies! sekejap lagi ada happy hour! cepat! dapatkan beg dengan diskaun sebanyak 80%!" lepas tu beramai2 lah perempuan2 pegi berkumpul kat situ...

tak lama lepas tu suara tadi ... "okey, kita kira sampai 5 .. beg2 akan dibawa masuk!! satu.... dua......... tigaaaaaaaa... empaaaaaaattt... limaaaaaaaa".
.
.
macam nilah keadaan tadi...tak sabar2
bila da announce tu jadik cam gini pulak.
.
.

hahaha berebut2... mesti lelaki2 yang tgk tu pikir : uihh gelojoh betul org pompuan nih! pantang dengar sale!! serbu jeee.. hahahaha aku pun malu jugak sebenarnya... hehehe... berebut2 tak tentu pasal... wakakaka...

aku ni tak beli ape2 jadi pemerhati jeee.. so bile keadaan macam da reda kat situ, aku pun pegi laaa kat "kawasan happy hour"tu.. pegila intai2 beg yang menjadi rebutan tu.. ooo brand polo rupenyeeee.. emmm... carik2 la aku ni dengan niat nak bg dekat mak.. carik2 aku tak berkenan patern dia.. taklah cantik sangat.. biasa jeee.. kedudukan sekarang.. aku kat depan sekali...

tetiba ada suara lagi wat announce.. " ooo.. kita ada lagi ye beg utk happy hour.. haa itu pun beg dah sampai.. ladies, ready! oookk.. GOO!!!! " dia tuang je beg dalam kotak tu...fuuuhhh!!! berebut2 org nak amek.. beg tak sempat nak masuk dekat tempat dia.. tangan da digapai2 dah nak tarik beg tu.. aku yg kat depan ni lagi laaa... kene tolak, kene tunjal.. abes hilang glamer selendang aku pakai ari nih... aku nampak beg.. aku pegang, org tarik, baru nak pegang da ada org tarik! ceeeessss!!! kuang asam betul korang ni.. aku dok nak belek2, tetiba aku nampak satu beg nih. warna hitam, boleh tahan cantik... aku amek beg tu aku terus bayar!!!! YES! berjaya meloloskan diri dari "kawasan berbahaya" tu.. da bayar, ok boleh keluar!!!!
.
.

inilah beg nyer... brand polo.. huhuhu polo je la yg selalu harga jatuh gile2.. brand lain idokleee!!!

harga sebenar... betul keeee... aku sale2 ni kan leh caye sangat!!

pehhh!!! bermati2an nak dapatkan beg yang berjenama "POLO" tu!! uhuhu jenuh.... aku keluar tgk kawan aku da ada.. baru sorang... hehehe.. tak tahan katenya.. selalu dia ni kalau shopping leh tahan la jugak!

sebabkan aku ni peminat novel shopaholic karya sophie kinsle, aku berjaya menghayati apa yang dia tulis.. tapi aku belum boleh jadi REBECCA BLOOMWOOD lagi hehehehe... berebut2 masa sale camtu..pehh seronok jugak!! jadi JUARA!! hahahaha....
.
.
. jom tgk gambar yang sempat aku snap.. tapi ni selepas merempuh dan dirempuh la... huhu....

org pertama keluar! hahahaha.. tak tahan tekanan .. hehehe
.

fokus kat makcik2 n kakak2 yang kat belakang tu.. banyak betul duit dorang ujung2 bulan ni!!!
.

posing dulu sebelum kawan2 yang lain keluar hehehe.. sempat aje

tapi aku seronoklahhh... asik tergelak je bila ingat balik... cemane aku boleh ke kawasan bahaya tu dengan tujuan nak berebut2 hand bag.. apa yang aku dapat ??
1. MAK HAPPY!
2. KEPUASAN!!!!! yeay!


*adehh seronok rupenye berebut2 masa shopping nih hahhahahaha!!!! best..best... lain kali boleh wat lagi!!! hehehe*

19 Ogos 2010

SAYA MENANG LAGI....


aku menang nuffnang contest kali kedua ... hihihihi..... suke-suke!!!!

yang pertama contest utk movie TEkken...

... tapi tak pergi huhuhu.. sebab time ngan tempat ...

yang kedua menang contest Vampire Suck...

... pun tak dapat pergi jugakkkk.. mule pas dekat kawan aku.. kate nak pegi tetibe tak jadik pulak!!! tak gune....

lepas ni tak tau boleh ke tak nak join contest nuffnang lagi sebab dia kate kalau da confirm tapi x datang kene black list!!! emm pasrah jela (dekat mulut .. dalam ati TAK GUNE PUNYE KAWAN!!!!)

*
lepas ni aku nak carik contest yg wayang2 ni kalau dia wat kat alamanda jeee.... huhuhu kalau tak rugi tiket je..
*

18 Ogos 2010


Saya rindu Kawan-kawan saya....aku rindu Del.. Aku rindu Ila...

Awal2 dulu aku ada 6 orang kawan(masuk aku jadi 7 la) .. 3 hilang tinggal 3.. 1 hilang tinggal dua... sekarang 1 dah kawen 1 lagi akan kawen... sorang duduk johor sorang duduk kelantan tapi kerja dekat putrajaya... tapi tulah walupun duduk tempat yg sama, masa tu tetap takde nak berjumpa.. bukan boleh buat benda cam dulu lagi... pegi sane, pegi sini, hu ha sana, hu ha sini... urmm.... entah kenape tetiba je aku teringatkan budak 2 ekor nih.. haissshh.. maybe sebab da lama tak contact kot... urmm... lagi2 masa bulan puasa.. 3 tahun puasa sesama... rasa macam baru je.. tak perasaan sebenarnya da tiga taun jugak la tinggal UUM huhuhu.... sedihnye...
NAK TANYE, KORANG INGAT KAT AKU LAGI TAK????


DEL @ FADILATUL FIRDAUS

inilah dia!
1. Baik
2. degil
3. suka amek gambar dengan edit gamba, buat video edit video.. aku rasa dia salah amek course.. hehehe patut masuk AD baru ngam ngan jiwa dia....
4.rambut tebal! Tak pernah nipis...
5. suka makan kerepek...
6. dah kawen ada anak sorang, rasanya macam nak masuk 2 jeee... hehehe.. alhamdulillah..
7. keras kepala, tapi keras kepala ala2 kerak nasik laaaa... kena air cair..
8. budak Batu Pahat
9. peramah, pandai layan org.. orang tua ke, lelaki ke, perempuan ke...sebab tu jadi menantu pilihan...
10. nampak macam gengster tapi dalam hati ada taman.. huahahaha.. kalau tak, takde la masa belajar KO-K dia menjahit , pantun... kan!!! :P
11. pasal kawan selalu dulukan... pastu diri sendiri kadang2 terlupa! Huh.. sabo jela...
12. suka bagi gelaran dekat org, lekat pulak tuh, ramai pulak yg memfolow! Ceh.. cam aku dia bg nama rebung, ada pulak yang mengikut, sampai ke budak lelaki pun tau nama glamer yang dia letak tu!!! Hapo la!!! Ampessss~~
13. paling banyak persamaan dengan aku.. hehehe maybe sebab birthday kitorang dekat2.. del 22/5 aku 23/5 sebab tu kitorang boleh ngam!! Hahahaha...
14. antara kawan terbaik yang aku ada!!!! Sayang KAU ... rindu KAU!!!!
.
.
.

Selingan jap.....
.
.
.


ila@ NIK RUSILAWATI

nampak tak kefemininan dia hehehe

1. kawan pertama yg aku rapat.. awal2 kemunculan, semua kate mcam kembar, mana ada aku situ ada ila... huhuhu....
2. paling pandai posing, menari.. menyanyi... belakon je aku tak pernah tgk. Jadi pengacara pun boleh jugak tapi tak pernah nak cuba... hishh!!!
3. suka mekap2 macam aku jugak!!! Selalu kongsi mekap ngan dia....
4. suka rambut panjang.... tapi aku paksa dia potong rambut pendek hehehe...
5. setia membuta tuli.... hehehe boleh tak aku cakap camtu... yelah setia dekat tempat yang salah.. huhuhu geram aku bila ingatkan balik!!!!nasib baik dah clash.. kalau tak sumpah aku taknak kawan dengan kau lagi!!!
6.akan kawen bulan 10 ni insyaallah.... dengan lelaki laaa!! Semoga bahagia! Aminnnn....
7. anak perempuan sulung... bertanggungjawab kepada abg2 dan adik2 nye.. hehehe...
8. suka layan perasaan.. jiwang sket! Hehehe sebab tu ngam ngan rumate aku memula.. wakakaka!!!
9.pernah shopping dengan dia masa sem 1 tak silap.. berbondong2 bawak beg shopping!!! Kami memang gile shopping.
10. kuat cemburu.... hehehee... suka ikut perasaan.... hehehe...
11. haaa suka org kurus2.. hehehe bakal cik abang dia pun kurus jugak.... ni betul2.. bukan tipu2... hehehe...
12. banyak ciri2 feminin.. takleh jadi gengster.. jalan pun da kantoi!! Hahaha jalan berlenggang.. hahahaha!!!!

ini la dua org kawan aku yang tinggal... aku rindu zaman belajar .. zaman kegemilangan... banyak gambar save dalam komputer da ilang.. huhuhu.. ini pun del punye je yang ada.. aku mek dari dia... aku letak eh... hehehe


ini masa balik mengundi.. hehehe.. sempat lagi kat tangga...


sure heboh kat jitra.. memang sangat kenangan... sebab masa balik tu macam2 jadik.. kui..kui..kui..

*dua2 belah kiri tu jangan dipedulikan.. mereka bukan sesiapa... hanya insan picisan yang menumpang bergambar bersama2..
sori!!*


AKU RINDUUUUUUUUU SANGATTTTTT KAT KORAAAAAANGGGGGGG.....

16 Ogos 2010

ingat sampah ke????


(aLAAH... sUSAHNYE nAK mENAIP sEJUK bANGAT oPIS.. jARI aKU dA cRAMP..hUHUHU..)

sEJAK dUA mENJAK nI bANYAK bETUL cERITA2 kEJAM .. bUANG bAYI, sIMBAH aSID, bUNUH,bUNUH dIRI lA, rOGOL, tEMBAK n lAIN2.. iSHH dORANG nI tAK tAU hARGAI nYAWA kE aPE... sUKA2 hATI jE... iNGAT sAMPAH kE?? dARI kECIK mAK bAPAK dIA bELA jENTIK pUN tAK pENAH, iNIKAN pULAK nAK sIMBAH aSID, cUCUK nGAN pISAU bAGAI.. nI bILA dA bESA sESUKA aTI kAU jE kAN...

aKU tAK tAU lA nI kE hARGA yG kITA kENA bAYAR kALAU nAK jADI nEGARA mAJU?? uRMMM... sEDIH rASA.. bEZA rASANYA nAKAL zAMAN 90-aN dENGAN zAMAN mILLENIUM nIH.. nOW aKU tAK dAPAT nAK bAYANG zAMAN2 aKAN dATANG.. mACAM mANE jENAYAH dIA... mESTI lAGI tERUK dARI sEKARANG. hUHUHU...

mACAM mANA aKU nAK jADIK pOLIS nIH??? hUHUHU sERAMMMMM....

12 Ogos 2010

SEJUK macam kat OVERSEA!!!


brrr.... sejuk bangat!!!

ada salji turun ke??? huhuhu... dari hari rabu sampai jumaat kitorang tak senang duduk... abes kaki, tangan, sendi2 semua sakit.... OPIS AKU SEJUUUUUUUUUUUKKKKK!!!! oi tolong slow kan air cond boleh tak?????????















inilah gelagat kawan2 opis aku.. hehehehe masing2 mengeluarkan shawl, pashmina, baju sejuk, kot masing2 ... nasib tak ada botol air panas jeeee.... heheheheee. sabau jelahh!!! dorang ni takleh duk oversea arrr!!! huahahaha (kutuk sket)


aku je maintain!!! ewahhhh boleh gi oversea ni hehek!!!

p/s gambar ini telah diambil dari pesbuk kak ct!!! hehehehe...... jgn marah aaahhhh!!!

PANTUN - PTPTN




jalan2 makan tapai
oh tidak!! surat hutang da sampai!!!

halau ayam masuk reban
hutang tertunggak ribu riban...

naik kapal layar,
perut sakit memulas-mulas,
mula-mula aku bayar,
dah lama aku malas.. hehehe

makan limau dahi berkerut,
makan pulak depan pintu,
tgk baki tak surut-surut
itu yang aku malas nak bayar tu!!!!

pegi Pulau Payar,
kene naik bot bukan kete,
sebabkan hutang tak bayar,
nak pegi oversea dalam mimpi je...

itik pulang petang,
seberang sungai guna titi,
hutang tetap hutang,
tak bayar, abis aku dalam kubur nanti...


* sabar ye... nanti duit da penuh tabung, aku bayar hutang PTPTN...huhuhu*

11 Ogos 2010

Kisah FaMOs Amos-tetiba je famous hehehe


biskut yang ada coklat dia kat atas, beli kene timbang... harga lebih kurang RM 5.00++ berapa ratus gram je. saje letak gambar bagi korang terliur bulan2 pose ni kan....

cerita ni aku ada baca dalam satu blog.. tapi aku tak ingat blog mana.. memula aku tak paham... pastu aku ada bukak blog conteng2... then dia pun cerita bende yang sama.. pastu baru la aku paham... huhuhu... aku pun carik dalam FB pasal benda nih.. peh berapi2 orang marahkan pompuan tu.. pastu banyak pulak page yang ada kaitan.. semuanya page yg marah2 je... kalau ada kawan2 yg backup mampuih la kene hambur!! huhuhu.. kesian dia dah la mengandung.. memang takde ampun maaf lah dari org2 negeri johor (walaupun dia dah mintak maaf).. ish..ish..ish..

kat sini aku bukan nak tambah api... taknak letak pun link ape yg pompuan tu tulis... huhuhu.. aku sebenarnya kesian... atas kesilapan dan kecabulan mulut dia, tak semena2 dah famous dalam dunia FB n blog.. huhu.. dah la mengandung.. mesti tension gile.. dengan kutukan dan doa2 org yang nakkan pompuan tu tak selamat.. kira mcam ancaman laa... huhuhu kesian sangat.. tapi tulah bak kate pepatah "TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR, TERLAJAK KATA BURUK PADAHNYA"

nak letak pendapat sket :

pada aku la kan:-

1) perempuan tu niat nak bergurau... sebab bahasa yang dia guna tu bahasa2 yang selalu aku dengar tapi aku rasa la kan maksud dia guna perkataan HINA tu lain n org yang buat anggapan tu lain... tulah jgn ingat semua org faham bahasa2 gurauan tu... jaga2 sket lain kali...

2) yang dia pegi cari famous amos kat highway n kedai kaki lima kenape memang la takde.. carik dalam supermarket... mesti ada punye haiyoo.. kalau tak silap gorup yg benci dia ada lebih dari 2.. huhuhu sangat gigih dorang nih... semua ada sifat kenegerian.. aku suke, tapi kesian.. huhuhu..

3) biasalah bila ada group camtu, mestilah ada kata2 nista, caci maki balik... kalau da caci tu satu hal, yg pegi babitkan family pompuan tu apahal pulak... anak dia kene, laki dia kene, anak yg dalam perut pun kene jugak... aduiyai... aku rasa kalau nak kutuk pun kutuk jela tuan empunya diri, apa yang dikomen n bahasa yg dia guna sudahlah.. ni habes satu family!! huhhuhu... tu yg tak suke tu...

4) perempuan tu da mintak maaf, tapi nampaknye masih ada yg tak puas hati.. emmm... susah ooo... bile da usik sensitivity org nih, jgn lah.. kau mintak ampun cemane pun lambatla org nak leh accept... siap ada yg suruh buat minta maaf secara terbuka pada seluruh rakyat negeri tu ngan suruh mintak maaf kat sultan johor sekali... huhuhu sadis! seb baik tak masuk TV, kalau tak abes ar dia... NASEB KAU LA LABU!!!!

5) yang pompuan tu pun satu hal jugak, pasal famos amos je pun... kalau dah takjumpa cakap jelah gune bahasa yang elok, kutuk la famos amos kenape tak bukak franchise kat johor.. yg pergi kutuk negeri johor tu kenape pulak...dah la laki kau baru transfer je sana da tentu2 majikan n pekerja2 lain majoriti org johor... huhuhu.. dah tak jumpa tu kau buatla sendiri biskut coklat cip tu haaa.. gune je NONA ke, Blue key ke hape ke.. yg segera tu letak air, pastu bakar dalam oven... alah tak makan FA pun takpelah tak baik utk kesihatan baby dalam perut tu huhuhu... tak pasal2 kau glamer secara alam maya kan... huhuhu nasib la kan.... agaknye mengidam kot... huhu tu yg emo tak tentu pasal tu...

lepas kejadian famos amos ni kan aku rasa aku kene berjaga2 lah bile post sumthing walaupun kat wall FB aku sendiri.... huhuhu.... ntah2 selama nih aku kutuk2 bos aku dorang da copy dah... tunggu masa nak kuarkan bukti je.. aduiyai!! bahaya..bahaya...

* bahaya dunia tanpa sempadan nih.... benda gurau leh jadik serius huhuu takut aku*

09 Ogos 2010

RAMADHAN IS COMING


Im on leave Today !!!

besok, seluruh umat islam dunia akan berpuasa...di kesempatan ini aku nak minta maaf banyak2 kalau tulisan dalam blog aku ni ada buat org terasa.. sebab aku perasan jugak dalam blog ni akuk ada perli2 org..!! biasalah luahan hati dari hati kan... apa yg ada dalam ati tu lah yg aku tulis dalam nih...


dah tua2 ni takkan tak boleh puasa penuh lagi kan... huhuhuhu... dah tau mana yg boleh n yang tak boleh..

so di sini aku nak mempromotekan satu website yg sangat berguna bagi persediaan berpuasa esok hari .. do n don't... hehehe tips2 pemakanan dari MR SUSU SEJAT (klik sini) . Banyak tips2 berguna dari bulan puasa sampai la nak raya nanti ..

bulan PUASA jaga makan, jaga mulut, jaga mata, jaga tangan, jaga kaki yang PENTING jaga NAFSU!!! huhhhu...

okeh! SELAMAT BERPUASA.. maafkan di atas keterlanjuran saye dalam blog ni .. AMPUN MAAF~
*nak jalan2 gi KL yeehaaa*

CONFESSION OF THE BROKEN HEART


bukan pasal cinta.. tapi pasal kerja... sad..sad..

PENGENALAN
aku kerja dekat KKM rasanya da masuk tiga tahun.. jawatan sambilan... usaha nak carik kerja ada tapi tak dipanggil2 sampai sudah.. sekarang ni da masuk tahun ketiga.. nak jadikan cerita, tahun ketiga ni banyak pulak cerita dan kontroversi... semuanya pasal kontrak kitorang.. maklumat dari BSM - kontrak semua sambilan sampai hujung bulan disember 2010.. so kawan2 aku yg abes bulan 4 ke, 6 ke, 8ke, semua sambung sampai bulan 12 tahun je.. jadi sape2 yg bulan 9-10 ke atas kene tunggu peruntukan taun depan di mana peruntukan tu kemungkinan besar akan dapat pada bulan 3/2011... dari masa itu kenelah berhenti ataupun bercuti.. secara logik akal ada ke org nak bercuti tanpa gaji selama 6 bulan (kalau abes bulan10) then masuk balik?? emm kalau ada terpulang, tapi bukan aku.. tapi kitorang boleh hantar permohonan kot2 la dorang baik ati nak sambungkan kan... tgklah cemane..

ISI
alkisahnye...aku dengan sorang kakak kat opis aku ni akan tamat kontrak awal bulan 11/november 2010.. kalau ikutkan keterangan aku kat atas tadi, da kompem2lah aku termasuk dalam golongan yg kene bercuti lebih dari sebulan sementara nak tunggu duit peruntukan tahun depan.. jadi perkara ni aku dah utarakan kepada para bos2 yang ada... ada yg support kitorang.. memang suke lah sangat.. tapi ada jugak yg tak tau nak wat ape..

BOS PERTAMA: ooo.. emm awak tak mintak kerja lain ke? dalam ati: KALAU AKU DAPAT KERJA LAIN, AKU TAK BERKAMPUNG KAT SINI SAMPAI TIGA TAHUN!!!

BOS KEDUA: nak buat ape? buat bodo jela...
dalam ati : buat bodo??? hurmmm tushhhh!!!!

BOS KETIGA: saya tak boleh nak tolong awak.. awak kene xplain sendiri dekat big boss...
dalam ati: emmm... OKAY FINE!!!

BOS KEEMPAT : entahla.. kalau org BSM da kate mcm tu, saya rasa memang korang tak dapat sambung kontrak mcmmana pun... alaaaa.. cutijelaaaaaa..... bukan lama pun!!dalam ati: abes... kete aku, insurans aku, asb aku kau nak bayar ke????? mencarut dalam ati

ermmm semua2 yang disebut di atas nih telah membuatkan aku da takde selera nak kerja n niat aku kerja semata2 hanyalah kerana wang bukan sebab nak kerja.... bukan nak mintak dorang buat ape.. cume support kitorang.. bukannye kami2 ni duduk saje... banyak projek dah kitorang bantu.. tulah bila diorang susah, mintak tolong, bile kita pulak susah taknak tolong pulak.. bos2 lain aku tgk ada gak inisiatif.. BOS AKU??? urmmm sedey!!!

PENUTUP
so sekarang ni dengan hati yg nekad, AKU BERHARAP tahun ni tahun last aku kerja kat sini.... ! PUTUS ANGIN!!! kalau boleh aku KENA dapatkan kerja selewat2nya bulan 11... sekarang aku tunggu interview POLIS.. sementara tu aku akan cari kerja dan da sedia sangat2 nak kerja kat swasta...

KESIMPULAN
aku rasa da sesuai sangat aku berhenti.. kerja dah tiga tahun.. dah cukup kot kumpul pengalaman kat gomen.. sekarang masa utk menggerakkan diri sendiri(MUNGKIN ITU JUGAK YG BOS2 KAT TEMPAT AKU PIKIRKAN) .. JGN MENGHARAPKAN SESUATU YANG TAK PASTI....



* frust weh* ada sesape nak bagi aku kerja x?

08 Ogos 2010

SUN BURN


linda bukan gambar sebenar...ibaratkan jela ye

ahad lepas aku ada game volleyball putrajaya open 2010... huhuhu 1st time join main bola tampar untuk purtajaya open.. selalu main netball.. huhuhu disebabkan perkhidmatan aku dah tak diperlukan untuk team netball so aku kenalah bertukar permainan... kalau ikut urusetia tu, kene datang seawal jam 8.00 pagi .. so dengan semangatnya aku pun datanglah seawal 7.45 pagi .. dah undi, kitorang team yang ke 20 daripada 36 team!! perempuan sahaja... ingatkan sempat sampai tengahari rupe2nyeee tidak ye!!! pukul 10 x main lagi, pukul 12 x main lagi... pukul 2 x main lagi!!!!! pukul 3 x main lagi??!!!! pukul 5.00 X MAIN LAGIIII!!!!!! 5.30 baru sampai turn kitorang.. lawan pulak dengan TLDM... dengan senangnye ibarat mcam org main pejam mata, TLDM berjaya mengalahkan team kitorang dengan mata sebanyak 30-4!!! gile!!! tak sampai lima minit kami disalai begitu saje!!!! huhuhu... terasa tak berbaloi sebab aku terpaksa berjemur berjam2 lamanya di tgh terik panas matahari..... tapi takpe, sebabkan 1st time, itu pengalaman kitorang.. maybe antara sebab2 kekalahan sebab lama menunggu, semua da lemau!!! next time kitorang akan lebih bersedia!!!!! SIAPLAH KORANG!!!!

p/s : SUNBATHING di MALAYSIA!!!!! tak payah susah2 nak berjemur kat pantai!!!!!

05 Ogos 2010

BUCKET LIST


kesinambungan daripada mr conteng2 punye bucket!! hehehe

sebenarnya topik ni cam menarik jugak... aku rasa aku mcam penah buat.... huhuhu takpelah wat lagi sekali.. dalam bucket list aku :

1) aku nak melancong seluruh dunia nak naik cruise!!!! tapi tmpat2 yang wajib aku nak pegi jepun, scotland, rome, italy... hehehe

hehehe selamat tak??

2) aku nak cuti sebulan!!!! tapi gaji masuk.. hehehe sebab gaji aku sekarang kan gaji hari.. :p

besttnyaaaa dapat cuti sebulan!<

3) jumpe duit sejumlah RM ribu riban... aku nak SHOPPING kat kedai yang mahal2... anak2 org kaya.. mak2 datin je boleh shopping kat tempat tu hehehe..

shopping merupakan satu terapi jiwa yg berkesan.. cubelah!!!

4) nak sambung belajar .. MASTER.. PHD.. ape lagi .... nak jadik expertise dalam bidnag management... tapi nak sambung kat oversea.. jeles bila kawan2 aku pegi sambung belajar kat luar negara..

seronoknyeeee!!!

5) yang terakhir yang tak masuk di akal, yang aku sangat teringin nak masuk tapi tak kesampaian.. dan tak mungkin kesampaian di sebabkan oleh aku merasakan faktor umur dan keadaan semasa aku.. jeng..jeng..jeng.. aku nak pergi>>>>>>>>>> CLUBBING!!! hahaha kerja gile.. tulah sebenarnya teringin sangat nak masuk tapi aku ni banyak pikir negatif... huhu mana lah tau masuk dalam tu dah sah2 kena raba, kot2 la nak jadikan...runtuh pulak clubbing tu, kene bom ke.. paling dasat dok tgh lompat2 tetiba aku mati tak sempat nak ngucap!!! huhuhu... terus terbantut niat ati ni... kire aku budak baik la kan.. hehehe

suke tgk lampu2 ngan perangai2 org dalam clubbing tu.. betul ke seperti di dalam gambar n dalam TV yag dilihat?? emmmmm.. yg pernah pergi sila jawab...

okeh disebabkan aku rasa suke sangat topik nih.. jadi aku nak suggest kan dekat kawan2 aku.. aku tag jelah.. tapi kalau korang taknak wat pun takpeee hehehe...
aku nak tag:

a) kak nana
b) kak ina
c) is
d) aida
hehehe...

p/s : betul ke mcm ni bucket list.. ala2 impian yang tak tercapai hehehehe

04 Ogos 2010

contest - ada apa dengan nama

menyahut seruan kak nana hehehe..

nama aku dah ditag dalam blog kak nana (opis mate). dia ni memang rajin sket masuk contest2 tak caya korang pergilah kat blog dia...

contest ni dari link seperti di bawah .. tarikh tutup 8/8/2010.. hehehe sempat lagi.. ari ni baru 5 hb.. hehehe... ape syarat2 dia??? baca kat bawah ni jgn malas!!!
.
.
1. Letak link cleoputri dalam entry tu. tujuan untuk promote...
(DONE) kalau nak masuk korang tekan linik di atas yehhh!!!!

2. War-warkan pada kawan-kawan. Dan mesti letak minimum 3 orang nama kawan tu.
1. Siti Zubaidah - jiran kat opis
2. Lorna - member opis jugak.....
3. surie- buah ati member aku hehehe
(DONE)

3. jadi follower cleo putri.. Kalau tak suka, takpe. Anda masih layak untuk join.
(alah bukan susah pun klik jelah kat follower tu!! oke.. DONE)

4. Lepas dah post entry tu, jangan lupa bagitau saya tuan punya contest ini dengan meninggalkan komen di sini.
(DONE)
5. Pilih satu entry dalam blog cleoputri ini yang anda suka.(DONE)
aku pilih OCTOPUS PAUL- KAGUM ATAU KESIAN.. kenape aku pilih pasal sotong paul nih... hehehe sebab masa german kalah aritu ada jugak nak terlintas tulis cerita pasal sotong nih.. tapi tak berkesempatan.. lama2 dah lupe... ape yg ditulis dalam blog cleoputri tu ada kebenaran.. masa german n argentina dah kalah, aku suruh bapak aku beli sotong kurita kat pudu, buat sotong goreng kunyit!!! SODAP!! sambil membayangkan yang di makan itu ialah SI SOTONG PAUL!! WAKAKAKAKAAAA!!!!!
~
~~
~~~
LET'S START!!!!!


mana datang nama lynd23???
a) hahaha sangat simple.. nama aku siti norhazlinda kamarudin.. nama pendek linda... nama nak glamer LYNDAA... nak ringkas jadik LYND.. aku taknak expose nama sebenar.. ewaaahh.. tapi jgn panggil LYN sebab aku tak suke org panggil LYN... cam manje2 jeee.. erk~

b) yang no kat belakang tu pulak ialah umur aku.. masa blog ni tercipta umur aku 23tahun.. lepas belajar... lagi satu.. 23 tu tarikh lahir aku... lagi satu 23 itu ialah 2+3 = 5 bulan lahir aku... kreatif tak??? hahahhakk... semua ada bersangkut paut!!! hehehe...

kenape aku buat blog?
sebab aku takde diari... kalau ada diari letak kat umah tak selamat nanti kakak aku baca, mak aku baca, bapak aku baca.. kalau diaorang jumpe lah... lagipun dalam diari takleh letak gambar.. hehehe dalam blog leh letak gambar... so blog ini aku gune bukan untuk tujuan lain melainkan tujuan dia utk tunjukkan apa yg aku rasa, ape yang aku fikir, memori aku, kenangan, sedih, suka, duka, dan macam2 perasaan lain.. sebab rugi rasanye kalau aku tak simpankan memori aku tu dalan satu tempat sebab aku pasti satu hari nanti aku akan lupe (aku memang seorang yang PELUPA) nak2 bile datua nanti lagilaaahh.... lagi satu kalau aku tension aku suke conteng2 atas kertas.. jadi sekarang utk elakkan dari pokok kene tebang, baik aku tulis dalam blog yang tak perlukan kertas.. kiranya aku da selamatkan environment.. hehehhe.... kan..kan...

tu je kottt.. okeh cik cleoputri.. sudi2lah baca kisah yang tak seberapa nih!!! hehehe...

02 Ogos 2010

VAMPIRE SUCK!! -satu lagi contest from nuffnang ' ',)

hehehe.. setelah saya memenangi contest nuffnang - tekken the movie- saya tidak teragak2 untuk mencuba lagi sekali... huhuhu... itu bermakna tulisan saya sangat berkesan!! YEAHHH~~ walaupun tak pergi kan! hehe

tadi aku bukak NUFFNANG.. ada satu lagi contest iaitu why vampire suck?? hehehe...
aku rasa cerita baru ni mcm cerita utk org yang anti giler citer twilight.. aku?? aku bukan anti tapi bukan penyokong twilight jugak cume aku bukan follower twilight... jadi aku pun heran kenape ramai sangat yg gilekan citer org muke pucat nih hehehe...

yang ini poster twilight movie


yang ini poster vampires suck ---> cerita ala2 kan... hehehe..

WHY VAMPIRE SUCK???
1) TEMPAT TINGGAL

- vampire selalu tinggal dalam rumah agam ataupun mansion house.. selalunye rumah2 ni rumah tinggal.. aku pun tak tau kenape dia kene tinggal dalam rumah yang besar camni... huhuhu maybe dia ialah hantu yang sangat high class.. best ke duduk rumah besar2 tapi duduk sorang2. agak2nye sebab dia stress duk sorang2 tu yang dia nak isap darah org tu... hehehe

2) TEMPAT TIDUR

rumah dah besar.. tido dalam coffin pulak!!!! aiyoooo!!! rugi je... bukan takde katil.. tapi nak jugak tidor dalam coffin... kalau nak tidur dalam coffin baik duk dalam kubur jeee.. hehehehe... merepeklah kamu vampire!!!!

3) MUKA/ WAJAH
dulu2

vampire dulu2 muka gerun!! huhuhu kalau aku masa kecik2 nak tgk cerita hantu walhal kartun sekalipun mesti taknak tgk.. tgk jela vampire sesame street tu... huhuhu huduh.. buruk... gigi taring terkeluar... semua orang takut.... perempuan nak dekat pun takut!!!

sekarang

cube tgk vampire sekarang!! tak gerun langsung.. hensem lagi ada... itulah sebabnye perempuan2 sangat rela digigit oleh vampire ini... hehehe tak takut langsung!!!!! suke je kalau dia datang... huhuhu.. APOLAAAA!!!!!
persamaan mereka dulu dan sekarang ialah... muke tetap sama.. putih melepak!! boleh wat iklan bedak batu tuuu hehehe

cukuplah kan tiga jeee... hehehe.. ape2punn nuffnang.... boleh bagi saya menang lagi tak?? wink! wink! maafkan saya pada mereka2 yang sangat meminati twilight.. hehehe

*meremang jugak bulu roma nak carik muke hantu dalam website! huhuhu serammmm~
selingan sket .
.
.
.
zaman belajar (zaman kegemilangan)

main hantu2 masa bulan puasa.. tak takut sebab tau hantu da kene ikat hehehe... tapi sekali sekala tgk cam seram pulak!!! huhuhuhu