Pengikut

04 September 2010

AWAK SORANG JE CALON WANITA DAERAH PUTRAJAYA YANG BERJAYA KE TEMUDUGA.....:)

tulis ala2 diari la pulak heheh

sabtu : 1.00 ptg... aku tgh rileks2 kat umah tetibe lagu single ladies dari telefon W910i aku berbunyi.. dalam hati : no putrajaya nih!!! huhuuhu...

caller: heloo...
me: yep hello...

caller: ini Siti Norhazlinda Kamarudin?
me: ye saye..

caller: tahniah awak dapat interview utk Inspektor. boleh datang ke IPD Putrajaya ambik surat tawaran...
me: oohhh... okk.. biler kena pegi amek? sekarang ke? tingkat berapa? jumpa dengan sape?

caller: ye sekarang, nanti naik tingkat 4, jumpa dengan saye puan siti aishah...
me: okeh terima kasih.....

aku pun siap2 la nak ke sana.. bawak mak sekali sebab mak kate nak pegi pasar sekali... hehehe.... da pakai bedak, pakai lip gloss skit, sembur minyak wangi .. dh siap!! da nampak cam aku da mandi ...opsss~~
sampai kat IPD amek pass, naik tingkat 4 dapat la jumpa puan aishah tu... pastu dia terus sebut : LINDA??? eh mana dia tau nama aku... hehe.. pastu dia kate

sebenarnya tak boleh nak ucap tahniah lagi sebab tak lepas temuduga lagi tapi tahniah jugaklah sebab awak sorang je perempuan dekat daerah putrajaya ni yang lepas utk ke interview.. yang lain semua lelaki... (dalam ati... huhuhu.. dah kembang!!!!!)


so aku dapat je, aku pun koyaklah surat tu... interview pukul 7.15 pagi..... WHATTTTT!!!! tak boleh lambat yeee!!!! dekat maktab pegawai kanan polis, cheras, 3/11/2010... sedang elok aku abes kontrak dekat KKM.. hehehe.. tapi kontrak aku da sambung dah!hehehe kena pakai sepatu hitam... means kasut bertutup warna hitam lagi latu... nak pinjam org punye ke nak beli je?? heheheeee.... yang bagusnya, dia dah bgtau apa soalan yang dia nak interview. antaranye:

1 )HAL EHWAL PASUKAN POLIS DIRAJA MALAYSIA
2) SEJARAH NEGARA DAN TEMPATAN
3) HAL EHWAL SEMASA
4) PENGETAHUAN AM
5) HAL EHWAL AGAMA...
. ??? ape yee yang dia nak tanya pasal hal ehwal agama?? any ideas???

sekarang bulan 9, aku ada lagi 2 bulan utk baca semua benda2 di atas... hehehe.... tapi satu je soalan TOLONG JANGAN TANYE KENAPE AKU NAK JADI POLIS.... aku takde jawapan utk soalan itu.... huhuhuhu.....

nak berharap pun tidak, tak berharap pun tidak jugak... beserah dan cuba yang terbaik.. pastikan aku datang interview dengan otak yang penuh dengan info bukan datang dengan otak yang kosong... WISH ME LUCK!!!! :)

5 ulasan:

aiDa aRmiN berkata...

yea..tahniah2..gud luck ^_^

Tanpa Nama berkata...

hye blogger..
saya tgh search2 pasal intebiu skali tertekan blog awak..
btw goodluck
saya kena pd 30hb sept ni..
kt kedah
wish u all the best

nash azuan berkata...

mcm mana kak??dpt x??
ada x tips temuduga 2??
err,berapa pointer sekurang2 utk apply inspektor ni??

sy skrg final year,tahun 2013 bln 10 baru grad...

mohon beri tunjuk ajar..:)

Avril Cheryl berkata...

Kak, boleh tau point pnting jawapan untk soalan tu?

Tanpa Nama berkata...

Salam.awk ade share pnglmn iv? Cmnr iv awk..