Pengikut

27 Julai 2010

jelek dan pelik!!!

mood: HANGIN !!

elok2 je tadi mood super excited tetibe je nak hangin pulak!!! huh.. ni semua gara2 pompuan berkereta CRV tu ... huhuhu.. alkisahnye gini .. ari senin pukul 5.10 camtu la kalau tak silap.. dengan kelajuan bawah 20km/j (sebab jalan jem kan.. slow le sket) aku ni mata pandang tempat lain... then aku pun tersodokla kereta crv ni.... emm mula2 cuak jugak sebab keter mahal.. huhuhu tapi bile pikir2 balik kalau keta mahal dah tentulah kereta aku yang murah ni akan kemek walaupun sikit... huhuhu T.T .. tuan empunya kereta ni pun turunla nak setel... oklah memang aku ngaku salah sebab aku yang langgar.. huhuhu.. pastu budak pompuan ni pun belek2 la kereta dia.. sebab aku langgar dekat tempat spare tyre, dia pun tgk area situ jela... belek2 dia kate, keta dia ada calar... emm aku pun belek la jugak... tgk2 takde pun calar... yg ada calar lama.. tak tgk lagi kete sendiri.. pastu aku ckp tak nampak calar pun!! budak ni pun cakap " SAYA TAK TAU, INI KERETA BAPAK SAYA, SAYA BAWAK JE... CEMANE.. NANTI SURUH BAPAK SAYA SETEL". oklah sebab memang salah aku pun.. so aku pun mencariklah dekat kereta aku pulak mana2 yang terluka .. huhuhu kete aku kemekkkk!! eh kemek bukan calar.. carila part yang calar sebab kalau aku langgar kereta org mesti warna kete aku tanggal jugakkan.... ada la dua titik 2 yang tu jela yg baru... emm mustahil la kereta dia leh calar dengan colour kereta aku tertanggal dengan dua titik tu kan... huhuhu..

hari ni 28/7/2010 dia telefon... memula ada org lain yang cakap.. pompuan tu kate dia kakak budak pompuan crv tu.. emm oklah.. so borak punye borak pastu dia kater dia da pegi bengkel tanye bengkel kater RM 250.. dia bg diskaun kat aku RM 200 je, lagi RM 50 tu dia bayar... so aku kate kenape kena bayar RM 200 sedangkan calar kereta tu nampak pun tidak, dah tu pulak warna cat yang tertanggal kat kereta aku dua titik je.. mcam tak fair... dah nye dia kater kalau taknak bayar nak report polis.. aku kate kalau nak report tak kisah la saya lagi rela bayar RM 300 dekat polis bagi dekat awak dengan calar nyer ntah mana.. lagi berbaloi... pastu yang 'kakak' ni tadi bagi la balik kat adik dia (tuanempunya CRV ) benda ntah dia cakap pom..pom..pom.. mcam mesen gun!!! membebel tak tentu pasal tak bagi can aku cakap.. dah tu aku letak ... hehehe.... pastu dia ntar mesej (sentap aku letak tepon!):
saya cakap elok2 ngan awak.. tapi awak letak camtu. ok la.. saya setel kat balai .. tq


elok ke serang org tanpa bagi peluang org cakap... pastu tadi trun makan dia anta mesej lagi :
linda saya xnk cari gaduh ngn awak. ckit pun x. tp sy nak setel lua n baik2. meh tgk kereta saye sekarang. ada retak ckt kat keta sy. sya minta ganti RM 200 je x mtk tkr semua pun. x blh tmbng rasa langsung ke?

RETAKK???? pulak dah.. mcm mana dengan kelajuan bawah 20km/j kereta dia boleh retak??? dah putar belit pulak dah pompuan ni.. tak puas ati ngan mesej telefon pulak!!! huhuh tapi kawan aku yg angkat.. dia ni pandai diplomasi sket... so dia kate nak report polis.. okeh! da bg no kete sume... pastu kawan aku kate "KALAU AWAK REPORT POLIS, BUKAN DIA JE YG KENE BAYAR, AWAK PUN KENE BAYAR JUGAK TAW" pastu dia kate.. " owh yeke?? em takpelah saya bukan kisah sangat kene bayar nih" hehehe... lantak la kau !!!

kesimpulan: BUKAN AKU TAKNAK BAYAR, TAPI AKU RASA TAK BERBALOI AKU NAK BAGI DUIT AKU DENGAN CALAR BALAR DIA SENDIRI AKU TAK NAMPAK!!! gile!!!!

NI KERETA AKU !!!
.
.
.
.




sian kereta aku!!!! huhuhu da banyak kali kemek ngan calaar.. selalu belakang je.. kali ni da berjangkit kat depan pulak!!!

sambung ending dia tekan sini

Tiada ulasan: