Pengikut

30 Julai 2010

MLM- Macam La Menjadi!!!

tetiba aku terasa dengan tulisan MR. CONTENG2 pasal MLM.. huk.huk..

hehe comey tak gambar aku lukis hehehe!!!


sekarang dalam paper ni dah makin banyak cerita pasal MLM.. semua kene tipu ... artis pun kene... huhuhu sian dorang... termakan pujuk rayu nak jadik kaye...melabur taknak kalah ribu riban nyer duit... awal bulan pertama je dapat lepas tu angin2 pun takde lalu dah... TERMASUKLAH AKU!!! isk.. isk.. aku nih takde la labur puluh ribu... ribu je.. hehehe... aku dah kire2 lebih kurang dekat 4k kot aku rugi urmm nasib badan ...

KENANGAN LINDA DENGAN MLM

CERITA SATU
1st time aku terjebak dalam dunia MLM ni start aku kerja... pakcik aku dr kampung ajak aku join... maklumlan duit ada dalam tangan.... aku tak salahkan pakcik aku... aku masuk pun sebab pakcik aku sebab dia kate dia da dapat RM 600 .. huhuhu... company nih nama dia "gold bamboo" aku dengan selambernye mengeluarkan duit sebanyak RM 340.. pakcik aku kate, kalau masuk ni kene bukak giro islamic.. nak dijadikan citer hari senin aku pun pegi la bank nak bukak Giro Islamic dengan duit di tangan sebanyak rm 340.. masa dekat bank tu aku dengar la staff sana bercerita:

" ish macam manalah dorang ni leh kene tipu dengan company2 macam nih??terang2 lah nak makan duit org je.. haa kan da kene serbu dengan bank negara"

masa aku dengar tu... TUSSHH~~tertusuk dekat ati ku (terasa la) sebab aku baru nak bukak akaun nak masuk duit dekat GB tu.. huhuhu.. bila sampai turn aku , org bank tu cakap:

bank: adik ni nak bukak giro islamic nak masuk GB ke??
aku: eh! tak lah... saje nak bukak senang nak simpan duit (erk! kantoi la pulak!)
(masa ni tgh proses nak masukkan duit dalam bank dah)
bank: ooo .. emm takpelah kalau camtu bukan ape da ramai datang nak bukak akaun sebab nak masuk GB nih.. tapi tulah tgk ni hari ni masuk dalam paper GB kene serbu!! semua duit kene tarik ngan bank negara
aku: oo yekeee.. siannya doorang.. (duit akuuuuu~~~ isk! isk!)
(duit da masuk dalam akaun pakcik aku masa ni)


udahnye, sampai sekarang aku tak dapat pun pulangan daripada GB tu n duit yg aku bagi kat pakcik aku pun tak dapat2 hukk!! hukk!!! nasib baik pakcik!

CERITA DUA
memula mcm da serik .. upenye tak serik jugak linda nih... aku ni tak boleh digoda!! huhuhu ... org goda2 sket je aku da cair ermm.... satu hari aku ada kursus dekat luar so aku kene berkongsi bilik dengan seorang pegawai nih... memula ayat cantik arr. keje mcmmn? gaji cukup ke tak? lepas tu dia masuk jarum.. dia cakap dia dari NAILUHZ.. so dia pun ajak aku la join sekali duk bawah dia.. dia kate :
"kite bukan nak tarik org mcm org lain pastu kita bukan MLM main pakai sistem piramid tuu... huhuhu tak yah kuar modal banyak .. RM 60 utk jadi ahli seumur hidup n kalau nak serius modal dia RM 4k je.. itu kalau nak.. kalau taknak pun takpe.. jgn isau akak tolong adik!"

ermm dengan baik hatinya aku pun bagi la RM 60 tu kat dia... sebab aku dok pikir taknak join pun MLM dapat bneli barang pun da ok sebab barang2 dia terkenal jugakla... tak lama lepas tu dia tepon2 ajak pegi tempat dia n dengar talk... masa dengar talk tu, ayat manisss sangat!!!last2 aku pun tergoda!!! terkeluar lah duit ku sebanyak RM 3500.00 itu pun 700 duit aku yg lebih pinjam kat akak tu.. memula aku dapat la RM 300 bulan pertama, bulan kedua dapat RM 150 bulan ketiga tak dapat dah.. sebab nye aku malas nak carik org.. ari tu kate takyah tetibe kene carik jugak!! memula sorang pastu 5.. emph maleh aku!!! sampai la sekarang aku kene bayar hutang akak tu dan modal yg dikeluarkan hanya sia2.. sekarang hutang da tinggal RM 1000++ (da lama tak bayar hehehe)

CERITA KETIGA DAN TERAKHIR (aku tak mungkin terjebak lagi!)
setelah aku kecewa dengan dua syarikat tadi... aku memang agak berjaga2 bile ada org umpan nih... awal tahun 2010 lagi sekali aku di invite oleh pakcik aku (pakcik lain bukan yg GB tu) pakcik aku kate ini company baru, tak yah carik org, membantu sesama insan, ada tiga org je satu rangkaian... MODal dia RM 20 hengget je .. pulangan dia pulak akan dapat 5k.. huhuhu emm tak cair tapi setelah didesak takpelah RM 20 apelah sangat.. dia siap ada laman web lagi.. pakcik aku kate kalau duit masuk nanti dia akan hantar ke telefon kiter.. mak, ayah, adik aku semua terjebak nih!! hahaha !!
minggu pertama ..... takde
minggu kedua..... hampeh...
minggu ketiga.... ah ahaa ada mesej dari comp. tu! bagi password dengan website dia! jom kiter tgk... aku pun bukak la... banyak sangat term yg tak paham!! tgk dalam akaun .. eeehh ada lahhh da dapat duit..
akaun linda : RM 1.00
akaun mak: RM 0.50
akaun adik : RM 0.00
hahaha tergolak besaaaa!!! dah tu pulak duit kene tunggu RM 50 baru dia masukkan dalam akaun. huhu jenuh... udahnye sampai sekarang da tak dapat2 da mesej ni.. mak aku kate " PADANLA MODAL 20 HENGGET JE !! CEEHHHH!!!

lepas dari peristiwa2 di atas tu aku sangat berhati2 dan ingatkan diri sendiri taknak terjebak lagi walaupun ada sedara mara yang ajak. huhuhu... hari tu hampir terkena dengan kawan.. pandai dorang nih! mula2 ajak pegi minum... hari kedua belanja makan n sambil kate nak tunggu kawan...kawan datang... kawan tanye macam2 n kaitkan dengan produk yang dijual.. ckp pasal kelebihan join dorang.. pastu ajak pegi dengar talk... kalau setuju kene bayar lepas tu kene carik org pulak! naseb baik kali ni aku sampai banje makan je.. lepas dari tu, dia ajak gi mane pun aku taknak!!! hehehe nasib arr...

kesimpulannya di sini : berhati2 dengan MLM.. MLM tak salah tapi bila da banyak yang menipu tu yg salah!!! jgn cepat tergoda.. tetapkan iman.. tetapkan hati

*berbicara melalui pengalaman sendiri*

29 Julai 2010

KONSERT SURIA FM - VASS!!!


hari jumaat hari nni .. lepak opis je malas nak kelluar sebab nanti nak masuk balik susah!! huhuhu..... aku ada masa lagi 45minit nak abes rehat.. (sekarang kul 2pm) dari tak buat pape.. baik update blog aku... hehehe...

hari sabtu 24/7 ari tu ada konsert suria FM ... ikutkan kaki yg malas ni memang da taknak pegi sebab aku tak suke tempat yg crowded! huhuhu kene bersempit2 ngan org.. huh! tak kuasa... tapi disebabkan makcik aku dari puchong da datang kene la pergi jugak... kebetulan kakak aku kene cover event tu.. emm takpelah pegi le.. kan selalu kan.. lepas maghrib kitorang pun gerak2 khas... kompem la time tu tak de org ... huhuhu malasnye nak sesak2 ngan org .. jadi aku pun menggunakan kakak aku suruh dia amek pass supaya kitorang dapat melihat dengan lebih jelas... hehehe.. kitorang pegi lima org ..lima2 dapat passtu.. pass tu tulis MOSH PIT.. apentah mosh pit tu... tepat moshpit tu dia da kepong tau.. mcam tempat khas.. bebetul depan pentas.. huhuhu excited aku nih!! dapat duk depan !! jap gi aku dengar petugas suria fm tu cakap :

nanti kalau korang da naik sheh korang nak joget2 ke lompat ke ikut korang la.. org belakang takleh marah kalau korang bangun


o..ooo.. rupe2nye moshpit tempat org terkinja2 macam yg dekat anugerah2 tu buat.. huhuhu malu gile.. selalu aku kutuk2 org dalam TV tu lagi2 perempuan yg bertudung cam tak sesuai je terkinja2 dalam tu.. last2 aku da terjebak!! oh tidak!!! huhuhu... mula2 semua org duduk je... kalau ada yg berdiri marah... bile time zamani huh! semua dah bangun.. mana leh jadik camni aku sorang je yg duduk.. nampak bontot org je... last sekali dengan aku2 terkinja2 hehehe... paling taklh lupe bila xpdc keluar... ntah datang pada mana ntah... ada org serbu, lompat pagar, huhu takut aku.. semua rockers2 kononnya lahh.. huhuhu da penuh dah! geli, sesak napas n takut!!! tau jelah kalau da nama rockers tu rambut lepas2 pastu hangguk kepala.... eeee... dah tu bile penyanyi xpdc tu turun... ntah datang dari mana... adik beradik flash man kot... dia celah2 terus ada depan aku nak salam ngan mail hihihi sangat extrem... huhuhu MENAKUTKANNN~~~~~ sedar tak sedar jam dah pukul 2.30 pagi huhuhuh takpernah aku balik lambat cenggini... :P seb baik dengan family.. ni gambar2 kitorang.. enjoy the foto walaupun blur sket !! hihihi

baru sampai mek gambar dulu!!!

nampak la gigi sket hehe

sangat gah pentas dia!!!

O.N.E - aku suke semuaaa!!!!

rahsia: aku tak layan pun suria.. aku layan hot fm.. radio masyukkk!!! hehehe

I'm a Golden girl!!!



Warna Hari Lahirmu!
Linda Kamarudin, warna yang mewakili hari lahir anda adalah Emas.


Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.


e..ehhh mcm betul laaaaa... ishhh leh caye ke pshchology test ni... sebab kebanyakkan nya agak tepat.. huhuhu.... cam seram je kalau org tau perangai tersirat aku huhuhu.... yang tersurat tu takpe la memang da terang2 og nampak kan.. yang tersirat ni...

ada satu ketika dulu .. .. ntah cemane aku leh jumpe kawan aku . aku keluar dengan dia sekali je jap gi dia boleh tilik aku.. huhuhu saspen gile.. dia tau org mcmane yg aku suke... huhuhu... tinggi ke, yg pendek ke, yg smart, yg sempoi, yang sderhana... hehehe malu sangat masa tu... sebab SEMUA NYA BETUL... aku bgi tanye dia:

aku : cemane kau tau org yg cemane aku suke??? malu gileeee!!! mesti kau risik2 kakaK aku kan!! kan!!!

q bukan nama sebenar: aku tau sebab aku ada kawan2 belajar pshcology .. takyah nak malu sebab dorang pun penah tilik aku bgtau perempuan cemane yg aku suke...gelfren aku cemane.. huhuhu malu sangat masa tu

aku:oooo ... hehehe kau suke pompuan cemane??? baik bgtau sebab kau da tau lelaki cemane yg aku suke !! tak adil!!!

q bukan nama sebenar: emmm adalah!!!! rahsia.. nanti kau tau jugak!!! hehehehehe

kesimpulannya di sini :
JAUHILAH MEREKA2 YANG SANGAT PANDAI DENGAN ILMU PSYCHOLOGY.. KERANA RAHSIA ANDA SENANG TERBONGKAR... YAAASSSHHHH!!!!


*pengakuan ikhlas dari linda!!! ceeehh :"> malu i!!

28 Julai 2010

sambung sket-KESUDAHAN JELEK dan PELIK

hehehe tadi korang da baca kan kire episod 1 jelek dan pelik.. kalau belum korang klik sini
kisah ni da tamat hari ni jugak kire2 dalam jam 4 petang gitulah... lepas aku gi surau .. aku dapat mesej budak ni.. dia tulis "CANE?" cane ape lagi, da kater nak setel kat balai, setel kat balai je laaa ape masalah ntah budak nih.. aku da ngaku salah da laaahh!!! heeeee geram aku!!!! pastu aku balas kat dia
"MACAM NIELAH , SAYA X KSH KALAU AWAK REPORT POLIS. KALAU NAK SETEL LUAR PUN BOLEH TAPI SAYA BOLEH BAGI RM100 JE. KALAU AWAK OK DENGAN RM 100 SAYA OK, KALAU TAK, NAK REPORT PUN TAKPE! CANE?"
hehehe balas pulak perkataan tu kan... :P

tak lama lepas tu dia kol pulak!!! hiiishhhh budak ni ... aku TANGGGG...ngannn kang baru tau!!!!!! aku angkat je dia tanye "HAH! CANE?" aku kate la "CANE APE? SAYA ADA BAGI MESEJ TADI DAPAT TAK?" dia kater tak dapat lagi.... pastu dia pun mula lah buat mesin gun dia tuu... ape ntah dia membebel aku pun tak paham!!! yang aku dapat tangkap sket2
"SAYA TAK NAK PANJANG2 KAN CERITA NIH SAMPAI KE BALAI.. N SAYA PUN TAKNAK BGTAU BAPAK SAYA NANTI KENE MARAH, KALAU BOLEH NAK SETEL LUAR JE.. SAYA MINTAK TAK BANYAK rRM 200 JE AWAK BAGI 200 TU NANTI SAYA AKAN SETEL KAN THE WHOLE BOX.."
isshh memang la budak nihh... dasar kaf..lam.. ya.. nga!!!!tadi nak setel polis, lepas tu taknak!!!!! bagi penampo kang baru tau!!! aku langgar satu kotak tu ke yg rosak???? eeeiii berangin betul la aku ngan budak2 tak cukup akal camni!! budak tu sambung
"AWAK TAU TAK KEROSAKAN YANG AWAK LANGGAR TU BANYAK?"
ishh banyak apeee??? setakat pakai gear satu kelajuan di bawah 20km/j n kereta aku ialah MYVI!! BUKAN HILUX!!! kau tu pakai CRV !!! boleh beza tak BUDAK!!!!ape la yg rosak teruk sangat!!!!eeeii hangin jeee... dia tambah lagi
" AWAK TAU TAK? KALAU KITA TAK MENGHALALKAN SESUATU......
pastu aku potong
"MACAM NI..KALAU AWAK NAK SETEL LUAR OKE.. KITER SETEL LUAR.. SAYA BAGI AWAK RM 100 AWAK BAGI NO AKAUN.. NANTI SAYA DAPAT GAJI SAYA MASUKKAN DUIT TU..... SAYA PUN SAMBILAN JUGAK! OKE... BOLEH YE..."
senyap.... akju bgi balik " ASSALAMUALAIKUM" pastu aku letak... sebab lambat sangat respon.. memula da bgtau dah nak bg seratus pastu dia taknak .. aku kate kalau taknak bg seratus, setel je la kat balai.. memang aku takkan bagi 200 tu hehehe.. panjang sangat pulak mukadimah budak tu heeeee.. geram je aku! tak lama lepas tu dapat mesej dari dia ... tak puas ati lagi tu!!! sengal nak mati! mesej dia berbunyi begini:
" AWAK NI X PERI KEMANUSIAAN DENGAN RASA X SALAH. SAYA PUN SAMBILAN JUGA. DAH LANGGAR WAT CAM NI. SAYA DA BERTIMBANG RASA BANYAK2 KAT AWAK.. TP XNK PK (pikir kot). XPELA, TUHAN TU MAHA KAYA AWK WAT SY CM NIE. SY YKN SY X SLH. INSYALLH THN BERSAMA UMATNYA. ESOK2 BILA AWK KENA LANGR MCM SY AWK RASA LA. SY THU SMUA NIE ADA HIKMAHNYE 16460XXXXXXX MAYBNK."

HAHAHAHA!!!!!! Lawak betul la budak ni.. uihhhh dalam tepon kemain.. cakap macam mesin gun.... tak sempat aku nak celah pun.... bile dia anta mesej camni cam tak sesuai je dengan ape yang dia cakap n tuan empunya diri .... cam tak kene jeeee!!!!! yg lawak tu last2 bg pulak no akaun!!! huhuhu tadi mcm taknak!!! sengal nak mampossss!!!! BODOH (boleh tak kate org bodoh...biarlah!)

aku da bg can suruh ngadu kat bapak.. tak mo... suruh report polis pun tak mo.....aku ni siap ngaku salah lagi.... tak peri kemanusiaan lagi ke??? aku nak bg 100 tak mo... kalau mintak 200 tu lagi la x bertimbang rasa! huhuhu peliklah org camni.... kalau aku ni kejam, aku buat tak tau je tadi... ishh nak kutuk kaum sendiri.... kutuk sket2 takpe kot... aku pun balas la mesej dia buat kali terakhir
"OKE NANTI SAYA MASUKKAN. DA MASUK SAYA INFORM.. THANKS"
hehehe dah !! abes ceritaaaaaa!!!! maka pemenangnye ialah......... RM 100.00 YEAHHH!! tahniah.. tahniah!!!

*lepas ni kalau dia mesej aku lagi aku nak cakap camni "SAYA BG AWAK 100 DAH CUKUP BAGUS!!! SAYA BAGI 50 KANG BARU TAU!!!!*

27 Julai 2010

jelek dan pelik!!!

mood: HANGIN !!

elok2 je tadi mood super excited tetibe je nak hangin pulak!!! huh.. ni semua gara2 pompuan berkereta CRV tu ... huhuhu.. alkisahnye gini .. ari senin pukul 5.10 camtu la kalau tak silap.. dengan kelajuan bawah 20km/j (sebab jalan jem kan.. slow le sket) aku ni mata pandang tempat lain... then aku pun tersodokla kereta crv ni.... emm mula2 cuak jugak sebab keter mahal.. huhuhu tapi bile pikir2 balik kalau keta mahal dah tentulah kereta aku yang murah ni akan kemek walaupun sikit... huhuhu T.T .. tuan empunya kereta ni pun turunla nak setel... oklah memang aku ngaku salah sebab aku yang langgar.. huhuhu.. pastu budak pompuan ni pun belek2 la kereta dia.. sebab aku langgar dekat tempat spare tyre, dia pun tgk area situ jela... belek2 dia kate, keta dia ada calar... emm aku pun belek la jugak... tgk2 takde pun calar... yg ada calar lama.. tak tgk lagi kete sendiri.. pastu aku ckp tak nampak calar pun!! budak ni pun cakap " SAYA TAK TAU, INI KERETA BAPAK SAYA, SAYA BAWAK JE... CEMANE.. NANTI SURUH BAPAK SAYA SETEL". oklah sebab memang salah aku pun.. so aku pun mencariklah dekat kereta aku pulak mana2 yang terluka .. huhuhu kete aku kemekkkk!! eh kemek bukan calar.. carila part yang calar sebab kalau aku langgar kereta org mesti warna kete aku tanggal jugakkan.... ada la dua titik 2 yang tu jela yg baru... emm mustahil la kereta dia leh calar dengan colour kereta aku tertanggal dengan dua titik tu kan... huhuhu..

hari ni 28/7/2010 dia telefon... memula ada org lain yang cakap.. pompuan tu kate dia kakak budak pompuan crv tu.. emm oklah.. so borak punye borak pastu dia kater dia da pegi bengkel tanye bengkel kater RM 250.. dia bg diskaun kat aku RM 200 je, lagi RM 50 tu dia bayar... so aku kate kenape kena bayar RM 200 sedangkan calar kereta tu nampak pun tidak, dah tu pulak warna cat yang tertanggal kat kereta aku dua titik je.. mcam tak fair... dah nye dia kater kalau taknak bayar nak report polis.. aku kate kalau nak report tak kisah la saya lagi rela bayar RM 300 dekat polis bagi dekat awak dengan calar nyer ntah mana.. lagi berbaloi... pastu yang 'kakak' ni tadi bagi la balik kat adik dia (tuanempunya CRV ) benda ntah dia cakap pom..pom..pom.. mcam mesen gun!!! membebel tak tentu pasal tak bagi can aku cakap.. dah tu aku letak ... hehehe.... pastu dia ntar mesej (sentap aku letak tepon!):
saya cakap elok2 ngan awak.. tapi awak letak camtu. ok la.. saya setel kat balai .. tq


elok ke serang org tanpa bagi peluang org cakap... pastu tadi trun makan dia anta mesej lagi :
linda saya xnk cari gaduh ngn awak. ckit pun x. tp sy nak setel lua n baik2. meh tgk kereta saye sekarang. ada retak ckt kat keta sy. sya minta ganti RM 200 je x mtk tkr semua pun. x blh tmbng rasa langsung ke?

RETAKK???? pulak dah.. mcm mana dengan kelajuan bawah 20km/j kereta dia boleh retak??? dah putar belit pulak dah pompuan ni.. tak puas ati ngan mesej telefon pulak!!! huhuh tapi kawan aku yg angkat.. dia ni pandai diplomasi sket... so dia kate nak report polis.. okeh! da bg no kete sume... pastu kawan aku kate "KALAU AWAK REPORT POLIS, BUKAN DIA JE YG KENE BAYAR, AWAK PUN KENE BAYAR JUGAK TAW" pastu dia kate.. " owh yeke?? em takpelah saya bukan kisah sangat kene bayar nih" hehehe... lantak la kau !!!

kesimpulan: BUKAN AKU TAKNAK BAYAR, TAPI AKU RASA TAK BERBALOI AKU NAK BAGI DUIT AKU DENGAN CALAR BALAR DIA SENDIRI AKU TAK NAMPAK!!! gile!!!!

NI KERETA AKU !!!
.
.
.
.




sian kereta aku!!!! huhuhu da banyak kali kemek ngan calaar.. selalu belakang je.. kali ni da berjangkit kat depan pulak!!!

sambung ending dia tekan sini

YESS! saya berjayaaaa!!!

mood: over excited!!!

seperti yang diceritakan dalam cerita aku yang lepas iaitu masih mendaki aku ada mintak polis kann... hehehe semalam aku pergi buat fizikal test..... dan aku berjaya !!! yeay!!! suke sangat. n sekarang aku kene tunggu surat panggilan interview dari bukit aman.. dijangkakan interview tu akan buat lepas raya... hehehee... mudah2an aku dapat lepas interview kali ni... aku nak share dengan korang pengalaman pergi fizikal test semalam.... SILA LAH BACA jangan malu2 hehehe

sebelum sampai ke BRIDGED TENGAH PGA, CHERAS

aku bangun kul 5.00 am .. bukan ape sebab takut lambat.... yelah baju tak gosok lagi, nak bersiap lagi.. takut tak sempat.. tempat tu kat mana pun tak tau.. selalu kalau sebelum aku gi interview, mesi kitorang (family) pergi survey jalan dulu... tapi kali ni tak pulak... da siap mandi, gosok baju dalam pukul 6.00am.. lambat kan .. satu jam!! huhhu.. pastu mak buat sarapan dulu.. roti 2 keping, telur mata dengan baked bean... pastu bawak bekal pisang 3 biji.. sebab pikir kene larikan.. takkan nak makan bende berat2 huhuhu....

6.30am aku gerak bapak aku hantar.. masuk bandar kajang .. tetibe bapak aku macam dah lost.. masa tu jam dah kul 7.00am .. aku da cuak dah ni sempat ke sampai.. aku da tarik muke dahh ( rasa bersalah pulak) rupe2nye lepas tol batu 9 tu jeee... huhuhu.... ape daaa!!!! taklah jauh sangat kalau ikut kajang silk kot...

7.20am da sampai kat PGA, cheras... huhuhu da ramai orang rupenye... aku antara yang terakhir.. huhuhu ramai pulak yang pakai kemeja ngan seluar slack... huhuhu... ada la dua tiga kerat yang pakai baju kurung termasuk AKU! huhuhu... so kitorang kene berkumpul dekat khemah yang disediakan tu... huhuhu agak ramai la jugak.. dengar citer dalam 160 orang.. tapi yang tak bestnye kitorang kene bergilir dengan budak KPSL dorang..tunggu dorang setel baru kitorang ni di panggil... penat giler.. bukan penat ape .. penat menunggu ...

9.00 am baru dipanggil utk isi borang... dia ikut group.. nama aku takde utk group pertama.... tungguuu lamaaaaaaaa gileeeeeee baru nama aku dipanggil dalam group kedua... huhuhu dalam boralng tu tgk la ape yang nak dibuat masa aktiviti fizikal tu.. antara nye burpees 5x, situp 5x, push up 5x, 4x10meter, jump over board 3 kaki, berlunjur jari kene lepas jari kaki .. eissh cam susah je boleh ke aku lepas nih.. isau jeeeee......

11am hah!!! baru kene panggil! huh!! jenuh menunggu wei!!!! penat sangat badan.. da la tak makan ape2.. seb baik bawak pisang..sementara menunggu tu sempat la aku telan 2 biji pisang! huhhu.... kitorang pun di bawa naik ke satu dewan.... loh group satu tak bes lagi rupenye.... huhuhuhu lambat betul... group 2 disuruh timbang berat dan ukur tinggi.. aku tinggi tak berape nak kisah.. berat tu yang aku kisah.. dorang kate dia tgk BMI.. BMI aku terlebih.. caneee!!! huhuuuu taknak gagal!!! yg mana pakai baju kurung kene tanggal kain, yang pakai seluar kene singsing kan seluar... yang ikat rambut pun kene lepas kan rambut... huhuhu dasat x?? huhuhu .. masa ukur2 tu ramai jugak la yang tak lepas.. tak cukup tinggi... pastu pulak yg da kawen kene balik... kesian sangat.. keluar rumah pepagi bute, tunggu berjam2 last2 kene balik camtu je... alhamdulillah aku lepas.. so sekarang kene tunggu giliran buat fizikal test pulak... huhuhu berdebarnyeee...

dah pukul 1pm aik!! tak sampai2 jugak turn aku nih.. budak2 yang masuk dengan aku semua da abes!! huhuhu dah masuk pulak budak dari group 3... hisshhh lambatnyeeeee.... tunngu lepas tu baru nama aku dipanggil.... yesss!! da panggil .. aik kenape aku sorang!! alamak malunyeeee!!! ape yg dia suruh buat.. memula dia suruh berdiri tegak, dia belek muka , mata, telinga, gigi, tangan, jari, kaki, badan, perut, peha, betis mcm2 lah... masa dia cek perut aku, dia cucuk2 perut aku dia tanye " PERIOD KE?" aku kate lah tak.. pastu dia kate "KENAPE PERUT KERAS? SELALU ORG PERIOD KAN PERIOD DIA CRAMP CAM KERAS SKET KAT SITU. KE MENGANDUNG?" dia kate aku mengandung??? cisss punye polis! pastu aku kate la tak.. tak pecaye !! siot!! huhuhu... huhuhu pastu dia suruh aku jalan biasa... oke lepas.. pastu dia suruh ayun tangan cam org kawad.. dah tu baru jalan sambil berkawad... huhuhu.. malu giler jalan berkawad sorang2.. semua org pandang.. pastu kali ketiga berkawad tu hah!! aku da tak tentu arah... kakki da merata2 dah!! tangan aku hayun pun ntah ke laut agaknye!! huhuhu... pastu dengar suara polis tu "HEI! KENAPE JALAN DAH BERSEPAH TU? TANGAN HAYUN KE MANA2 NTAH! BUAT LAGI SEKALI!!" HUHUHU....tarik napas... jalan lagi sekali .. oke dah!! pastu lari ulang alik 4 kali sambil touch lantai, situp, pushup, burpess, berlunjur, sentuh jari kaki last sekali lompat jauh jarak 3 kali!!!! PEEHHH tak bernapeh aku!!! huhuhu.. last sekali ujian suara... kene buat command.. betui ke ar.. ala yang bagi arahan tu!!! huhuhu... polis tu suruh aku sebut baris.. baris sedia kuat2 ... tercungap2 tadi tak bes lagi... aku rileks jap.. tarik napaaas dalam2.. (terangkat2 bahu aku) pastu.... "BARISSSSSSS.. BARRIIIIIIIIIIIIISSSSSS SEDIA!!!" polis tu cakap tak kuat.. suruh buat lagi sekali.. tarik napas lagi...... passstuuuu ~~BAAARIIIIIISSSSS .. BAAAAARRRRIIIISSSSSSS SEDIAA!!! fuh!! gile linda! hahaha... da abes tu dia suruh tukar baju... nanti dia panggil.. okeh tukar baju dalam 5 menet... "NAMA2 YANG SAYA SEBUT BELAH KANAN NI YANG LULUS, YANG GAGAL BELAH KIRI" alhamdulillah nama aku yang belah kanan tu!! huhuhu time kasih.. time kasih... masa keluar tu polis tu cakap ngan aku " NANTI PRAKTIS KAWAD LAGI.. JALAN BERSEPAH2" hihihi golak je laaa... mula aku ingat aku tak lepas sebab jalan bersepah.. rupenye lepas... hehehe... so kene wat ujian air kencing... oke ujian air kencing pun lepas... dia suruh turun balik ke khemah tnggu nama di panggil... emm

145pm aku tepon bapak aku suruh datang... lama jugak la nak tunggu nama aku kene panggil... huhuhu ingatkan kene panggil sebab ape rupenye dia mintak salinan pengesahan akademik tu... lohh tu jee!! penat je.. pastu sijil2 yang aku potostat seblum ni?? emmphh dia tak amek pun hampeeehhh!!!!!

sebelum balik polis tu sempat bgtau yang interview nanti lepas raye... tunggu surat dari bukit aman.. hehehe... seronoknyeee.... kene buat betul2 kali nih... YESS .. ajak..ajak.. faiti!!! chaiyok2!! gambante linda-sannn!!! hehehe

* tanye member laki aku dia kene wat ape ? dia kate "BIAQLAH RAHSIA!!!!" hihihi apekah!!! suspen betul!

thanks kepada kawan2 yang sama2 mendoakan dan memberi sokongan... jasamu ku kenang!!!

25 Julai 2010

TEKKEN is in the cinema's!!!!

CONTEST DARI NUFFNANG ... nak try laahhh!!! first time masuk contest nih!!! hahahaa!!!


~survival is no a game~
haaa.. teruja dan xcited tak... hehehe.. satu lagi cerita yang diadaptasi dari game.. sbelum ni kan ada street fighter sekarang tekken pulak.. di jangka keluar 5 ogos nanti!!! yesss harus aku pergi tgk ini cerita!!! wink ~ wink~

MARI LIHAT SEJARAH TEKKEN

tekken ni ialah satu permainan video (lawan2) yang ada ramai watak dan tempat lawan pun banyak serata dunia lah bak kate org tu.. tekken ni ada dalam version PS, PS2, PS3 dan lain2 yang seangkatan dengannya... aku kenal tekken ni sebab adik dengan sepupu2 lelaki yang suka sangat main game lawan2... selalu kalau main game ni mesti aku kalah .. hehehe ada nasib tu boleh la menang!! hehe.... tekken ni banyak episod tekken 2, tekken 3, tekken 4, tekken 5, tekken 6 n tekken tournament.. adalah lagi episod2 tekken nih... hhee selain tu, tekken ni jugak bawak kita mengembara ke tempat2 sebab tempat lawan dia merata2 tempat.. lagi satu jenis martial art yang dibawa tu tak sama.. masing2 ada martial art sendiri .. silat je takde lagi... huhuhu
dalam tekken ada lebih kurang 26 watak (kalau tak silap ar) nak tau sape watak pilihan aku ??? tgk kat bawah nih hehehe...

SIAPA WATAK YANG AKU SUKA dalam TEKKEN ???
aku suka DIA>>>>
.
.
.
.
.
.
.
the winners goes to=========EDDY!!!!!

versi orang

versi games....

kenape aku suke eddy eh??? padahal kalau ikutkan dia bukanlah hero @ hero pilihan.. dia hero pilihan atiku sajeee. setiap kali aku main game tekken ngan adik aku mesti aku pilih dia... hehehe... sebab aku suke dia lawan sambil berjoget capoeira.. susah nak sebut hehehe.. capoeira ni ialah martial art dari brazil .. nak tahu lebih lanjut korang klik sini.. hehehe sini ada keterangan lebih lanjut pasal martial art tu... bile aku pilih eddy dalam game tekken ni terus aku nak tak pebende la lawan2 tapi joget.. dari situ baru aku tau bende tu ialah martial art dari brazil.. ada jugak hikmahnye main game nih.. dapat kenal budaya org tau!! haaaa.. so aku terus mcm sangat berminat dengan eddy, brazil dan capoeira.. hehehe satu hari nanti aku nak belajar jugak capoeira nih hehehe..
lagi satu aku suke rambut dread lock dia... hehehehe... masa dulu aku tak tau nama rambut nih.. skarang da tau dah.. rambut yng dibakar.. masa tu terasa sangat lah style si eddy nih... dah la rambut gitu, boleh lawan sambil berjoget lagi huhuhuhu....


cerita EDDY GORDO hehehe
Eddy failed to win The King of Iron Fist Tournament 5. He pleaded with Jin--who had become the new head of the Mishima Zaibatsu--to help him save his mentor. Jin agreed to help develop medical treatment for Eddy's mentor in exchange for Eddy reporting directly to him as a part of the Tekken Force. Eddy knew nothing about the Tekken Force other than the fact that it was a private military outfit, but he agreed to join if it would save his mentor.At once, Eddy became a member of the Tekken Force and carried out the Mishima Zaibatsu’s plans of destruction around the world. Even though he knew the consequences of his actions, Eddy was unable to leave the Tekken Force. When the Mishima Zaibatsu announced The King of Iron Fist Tournament 6, Eddy joined the tournament as a member of the Tekken Force in order to eliminate those who would threaten Jin.

GORDO STYLE~~~
sini aku letakkan sket sinopsis TEKKEN yang akan ada di pawagam nanti ...

SINOPSIS
Sypnosis

The critically acclaimed Namco videogame franchise TEKKENTM is set to come to life on the big screen. Rising from the ashes of a crumbled civilization, gladiatorial combat has replaced warfare, and ruthless fighters pit themselves against one another in a bid for global supremacy. In the midst of the greatest tournament ever known, one warrior attempts to fulfill his destiny and become King of the Iron Fist.
Civilization as we know it has been destroyed and in it’s place a dystopian world order has arisen with seven all-powerful corporations controlling the planet. America is under the totalitarian leadership of the mighty Tekken Corporation and it’s CEO Heihachi Mishima (Cary-Hiroyuki Tagawa), who rules absolutely from the capital of Tekken City. Those outside the metropolis’s walls lead a life of fear and despair, fighting for survival as outcasts in a harsh world where resources are scarce. Rising from this poverty is Jin (Jon Foo), who is driven by nothing more than a desire to murder the man who killed his mother (Tamyln Tomita). In order to exact his revenge Jin must defeat the world’s most elite fighters and win the ‘Iron Fist’ Tournament. However this journey will show Jin a past that his mother had tried to hide from him and force him to realize a future that threatens to tear him apart.


okeh sampai sini je dulu cerita aku!!!!.. semua dari pandangan ikhlas aku tentang tekken ... hehehe SO....
JANGAN LUPE KENGKAWAN SAKSIKAN TEKKEN DI PAWAGAM-PAWAGAM BERHAMPIRAN DENGAN ANDA PADA 5 OGOS 2010.... KEMBALIKAN SAAT2 KEGEMILANGAN TEKKEN ... YEAHHH

*nuffnang... can i be a winner??? can aaa..can aaaa... wink~~ wink~~ *

24 Julai 2010

ee..eehh muka aku .. SUPER EXCITED!!!!

meh aku memulakan cerita...

pagi tadi ntah hangin ape ntah tetibe je cam nak sambung master.. huhuhu niat tu da ada tapi terbengkalai atas sebab2 tertentu... aku da pernah try UITM tapi dorang reject.. sekarang aku balik semula ke Uni. aku .. UUM... so aku pun bukak lah website dia nak tgk ape yg dia offer utk sambung belajar fees, duration, course.. tc..etc... tgh godek2 website UUM tu aku pun ternampak sesuatu..... HEEEII.. MUKA AKU LAAAAA!!!! hahahahaha!!!!!!! dekat dalamkoperasi tengah membelek2 barang.. emm tapi malangnye aku tak ingat sem berape, tapi dari struktur rambut tu macam rambut aku tgh curl.. kalau rambut aku curl bermakne itu gambar masa aku sem 3/4 camtu lahhh... jadiklah walaupun separuh.. heheheeee... KAU ADA???? :P

aku nak paste website tu tapi aku tak reti ... nak copy gambar pun taklehh.. so kalau korang nak tgk, korang KLIK SINI
nampak tak muke aku..

excited ni nak cerita dalam blog.. aku da paste dalam hehehe... pakai tshirt biru (tshirt blok tu) hehehe... selebet gile... tapi bak kate kawan aku NAMPAK SELEKEH tapi HOT!!! cemane sape nak jawab.. keh..keh..keh..(dia ni memang suke puji2 org huh!!) erk~~ puji ke perli nih!! heh!

gile lahhh I LOVE U UUM!!!!!

22 Julai 2010

AKU PUN NAK KAWEN JUGAK CAMNI!


*idea ni aku dapat lepas aku baca blog kawan aku aida si para2 sakura .. aku rasa ape yang cik aida ni rasa...cuma pandangan 0.1 sen dari aku.. maafkan saya andai ada yg terasa.. cume luahan hati saya... sorry yee..*

aku bukan dengki atau rasa iri hati dengan kebahagiaan rumah tangga orang, tapi kadang2 alasan yang di beri tu tak munasabah... dari yang baru kawen, mengandung, dah ada anak... emmmm ... entah... antara alasan2 yang tak munasabah yang aku pernah dengar

a) ORANG BARU KAWEN :
- husband keje kul 8.30 n si isteri kerja pukul 7.30 pg.. kene datang lambat, sian hubby takde org wat sarapan.. nanti kesian hubby bangun2 tgk isteri da pegi kerja ceeehhhhh!!!! geli je...

- nak mintak tolong (kerja luar) .. emm tak boleh hubby ada kat rumah, sian dia dok sorang2 .... HELLOOOOO~~~~~ dia lelaki ok!

- alasan lain, mak mentua datang, adik beradik datang, ipar datang, nak masak tak boleh balik lambat2 (kene balik sebelum hubby balik) bla..bla..bla..

b) ORANG MENGANDUNG ANAK SULUNG (Banyak sangat ceceh meneh dia) huhuhu
- seminggu 1 kali je datang.. (untung la datang) huhuhu... bile 1st detect mengandung, haaa da lembik satu badan.. psikologi semua tu... okela awal2 aku boleh terima.. tapi da nak due pun mabuk2 lagi mcam awal2 hamil guane.. ape cerita!!!!

c) LEPAS BERSALIN- ada kursus je: "ala bagi la yg kat bujang2 dorang tu takde komitmen, takde family lagi " TAPI AKU ADA MAK BAPAK! ada adik beradik.. ADA FAMILY!!! udahnye muke niiiiii jela yg asik pegi kursus.. muke ni jela pegi sana, pegi sini... haisshhh!!! marah nih!!
- "emm susah nak gi jauh2 nih ada anak kecil... nak tinggal kesian kecik lagi" anak kecik sakit, takde yg jaga... emm aku tak kisah kalau benda tu betul.. da sakit nak buat macam mana.. tapi bile dia bg alasan camtu sebab taknak buat kerja.. adakah itu boleh diterima.. tahu atau tidak wahai ibu2, apa sahaja yang anda cakap itu ialah satu doa.. nanti anak sakit betul2 baru tau!!!! HAA MULUT CABUL LAGI!!!!

lagi satu bile ajak berjalan datang rumah ke , kenduri ke, open house ke..
JANJI KAWAN2:
dulu masa sebelum kawen : "oo aku datangnye rumah kau jgn isau"
bile da kawen: "emm tulah tgk lah dulu cemane, abg kerja pulak... tak janji lah boleh datang ke tidak"
bile ada anak lagi susah: isshh tak pegi kot rumah kau.. takpe2 tunggu anak besar sket senang nak jalan.. sekarang susahla anak kecik lagi! UDAHNYE TAK DATANG2 jugak!!!!

tapi aku tau tak semua org camtu... contoh yg aku nampak :
1) makcik aku, disebabkan dia ada rasa nak ubah kehidupan family dia, dia sanggup tinggal anak yg baru sebulan lahir ngan suami dia untuk JADI NURSE.... walaupun tiga tahun... itula pengorbanan namanye..

tapi aku tahu, tak semua org mcam yg aku sebut kat atas tu.. SEGELINTIR je... emm tapi pada aku, bila da pilih untuk menjadi wanita yg bekerjaya, kenalah bekorban .. masa, tenaga.. dsb.. jgn nak tolak2 org bujang je... sedarlah satu hari nanti yg bujang ni akan berkahwin jugak.. bile yang bujang pun da kawen, dekat sape pulak yg korang nak tolak2...

aku rasa aku dah mewakili orang2 bujang se-malaysia!! hehehe...
p/s : KAMI JUGA ADA KOMITMEN>>>bertolak ansurlah kita<<<<

masih mendaki ...



dah masuk tiga tahun aku kerja.. walaupun SAMBILAN.. aku bersyukur.. sekurang2kurangnya aku tak menganggur mcm org lain.. tempoh aku menganggur cuma 2 minggu je.. aku mula dengan jawatan rendah (pembantu Tadbir) 3 bulan lepas tu aku dapat tawaran jadik PEGWAI TADBIR jawatan yg menjadi idaman graduan2 lepasan Universiti.. hehehe.. bersyukurnye alhamdulillah..

KENAPE AKU MASIH KAT SINI??

bukan aku tak berusaha carik kerja... dah usaha tapi tak dapat.. hehehe... nak tau tak sejarah periksa SPA aku??? hehehe agak tragis jugak lah!!! aku memang sentiasa update SPA aku dari lepas SPM sampai aku masuk U.. masa dah sem 5, aku sentiasa update SPA aku... 3 bulan lepas abis belajar tu dapatlah pegi periksa jawatan Penolong pegawai .. alhamdulillah aku lulus.. lepas dari tu da konvo aku cube isi jawatan 41... dapat pegi periksa.. tapi setakat tu jelaaa... kalau ikut kira2 lebih 6 kali aku pegi periksa untuk jawatan 41... emmm sedih jugak tapi nasib baik aku ada kerja... lepas periksa penolong pegawai tu aku tunggu interview dia.. tahun 2007 aku lulus, tahun 2009 baru dipanggil interview... aduiyai!! lama nye...
"TAHUKAH ANDA SPA, PENANTIAN ITU SATU PENYIKSAAN"

lepas interview tu aku dapat result jadi calon simpanan... emmm nak kate suke tu bolehlah sebab sebelah kaki dah jejak dah.. cume nak masuk kan sebelah kaki je lagi... tapi kaki aku yg sebelah tu tak lama kene tarik balik sebab ada interview kali kedua utk periksa penolong pegawai.. frustnyeee tuhan aje yg tau.. dengar2 lah keputusan yg sebelum tu di tarik balik ... sebab ada pnipuan dalam result sebelumnya.. huhuhu... kenape kau tak cancel je org yang terlibat?? tak pasal2 aku yang tak bersalah ni pun kene sekali!!! haissshhh...

KERJA APE JE AKU TAK MINTAK.. SEMUA AKU MINTAK
Aku memang gunakan sepenuhnya kelulusan yang aku ada.. dari SPM sampai lah degree yg aku ada.. semua aku try.... tapi bila mintak yg rendah, dorang kate rugi.. suruh gunakan sijil yang tinggi... bila guna yg tinggi pulak tak dapat2... huhuhu...
"ENTAHLAH"


AKU MASIH NAK CUBA
emm setelah berhempas pulas nak dapatkan kerja yg lebih menjamin masa depan, dari pegawai kerajaan, aku cuba jadi guru, pegawai tentera, NOW inspektor polis pulak!!! LINDA MEMANG VERSATIL... hehehe... ramai org tanye aku .. minat ke jadik polis??? jawapan aku ialah: aku tak kisah kerja dalam bidang ape pun asalkan kerja dengan kerajaan... hehehehe.. tapi guru tu bukan pilihanlah.. guru tu pilihan terakhir!! hehehe sebab aku tak ada kelebihan di situ... aku cakap pun kadang2 aku tak paham, inikan pulak nak ajar orang... hahahaha!! mampuih anak bangsa aku cewaaahhh!!!!
kerja dengan badan uniform bukan masalah.. memang aku minat pun tapi takde peluang lagi.. urrrmmmm....

UJIAN FIZIKAL POLIS MINGGU DEPAN
masa nak amik borang polis tu cukuplah susah... kene timbang, kene ukur tinggi.. seb baik aku "ada kelebihan2" tu.. alhamdulillah aku dapat ujian fizikal... emm dengar kater kene lari 2.4km dalam masa 15 minit.... pastu kawad.. lompat kataklah... nak tgk tangan straight tak straight lahh.. emm macam2 lah.. ni baru 1st step.. banyak lagi stp2 yg aku kene lepas.. n aku rasa da macam periksa assessment PTD dah!!! huhuhu..... emm sekarang aku tgh memastikan yg aku punye stamina ni cukup utk ujian2 fitness nih.... hehehhe

*AKU MASIH CARI TAPAK UNTUK MEMBANGUNKAN POTENSI DIRI... AKU MASIH MENCARI KELEBIHAN AKU... AKU MASIH CARI DIRI AKU YANG SEBENAR... DOAKAN AKU BERJAYA !!! HEHEHE*


(psst rahsia nih. aku dulu niat kalau aku dapat kerja tetap baru aku kawen... kalau nak tgk aku kawen doa2kanlah aku dapat kerja tetap !!! hahahahakkk (takde kene mengena :P)

20 Julai 2010

TAK BOLEH TERIMA KENYATAAN!!! argghh!!

dah kenape sume post aku kene ada perkataan ala2 tension nih??? huhuhu... hehe sebenarnya pagi tadi aku dengar HOT FM radio Masyukkkk (dulu lebih hangat dari biasa kan??) topik pagi ni pasal tak boleh terima kenyataan. aku ingat nak SMS tapi tak boleh pulak, kene register la, ape laaa... kalau tak boleh kongsi cerita pasal tak boleh terima kenyataan.. :P meh aku citer satu2 dari aku sekolah rendah sampai la sekarang ... ape yg tak boleh terima kenyataannye??? urmmm... CHECK IT OUT!!!

1) Masa aku sekolah rendah sampai sekolah menengah.. sampai kerja pun kadang2.. aku tak pernah ambik gambar kelas duduk.. mesti kene berdiri!!! haishhhhh!!! aku pernah duduk sekali je tu pun sebab aku pengerusi kelab bola jaring! huh!! memang tak boleh terima kenyataan lahhh!!!

2) kalau aku masuk pertandingan sukan, sukan yg aku wakil atau team tu ada aku, mesti tak menang!!! paling jauh no 3, laaa... huhuhu sedey!!!!

3) LEPAS SPM.. result aku lebih kurang je ngan member.. tapi dia dapat masuk U, aku tak dapat... eiii apa slacknye ntah!!! tak PUAS ATI BETUL...

4) masa KAT UUM, Sem 1, pointer aku rendah, kawan aku tinggi pulak.. padahal sama2 tak belajar masa tu!!! eiiii memang tak boleh terima lah!!!

5) aku sampai sekarang tak boleh terima kenyataan yg aku masih BEKERJA SAMBILAN dekat opis aku nih!!!! dulu target setahun je, sekarang da TIGA TAHUN... TIGA TAHUN TAW!!!! (T.T)

6) lagi SATU.. yang aku tak boleh TERIMA KENYATAAN: AKU CUME PERNAH BERCINTA TIGA KALI JE!!!! hahahaha!!!!!! nampak sangat aku budak baik!! hehehe 1st masa form 4-5, 2nd masa form 6, 3rd masa kat U hahahaakkk sengal la linda!!!


*kalau aku mesej HOT FM diorang layan tak citer aku hehehe

terjatuh cinta sama ini lagu!!! hehehe

sebelum ni aku memang tau pun kewujudan satu grup dari indonesia nih... lagu dorang yg meletup2 kat radio tu ala "memerli" aku!!! hehehe sentap tau!!! ari tu masa pegi reunion smkyl budak2 ni nyanyi lagu dari grup nih. ada la 3 buah lagu... TAPI ada satu lagu tu sangatlah sedap didengar.. menyentak halwa telinga ku!!! hehehe.... kenape ye lagu indon tu walupun lirik tahape2 tapi ramai pulak yang suka lagu dorang.. maybe sebab muzik dia kot.. kat sini aku nak pos lagu tu sebagai tanda kenang2an.. hehehe...
dipersembahkan LAGU kegemaran aku dari WALI BAND!!!!
.
.
.
.
.

YANK
Yang.. Coba kau jujur padaku
Yang.. Foto siapa di dompetmu
Yang? Kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang
#
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang.. Jangan kira ku tak tahu
Yang.. Tak mudah kau bodohi ku
Yang? Tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to #

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya


best tak?? best tak?? hehehe saye sukeeeeee

BIG SPENDER


" satu hari nanti akan ku jejakkan kaki ke sana juga!"

gaji aku : RM 2100
tolak hutang & simpanan : RM 1200
baki : RM 900
daripada RM 900 tu aku (-)
makan : RM 250
Minyak : 100
tinggal lah RM 550... betul tak kira2 aku... hehehe.. kalau ikutkan aku punye bajet ni dah cantik dah!!! siap ada baki lagi RM 550... huhuhu... tapi kenape tak sampai ujung bulan duit aku da abesss??? aduiyai! mcm sekarang gaji aku da tinggal RM 60.. sempat ke nak idup. seb baik opis aku belakang rumah jeeeee... huhuhuhu.... ape yg aku buat ehh aduiyai ..RM 900 tu sekelip mata je hilang! aku kene kaji balik ape yg aku spend duit aku utk gaji bulan nih!!! huhuhu...

ermm~~~

MAKAN KAT BUBBA GUMP: RM 134


MAKAN dekat PEPPER LUNCH : RM 61.00


pastu MAKAN dekat LOAF, PAVI : RM 17.00 (lebih kurang)


balik dari PAVI, pegi pesta flora.. jalan2 lapa pulak .. beli:
KFC tiga ketul : RM 12.00 (lebih kurang)



pastu beli tudung 4 pasang RM 70 kot (lebih kurang)

servis kereta : RM 398 (T.T) mahaalll!!!!

berape dah jumlah tu... huhuhu.... dah RM 692 dah.. ape yg aku beli? makan.. makan.. makan.. hihihi mana lah tak gemuk.. :P

RM 900-RM 692= RM 208... RM 100 minyak masa keluar2 tu... tinggal la baki aku RM 108 hengget... sekarang baru 20/7 .. aku ada 2 minggu lagi utk dapat gaji baru.. baki yang ada dalam tangan sekarang RM 60 hengget.. CUKUP TAK utk 2 minggu lagi ???? hihihihi..... seb baik saye masih solo dan bujang.. SIMPANAN.. of coz la ada... heheh duit yang da ditolak tu termasuk duit simpanan.. kire aku ni belanja berhemah jugak la kan.. ERK! YEKE ??? hahahaha!!!!!!


"i luv eat, i luv shopping, i luv spend my money" weeeee~~~

19 Julai 2010

arggghh TENsion !!

da pukul 1230mlm.. linda tak tido lagi ... huhuhu selalu kul 11mlm da terbongkang dah.. kalau kawan2 masa U tau aku tido lewat nih kompem kene gelak ! huhuhuhu... ntah sejak2 kerja nih selalu je tido lewat.... huhuhu.... pastu bangun esok mengantuk la ape laaa.. haish... sementara nak dapat mood nak tido ni ape kate tulis blog jap... hehehe tulis kat opis takut kantoi ngan boss.. Maklumlah sejak2 tukar bos nih, bilik bos kat sebelah pulak.. susah sket nak jenguk2 blog nih... huhuhu... sebelum aku beradu.. aku nak tanye cemane korang lepas kan tension arr.. and mana satu cara yang terbaik... KALAU AKU ada 3 Cara:

1) CARA PERTAMA : aku dah buat dari sekolah2 sampai sekarang! MENULIS... aku akan tulis dalam buku ape je yg aku rasa, yang aku tak puas hati.. da tulis, da conteng2, pastu aku KOYAK !!! konyot2 pastu buang dalam tong sampah... hehehhe kesian kertas banyak jugak lah aku membazir...kalau takde kertas, meja pun jadik!! (meja sekolah la) sangat vadalisme kan aku!! huhuhu sekarang aku guna satu cara yang canggih iaitu dengan blog! hehehheeee..... canggih tak? canggih tak?

"dear diary, can u keep my secret?"

2) CARA KEDUA: Bawak KERETA LAJU2.. tapi tak la kaju mana pun .. aku paling laju 120km/j jeee.. hehehe laju la tu!!! weeekkk!!! pusing2 la mana yg patut.. bak kata pepatah TAKDE ARAH TUJUAN! huhuhu.. minyak da abes balik la rumah! pastu mintak duit kat mak nak isi minyak .. ngeh..ngeh..

" GO AWAY! I'M DRIVING!!!!"

3) CARA KETIGA: pegi GYM lari kat treadmill.. hehehe masa tu ala2 semangat nak eksesais.. so kalau aku geram2 ngan bos aku tu, aku gi gym kat opis, pastu aku lari atas treadmill tu.. tak peduli dah org yg tunggu turn.. hehehehe.... lari2 konon nak lari dari masalah la konon.. aku ibaratkan aku tinggalkan jauhhhh sangat org yang menyakitkan ati tu...

"weeekkk !! tak dapat kejarrr!!!"

KORANG MCM MANA PULAK??

18 Julai 2010

mari belajar- HAID part 2

kita sambung sesi pembelajaran kita ye pasal HAiD.. ini bab terakhir hehehehe...

Kesan kitaran haid pada sistem saraf

A) 80 peratus wanita dengan epilepsi mengalami peningkatan serangan kekejangan berbanding biasa dalam fasa kitaran mereka apabila progesterone menurun dan estrogen meningkat.

KITARAN LUAR BIASA

Pendarahan

a) Pendarahan yang banyak atau jumlah melebihi 80 ml (hipermenorrhea atau menorrhagia) adalah tidak normal.

b) Pendarahan amat sedikit (kurang dari 10ml) dikenali sebagai hipomenorrhea.

c) Pendarahan berpanjangan (metrorrhagia, juga sebagai meno-metrorrhagia) tidak lagi menunjukkan pola selingan yang jelas. Pendarahan kegagalan uteria (Dysfunctional uterine bleeding) merujuk kepada aliran luar biasa yang disebabkan oleh hormon, biasanya anovulation.

* Kesemua pendarahan tidak normal memerlukan perhatian perubatan; ia mungkin menunjukkan ketidak seimbangan hormon, fibroid pada uterus, atau masaalah lain.

Disebabkan wanita yang mengandung mungkin berdarah, ujian kehamilan mungkin membentuk sebahagian daripada penilaian pendarahan tidak normal.

PANJANG KITARAN
a) Istilah perubatan bagi kitaran dengan selang 21 hari atau kurang adalah polymenorrhea dan, sebaliknya, istilah bagi selang kitaran melebihi 35 hari adalah oligomenorrhea (atau amenorrhea sekiranya selang melebihi 180 hari).

b) menorrhea merujuk kepada ketiadaan haid berpanjangan bagi wanita dalam tempoh membiak. Sebagai contoh, wanita dengan lemak badan amat rendah, seperti ahli sukan, mungkin berhenti datang haid. Amenorrhea turut berlaku semasa hamil.

HAID AWAL
Keadaan remaja precocious (precocious puberty) telah menyebabkan haid berlaku kepada gadis semuda lapan bulan.[18]

OKEY SEKIAN SAHAJA PEMBELAJARAN KITA PADA HARI INI.. HEHEHE.... SEMOGA INFO NI DAPAT MEMBERI MAKLUMAT YANG TEPAT BERKENAAN DENGAN HAID.... TQ!

INFO : wikipedia

14 Julai 2010

mari belajar- HAID

salam sayang wahai reader2 ku.. (ada ke hihihi)... ari ni aku nak bg info sangat berguna bg org pompuan mengenai HAID/ datang bulan.. kenape tibe2 nak berkongsi pasal haid pulak ni.. TOLONG JANGAN JIJIK ye.. ini ilmu... jgn ngengada nak geli2.. lelaki pun leh baca ... senang nanti bile tetibe org umah datang bulan, tau mcm mana nak menghandle... okey kite teruskan pelajaran kiter yang:

PERTAMA : MAKSUD HAID
HAID atau DATANG BULAN bermakna
satu fisiologi tetap dan teratur yang dialami oleh perempuan yang berada dalam lingkungan umur yang berupaya untuk mengandung.
ini bermakna mereka2 yang datang haid TIDAK akan sama sekali mengandung.. oke! PAHAM YE.... semasa kedatangan HAID, seorang perempuan tu akan kehilangan banyak darah... emm tulah sebab bile pompuan period dorang letih kannn.. ada org kater darah yg dikeluarkan tu darah kotor.. SEE... bertuahnye jadik org pompuan.. takyah susah2 nak berbekam la, ubat gune lintahla, cuci darah la semata2 nak keluarkan darah kotor... haaaa.. tiap2 bulan secara semula jadi darah kotor akan keluar... (hargai la diri sebagai perempuan) hehehe

KEDUA: simptom2 ketika HAID
korang pasan tak kalau rg perempuan period, dorang mesti takde mood, marah2.. kalau boleh sesape yg bising2 time period memang nak makan penampor laaahhh... hahahaa!! (ada yang pernah kene ke? :p)antara gejala2 masa period:-

a) sakit kepala,
b) pengumpulan cecair,
c) ketegangan payu dara,
d) mudah meradang, keresahan,
e) sakit tulang belakang,
f) kesakitan dan kekejangan pada bahagian abdomen
g) tekanan perasaan.
ini juga kita kenali sebagai PMS .. paham ye!
(utk lelaki2 jgnlah marah bile wanita2 disekeliling anda berkelakuan ganjil ye)

sambungan KLIK DI SINI ...... dah pukul 2 pulak!!! huhuhu

REUNION SMKYL BATCH 01'

hye... sabtu lepas aku ada reunion dengan budak sekolah YL. YL tu ape? ish korang nih.. glamer sekolah aku ni takkan tak tau nama dia ape.. cess.. YL itu YAacob Latiff.. meh aku citer sket sejarah salah silah Yaacob Latif nih... Zaman dulu kala, sekolah ni nama dia bukan SMK Yaacob Latiff, nama dia sekolah lelaki LA Salle, Jalan Peel, KL.. entah tahun bile aku tak ingat sekolah ni ditukar nama ke YL sempena nama datuk Bandar Kuala Lumpur.... kalau tanye org lelama diorang tak kenal YL, tapi sebut La salle jalan peel diorang tau lee.. oke, begitula serba sedikit latar belakang sekolah aku.. hihihi...tapi sekarang tak perlu malu sebab da ada jalan Yaacob latif kat stadium bola sepak, Cheras.. sekolah KAU ADE???

aku masuk sekolah ni masa form 3 sebab aku taknak teruskan perjuangan aku dekat sebuah sekolah asrama agama atas sebab2 yg tak dpat dielakkan.. masa sekolah, aku ni pemalu (yeke?) bukanlah pemalu .. cemane nak cakap eh, aku akan bercakap dengan budak lelaki kelas aku je, kelas lain aku tak campur.. jeling2 gitulah.. hehehe.. (itu sebab sekarang bile jumpa budak yg aku tak penah tegur, diorang kater aku dulu skema ayam... CESSS!!)

bile dah lama tak jumpe(walaupun tak penah bertegur sebelum nih) terasa rindu sangat dengan kawan2 sekolah yg banyak kerenah n macam2 peel tu... huhuhu.. jadinya lebih kurang 10 tahun tak jumpa, kitorang gather buat pertama kalinye gathering paling ramai setakat ini yg pernah aku join.. ada dalam 40 orang kot... hehehe... dapatlah tgk muka budak2 tu .. ada yg dah gemuk, tembam, berisi, maintain, kurus, makin cantik, makin hensem, hehehe.... bile da jumpe sekali sekala camtu, terkeluarlah perangai BUDAK SEKOLAH memasing.....hehehe terserlah kenakalan zaman sekolah... huhuhu.. kelakar.. joget2..AKU? aku jadik pemerhati dari jauh jeeeee.. sama macam zaman sekolah... gelak2 tengok gelagat kawan2 aku tuuu.. huhuhuhu... bila da jumpa tak ingat
umo masing2 dah masuk 26 tahun
!!!!wakakaka....

THANKS to ORGANIZER sebab arrangekan reunion yg sangatlah menarik perhatian.. sangat seronok pada hari kejadian yeee!!! HAPPYYYYYYY!!!
ni aku letak gambar sket ... sket jeee.. nak banyak2 tgk kat facebook aku!! ok
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ATTENTION PLEASE... TODAY I WOULD LIKE REPRESENT YOU THE THE OLD BOYS BATCH 2001!!!
The Laki-Lucky!!


the GIrly-Gurl



ALL of US ...


P/s : nice to see all of u.. we all have our own life now.. hopefully this is not the end of our friendship!!! LUV U!!! NAK REUNION LAGI!!!! pleas ORGANIZER~~~

05 Julai 2010

JOM MUHASABAH DIRI

renung-renungkan.. dan SELAMAT BERAMAL- Dr iZZY rawk!! hehehe

tadi masa bgn pagi memang aku da plan nak post bende ni dalam blog.. terngiang2 la jugak!! hehehe.. okeh mari kita TERUSKAN!!

a) kite mengumpat2 org kemain sedaaap lagi, org mengumpat kita,kita x tau!!! huhuhu
b) Kita benci2 org, meluat nih tgk muka.. tp mcm la org suka sangat dengan kita...
c) kita benci org yg wat lawak yg tak boleh blah... lawak kita org gelak tu gelak kesian ke gelak amik hati...
d) kita tak suke stail member.. kampung katenye(jgn marah eh .. saya pun org kampung jugak) kita punye fashion in sangat ke??? huhuhu...
e) kita kutuk2 kawan, ckp lepas.. ingat kawan suke! tapi bile diri sendiri kene kritik, tarik muka pat belas juta!!!
f) kita kate org tu tak baik .. org tu perangai cam setan, tapi kita baik sangat ke? tak penah wat dosa??


cukup la muhasabah diri aku pagi ni.. tapi korang kene pikir2 jugak.. jgn gune quote yg dicipta artis nih "ADA AKU KISAH!" huhuhu tak seswai.. ini utk org yang suka hidup dalam dunia sendiri...

TAPI
guna lah quote dari artis nih "LU PIKIRLA SENDIRI"

01 Julai 2010

alaahhh PELUPA nye aku!!!

hehe pepagi buta da bukak blog .. ewah rajin le konon tetibe nak update blog ..:P
hari ni ada farewell chaon ngan zul... huhuhu aku ni dah ingat nak bawak kamera .. sekali boleh terlupe pulak....

alahai linda.. asik lupe je ko kannn.. baru 26 (muda lagi huhuhu) ..