Pengikut

30 Jun 2010

ape tu nuffnang???


hehehe aku ni sebenarya baru nak menjadik blogger yang berjaya.. :P blogger yg mendatangkan hasil bak kater pepatah... tapi boleh ke? sebab blog aku bukan blog jual barang pun.. blog peribadi je... huhuhu.. ah lantaklah... hehe ada ke org nak baca?? ada!! AKU LE!!! ngeh..ngeh.. NUFFNANG sebenarnya komuniti pengiklanan blog. jadik bile ada org baca blog aku, then readers tu klik, aku akan dapat imbuhan.. imbuhan ke?? bukan imbuhan ala.. mcm upah la sebab aku promote bisnes dorang... so takdelah aku tulis blog ni tulis kosong kan.. dapatla jugak duit!!

yeke dapat?
aku pernah bukak satu blog ni... emm dia tunjuk yg nuffnang ada bg dia.. huhuhu.. oklah aku try je.. ala bukan kene bayau!!! huahahahha...

kalau korang nak keterangan lebih lanjut try surf : nuffnang manalah tau .. rezeki kannnn!!!

29 Jun 2010

hilang lagi satu

huhuhu... sedey nyer... ujung bulan ni "2 jiran " aku da takde.. sedey... sebab ape sedey?? huhuhu.. sebab susah nak carik staff macam dia.. mintak tolong senang, tak cerewet.. urmm..

takpelah aku doakan kau berjaya dekat tempat baru... jgn lupe kawan2 kat sini.. senang2 datang la PRIMER jenguk2.. jgn lupe doakan kitorang kat sini jugak dapat kerja... huhuhu :'(

jiran yang sorang lagi pergi aussie.. huhuhu isteri dia sambung belajar.. HAI lah jelesnyeeeee~~~~~ huhuhu tapi dia ni masih baru la kat primer... huhuhu... sebabkan dia agak baru, gambar pun takde huhuhu....




nilah "jiran" aku... huhuhu sedey~~


ini masa kitorang gi kursus kat gambang... tinggal kenangan je lah... urmm~~


geng2 dia lah ni.. GAGAK ITAM katenyew.. huhuhu

kalau dulu org berpisah bagi lagu "bertemu dan berpisah" kan.. aku letak lirik lagu moden2 sket.. pastu kiter nyanyi sesama... wokey!!!

Viva Forever lyrics
Do u still remember , how we used to be
Feeling together , believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my saviour , my spirit i gave ya
We'd only just begun
Hasta manana , Always be mine
Viva forever , I'll be waiting
Everlasting , like the sun
Live forever , for the moment
Ever searching , for the one
Yes I still remember , every whispered word
The touch of your skin , giving life from within
Like a love song that I'd heard
Slipping through our fingers , like the sands of time
Promises made , every memory saved
Has reflections in my mind
Hasta manana , Always be mine
Viva forever , I'll be waiting
Everlasting like the sun
Live forever , for the moment
Ever searching for the one
But we're all alone now , was it just a dream
Feelings untold , they will never be sold
And the secret's safe with me
Hasta manana , Always be mine
Viva forever , I'll be waiting
Everlasting like the sun
Live forever , for the moment
Ever searching for the one

lagu viva forever.. boleh tak?? boleh la kan... huhuhu "HASTA MANANA"

BYE.. jumpe lagi bile2.. jgn lupekan kitorang kat primer... WAAAA SEDIHNYEEEEEEE~~~~
*aku sangat jeles dengan kejayaan2 org okey!!!*

24 Jun 2010

cerita linda sepanjang JUN 2010 part2 (majlis tunang kakak aku)

salam satu malaysia !! ah haaa~~~ last saturday 20th June 2010 was my sister engangement. the venue is at my home Putrajaya ... actually the ceremony was awesome!!! because the ceremony were fully sponsored by her friend!! huh! what a lucky girl.. all the make-up, thrones, hantaran, photogrhaper and the outfit was been sponsored... huhuhu.. I WANT IT TOO!!!! grrrr!!! the foods is from my auntie.. she have a catering .. so no need nak booking dengan org lain.. tolong sedara mara..

then here aku nak letak gambar ... let the picture tell u a story! DAAA!!!!



there she is!!! hehe happy engangement sys.. hope u happy wit ur new life now :P im happy for


cuppies sponsored by me!!! from bake-freshly.blogspot.com so niceee!!! tq 10much!!!


the pelamin's hehehe made by Famee .. gud work !! awsome!!!! like it so much


my sys with her friends... the girl is from AF8 farina... aaahh i know u all did'nt see af8 anymore!! huhuhuhu... even she is suam2 kuku artis, but trust me she is a nice girl!!


haaaa!!! si comel najla and alif.. my 2nd generation cuzzy!!! so cute!!!


the couple of the year... hehe my dearest friend with her future husband.. bulan 10 ni jadi hehehe... hope u are happy together.. dun't worry i'll always support u... luv u!! aku?? hehehe maybe next year..maybe next..next year.... maybe next..next..next year!!!! huhuhu who know's right??? ~wink..wink~~


me with my friend's and si comel najla!!!! hehehe pantang nampak kamera terus tak merengek!!! huhuhu.. sabau jela...

