Pengikut

14 Mei 2010

mimpi ngeri pergi hari belia dengan jom heboh dekaty putrajaya..

hai selamat bersabtu.. aku ni baru balik dari hari belia n jom heboh dekat putrajaya.. aku kuar umah kul 8.00pg.. huhuhhu penat + panas .. ape yg aku dapat??? tak dapat pape..

alkisahnye begini .. aku kuar rumah dalam kul 8 pagi .. semangat ni nak gi sana bukan ape kebetulan ada hari kerjaya.. tu yang nak gi sangat tu.. kalau tak huh!! jgn arap... aku kuar dengan mak.. lalu dekat p18 ada sign suruh ke kiri.. aku ikut kiri.. ikut punye ikut jalan tutup.. patah balik aku ikut presint 8 pulak .. ikut punye ikut.. jalan tutup lagi... da dua kan.. kali ketiga aku patah balik p16 , aku ikut wisma putra... jalan punye jalan.. TUTUP LAGI!!! patah balik masuk kot p18... nakikut mana lagik eh . haa aku tau lagi satu jalan aku ikut PICC... jalan punye jalan.. TUTUP JUGAK!!! ok~~ da tu aku nak gi jom heboh ni kat mana aku nak parking semua jalan tutuppp.. da hangin dah nihh!! berasap jeee.. aku nampak makcik polis, aku tanye dia saya nak parking mana nak ke jom heboh nie... tak bes ckp dia kater kat aku: jalan2 cepat, tu ada org nak masuk!!" ada aku kisah ke org nak masuk ke ape, kot ye pun bgtau la dulu nak pegi jom hebih tu kene parking kat mana!! iisshh geramnye akuu!!!! aku dah hangin nih terkeluar depan muka polis tu aku kate " BODOH BETUL!!!" (beserta dengan jelingan tajam kat makcik polis tu) huhuhu mak aku dengar dia terkejut!! mak ckp .. kenape ckp camtu.. aku ckp ngan mak.. tak sengaja terlepas.. geram!!! huhuhu.. aku ni nak patah balik dah!! mak pulak nak pegi.. aku ckp ngan mak, kiter parking kat PARK & RIDE P 16 kite naik bas.. huhhu..

hah berjaya jugak aku pegi... bukan ada ape pun awal2 pagi ape je yg bukak hahaha!! dah sampai kat dataran putra.. bas benti depan masjid kene naik cramp pulak ( cramp tu yg macam dekat maeps 2 yg angkut2 orang nak masuk ke dalam) ramai jugak yg pegi sure heboh pepagi nih... huhuhu.. kene tunggu lagi .. bersesak2 lagi.. cramp ni yg bawak kiter masuk ke dalam.. adehh penat seeehh!!!

pukul 1 hari makin terik .. org pun tak ramai.. taklah bersesak2 macam jom heboh kat tempat lain... huhuu inilah putrajaya...

aku rasa antara punca2 org tak ramai ni sebab nak masuk tu tak tau nak ikut mana walupun tanda arah tu banyak!!! bengong nyer *** !!!! dah la kau bagi sewa kat dalam tu mahal2 ..satu khemah sampai 2K ke 5k .. nak untung je kau kan!!! heeee marahnyerr akuuuu!!!


pesanan aku kat kengkawan yg nak pergi ~~>

1) yg ada anak kecik tak yah pegi penat jeee!!!
2) takde papepun bosan gile
3) kalau nak gi jugak terus ke park n ride terus korang takyah ikut la sign yg dia tunjuk tu.. buang karan jeee.... heeeeiii sabau jelaaaaa

Tiada ulasan: