Pengikut

29 Mei 2010

selamat pengantin baru ajoy and wany

malas nak tulis banyak2 sebab gambar boleh menceritakan segala-galanya!!! hehehe


yang kiri tu cikgu BM kitorang... kire cikgu paling vouge lahh!! hehehe.... badan maintain dengan anak 4 orang!! peewiitt~~ anak murid cikgu nih yg da lebar2 semua!!! huhuhu.... cikgu vouge , anak murid apentah lagi hahaha...


my johannians family!!! luv u all lahh!!! muahhhh~~


nilah best friend aku... dunia dan akhirat!! tapi ada lagi yg takde... tak tau kenape.. aku suke kawan2 masa st john!! huhuhu... kawan yg tak pernah lupekan kawan... usshh~~ touching :)


kenangan dengan pengantin!!! hehehe selamat pengantin baru kawan.. semoga berbahagia hingga akhir hayat.

24 Mei 2010

jogging di shangri-la putrajaya !!!


tgk muka aku .. da kembang kan.. pipi da naik.. bile senyum mate tersepet pulak !!! adui... benci tau.. idung pun da kembang!! huh!! tak suke X( sebab tu lah aku kene meneruskan usaha aku berdiet dan bereksesais!!!! huhuhu

ari ni aku masih meneruskan usaha aku nak berdiet... huhuhu ari ni aku menu aku :

sarapan 24/5/2010

nasi 1/4 senduk
sayur kangkong 1 senduk
daging black pepper 1 senduk

tghari
ayam goreng
sayur 2 jenis tak ingat sayur ape
buah betik

petang
biskut iko 6 keping hehehehe

malam
megi 1 bungkus..

nampak mcm org berdiet takk??

di smaping menu2 tu, aku pegi joging petang ni setelah sekian lama kan... huhuhu.. aku janji ngan kak pza kul 6.00 ptg tapi aku kuar awal balik kul 5.00ptg terus naik bukit shang ri-la tu huhuh... joging la sengsorang sambil memasang walkman dari telepon saya... huhu joging punye joging, 15 minit je aku da pancit... huhu hnnnsshhhh~~~ mintak nyawa!! mintak nyawa!! last2 aku jalan la pusing2 taman tu .. sempat la sampai dua round... huhuhuhu.. pukul 6.00ptg kak pza sampai.. kitorang pun meneruskan semnagat kitorang nak joging ... hehehe... adehh .. penat.. tapi bile ada kawan tak lah rasa sangat penat tu..

joging punye joging sempat jugak kitorang mek gamba kat atas tu.. hahaha!!! jap eh aku upload gamba! ehehe




dah balik tu aku saje la amek pita ukur tu nak ukur pinggang.. nak tgk la jugak kot2 ada perubahan tang lilit pinggang tu setelah 4 hari berdiet... hehehe last aku ukur hari rabu .. ukur lilit pinggang aku 89cm .. hari ni ukur lilit pinggang aku 87cm ... hehehe... betui ke ?? huhu ntah betui la tu.. takkan la tali tape tu menipu ye tak??
hehehe.. tadi pun lepas joging aku timbang berat 74.4kg .. pagi tadi berat aku 74kg.. emmm berjaya!! berjaya.. tapi papepun kalau nak kepastian kite tunggu hari rabu ni!! hehehee...


haaa betul x aku kater pinggang aku 87cm hehehe.... tak tipuuu ... tipu dosaaaaaa :))
esok sambung joging balik... hehehe ari senin sampai rabu joging, khamis puasa... jumaat joging...

23 Mei 2010

today is my birthday!!! weeeee~~~

heeeyaaaa!!!

what is the special bout may??? MY BIRTHDAY!! YEAY !! today is my 26th birthday.. and its become more sweeet because i share a same month with my sister and my BFF Puan Budi!!! hehehehe.. sadly i can't celebrate with her coz of distance... huhuhu isk.. isk...

today, me and my sister celebrate it... huhuhu... i bought cuppies with kak ana .. and my mum made nasi dagang for our bitrhday... thanks mak!!!! luv u so muchhhh!!!!!
MUAXXX!!!...

present... huhuhu.. i got primavera shoes...(actually, primavera ada sale, buy 1 free 1) yeahhh~~~ at last.. i can wear primavera shoes.... huhuhu.. can it be considered as a gift?? hehehe boleh la kannn...wekkk!!!

my wish~~ everybody ask me.. what is ur wish for ur 26th birthday???

1) good health!! for me , parents and whole family
2) better job (permananet)
3) weatlh and zero debt!!
4) better man (mcm lagu omputih tu huhuhu)

tu jeeee... huhuhu...

21 Mei 2010

progress diet aku untuk hari nih

huhuhuh hari ni da start diet .. pagi tadi timbang berat aku 74kg.. hehehe sebelum nih 75 kg... ni timbang pepagi bute nih!! huhuhu berjaya turun sekilo! betul ke begitu cepat?? taklah aku rasa bukan lemak yg kurang pun air je kot!! urmm~~

nak update menu pagi tadi : 21/5/2010

karipap 2 ketul
kuih mulut buaya 1 ketul
betik 1 potong
air masak 1 gelas

tengahari : 21/5/2010
sayur 2 senduk
ayam goreng 1 ketul
putu piring 3 keping
betik 1 potong
air suam

tetibe pulak dalam kul 2 tu aku rasa lapar!! halamaaakkk!!! so dalam kul 3 tadi aku makan :

susu dutch lady 1 kotak .. KENYANG!!

tapi sekarang kul 4 ptg.. aku da lapar balik !! aiyohhh!!! aku nak try diet atkins tapi bukan yg aextrem punye... kalau extrem susu pun takleh amek.. buah takleh amek.. huhuhu.. tapi yg penting carb family aku taknak makan dalam masa 2 minggu nih!! nak try tgk cemane!!

BYE - BYE CARB !! will miss u lot!!! muaxxx !!! xoxo

update on 5.30 pm

huhuhu saya tak berjaya menahan nafsu utk makan nasik sebab mak saya masak gulai lemak daging cendawan itam!! faverettt!! tapi makan sket jee... 1 senduk!! I SWEAR!!!

petang 5.30pm
nasi 1/2 senduk
gulai lemak daging cendawan hitam 1 senduk
buah berangan 400gm
buah betik 1 potong.
air masak!

*besok x tau cemane pulak sigh*

20 Mei 2010

diet weeeiii!!!

huhuhu berat aku da naik balik !! oh tidakk!!! oh tidak!! oh tidak!!

aku kene start diet balik nih!! da takde istilah all u can eat dah !! huhuhu berat da jadik 75kg balik.. huhuhu jgn sampai 80 balik .. TAKNAKKK!!!...

ari ni aku da start diet.. emm menu nyer :
20/5/2010
pagi :
susu low fat 1 gelas
epal 1 biji
sandwich telur 2 keping

tengahari:
nasi suku senduk
cendawan hitam tu sup 2 senduk
ikan bakar satu
sambal belacan

malam :
kuih mulut buaya 2
kuih cucur badak 1
epal 1
air kurang dari 1 liter nih.. tak abes pun air kat opis aku nih.

itulah ringkasan nya.. aku rasa nak buat atkins la cam dulu .. induction 2 minggu!!

itu menu tuk ari nih!! esok aku try improve mana yg kureng tu! huhuhu

linda semangat! linda semangat! GAMBATE !! chaiyok! AJAK2 faite!!

15 Mei 2010

pIaLA tHOMaS pUNyE cERitE !!!

emm ari jumaat ari tu mas vs china utk separuh akhir piala thomas.. aku pun terpikir la nak makan ape eh utk sokong malaysia nih.. huhuhu.. so aku decide (sendiri2 hehe) nak makan pizza domino's la sambil layan piala thomas.. dalam 430ptg camtu aku pun oder la domino's gune online.. hehee.. bile da settle oder tu baru aku ingat.. alah domino's dia anta setengah jam.. sempat ke ? aku balik kul 5ptg.. aku tepon bapak aku.. 3 kali call tak angkat2... huhu geram nyee.. dalam 20 minit camtu bapak aku tepon : LINDA ADA ORDER PIZZA KE? NI DORANG SAMPAI NIH.. KENAPE TAK BGTAU NAK ORDER PIZZA, ABAH TAKDE DUIT DALAM TANGAN NIH!!" hehe sian bapak aku .. sape suoh aku tepon dia tak angkat kan.. haaa.. pastu aku ckp suruh budak pizza tu tunggu sampai aku balik.. CUAK bapak aku hahahaha!! sabau je laaa... dapatlah kitorang makan pizza tu sambil layan piala thomas WALAUPUN ... kan!!! ehhehee.. kenyang sampai malam sebab 1 slice pizza tu sama dengan 2 slice pizza biasa..huhuhu besau kan... aku order new york crust!! huhu...

ni aku upload gambar2 aku posing dengan pizza .. hehehe...








P/S THANKS DOMINO'S FOR THE FIRST CLASS SERVICE!! TWO THUMB UP!!

14 Mei 2010

mimpi ngeri pergi hari belia dengan jom heboh dekaty putrajaya..

hai selamat bersabtu.. aku ni baru balik dari hari belia n jom heboh dekat putrajaya.. aku kuar umah kul 8.00pg.. huhuhhu penat + panas .. ape yg aku dapat??? tak dapat pape..

alkisahnye begini .. aku kuar rumah dalam kul 8 pagi .. semangat ni nak gi sana bukan ape kebetulan ada hari kerjaya.. tu yang nak gi sangat tu.. kalau tak huh!! jgn arap... aku kuar dengan mak.. lalu dekat p18 ada sign suruh ke kiri.. aku ikut kiri.. ikut punye ikut jalan tutup.. patah balik aku ikut presint 8 pulak .. ikut punye ikut.. jalan tutup lagi... da dua kan.. kali ketiga aku patah balik p16 , aku ikut wisma putra... jalan punye jalan.. TUTUP LAGI!!! patah balik masuk kot p18... nakikut mana lagik eh . haa aku tau lagi satu jalan aku ikut PICC... jalan punye jalan.. TUTUP JUGAK!!! ok~~ da tu aku nak gi jom heboh ni kat mana aku nak parking semua jalan tutuppp.. da hangin dah nihh!! berasap jeee.. aku nampak makcik polis, aku tanye dia saya nak parking mana nak ke jom heboh nie... tak bes ckp dia kater kat aku: jalan2 cepat, tu ada org nak masuk!!" ada aku kisah ke org nak masuk ke ape, kot ye pun bgtau la dulu nak pegi jom hebih tu kene parking kat mana!! iisshh geramnye akuu!!!! aku dah hangin nih terkeluar depan muka polis tu aku kate " BODOH BETUL!!!" (beserta dengan jelingan tajam kat makcik polis tu) huhuhu mak aku dengar dia terkejut!! mak ckp .. kenape ckp camtu.. aku ckp ngan mak.. tak sengaja terlepas.. geram!!! huhuhu.. aku ni nak patah balik dah!! mak pulak nak pegi.. aku ckp ngan mak, kiter parking kat PARK & RIDE P 16 kite naik bas.. huhhu..

hah berjaya jugak aku pegi... bukan ada ape pun awal2 pagi ape je yg bukak hahaha!! dah sampai kat dataran putra.. bas benti depan masjid kene naik cramp pulak ( cramp tu yg macam dekat maeps 2 yg angkut2 orang nak masuk ke dalam) ramai jugak yg pegi sure heboh pepagi nih... huhuhu.. kene tunggu lagi .. bersesak2 lagi.. cramp ni yg bawak kiter masuk ke dalam.. adehh penat seeehh!!!

pukul 1 hari makin terik .. org pun tak ramai.. taklah bersesak2 macam jom heboh kat tempat lain... huhuu inilah putrajaya...

aku rasa antara punca2 org tak ramai ni sebab nak masuk tu tak tau nak ikut mana walupun tanda arah tu banyak!!! bengong nyer *** !!!! dah la kau bagi sewa kat dalam tu mahal2 ..satu khemah sampai 2K ke 5k .. nak untung je kau kan!!! heeee marahnyerr akuuuu!!!


pesanan aku kat kengkawan yg nak pergi ~~>

1) yg ada anak kecik tak yah pegi penat jeee!!!
2) takde papepun bosan gile
3) kalau nak gi jugak terus ke park n ride terus korang takyah ikut la sign yg dia tunjuk tu.. buang karan jeee.... heeeeiii sabau jelaaaaa

13 Mei 2010

DUMB @smart???


hari ni aku free bos takde .. boleh la luangkan masa menulis blog ni.. kadang2 bile kiter ni belajar tinggi2.. kita rasa kita pandai.. bila kita jadi bos kita rasa kita paling berkuasa and paling bijak... yeke bijak ke?? huhuhu.. bile kita rasa kita bijak, nanti kita akan nampak bodoh bile keputusan kita tu salah dan bile semua org boleh pikir " ape la tu pun tak tau!" "pikir logik la dol" haaa.. nampak kan kebodohan kita...

when we have somebody who specialize in sumthing, let she doing her job... u r not qualified to make a decision.. do not interfere... adoii penin la... nanti kelam kabut la dol!!! aduhhh... semua kau nak campur tangan.. duk diam2 atas kerusi empuk kau tu let them doing their job!!



p/s my dear friends.. i think we should read this book!! it's happens to us now!!

12 Mei 2010

PHOBIA



hye guys.. ari ni aku tak turun rehat sebab semalam makan banyak .. huhuhu sakit perut.. aku nak kongsi pasal fobia.. korang tau tak fobia tu ape .. haaa fobia tu ialah

: A phobia (from the Greek: φόβος,phóbos, meaning "fear" or "morbid fear") is an intense and persistent fear of certain situations, activities, things, animals, or people. kalau ikut fahaman aku la fobia ini ialah satu perasaan (ketakutan) kita sama ada kepada situasi, aktiviti, haiwan, benda dan manusia.. hehehe.. paham x.. selalunye kalau fobia ni jgnlah sebut.. mesti rg tu berpeluh, meremang bulu roma, menangis n sumtimes sampai pitam... cthnye macam kawan aku.. dia takut sangat ular.. walaupun bende tu dalam TV... tgk je pun bukan boleh pegang... dia punye takut tu sampai menjerit2 cam org kene histeria.. gile ahh!!

fobia ni banyak... huhuhu tak boleh nak copy paste kat sini terlalu banyak!! kalau korang nak tau korang fobia ape korang pegi kat page nih: http://www.3-study.com/redirect.php?url=http://www.phobialist.com/

LINDA DAN FOBIA!!
aku pun ada gak bende yang aku fobia.. huhuhu aku fobia ngan tempat licin!! huhuhu.. sebab ape ye.. sebab first kejadian yg aku ingat masa tu aku darjah 2 kat sekolah SKTT.. emm ari ujan.. kompem la jalan licin.. aku ni da hati2 dah jalan nih.. tetibe terjatuh... huhuhu sejak dari tu, kalau hari ujan, kene lalu tempat licin aku cube elak.. tapi takleh jugak sebab kalau dah itu je jalan yg kene lalu T__T !! huhuhu..
aku dah banyak kali dah jatuh jalan tempat licin ni.. huhuhu .. aku tak tau la aku rasa tulang pinggang aku ni mesti ada retak2 sket//


KEJADIAN-KEJADIAN YANG MENYEBABKAN AKU JADI FOBIA




cerita darjah 2 tu satu hal.. yg lain2 pun ada jugak tapi da tak bape nak ingat.. huhuhu.. kejadian yang ni fresh lagi sebab baru bape taun kan.. huhuhu... masa aku nak balik UUM, bas tu berenti kat perhentian mana ntah.. ada tangga tinggi .. masa tu pulak ujan.. aku ni nak terkencing... kene la keluar.. toilet dekat R&R tu jauh kene naik tangga.. aku nni pakai selipar.. huhuu masa naik tu aku da hati2 dah... dalam ati ni da beringat " linda, watch ur step!" .. bile nak turun pegi kat tempat bas, aku da pegang dah besi tepi tangga tu, ntah macam mana boleh tergelincir jugak.. jatuh terduduk la aku... adeehhh sakit gile cam nak nangis... pastu nak bangunn tu jatuh balik!! dua kali aku try bangun .. takleh,, bangun je jatuh.. bangun je jatuh!!! adehhh.. last2 aku da malas aku gelongsor je kat tangga tuu!! huhuhu.. sakit nyeee pinggang aku... nasib baik takde org sebab masa tu gelap.. dalam kul 4 pagi.. tak tau la ada org nampak ke x!! huhuhu.. lama jugak menahan sakit..

cerita kedua pulak : masa UUM takde air... pun da beringat jugak!! jgn la aku jatuh nak angkut air nihh~~ kalau jatuh abes ar air aku.. da la nak mengangkut tu jauh... kat blok budak lelaki.. huhuhu... aku angkut dua baldi tamak kan.. memula odw dah tergelincir.. second odw nak angkut air ke bilik.. bilik aku tingkat 4.. (penthouse) nak naik tu da sampai kat kaki lima... "GEDEBUK" adeeehhhh~~~ sakitnyaaa!! aaaa air aku aaaaaaaaa tension penat gile nak angkut ni... aduhhhh eeeiii benciii~~~~~ eishh!! sedih..

TU LA SEBAB NYE AKU SANGAT FOBIA NGAN TEMPAT LICIN!!!

dan nama fobia itu ialah :Bathmophobia- Fear of stairs or steep slopes.

* TO CIK PINGGANG; saya mendoakan agar anda sihat sentiasa dan tiada keretakan berlaku ke atas mu di atas ape yg berlaku selama ini...*

KORANG FOBIA APE??

04 Mei 2010

CUZZEE2CuZZe3 2 month ol' leady!!!



hye there... bulan ni bulan kedua aku try bisnes melalui internet.. hehe.. my 1st batch is going well.. walaupun buyer tu dikalangan kawan2 seopis aku, sangat2 membantu.. thanks guys.. luv u all muaxxx!!! and now is my 2nd batch make a bussines using internet.. this 2nd batch is superb.. most of the buyer are outsider (actually my old school mate, x collegues x officemate.. ok la tu kan) .. huhuhu... and for the first time i'll post the item via pos laju... huhuhu nervous seehh~~~ takut barang tak sampai laaa mcam2laaaa.. huhuhu...

here , i would like thank u all for support me, pray for me and help me build up my cuzzee2cuzzee.. i promise i'll do my best, serve u the best ...
thanks all.. insyaallah there will be 3rd batch of cuzzee2cuzzee for next month.. hehehe... MUAHHHHH xoxo