to all my friends, thanks for coming... memeriahkan majlis kakak aku yang x seberape nih!! hehehe... gambar yg lain tu bukan tak nak masuk, hehe banyak sangat tak sonok pulak .. tapi korang semua memang sempoi!!! tetap di hati~~~
masa aku nanti hopefully u can coming!! hehehe... luv u all!! muah!

cerita linda sepanjang JUN 2010 part 1

aku ada kerja tapi malas nak buat.. sambil menyambil lah ye!! hehehe

bulan jun ni penuh dengan kenduri .. dari awal bulan sampai akhir bulan.. HASILNYE!!! taraaaa~~ linda yg gemuk.. key sekarang nih aku try wat citer satu2.. citer mana dulu ye.. pasal kenduri kawen ke, pasal aku ah makin gemuk?? hehehe.. citer pasal aku da gemuk la eh... :P

last month timbang 74.9kg dis month 76.6kg... apa kate anda?? :Linda! DO SOMETHING!!!!: hehehe... semalam dengan nekadnye aku pergi membeli makanan2 yang boleh membantu aku mengurangkan kalori makan aku sepanjang satu hari..

makanan PERTAMA:

yaaa da tentulah mr. quacker yang mampu mengruangkan rasa lapar aku .. hehehe... aku beli quacker oat weight control... sebab aku ada bace dalam yang waktu pagi kiter kene amik simple carb means bijiran, oat dan sebagainya... Harga dia RM 11.00 ada 12sachet...

makanan KEDUA:

ye.. makanan diet yang kedua ialah ROti Gardenia (warna hijau tau) roti high fibre sangat baik dalam diet seharian anda!!! YEAH!!!

Makanan KETIGA:

KACANG ALMOND!!! yeah! kacang almond aku makan diantara waktu sarapan dan waktu tengahari dan waktu tengahari ke makan Malam. kacang almond ni kalau ikutkan dia ada lemak.. tapi lemak yang baik dan boleh hilangkan rasa lapar sebelum menjelangnya waktu makan utama...

Makanan KEEMPAT:

nestle fitness cereal.. menggantikan waktu makan malam aku...

MAKANAN KELIMA:

SUSU!!!! sebenarnya aku tak minum susu, tapi aku tgh belajar2 nak minum susu supaya tulang aku kuat.. huhuhu aku beli kalau x silap ar susu magnolia high kalsium , low fat..

semua barang2 di atas adalah berjumlah RM 46.00++... barang2 diet ni sebenarnya AGAK MAHAL, tapi kenape aku nak beli jugak?? SEBAB AKU BUJANG, 0 commitment, so i can buy whatever i want muahahahaha!!! just for my self!! KAU ADAAA???? :P

13 Jun 2010

wanita dan world cup ! (n_n)v

aiii... alahai apentah nak jadik aku ni.. gi kerja bukak facebook.. bukak blog.. bukak internet .. bile masa aku buat keje.. aku pun x tau.. huhuhu... da kire makan gaji bute dah aku nih.. kenape eh.. da bosan kowt keje sini walaupun kawan2 best... huhuhu... kalau mcm ni lah gaya aku, kalau aku dapat keje tetap nanti, camni jugak ke ? takde perubahan!! huhuhu.. (ignorekan ye cume luahan perasaan aku je ni)

aku nak citer pasal world cup .. walhal aku bukanlah peminat bola pun.. sekarang ni baru nak belajar2 tgk world cup :P WC (stand 4 world cup la eh) sinonim dengan org lelaki yg memang dah kaki bola .. hehehe sebulan tau world cup sampai bulan tujuh nanti.. abes ar berebut remote la korang huhu... takde can la org pompuan nak tgk drama2 kat TV sebulan ni.. huhu..



sebagai seorang PEREMPUAN, ape yg aku tgk masa WC nih...

1) aku akan tgk star je cth macam MESSI, GERARD, ROONEY, CHRISTIANO RONALDO,TORRES, BALLACK (ada main ke hehehe) PARK JI SUNG, JUNG SOO dan sebagai nye .. pemain lain aku kenal ke.. mana nak kenal.. hahahakk!!

(CR: KACAK .. I LIKE!! woot..woott)

2) aku tgk world cup sebab aku nak tgk pemain2 yg ensem2 hehehe.. aku da dapat sorang.. keeper argentina!!! henseemmmnyeeeeee *cairrr~~~* hehe... sebab aku baru tgk satu game , so aku aim satu tu jelah baru hehehe... yg lain tak jumpe lagi.. :P

(sangat bergaye aaaaahhh~~~ pengsan*)

3) lagi satu nak tgk team mana yg hebat... org pompuan tgk team yg glamer2 je : JERMAN, ENGLAND, ITALI, BRAZIL, SPAIN, PORTUGAL , ARGENTINA.. padahal kiter ni bukannye taw team2 mcm nigeria , tabago, apentah yg jarang disebut tu hebat2 jugak sebenarnye.. huhuhu...

p/s saya sokong Portugal sebab ada CR wink~wink~

apa2 pun bulan WC amatlah bermakne bagi tokey2 mamak, kedai2 Fast Food pengusaha2 jersey bola.. hehehe.. and akan timbul satu trend rambut baru ! YEAH~~

(gaya mohawk bechkam yg menjadi ikutan remaja2 lelaki seluruh dunia... beckham wat kacak la, ko buat kacak ke?? :P)

(gaya ronaldo ni pun ada org tiru.. rambut pekan dalam filem melayu purba.. asal korang taknak ikut eh? tapi ensem ke mcm ni?? p/s to my Future husband: please don't follw this !! ugly!)

02 Jun 2010

JAHATNYA ISRAEL

salam.. ari ni aku nak membicarakan satu isu yg tgh hangat sekarang nih.. Kapal Mavi Marmara yang bawa aktivis2 ke gaza kena serang hendap dengan komando dari israel.. dalam kapal tu ada warganegara malaysia seramai 12 org, dan dua antaranya pembaca berita astro awani dengan jurukamera dia.. walaupun diorang2 ni takde kene mengena dengan aku, tapi sebab ada rakyat malaysia, aku rasa seram sejuk sebab bende ni jadik dekat orang malaysia..(sebelum ni pun bengang jugak) so, aku berpendapat, israel ni boleh buat ape saje tak kira dengan negara mana sekalipun walaupun kite tak penah declare "gang" dengan dia.. JAHATNYE ISRAEL! yang nyatanye israel takkan bagi satu pun manusia dalam dunia ni tolong palestin!!


nak kene penyek, kau buat laaa!!!(israel kate)

ada bantuan dari negara 'uncle sam' untuk tutup mulut mereka2 yang berkenaan kat PBB tuh.. huhuhu

meh aku tunjukkan dekat mana negara israel, dekat mana negara palestin.. kemaruk sangat nak amik tanah org.. eeii emoo!!


haa israel yang warna kuning tu.. palestin yg warna kelabu dalam israel.. dulu yang kuning tu palestin tau.. so sekarang ni israel da amek sikit2 tanah palestin.. korang nampak tak GAZA yg se-coet tu... tulah sempadan gaza.. kapal mavi tu lalu laut mediterranian nak ke gaza tu tapi kene serang... sape ntah nak pegi israel tu.. VERANGAN! kalau tak silap taun lepas israel ada serang lebanon.. cuba korang tgk lebanon kat mana?? betul2 kat sempadan israel tu.. haa itu bermakna israel tu tgh berusaha nak luaskan kawasan dia, nak amek lebanon tu... huhuhu JAHAT giLE!!!

kiter tgk pulak map palestin:

ha ini map palestin.. ada sini sket.. sana sket.. huhu kesiannya diorang.. menumpang kat tanah sendiri.. tak dapat aku bayangkan kalau malaysia pulak jadi mcm nihh!! NAUZUBILLAHI MIN ZALLIK!! dulu masa aku belajar agama, ustazah aku bgtau dalam ALQURAN ada sebut, yang org israel nih takkan ada tanah .. tu sebab dorang curik tanah org.. PENCURI!!!

PANDANGAN AKU org israel ni perasan bagus sangat sebab :

1) dia perasan sebab nabi2 kiter banyak dari kaum dia.. so the choosen one tu dari tempat dia, dia rasa dia da cukup bagus.. tapi kenape ALLAH S.W.T pilih dari kalangan kaum2 diorang? sebab kaum bani israel ni kaum yang degil, susah nak dibentuk.. bile nabi muhammad s.a.w lahir dari kaum lain diorang terus marah..

2) sebab dia ada sokongan dari 5 kuasa besar dunia sampai PBB pun takleh nak wat pape..

3) tokoh2 yang hebat2 pun banyak dari tempat dia...

4) walaupun kiter takde produk yang diimport dari israel, TAPI secara tak langsung kiter ada guna jugak barang2 israel.. sebab israel ni bijak.. dorang takleh jual produk, diorang gunakan sumber (modal) dalam produk2 yg dilahirkan tu.. huhu.. cthnye, processor dalam komputer memang cap amerika, tapi produk tu dapat support dari israel.. cemane.. takkan nak gune mesin taip kot.. huhuhu..

BONGKAK NYE ISRAEL !!
disebabkan dia kononnye dia rasa dia berkuasa, dia boleh buat ape je yg dia suke.. nak tembak org ke, nak pukul ke, nak bunuh ke, ikut suka dia lahh!! takde org kacau kan..alhamdulillah aktivis2 tu semua da lepas.. bile baca pengalaman aswad tu, aku rasa sedih gile takut pun ada jugak.. huhuhu.. terasa sampai lubuk atilah!! takutnye kalau satu ari bende tu jadi kat sini.. :((

ape yang kiter boleh buat?? sebab kiter semua memang bergantung dari produk2 tu.. huhuhu susah nyeee... ITU YANG AKU RASA sebab aku rasa aku tak mampu nak boikot barang2 dari israel.. huhuhu... ape yang kiter boleh berdoa .. berdoa dan terus berdoa kepada TUHAN YANG SATU supaya umat islam seluruh dunia diberi kekuatan untuk hadapi dugaan2 nih... AMIN..