Pengikut

25 Julai 2010

TEKKEN is in the cinema's!!!!

CONTEST DARI NUFFNANG ... nak try laahhh!!! first time masuk contest nih!!! hahahaa!!!


~survival is no a game~
haaa.. teruja dan xcited tak... hehehe.. satu lagi cerita yang diadaptasi dari game.. sbelum ni kan ada street fighter sekarang tekken pulak.. di jangka keluar 5 ogos nanti!!! yesss harus aku pergi tgk ini cerita!!! wink ~ wink~

MARI LIHAT SEJARAH TEKKEN

tekken ni ialah satu permainan video (lawan2) yang ada ramai watak dan tempat lawan pun banyak serata dunia lah bak kate org tu.. tekken ni ada dalam version PS, PS2, PS3 dan lain2 yang seangkatan dengannya... aku kenal tekken ni sebab adik dengan sepupu2 lelaki yang suka sangat main game lawan2... selalu kalau main game ni mesti aku kalah .. hehehe ada nasib tu boleh la menang!! hehe.... tekken ni banyak episod tekken 2, tekken 3, tekken 4, tekken 5, tekken 6 n tekken tournament.. adalah lagi episod2 tekken nih... hhee selain tu, tekken ni jugak bawak kita mengembara ke tempat2 sebab tempat lawan dia merata2 tempat.. lagi satu jenis martial art yang dibawa tu tak sama.. masing2 ada martial art sendiri .. silat je takde lagi... huhuhu
dalam tekken ada lebih kurang 26 watak (kalau tak silap ar) nak tau sape watak pilihan aku ??? tgk kat bawah nih hehehe...

SIAPA WATAK YANG AKU SUKA dalam TEKKEN ???
aku suka DIA>>>>
.
.
.
.
.
.
.
the winners goes to=========EDDY!!!!!

versi orang

versi games....

kenape aku suke eddy eh??? padahal kalau ikutkan dia bukanlah hero @ hero pilihan.. dia hero pilihan atiku sajeee. setiap kali aku main game tekken ngan adik aku mesti aku pilih dia... hehehe... sebab aku suke dia lawan sambil berjoget capoeira.. susah nak sebut hehehe.. capoeira ni ialah martial art dari brazil .. nak tahu lebih lanjut korang klik sini.. hehehe sini ada keterangan lebih lanjut pasal martial art tu... bile aku pilih eddy dalam game tekken ni terus aku nak tak pebende la lawan2 tapi joget.. dari situ baru aku tau bende tu ialah martial art dari brazil.. ada jugak hikmahnye main game nih.. dapat kenal budaya org tau!! haaaa.. so aku terus mcm sangat berminat dengan eddy, brazil dan capoeira.. hehehe satu hari nanti aku nak belajar jugak capoeira nih hehehe..
lagi satu aku suke rambut dread lock dia... hehehehe... masa dulu aku tak tau nama rambut nih.. skarang da tau dah.. rambut yng dibakar.. masa tu terasa sangat lah style si eddy nih... dah la rambut gitu, boleh lawan sambil berjoget lagi huhuhuhu....


cerita EDDY GORDO hehehe
Eddy failed to win The King of Iron Fist Tournament 5. He pleaded with Jin--who had become the new head of the Mishima Zaibatsu--to help him save his mentor. Jin agreed to help develop medical treatment for Eddy's mentor in exchange for Eddy reporting directly to him as a part of the Tekken Force. Eddy knew nothing about the Tekken Force other than the fact that it was a private military outfit, but he agreed to join if it would save his mentor.At once, Eddy became a member of the Tekken Force and carried out the Mishima Zaibatsu’s plans of destruction around the world. Even though he knew the consequences of his actions, Eddy was unable to leave the Tekken Force. When the Mishima Zaibatsu announced The King of Iron Fist Tournament 6, Eddy joined the tournament as a member of the Tekken Force in order to eliminate those who would threaten Jin.

GORDO STYLE~~~
sini aku letakkan sket sinopsis TEKKEN yang akan ada di pawagam nanti ...

SINOPSIS
Sypnosis

The critically acclaimed Namco videogame franchise TEKKENTM is set to come to life on the big screen. Rising from the ashes of a crumbled civilization, gladiatorial combat has replaced warfare, and ruthless fighters pit themselves against one another in a bid for global supremacy. In the midst of the greatest tournament ever known, one warrior attempts to fulfill his destiny and become King of the Iron Fist.
Civilization as we know it has been destroyed and in it’s place a dystopian world order has arisen with seven all-powerful corporations controlling the planet. America is under the totalitarian leadership of the mighty Tekken Corporation and it’s CEO Heihachi Mishima (Cary-Hiroyuki Tagawa), who rules absolutely from the capital of Tekken City. Those outside the metropolis’s walls lead a life of fear and despair, fighting for survival as outcasts in a harsh world where resources are scarce. Rising from this poverty is Jin (Jon Foo), who is driven by nothing more than a desire to murder the man who killed his mother (Tamyln Tomita). In order to exact his revenge Jin must defeat the world’s most elite fighters and win the ‘Iron Fist’ Tournament. However this journey will show Jin a past that his mother had tried to hide from him and force him to realize a future that threatens to tear him apart.


okeh sampai sini je dulu cerita aku!!!!.. semua dari pandangan ikhlas aku tentang tekken ... hehehe SO....
JANGAN LUPE KENGKAWAN SAKSIKAN TEKKEN DI PAWAGAM-PAWAGAM BERHAMPIRAN DENGAN ANDA PADA 5 OGOS 2010.... KEMBALIKAN SAAT2 KEGEMILANGAN TEKKEN ... YEAHHH

*nuffnang... can i be a winner??? can aaa..can aaaa... wink~~ wink~~ *

2 ulasan:

aiDa aRmiN berkata...

gudluck arr cik lynda..aku pon dah hamper lupe pasal game nie..hehe

linda berkata...

hahaha belum tentu leh memang cik aida!!! huhuhu btw.. tengkiu!!!