Pengikut

08 September 2010

hujung ramadhan....

30 ramadhan aku masih di tempat kerja... tapi separuh hari hari je.. lepas ni nak balik kg di putrajaya... HAHAHAHA!!! linda sengal!!

sekarang da pukul 8.00 pagi. disebabkan da ramai yang balik kampung, jadi nyer boleh la aku hore-hore sket kat opis ni.. alaaa... lagipun umah dekat belakang opis je wat pe nak cuti kan... huhuhu.... sebelum aku bercuti raye, aku kena menyiapkan kerja2 yang ditinggalkan oleh bos aku dulu.. huhuhu... ape laaaa.. sebelum balik kampung tu sempat lagi diorang tinggal amanat2... cesss!!!! tak sukenyeeee.......

pengalaman ramadhan taun ni...

1.emm awal ramadhan aku "cuti" n akhir ramadhan aku "cuti" jugak.. tapi seb baik sehari je utk yang last ni takde la jenuh sangat aku nak mengganti... huhuhu... dalam 4 hari je.. alhamdulillah...

2. raya taun ni kuih2 aku buat.. 2 jenis je.. biskut chocolate chip dengan cornflake madu.. itu je yang senang.. hehehe.. memula nak tambah lagi biskut jejari keju, biskut arab dengan biskut mazola tapi tak jadi sebab da ada kuih tunjuk... ada yang free ada yang beli.. so buat ape nak buat lagi kan membazir je... huhuhu.... so sape yang kempunan nak makan famos amos kat johor leh datang rumah aku makan choc. chip aku wat sendiri .. hehehe...

3. taun ni aku berbuka semua dengan nasi yang dimasak oleh emak.. sangat jarang pergi pasar ramadhan taun ni .. huhuhu.. jimat dan kurangkan pembaziran.. n sahur taun ni pun aku takde masalah nak makan nasik.. kalau sebelum2 ni macam tak lalu jee...

4. tapi aku makan nasi setiap masa, aku berjaya turunkan berat 2.5 kg sempena bulan ramadhan nih.. hehehe ok ape sebulan turun 2.5kg.. adakah aku mampu memaintainkan berat atau menaikkan berat??? adakah aku akan mengamalkan tips2 dari kevin zahri n encik susu sejat.. tunggu dan lihat je nanti....

5. sepanjang 29 ramadhan tak pernah hterlepas sahur, akhirnya.. 30 ramadhan satu family aku tak bersahur huhuhu... takpe sebab aku tak puasa.. yang org dekat rumah tu la tau cemane... nak pegi pasar lagi, kemas rumah lagi, masak lagi.. hehehe larat ke x diorang nih...

6. citer pasal baju raye.. last entry aku dah bgtau baju aku tak siap sebab kakak tailor yg hampeh tu.. tapi seb baik dah beli itu pun ikut pesan mak.. sebab aku dok berharap baju aku tu dah siap .. kalau tak aku beraya tanpa baju baru....

7. duit raya dari gomen .. hehehe.. dapat RM 500.. yippeeeee.. ful pulak tu... takdela lepas raye ni aku dikategorikan sebagai MUFLIS.. hehehe... da tolak utang bayar semua benda, baki duit gaji still ada RM 900.. oklah tu kan.. 300 belanja raye, 300 belanja lepas raye..300 tu baki.... hehehe pandai tak aku menguruskan kewangan...

8. taun ni aku tak balik kampung.. sebab nenek2 dah takde.. agak susah jugak nak beraye rumah makcik yg ada menantu dan cucu nih... huhuhu.. takpelah sekurang2nya aku still boleh raye ngan mak n ayah aku di putrajaya.. walaupun boring kann...

9. aku MASIH KERJA di hujung ramadhan.. ala bukan lama pun separuh hari jeeee.. hehehe...

10. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG AKU N BLOGGER2 YANG LAIN... MAKAN.. MAKAN JUGAK TAPI JGN SAMPAI TAK INGAT DUNIA... MAAFKAN AKU KALAU ADA TULISAN DALAM BLOG AKU NI YANG BUAT KORANG TERASA ATAU SEBAGAINYA... MAARKAN ATAS SEGALA KETERLANJURAN PERKATAAN.. JUMPA LAGI SYAWAL NANTI... BYE... SAYANG KORANG SEMUA.. MUAHH..MUAHH....

Tiada ulasan: