Pengikut

24 Jun 2010

cerita linda sepanjang JUN 2010 part 1

aku ada kerja tapi malas nak buat.. sambil menyambil lah ye!! hehehe

bulan jun ni penuh dengan kenduri .. dari awal bulan sampai akhir bulan.. HASILNYE!!! taraaaa~~ linda yg gemuk.. key sekarang nih aku try wat citer satu2.. citer mana dulu ye.. pasal kenduri kawen ke, pasal aku ah makin gemuk?? hehehe.. citer pasal aku da gemuk la eh... :P

last month timbang 74.9kg dis month 76.6kg... apa kate anda?? :Linda! DO SOMETHING!!!!: hehehe... semalam dengan nekadnye aku pergi membeli makanan2 yang boleh membantu aku mengurangkan kalori makan aku sepanjang satu hari..

makanan PERTAMA:

yaaa da tentulah mr. quacker yang mampu mengruangkan rasa lapar aku .. hehehe... aku beli quacker oat weight control... sebab aku ada bace dalam yang waktu pagi kiter kene amik simple carb means bijiran, oat dan sebagainya... Harga dia RM 11.00 ada 12sachet...

makanan KEDUA:

ye.. makanan diet yang kedua ialah ROti Gardenia (warna hijau tau) roti high fibre sangat baik dalam diet seharian anda!!! YEAH!!!

Makanan KETIGA:

KACANG ALMOND!!! yeah! kacang almond aku makan diantara waktu sarapan dan waktu tengahari dan waktu tengahari ke makan Malam. kacang almond ni kalau ikutkan dia ada lemak.. tapi lemak yang baik dan boleh hilangkan rasa lapar sebelum menjelangnya waktu makan utama...

Makanan KEEMPAT:

nestle fitness cereal.. menggantikan waktu makan malam aku...

MAKANAN KELIMA:

SUSU!!!! sebenarnya aku tak minum susu, tapi aku tgh belajar2 nak minum susu supaya tulang aku kuat.. huhuhu aku beli kalau x silap ar susu magnolia high kalsium , low fat..

semua barang2 di atas adalah berjumlah RM 46.00++... barang2 diet ni sebenarnya AGAK MAHAL, tapi kenape aku nak beli jugak?? SEBAB AKU BUJANG, 0 commitment, so i can buy whatever i want muahahahaha!!! just for my self!! KAU ADAAA???? :P

Tiada ulasan: