Pengikut

14 November 2010

gurau-gurau dengan emak ... hehehe!!!!!

inilah mak aku.... mak aku yang suka bunga.... hehehe lap u!!!
gurauan 1:

aku dalam bilik mak bercerita pasal husband kawan aku .. sebab baru pegi makan sesame ari tu... pastu aku bg tau mak :

aku : emm husband dia anak laki sorang je... tu sebab dia kena jaga mak dia
mak: ooo yeke.... patutlah... berape adik beradik dia?

aku: dua orang je... (hehehe... sebenarnya aku tersalah cakap.. :P)
mak: cehhh !!! memangla dia sorang lelaki, da adik beradik ada dua je.... apa laa linda nih!!!!

aku: SAJe je nak kenakan mak!!! hehehehe( coverline...)

gurauan 2:

sabtu lepas sepatutnya aku ada exam PTD.. tapi aku malas nak pergi.... memang da niat dah taknak pergi.. mak aku suruh pergi jugak.. masa hari kejadian .. ari sabtu 13/11/2010.. dah pukul 7.45 pagi..

mak: linda.. bangun taknak gi exam ke???
aku: alaaa... dah lambat!!!! tak sempat ni nak mandi lagi.... takyah gi la....

mak: tula sape suoh bangun lambat! pot..pet.. da tau exam.. pot..pet...
aku: (lalalalala~~~~~~ :P)

gurauan 3:

petang ahad mak aku siap masak awal.. makan sume siap dalam kul 1.30... pastu mak aku tertido.... dalam pukul 3.30 ptg dia jaga..

mak: eh... mak da masak ke belum ar...
(aku ngan kakak aku pandang2.. gelak2 kecik)
aku: mana ada masak lagi..... (hehehe... jahat!!!)

mak: eh rasa mcam da makan je tadi... (mamai mak aku nih)
kakak aku: mana ada mak masak.. kitorang yang masak... pegi lah makan .. ada ikan singgang kat dapur ngan budu je...

lama lepas tu mak aku berpikir2....

mak: ehh..dah makan la.. ingat mak nyanyuk ke????

aku ngan kakak aku: HAHAHAHAHA!!!! dah makan pun boleh lupe.... tapapentah mak ni...

gurauan 4:

mak aku suka main game dlm pc .. jadik game baru2 jgn lah ajar dia.. nanti mengadap sampai ke pagi.. ada satu game ni aku amik dari kawan kat opis.. game tanam2 bunga... mak aku ni ralit lah main... sampailah bapak aku ckp camni:

abah: tadi kat bawah ada org carik mak..
aku: sape??

abah: ntah! ada driver lori cari mak, dia kate mak telefon tadi
mak: mana ada telefon lori.. nak angkut ape pulak malam2 nih???

abah: dia kate mak ada telefon .. nak angkut bunga2 yang ditanam tu nak jual... hu... kaya la kita linda ... mak jual pokok bunga dia ribu2 sekali masuk..
mak: AMBOI..AMBOI..AMBOI.... DENGKI LA TU TAK DAPAT MAIN GAME... linda, berani gelaklaaaa.....

aku: hehehehehe..(nak gelak takut... nanti kena cubit hehehe)

1 ulasan:

the bert berkata...

yg last skali tu mmg kelakar..