Pengikut

11 Ogos 2010

Kisah FaMOs Amos-tetiba je famous hehehe


biskut yang ada coklat dia kat atas, beli kene timbang... harga lebih kurang RM 5.00++ berapa ratus gram je. saje letak gambar bagi korang terliur bulan2 pose ni kan....

cerita ni aku ada baca dalam satu blog.. tapi aku tak ingat blog mana.. memula aku tak paham... pastu aku ada bukak blog conteng2... then dia pun cerita bende yang sama.. pastu baru la aku paham... huhuhu... aku pun carik dalam FB pasal benda nih.. peh berapi2 orang marahkan pompuan tu.. pastu banyak pulak page yang ada kaitan.. semuanya page yg marah2 je... kalau ada kawan2 yg backup mampuih la kene hambur!! huhuhu.. kesian dia dah la mengandung.. memang takde ampun maaf lah dari org2 negeri johor (walaupun dia dah mintak maaf).. ish..ish..ish..

kat sini aku bukan nak tambah api... taknak letak pun link ape yg pompuan tu tulis... huhuhu.. aku sebenarnya kesian... atas kesilapan dan kecabulan mulut dia, tak semena2 dah famous dalam dunia FB n blog.. huhu.. dah la mengandung.. mesti tension gile.. dengan kutukan dan doa2 org yang nakkan pompuan tu tak selamat.. kira mcam ancaman laa... huhuhu kesian sangat.. tapi tulah bak kate pepatah "TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR, TERLAJAK KATA BURUK PADAHNYA"

nak letak pendapat sket :

pada aku la kan:-

1) perempuan tu niat nak bergurau... sebab bahasa yang dia guna tu bahasa2 yang selalu aku dengar tapi aku rasa la kan maksud dia guna perkataan HINA tu lain n org yang buat anggapan tu lain... tulah jgn ingat semua org faham bahasa2 gurauan tu... jaga2 sket lain kali...

2) yang dia pegi cari famous amos kat highway n kedai kaki lima kenape memang la takde.. carik dalam supermarket... mesti ada punye haiyoo.. kalau tak silap gorup yg benci dia ada lebih dari 2.. huhuhu sangat gigih dorang nih... semua ada sifat kenegerian.. aku suke, tapi kesian.. huhuhu..

3) biasalah bila ada group camtu, mestilah ada kata2 nista, caci maki balik... kalau da caci tu satu hal, yg pegi babitkan family pompuan tu apahal pulak... anak dia kene, laki dia kene, anak yg dalam perut pun kene jugak... aduiyai... aku rasa kalau nak kutuk pun kutuk jela tuan empunya diri, apa yang dikomen n bahasa yg dia guna sudahlah.. ni habes satu family!! huhhuhu... tu yg tak suke tu...

4) perempuan tu da mintak maaf, tapi nampaknye masih ada yg tak puas hati.. emmm... susah ooo... bile da usik sensitivity org nih, jgn lah.. kau mintak ampun cemane pun lambatla org nak leh accept... siap ada yg suruh buat minta maaf secara terbuka pada seluruh rakyat negeri tu ngan suruh mintak maaf kat sultan johor sekali... huhuhu sadis! seb baik tak masuk TV, kalau tak abes ar dia... NASEB KAU LA LABU!!!!

5) yang pompuan tu pun satu hal jugak, pasal famos amos je pun... kalau dah takjumpa cakap jelah gune bahasa yang elok, kutuk la famos amos kenape tak bukak franchise kat johor.. yg pergi kutuk negeri johor tu kenape pulak...dah la laki kau baru transfer je sana da tentu2 majikan n pekerja2 lain majoriti org johor... huhuhu.. dah tak jumpa tu kau buatla sendiri biskut coklat cip tu haaa.. gune je NONA ke, Blue key ke hape ke.. yg segera tu letak air, pastu bakar dalam oven... alah tak makan FA pun takpelah tak baik utk kesihatan baby dalam perut tu huhuhu... tak pasal2 kau glamer secara alam maya kan... huhuhu nasib la kan.... agaknye mengidam kot... huhu tu yg emo tak tentu pasal tu...

lepas kejadian famos amos ni kan aku rasa aku kene berjaga2 lah bile post sumthing walaupun kat wall FB aku sendiri.... huhuhu.... ntah2 selama nih aku kutuk2 bos aku dorang da copy dah... tunggu masa nak kuarkan bukti je.. aduiyai!! bahaya..bahaya...

* bahaya dunia tanpa sempadan nih.... benda gurau leh jadik serius huhuu takut aku*

4 ulasan:

conteng conteng berkata...

tu la pasal. kan lagi bagus makan biskut milo or biskut raya cornflakes ke. haha.

sebenarnya conteng2 pun terpikir, apala bezanya orang yang memaki hamun dia sampai libatkan anak, husband dia semua tu.

sangat setuju yang tak semua guraun orang leh tengok dari perspektif yang sama. lagi lagi bila dia pakai perkataan macam 'hina' semua tu.

ape2 hal pun, puasa lagi elok. he.

linda berkata...

betul2... tulah bila dah emo.. sume terkeluar... huhuhu org yg tak terlibat pun terbabit sekali...

aiDa aRmiN berkata...

btullar..nape nak salahkan johor??kalu dah xde org nak bukak franchise kat sana nak wat camner..lagipon nape mesti nak kutuk negeri2 nie..kate satu malaysia..

lyndaa kamarudin berkata...

@aiDa aRmiN
biskut punye pasal.. adeh sedeh!!!!