Pengikut

31 Disember 2010

selamat tahun baru 2011

baru dua hari berlalu... hehehe sempat lagikan aku nak wish happy new year kat korang... SELAMAT TAHUN BARU YE KAWAN2 ku termasuk la yang membaca blog aku dan follower aku... huhuhu... semoga perjalanan kita lebih teratur...

Azam aku untuk 2011??? masih azam yang sama dengan 2010.... sebab ape sama?? sebab aku rasa azam aku tu masih relevan utk digunapakai.. hehehehe.... tapi apa2 pun aku sangat berharap tahun 2011 ni bg aku aku luck dari segala segi.... amin!!! tolong aminkan cepat....

dikesempatan ini, aku nak ucap tahniah kat pasukan bola sepak Malaysia sebab dah menang Piala Suzuki 2010.. lembab betul aku nih!! org dah menang baru nak wish!! hehehe.... ampeh betul... aku pun nak ucap terima kasih dekat semua-semua org yang sudi baca blog aku... nampaknye sehari akan ada follower baru... thanks juga sebab sudi kawan dengan aku... :) hehehe...

untuk permulaan 2011, aku akan meneruskan perniagaan aku... jadik taun ni fokus bisnes bukan tertumpu kepada tudung saje, tahun ni barang2 akan dipelbagaikan... antara yang terbaru ialah sweater dari korea... nanti aku letak gambar ye.. tapi utk first time ni, test market kate orang, aku try dua dulu... then bila ada permintaan, baru aku akan menambahkan bilangan... hehehe....

okey... NANTIKAN YEA!!!!!

30 Disember 2010

bila linda pergi karaoke dengan kawan2 ....

apa yang berlaku??? jeng..jeng..jeng...

  1. mesti lebih dari 10 lagu... hahahaha.. gila kuasa aku nih!!!
  2. lagu ramlah ram, rahimah rahim mesti ada!!
  3. kalau lagu duet, aku mesti jadik part lelaki... sebab aku takleh nyanyi yang sore perempuan .. hehehe...
  4. nada?? jgn cakap arrr... straight forward macam pembaris...
  5. ke laut? bukan ke laut je, keluar dari angkasa dah aku nih... huhuhu...
  6. nyanyi kena bangun, dengan harapan suara boleh tarik laa.. harammm!!!
  7. starting je, mesti aku suruh org lain nyanyi kan dulu.. tgh2 baru masuk..
  8. nak carik backup singer ?? call me!! hehehe....
  9. kena bawak makanan dalam beg tangan, sebab kalau nyanyi lapo!! jadik kita seludup McD.. hehehe..
  10. PALING PENTING: MASA MASUK CUACA ELOK.. BILA KELUAR HUJAN!!! semua tu kebetulan je kan..kan.. oke ape suara aku .. sedap sket dari GIANT.. boleh lagi kalau nak wat konsert .. hehehe

video nyanyi aku ada.. nak kasik korang tgk ... takyah la nanti korang salah guna!! hahahahakkk!!! lagipun i tak suke publisiti.... NO CAMERA PLEASE~~~

p/s: praktis bersungguh2 supaya aku boleh masuk AF 10 ( erk yeke AF dah 10?? ah! lantaklah!!!)

29 Disember 2010

thankful....

entry agak skema sket ari ni... huhuhu... da lama tersentak... tapi tak bangun2.. bila aku nak bangun nih!! sape nak tolong watkan wakeup call tuk aku??
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>*******************>>>>>>>>>>>>>>>
hari ni ada berita baik... kontrak aku dengan kawan2 aku yang lain dah sambung sampai bulan Mac 2010 taun depan... alhamdulillah... tapi kalau boleh aku da xnak kerja sana lagi.. cemane .... huhuhu... bukan!! bukan tak bersyukur, mestilah aku bersyukur sebab kalau aku tak kerja kat sana , camne aku nak dapat pengalaman jadik pegawai... huhuhu bukan senang ok.. busuk2 pun dapat jugaklah belajar jadik pegawai.. hahak.. kau ada!! eh.. tetibe.. sori..sori....
kalau aku tak kerja kat sana, takde lah aku kenal kak ct, lorna, kak nana, kak ina, kak pza, ain, kak ain, inaz, wawa, ... lagi sape... nak kena tulis semua2 ke?? takyah laaahhh.. korang2 sume laaahhh.. kalau aku tak kerja kat sini , takde lah aku nak merasa main bola jaring wakil MASWIP... hehehe maswip tau.. masuk tournament sana sini, yang paling penting dapat merasa jugak hadiah memang bola jaring!! hahaha!!!! lagi sekali... KAU ADA!!! hahaha ... saje nak kasik korang panas ... :P
tapi tulah, sampai bila ye aku nak kerja sambilan? urmm frust jugak sebenarnya... huhuhu sampai bila la nak kerja sambilan... urmm.. mintak kerja lain sume tak dapat.. company2 swasta tak suke aku ehhh... !! huh!!! BPKK suke aku ke?? hehehehe.. hampeh!
berharap pada Yang Satu.. harap2 doa dimakbulkan.... AMIN !!!!
p/s : owhh.. lupe nak wishh... gud luck utk team malaysia utk finale piala suzuki ape FF ntah.. lupe..... main betul2 ye... saya sokong malaysia.. (memanglah dah aku org malaysia, sokong malaysia lahh.. hehehe)

27 Disember 2010

mau kena ini orang!!

aku copy dari blog makcik lorna ...


********************************************************************

hari2 mau pinjam


ni la budak yg suke pinjam harta aku..

1. rambut, rambut aku..rambut dak ni kuntuutt yo.
2. shawl, shawl aku..
3. lipstick, lipstick aku..
4. compact powder, compact powder aku..
5. Posing, tiru posing aku..
6. sliper jepun, ha yg ni ct bedah punyo..

pendek kata sume benda yg dier pakai..org punyer (aku la especially), ngeee
jgn marah yer linda..nasib bek ko baik(trpaksa coz linda duk sebelah).
nti aku edit blik tukar la ayat neh..hehehe.

***********************************************************************************************************************
memang aku duduk sebelah dia pun tadik masa dia update blog nih... hehehe... aku ugut dia sambil menggunakan shawl dia yang aku pinjam.. wakakaka!!!!

takpee.. takpeee... nanti korang tgk pulak aku tulis entry pasal makcik nih!!! kaw2 punyeeee!!! hahahahaaaaa.. bia dia nangess teringat aku nanti!! wakakakaa!!!!


25 Disember 2010

tol di johor...

semalam aku pegi minang anak dara org kat johor.. bukan tuk adik aku daaa.. sepupu aku... hehehe... dah lama sebenarnya aku nak pergi johor... last aku pegi johor setahun lepas, rumah kawan baik aku del tgk anak pertama dia... itu pun pergi batu pahat jeeee...

aku bertolak dari rumah pukul 9.00 pagi sampai kat kempas dalam kul 12.00tghari tolak berhenti rehat dah tu.. hehehe... keseluruhan tol pergi dan balik ialah RM 100 n minyak pun RM 100 jugak.. kereta i myvie jeee... jgn hina ok!!... pada aku agak mahal jugaklahhh.. boleh pi kedah oi!!!...
itu jekk.. sekian time kaaasiiihhh....
jap..
japp..
japppp.... saboleeeee..

aku bukan nak cite pasal tol tu sebenarnya.. tol lain.. tadi tu selingan je aku nak cerita pasal tol tol org minang... aku tgk hantaran sepupu aku nih, dekat cincin dia, dia ada letak duit RM 100.. aku tanye la duit ape... dia kate duit deposit.. hehee.. mula tak paham jugak, dah tu baru aku tau itu duit tol sebenarnya.. org johor ni kan banyak adat.. hehehe.. aku first time kot pergi minang aweq johor utk sepupu aku...

masa sampai rumah pompuan tu, wakil perempuan kate , tunang ni tunang hidup.. mean boleh renew la kalau terlajak setahun... kalau tunang mati, janji setahun, kena setahun jugak... kalau tak putus... oooo gitu paham lah akuuu... hehehe secara rasionalnya, bagus jugak wat camtu, baru la dorang ni bersungguh sket nak kawen, kalau tak wat main2 jeee..... so sepupu aku nih pilih lah bertunang hidup...

pastu perbincangan hantaran , kenduri.. bla..bla..bla... hah! yang menarik ati, bapak aku tanye, nak taula adat org johor ni ada pantun2 ke ape ke.. pastu wakil ni kate "memang ada balas2 pantun, kalau taknak balas pun takpe, kena bayar tol lah" tol lagik!! hahahaha.. nasiblah kau... memang kena prepare banyak2 lah duit nih.. hahaha.. kalau aku, aku sediakan je pantun.. pantun dua kerat versi moden.. hahaha... baru IN!


bagus jugak ada adat pantun2 nih... mengajar pengantin bersabar .. jgn nak gopoh sangatlah!!!! hehehe...

p/s: turun johor mesti carik mee rebus Jawa kat R&R Pagoh!!! sedappp ooooooo.....


"Bahagian dah x perlukan awak..."

jumaat... 24/12/2010:
"linda, minta maaf , kami x sambung kontrak awak, sebab kami perlukan pekerja yang lebih efisien, awak sendiri tak ada ciri2 tu.. saya rasa kerja awak tu boleh kot, dr.. pegang balik, boleh kan dr... bukannya banyak.. minta maaf ye, lagipun sepanjang awak kerja kat sini saya tak nampak pun awak buat kerja... data pun tak banyak. cuma buat surat dengan maklumbals je kan... awak pun tengah tunggu panggilan masuk latihan utk inspektor kan...

**************************************************************************************

sampai mimpi2 aku2.... kira ni nightmare utk minggu nilah ni.. hehehe hampeh betul la... ini semua pasal kontrak perlanjutan aku yang tak sambung tu... hampeh betul!!!..

tapi aku mimpi takdelah pulak mamat ni muncul hahaha

macam mana aku leh dapat mimpi menakutkan mcm nih... haissshhh.. ni semua pasal hari jumaat lepas.. pasal kontrak kitorang la ape lagi... nak tau cerita lanjut korang klik kat cerita aku yang lepas.. surat mohon pekerjaan dengan bukak ladang anggur.. nanti baru korang faham...

jumaat lepas, Bhg. Sumber call kakak nih suruh jumpa dia sebab pegawai ni kate kitorang hantar tak lengkap, takde perjawatan sedia ada... kakak ni pun jumpa laahhh, tghari org tu takde pulak dah pegi mesyuarat, so kakak ni pun pegi la jumpa petang...

sebelum tu...

kitorang sebenarnya memang da terlewat antar sebab ingat kate ari tu, takleh sambung, tetiba kitorang dengar bahagian lain dapat sambung pulak sampai bulan tiga.. apa cerrr..... jadi kitorang mintak confirmation lah dari staff bhg. sumber dia kate boleh hantar lagi sebelum 31 disember 2010.. jadi dengan tergopoh gapahnye kitorang ni pun buat lah surat perlanjutan tu.. ari isnin antar...

sambung...

petang tu, aku da balik, member aku sorang ni.. (kita panggil dia "makcik" ye.. hehehe) makcik ni call aku tanye tau tak apa yang berlaku lepas kakak tu pergi jumpa cik pegawai... makcik ni kate kakak tu balik mata dia merah.. bukan bertukar jadik incredible, tapi menangis arr... makcik ni kate, pegawai tu kate dia minta maaf kalau dia tak boleh sambung kontrak kitorang sebab da lambat hantar surat permohonan perlanjutan... ermmmm... nak menyumpah tak boleh memang kitorang anta lambat .. yelah banyak sangat birokrasi yang menyusahkan kat opis... tu yg jadik lembab tu...

tape lah kawan2 sambilan ku sekalian, mungkin rejeki kita di sana setakat ini sajeee... huhuhuhu... bak kate makcik ni "kita kan da ready dengan semua nih" .. betul.. memang da ready .. huhuhuhu...

p/s: JOM CARIK KERJA LAINNNNN!!!!!! pantas.. pantas....


23 Disember 2010

iklan jap oi...

iklan 1
ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)
What's better than ending my 2010 with a superb deal from #CelcomEveryone? The Blackberry 9780 is so gonna be mine!

iklan 2
Love applications, be it on a Smartphone or Tablet for gaming, informative or educational purposes? Here's your chance to do so AND be rewarded for it! Create an #iPad & an iPad is yours!

iklan 3
How do you like the idea of playing Fruit Ninja on a Samsung Galaxy Tab with your friends during New Year's? Celcom is having a GREAT SALE & the deals are too good to be missed! #CelcomGreatSale

iklan 4
Wee! All of us should try out the #whatberryareyou today! Woots! Share this with your friends today!

iklan 5
Feeling a little odd? Rosevelt have the best Madicine for you. @roseveltband #roseveltband
***************************************************************************
cukup tak iklan aku kali ni??? haaa... ala jgn la marah sekali sekala aku memainkan peranan sebagai advertiser.. hehehe... oitt.. bukan takde idea nak tulis eeehhh.. amboih2.. cili kang!!

enjoylah iklan yang mana ada yee... hohohoho ...

p/s : malam ni aku tulis cerita BAEK PUNYEEEE!!!! :P.. tunggu kan aje!! jgn isaulah i tak tipu punyeeee~~~


22 Disember 2010

SIAPA VIMAL & NISHA ????

wahh.. gitu!! saspen je bunyinye macam nak carik perogol bersiri.. .. hehehehe..tapi memang pun ala2 laa... kenape aku carik minah ngan mamat nihh??? sebabnya... dia ialah dua couple yang bercinta yang tade sivik, tak tau sekolah mana dia pegi, vandalisme dan sebagainya.. nak tau kenapa aku cakap camtu ... korang tgk gambar di bawah:-

klik gambar utk lebih clear...

suka2 dia jek pegi conteng duit nih!!! tgklah tu! kalau ye pun nak luahkan perasaan sayang kau kat si nisha tu .. jgnlah conteng dekat duit tu .. SENGAL!!!!... dah la kau conteng, pastu kau pegi bayar tol guna duit tu buat ape.. menyusahkan orang betul la... issshh!!! aku jumpa kau aku conteng2 muka kau nanti... yang mamat tol tu pulak bangang jugak pegi bagi dekat pengguna tol duit tu wat ape... tu pun satu lagi sengal kuku!!!!.. pandai pulak tu main selit duit tu... hampeh betul la...

ishh teruk betul la dorang ni.. pesanan penaja dari aku.. kalau korang nak conteng duit korang, itu korang punye suka la kan, tapi dah conteng kata2 cinta macam kat atas nih tolong laahhh simpan buat kenang2an... jangan nak dajal org lain pulak.. ke kau saje nak buat kuiz:

"TEKA DI MANA DUIT CINTA AKU DENGAN NISHA BERADA SEKARANG?"

p/s: duit ni ada dalam simpanan aku lagi.. nak gantung kat dinding..

apa kabar cuzzee2cuzzee??

apa kabar la agaknya kedai online aku si cuzzee2cuzzee tu?? apa dah jadik ngan dream aku dulu??? huhuhu... ni yang aku malas dengan aku ni selalu buat kerja separuh jalan.. hampeh betul linda nih!!!! baru je impian nak jadik kenyataan dah berhenti jual ye?? nak kata tak laku, laku la jugak ... semua abes jugak selendang yang aku jual.. hissshh... pelik sangat aku ni...tadi singgah kat blog tu, terasa rindu pulak nak jual tudung balik... hah!! aku da detect masalah aku!!!

1) Modal ...
2) perubahan dalam fesyen tudung terlalu cepat... tak sempat nak kejo....
3) aku takde model, jadi aku terpaksa jadik model.. macam malu sket kena pampang muke ghemok aku ni kat org .. hehehe.. malu i!!
4) masa- tak sempat nak pegi menjengah tudung kat chowkit.. huhuhuhu...


antara gambar 'syok sendiri' aku sambil menggayakan tudung2 yang aku jual kat cuzzee2cuzzee... hihihihi agak susah jugak ye nak promote diri sendiri.. malu gilak!!!

mungkin lepas ni aku ada banyaaaak masa... jadik aku berpendapat, lepas ni aku nak mengaktifkan balik bisnes yang dah berhenti tengah jalan... family n kawan2 yang banyak support aku ucapkan terima kasih banyak2.. terharu sungguh aku!! walaupun dah berhenti lama , tapi still ada yang tanye tudung jual lagi ke x.. emm... TUNGGU JANUARI 2011 macam mana!!! WAHAI SEMANGAT CUZZEE2CUZZEE datanglah balik kat aku!!!

p/s : sangat rindu saat2 menjadi usahawan internet... pegi beli pos ekspress, reply email kat buyers, beli tudung promote tudung .. paling penting jadik 'model' hahak!! :')

16 Disember 2010

lawak korang kadang2 wat aku pecah perut!!!!

sekali lagi korang wat lawak camni, kalau perut aku terburai, tolong kutip sama2 ..
a- untuk aku
huruf selain a kawan2 aku.. hehehe
satu hari aku cerita ngan 'makcik' ni yang aku tak sangka alamanda boleh bertahan sampai sekarang .. kalau dulu asik bukak butik cam kat klcc je.. jap gi 'makcik' nih cakap....
L: tulah patutnya dia kena bukak 'fiza' banyak2 baru org datang....
A: haa? ape?? fiza???
L: yelah .. fiza la .. kena bukak banyak2 baru senang org nak gi makan...
A: bukan Fiza la MAKCIK OIII!!! PIZZA....
L: hahaha!! salah eh... cemane eja dia eh..
A: P.I.Z.Z.A H.U.T... bukan fiza.......
dok 'Berahi'
ada orang bawak agar2 kat opis ... mangsa gelak ketawa kali ni ialah org yang berhuruf 'c' ... hehehe.. untuk pengetahuan korang, akak c ni org perak, yang aj ni org negeri sembilan...
aj: kak, dah makan ke agar2 kat pantry tu??? sedap ke?
c: ermm.. dah makan dah ... tapi dok 'berahi' (nak cakap beghehi - tak suka la dalam bahasa kelantan)
aj: ape tu?? berahi???? berahi tu bukan gersang ke?
c: bukaaannn... tak berahi tu mcm tak suke la, takberkenan mcm H selalu cakap tu... (H ni org kelantan)
a: bukan berahi kak... sebutan salah tu... (masa ni aku dah gelak pecah perut dah!!!... )
c: alah! salah pulak.. kena gelak la nih!! :P
itulah kawan2 aku... hehehe... sehari kat opis kalau tak gelak, tak sah! kena marah sebab gelak pun kitorang pernah.... taktau lah!!! haissshh sedihnya, tak lama lagi lepas ni kemungkinan ye.. kemungkinan da tak boleh jumpa... nilah yang aku tak suka, bila jumpa kena berpisah... isk...isk... sedihnya... tapi tulah, itulah lumrah kehidupan... nak taknak kena terima... ada 15 hari lagi... haissshhh !!!! ape nak sedih2 pulak nih... aduh linda nih!!!
p/s: ada masa lagi nak bergurau senda ngan korang...... buatlah lawak banyak2, asalkan korang tak lupe aku, aku pun tak lupe korang .... :)

15 Disember 2010

Penangan Netball.... adussss~~~

cute x aku lukis... gune paint je.. saya tak pandai komputer.. ni je yang terbaik!!!

okeh ! cube teka apakah cerita yang saya ingin sampaikan pada hari ini???? kalau korang terer n dapat paham apa yang aku lukis nih, maknanya korang memang memahami aku... hehehe (owhh .. kawan sejati gitu!!! ~~,)
ok! cluenya ialah:
gambar pertama: Gambar org Sedih
Gambar Kedua: gambar lutut
gambar ketiga: gambar main netball...
SELAMAT MENCUBAAAAA!! piisssshhhh~~~~

14 Disember 2010

bestnya kalau dapat kurus cam biggest loser...

berangan jap arr..

seronok kan tgk BLA 2.. huhuhuhu kalau aku kurus cam dorang kan best... eksesais 6 bulan turun sampai 50 kilo... huhuhu.. aku bukan nak turun banyak pun dalam 20kilo.. alah sikit je tuh!! hehehe hamppeh...

suatu ketika dahulu......

kini.....

nampak tak perubahan???? sila nyatakan perubahan yang korang nampak ... sila2 bagi aku sedar diri sikit!!!!kalau korang sahabat aku mesti korang tak bohong aku kan.. kan..kan...
(sila ignorekan gambar yang sebelah kiri tu ye....)
mampukah aku menjadi seperti zaman2 aku belajar... huk..huk.. cam susah je .. cemano...
p/s : nak berubah nak berubah, bila ajak eksesais tak mo!!! asik makan kepok lekor, pisang goreng, nasi goreng.. memang le tak jadik minah oi!!! (sebelum korang sound aku, aku sound diri sendiri dulu... hehehe)

****************************************************************************************************************************************

keputusan biggest loser asia 2: RAJ menang... tak suke ..tak suke.. tak suke..... aku sokong Nai la oi!!!!






13 Disember 2010

bukak ladang anggur bulan JANUARI 2011

segar bugar pulak anggur nih.. melegakan kesemakan dalam otak aku nih..

huh!!! semak kepala aku.. ntah kenape malam2 nih tetiba je aku rasa cuak.. bukan sebab ape pun, cume mengenangkan nasib aku dengan kawan2 yang sama abes kontrak ujung bulan 12 nih... nasib la ada blog yang sudi tadah je ape yang aku rasa nih... kalau dia boleh cakap, kompem dia cakap telinga da bernanah asik dengar aku mengeluh jeee.....

nak berharap yang polis tu rasanye macam tak kompiden jek, nak tunggu org opis aku panggil?? huh! lambat lagi woi!!! bulan 1 belum tentu dapat maunya bulan 3 nanti baru panggil masuk balik! takkan aku nak duk saje... paling kuat mesti kena carik kerja jugak, nanti sape pulak yang nak bayar segala piutang aku tu? huhuhu... duit simpanan bolehla survive 2 bulan pertama je... huhhuhuhu...
p/s: semak lah!!! malas nak pikir boleh tak? layan PAPADOM lagi beshh!!!

Hutan Hujan di Putrajaya...

niat hati nak membakar lemak2 yang dah sedap2 lepak dalam badan aku sambil menikmati panorama indah putrajaya... hujan pulak!!!! huhuhuhu.... tak berjaya la nampaknye.. (sambil layan byond dan mengunyah kuih-muih beli kat cik ani.. hehehe) aku kena pegi gym balik nih... okeh.. jgn tertipu dengan gambar aku... muka je kurus badan belum tentu... aku cakap berat aku 80kg korang caye x????

ingat nak kuruskan badan nanti bila da dapat surat masuk training polis tu, tapi masa lawan netball ari tu, coach merangkap reffree aku hari tu cakap suruh fit dari awal, so tade la nanti termengah2 ... huhuhuhu... BAEKLAH coach!!! SAYA MENURUT PERINTAH - ayat standard org gomen ... hahahaha!!!!!

p/s: esok nak gi joging dekat shang-ri la Putrajaya, sape nak teman budak gomok nih ?? angkat tangan!!! takpe jgn risau i solo lagi hehehehe.... ~mood gate di petang2 nih.. wakakaka~

12 Disember 2010

blog list Ben Ashaari 2011

kalau blogger2 lain ni tak nak lepaskan peluang, begitu juga aku... hehehe...

cemane aku boleh jumpa blog encik BA ni... biasalah walaupun di alam realiti aku ni tak kuat berjalan, tapi di alam maya aku sangat 'kuat berjalan' hehehe... tapi aku bukan 'maya' yang mengorat pierre andre tu ye.. choi..choi..choi..

jalan punye jalan punye jalan.... akhirnya aku pun terjumpalah blog Ben Ashaari yang mengajak blogger2 nih bersama2 join kempen KAMI MERAYU... so aku dengan penuh keazaman dan tanggungjawab kenalah join kan... hehehe... bagus jugak! sekurang-kurangnya org kat luar means perokok2 tu sedar yang tak semua org sokong diorang isap rokok tu.. huhuhuhu....

p/s: thanks encik Ben bagi peluang..... senyum lebor2, kelip2kan mata, buat muke comel.. senyum.. sengih, senyum sengih.... tolong buat macam iklan merokok yang korang selalu dengar kat TV ngan radio tu ye.... sambil berkata saya sokong kempen encik Ben!! bodek lebey nampak lindaaaa!!! mcm nak tampo!!! hahahaha

netball tertutup JKA: KAMI MENANG LAGI HOYEA!!!

hoooohoooohoooo... dengan penuh riak dan bangganye aku mengumumkan BAHAGIAN PEMBANGUNAN KESIHATAN KELUARGA telah menjuarai PERTANDINGAN BOLA JARING TERTUTUP JABATAN KESIHATAN AWAM 2010....PEEEPPP... WWWWIIIIIITTT!!!! TAHUN LEPAS KITORANG MENANG JUGAK... SILALAH JENGAH ENTRY SEBELUM NI...

hohoho!!!! aku sangat tak sabar nak hapdate entry kali ni tapi gamba aku masuk kemudian ye sayang2 ku.. ^^,)v

semalam (11/12/2010) aku ada lawan bola jaring... ada la dalam 4 bahagian jeee.. hehehe.. bolehla ye daripada takde kui..kui..kui... da lama jugak aku berenti main bola jaring sebab aku ada terrr...kecik ati ngan team aku (bukan team BPKK ye).. jadiknye bila hati dan perasan dah terguris waahh ayat tak bleh blah.... aku pun ada lah rasa mcm nak mengundurkan diri dari permainan nih.. hukk..hukk....
First Game
masa 1st game, kawan2 aku agak pancit sebab tak cukup training, walaupun time cume 7-1-7... hahaha... aku?? tanye aku pancit ke tak??? HALLLOOOOO tgk org arrrr.... tentulah tak okey... sebab aku jaga tiang je kot (shooter kott! wakakaka saje nak riak.. wek!) kesian jugak dorang.. huhuhu tapi nak tukar pemain tak boleh... termengah2 jugak dorang.. kesian.. 1st game kitorang menang 7-6.. sipi2 jeek... huh!!
Second game
abes je first game tu, aku dengan sorang kawan aku nama anim (GA) kitorang cube mengatur strategi baru supaya utk game yang kedua nih kawan2 aku tu takde masalah pancit lagi... jadik strategi kitorang ialah :
  • pakai bib wana oren supaya mata pihak lawan silau.. hehehe kitorang nye bib warna kuning... x juling mata diorang .. dengan panas nye pulak ari tu... bayangkannn....huhuhu.. (menjadi)
  • tukar pemain masa 2nd half dengan sepantas kilat... pemain simpanan kene get ready bunyi je wisel terus amik bib dari member... (menjadi .. korang memang superb ar.. macam the flash.. ref pun pening) hehehe
  • strategi ketiga... eh!! dah takde dah! loh 2 je strategi aku rupenye.. wakakaka... ingat banyak tadi....

2nd game ni kitorang berjaya.... 11-5 hehehe..... terasa mcm STAR pulak!!!! wakakaka perasannnnnn weii~~~~

third game

pasukan ketiga tarik diri... lohhh ... saje je taknak kasik kitorang bantai korang teruk2kan.... team ketiga ni kate pemain ramai yang injured... tulah sape tak suruh prepare... kiotrang yang tak praktis ni pun boleh sediakan pemain ngam2 10 orang.. eh..eh.. nampak belagak tak?? takpe sekali sekala... hahaha ...

jadiknya, secara tak langsung bolehla dikatakan team kitorang nih dah menang.... tak perlu ada final (bak kate pengadil ) sebab main round robbin (aku tak tau ejaan dia camne.. betul la kot eh) .. TAPI..... hoohhoh ada tapi weehh sebabkan kitorang da bayar ref tu mahal hanya utk 4 game yang tak mencabar tu, kenalah ada lagi satu game kan... ooowhhh suka suki je eh... nak untung je kau kan..... maka nye terjadilah final antara team aku dengan team yang first tu... menggunakan strategi yang kedua... hahahaha!!!! berjaya jugak ! mata kali ni 8-4 ..ok ape dari yang first tadi tuh... hehehe...

biasalah, bila dah terlampau terer, mesti org tak suka kan... (ee..ehh linda! riak lagi) banyak la pulak yang kate team kitorang ni main ganas la ape laaa.... alah main ape2 game pun kalau tersinggung ke, tergolek cedok tanah biasalah... hadoi! masalahnye, team dorang pun same jugak! hampeh la korang nih!!! masa kitorang lawan pun mana ada penyokong! hehehe... biarlah ape nak buat, asik kitorang je menang, gila org tak dengki??!! ( hahaha teriak lagi sekali... sori!!!)

RASA BERBULU??? JGN LA BACA SEBAB ENTRY AKU NI AGAK BONGKAK SIKIT!!! :p

begitulah kesudahannya... akhirnya team BPKK berjaya juga merampas kembali PIALA DR SAFURAH dan menang 2 kali berturut2 dan menyebabkan pihak lain berasa cemburu.... wakakaka!!! takpe2 cube lagi taun depan ye!( hohooho.. entry aku sangat bongkak ye kali ni)

taun depan aku dah tak main ngan BPKK sebab aku dah tak kerja kat situ.. (erk..yeke?? hopefully la....) sedihh tak dapat main ngan korang lagi... takpe taun depan gerenti korang menang lagi sebab kita da ada backup utk semua position.....

CONGRATS & GUD LUCK BPKK!!!!

biar dorang berbulu ngan kiter lagi TAUN DEPAN!! wakakaka...

10 Disember 2010

potosop

malam kul 0025 baru aku selesai belajar gune potosop dengan adik aku.. huh!! adik aku memang kedekut ilmu.. dia ajar aku cemane nak bagi idung mancung , mata lady gaga ngan muke kurus je... hehehe tapi gambar yang aku letak nih aku tak buat pun benda2 kat ats tu...rasa cam buruk sangat.. sekrang ni mood nak cun jek.. nantilah aku wat muke hodoh gune potosop.. nampak mcam org cucuk botox.. hehehe.. dari situ aku blh bayangkan kalau aku operate hidung ape yang jadi kat muke aku.. sangat horror!!!hehehe...

berjaye x??? ke korang tgk same jek?? huhuhuhu.. takpe saya akan berusaha lagi.. dan lagi.... lupe nak kecikkan idung yang kembang tu !

08 Disember 2010

TRY

testing linkwithin...

LOSER kah AKu???

did i look like a loser if:

i dun have a bf??
im not married yet???
watching muvee with my parents??? no date?

alahai
  • kawan2 ku sayang .... jangan dirisaukan jika saya tiada bf ... kalau carik bf macam pilih baju dekat nicchi takpe jugak, nak pilih baju pun susah tau.. kene banding harga dulu, tgk jenis kain pulak, saiz muat ke x... kan susah.. camtu jugak lah saye kena pilih lelaki yg nak jadik bf saye... paheemmmmm... sya bukan nak couple2 macam zaman sekolah... couple utk dibuat teman idup... pahemmm x????
  • kawan2 ku sayang, jgn dirisaukan kalau aku x kawen lagi ...sebab jodoh tu kan ditangan tuhan... kang tetibe esok aku kawen kang semua org terkejut pulak nanti...
  • kawan2 ku sayang, bukan ke peranan seorang anak tu perlu membahagiakan ibubapanye.. apalah salahnya kalau aku pergi tgk wayang ngan parents aku... kan ke itu mengeratkan silaturahim namanye... bagi la aku berjasa dengan org tua aku dulu.. korang da tak boleh dah lah.. ishh emo pulak!!! nanti kalau aku kawen, belum tentu dapat buat camtu betul x?
jadi... nampak mcm loser ke???






nak riak jap - My 2nd cuppies ... ",)v

kawan-kawan....
nak tau x....
saye berjaye membuat cupcake saye yang kedua....
weeeeee........... hoyeee!!! (ada emoticon bunga api tak... nak wat letup2 sket..)
cuppies yang pertama nama dia " chocolate cuppies..
tapi saye ubah resepi guna milo... sebab malas nak beli koko....
dalam dia ada choc. chip.. hehehe
abesss woooooo... memang mendapat pujian dari family dan kawan2
(korang puji aku ikhlas kan..kan..kan)
cuppies yang kedua aku try yang berperisa... hehehehe
nama dia panjang sket.. nama ni aku yang letak!!
banana walnut cuppies with ganache choc.... hehehe
coklat ganache aku wat sendiri tauuuuu!!!! (sambil wat muke eksyen..... hnsss..hnsss)
yang ni ada gambar....saksikan.....
tolong puji sket yeeee..... bukan senang org amatur cam aku nak buat cuppies taw... haaaaa (takyah edit dah nampak menarik betul x..puji diri sendiri.. HAK TUIH!!!!)

menarik tak? menarik tak?
nak oder? boleh2 tapi dapat yang tahap amatur punye jugaklah tapi harga charge seperti harga profesional...
BERANI KAAAA????

07 Disember 2010

ORANG PANGGIL AKU ....

apa kene mengena gambar di atas dengan cerita2 dibawah??? takde pun bg penyeri jek.. erll.. penyeri keee?? nangis!!!!

tadi dengar Hot fm odw nak ke tempat kerja.. topik pulak macam menarik perhatian aku jek.. hehehe... pasal nama samaran.. hehehe sepanjang 26 tahun aku idup ni ada jugak la nama samaran yang aku dapat hasil 'kekreatifan' kawan2 aku yang budiman nih!!!! ampeh!ingat aku ikhlas sangat nak puji korang? huh!!

antara nama2 yang aku dapat yang paling glamer tentulah REBUNG... nama rebung ni tercipta lepas kawan2 aku masa belajar kat UUM ni perasan kalau kat cafe ada gulai rebung ke, rebung goreng ke mesti aku beli... tak pasal2 lekatlah nama rebung.. pastu didajalkan aku dengan letak nama rebung tu kat jersi bola baling... mulanye aku ingatkan yang tau nama glamer aku tu geng2 aku je, rupanya tidak ye!!! satu kolej tau nama glamer tak rasmi aku tu...masalahnye lekat pulak tu nama rebung!!! cissss~~~ thanks del, aku pasrah! huhuhuhu

dekat fakulti pulak, org panggil aku TAM.. bukan sebab aku hitam ye.. no..no.. no aku masa belajar putih taw.. ulp! muntooohhh!!! sejarah nama TAM ni budak lelaki fakulti aku yg bagi .. ntah apesal ntah pada hari kejadian tu aku bleh pitam dalam kelas.. tak sampai 5 minit punn... pastu aku bangun balik.. cemane ntah aku dalam kelas TITAS aku dengar org panggil "TAM.. TAM...." aku buat bodo je, jap gi kawan tu tanye asal panggil aku TAM? pastu dia kate " ari tu dia pitam dalam kelas aku, aku tak tau nama dia, aku panggil la TAM... " cissssss... tak gune nyer budak... nasib baik aku ni jenis org yang pekakkan telinga.. huhuhuhu....

itulah dua nama yg aku dapat masa aku belajar... macam mana pulak nama yg aku dengan kawan2 bagi masa kat sekolah sampai "U"??? huhuhu mestilah ada!!! antara nama yg aku bagi ialah jendol, tonggek, harimau jadian, nenek kebayan, ahli sihir, kentang, bawang, carrot ... hehehehe... lagi ape arr.. da tak ingat.. nama2 yang maha dasyat lagi kejam ni tentulah untuk para pengawas yang kerek, ketua kelas kaki pembodek, budak2 yang perasan hot dan cun serta hensem kat sekolah mahupun tempat belajar.. hehehehe....


selingan jek.... mcm bosan kan kalau takde gambar .. tapi gambar kaki.... boleh laaaa....
hehehe (kaki aku yg nampak cam kudung tu.... motip sorok jari??? sebab kaki berkarat... hehehe)


kat opis ada jugak ke??? mestilah adaaaaaa.... antaranya KAK LONG.... ish..ishh... ishh.. sapa la yang bagi nama glamer kat KAK LONG nih!!!! (aaa...siti no komen.....)

p/s : korang ada nama gelaran?? kalau ada share le sekali hehehehe............

06 Disember 2010

DOA TAHUN BARU..

aku ambik dari http://kraiutara.blogspot.com/. semoga kita sama diberkati dan dilindungi Allah S.W.T dan semoga tahun baru ni membawa kesejahteraan kepada kita. amin...
doa ni di baca lepas maghrib bukan pukul 12 malam.. harap maklum ye...
*************************************************************************************
Bismillah, walaupun sudah banyak di blog orang lain tentang doa awal dan akhir tahun, tapi gak ada salahnya ikut post juga di blog ini. Ga ada maksud ikut2an, cuma sebagai pengingat diri saja.


DOA AKHIR TAHUN


Bismillaahir-rahmaanir-rahiim


Wa sallallaahu ‘ala sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa aalihi wa sahbihii wa sallam.
Allaahumma maa ‘amiltu fi haazihis-sanati mimmaa nahaitani ‘anhu fa lam atub minhu wa lam tardahuu
wa lam tansahuu wa halimta ‘alayya ba’da qudratika ‘alaa uquubati wa da’autani ilattaubati minhu
ba’da jur’ati alaa ma’siyatika fa inni astagfiruka fagfirlii wa maa ‘amiltu fiihaa mimma tardaahu wa
wa’attani ‘alaihis-sawaaba fas’alukallahumma yaa kariimu yaa zal-jalaali wal ikraam,an tataqabbalahuu
minni wa laa taqta’ rajaa’i minkaa yaa kariim, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihii wa sahbihii wa sallam


Artinya:
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami nabi Muhammad SAW,
beserta para keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah,segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu,sedang kami belum bertaubat,padahal Engkau tidak melupakannya dan Engkau bersabar (dengan kasih sayang-Mu), yang sesungguhnya Engkau berkuasa memberikan siksa untuk saya,dan Engkau telah mengajak saya untuk bertaubat sesudah melakukan maksiat.Karena itu ya Allah, saya mohon ampunan-Mu dan berilah ampunan kepada saya dengan kemurahan-Mu.
Segala apa yang telah saya kerjakan, selama tahun ini, berupa amal perbuatan yang Engkau ridhai
dan Engkau janjikan akan membalasnya dengan pahala, saya mohon kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah, wahai Dzat Yang Mempunyai Kebesaran dan Kemuliaan,semoga berkenan menerima amal kami dan semoga Engkau tidak memutuskan harapan kami kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah.
Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad,keluarga dan sahabatnya.
Amin yaa rabbal ‘alamin.
nb : Doa akhir tahun dibaca waktu Ashar, sesudah sholat Ashar.


DOA AWAL TAHUN


Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihi wa sahbihii wa sallam.
Allaahumma antal-abadiyyul-qadiimul-awwal, wa ‘alaa fadlikal-’azimi wa juudila-mu’awwali,wa hazaa ‘aamun jadidun qad aqbala nas’alukal ‘ismata fiihi minasy-syaitaani wa auliyaa’ihi wa junuudihi wal’auna ‘alaa haazihin-nafsil-ammaarati bis-suu’i wal-isytigaala bimaa yuqarribuni ilaika zulfa yaa zal-jalaali wal-ikraamin yaa arhamar-raahimiin, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihi wa ashaabihii wa sallam
Amin yaa rabbal ‘alamin


Artinya:
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, beserta keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah Engkaulah Yang Abadi, Dahulu, lagi Awal. Dan hanya kepada anugerah-Mu yang Agung dan Kedermawanan-Mu tempat bergantung.
Dan ini tahun baru benar-benar telah datang. Kami memohon kepada-Mu perlindungan dalam tahun ini dari (godaan) setan, kekasih-kekasihnya dan bala tentaranya.
Dan kami memohon pertolongan untuk mengalahkan hawa nafsu amarah yang mengajak pada kejahatan,agar kami sibuk melakukan amal yang dapat mendekatkan diri kami kepada-Mu wahai Dzat yang memiliki Keagungan dan Kemuliaan.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan
kami Nabi Muhammad SAW,beserta para keluarganya dan sahabatnya.
Amin yaa rabbal ‘alamin
NB : Doa ini dibaca setelah sholat maghrib


Semoga bermanfaat Mohon koreksi nya jika ada kesalahan
rujukan:http://aryu.wordpress.com/2008/12/28/doa-akhir-dan-awal-tahun-baru-islam/

New Zealand here I come! Awesome adventure awaits! Book your tickets now starting from RM199!


lagi sekali promote: NEW ZEALAND dengan Tambang hanya RM 199... teruja x???

sila klik di sini >> NEW ZEALAND yebaaa..yebaaaa

okeh.. okeh .. aku sangat teruja promote pasal tiket murah dari air asia ke NZ (New zealand ye bukan NZ curry house) sebab NZ ni ialah tempat idaman aku untuk bercuti... AIR ASIA buat promosi ke NZ dengan tambang RM 199 SAHAJA!!!! wahhh sangat menarik okey!

sebab ape aku nak gi NZ.. sebab aku nak tgk ladang biri2.... hehehehehe... nak main2 dengan biri2.. pastu bila aku tidor kat ladang tu aku boleh kira biri2 secara live takyah imagine2 ... waahhhh bessshhhh~~~~

biri2 and the gang...

pemandangan dekat NZ ni juga masih suci dan bersih... ewahh!!! masih kurang pencemaran... emmmm menarik bukan??

malaysia juga ada pemandangan yang cantik camni kan... hehehe... asik up negara org je...

haaa lagi satu yg menarik... ORANG ASLI NZ iaitu ORANG MAURI... hehehe bolehlah aku menari2 tarian semangat MAURI tu kan... best2... sambil conteng2 muke...

tak ingat lagu dia camneeee.. sigh~~~

see.. pegi bukan semata2 nak tgk pemandangan dengan kira biri2 je tau, pergi dengan tujuan nak tgk n belajar adat dan budaya orang.. kan ke bagus... I LIKE!!!!

ape2 pun aku akan pergi jugak ke NZ satu hari nanti LEPAS aku dah abes TAWAF satu MALAYSIA... gehehee...

korang yang suke melancong macam aku mesti teruja... teruja tak??? teruja tak???

05 Disember 2010

Catch the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Grab the pre-sale tickets at 1U, New Wing!




iklan jap .. tolong promoteee... huhuhu...

kalau korang lahir tahun 80-an, mesti korang tak tau kan yang sekarang ni zaman K-POP.. huhuhuhu... korang cam aku kan..kan... bukan aku sorang je yang ketinggalan kan..kan.. ape K-POP tu?? aduiyai malas nak explain nanti korang tak paham... K-POP ni ialah ... hehehe... pengaruh daripada artis korea termasuklah muzik dengan drama... kalau korang tgk fashion budak2 jaman sekarang pun dh korea2 dah.. mana ada gothic2 nih.. tak caye cuba gi pavi.... (pavilion) ... ala aku tau korang kenal RAIN je kan.. :P


aku sekarang dah sangat ketinggalan dengan zaman2 remaja nih.. sebab aku bukan remaja lagi, aku dah dewasa .. hakk...hak... ampeh padahal da tua... sampailah sepupu2 aku yang bersekolah tu tetiba je dress up macam pelik.. dgr lagu korea, beli majalah korea, makan makanan korea, pergi rumah dia pun tgk channel korea yang kat astro tu 303... mesti korang tak pernah tgk jugak chanel tu cam aku gak kan... kan.. kan.. mintak2 ada geng yang ktinggalan cam aku jugak!!!...

kalau artis korea ni yang aku kenal wonder girl (lagu nobody tuuu) dengan kumpulan TVXQ ataupun GBSK ataupun tohosinki... yang ada jae joong lagu glamer diorang mirotic.. mesti korang tak tau kannn!!! hahahaha aku lagi up to date dari korang! yesss.. tapi satu tu jela yang aku tau huhuhuu....



inilah group yang banyak nama tu.. TVXQ/GBSK/ TOHOSINKI... kiut2 sume.. patutlah budak2 gileee...

di atas keglameran mahkluk2 korea yang jambu2 dan kiut2 itu, DIGI sebuah syarikat telekomunikasi telah mengambil kesempatan untuk mengadakan konsert artis korea iaitu:

BEAST
4MINUTE

G.NA



kenal x?? aku pun tak kenal.. tapi pandai2 la korang search.. hehehehe.. semua kiut miut... so... peminat2 K-POP... dan yang baru nak mengenali K-POP apa kate korang pegi je One Utama wing baru untuk dapatkan pre sale tiket... bila??? oi! tunggu ape lagi pi sekarang la !! lambat2 nanti abes arrr... copek2.... jgn lambat2..

sila klik pada tajuk ini ye kawan2 ku>>>> Catch the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Grab the pre-sale tickets at 1U, New Wing!

p/s: nanti takdelah korang kenal RAIN je kaaannnn.... mcm aku leee.. hehehe


29 November 2010

MORNING MY LOVE ~~~

apa akan jadi jika korang tetiba dapat mesej seperti dibawah dari bestpren korang (PEREMPUAN)... KES TERSILAP ANTAR MESEJ.... wakakakakaka
1. UGUT member untuk menghebah2kannya kepada kawan2 lain.... YESS!!! gud idea~~
2. gelakkan dia setiap kali hangout bersame2.... YESS!!! brilliant!
3. peras ugut member kalau taknak rahsia pecah silalah belanja saya setiap kali keluar... woot..wooot...
4. tulis perkataan yang dia tersasul tu kat Wall FB, mesej, YM dan sebagainyaaa... wahahahaha

YESS!!! LINDA MEMANG KEJAM JAHANAM... huahahahaha (gelak jantan terkeluar.. opsss.. ngeeee)


"kejadian sama berlaku kepada blogger conteng2. tapi kes kitorang terbalik.. mr conteng2 penghantar, aku penerima... wakakakaka... 4 tahun beb... kompem!!! akan ku lakukan perkara yang sama seperti rakan2 mr. conteng2 buat!! YESSSZAAAA~~~"

28 November 2010

Jipaban- my 2010 Santarina

satu lagi contest kerjasama antara nuffnang & JIPABAN...:))


ape JIPABAN nih?? hehehehe.. kalau sesiapa yang suke shopping online (macam aku) mesti dah tau jipaban ni ape..

JIPABAN ialah satu blog shopping yang terhangat di pasaran masa kini... barang2 yang dijual UNISEX ... barang2 untuk lelaki pun ada barang untuk perempuan pun ada... apa lagi JOM SINGGAH...

berbalik kepada contest yang dianjurkan sempena krismas... kita mesti bgtau:

1) who you’d like to get a gift for:
MY SISTER!!!!!
2) which item in any one of the Jipaban shops you’d like to get him/her:
ETZY BEG TAN COLOUR.. like picture above....
3) and WHY??? :
because i love my sister so much... soon she will get married.. how sad.. but im happy actually ... this would be her wedding present hehehehe... I'm sure she will extremely love it as i was fall in love with this bag in first look.. hehehe ..

how much ?? RM 96.71 maa.....


p/s: JIPABAN luv u !! (ayat bodek aku bila nak dapatkan sesuatu!!!) thanks!

STOP CHILD ABUSE!!!

this is one of the campaign from nuffnang cooperate with UNICEF to stop child abuse... ME IN!!!






MARILAH BERSAMA-SAMA ANGKAT TANGAN ANDA BAGI MENYOKONG KEMPEN "STOP CHILD ABUSE" UNICEF ....
unicef

24 November 2010

Dua Alam?!

+

=

teringin nak jadik penyumbang RM 40 juta tuh.. hehehehe... tapi er.rr..... ermmm... pikir jap!!! urmmm... tunggu raya je lah kompem ada cerita2 melayu yang "box office" masuk TV punye ... ulang2 pulak tu... hehehehe...

p/s : terkejut tak bukak blog aku kuar muke DRR nihh... Jus Mate lime (baca dalam loghat perak) kata kawan aku!!! hahahahaha

23 November 2010

malas!!!!!!



pegi joging/ bersenam = malas! nak tgk citer cina kat tv2
keluar jalan2 ari sabtu @ ahad = malas! nak berehat.. hari isnin nak kena kerja...
masak = malas tak sedap cam mak masak..
kemas rumah = malas
mandi = PUN MALAS!!! bukan gi mana2 pun duk umah je
makan kat luar = malas..makan kat umah lagi sedap
pegi supermarket beli barang = malas nanti duit abes
buat kerja = malas... da nak benti da pon!!!
update pesbuk/ twitter = malas takde benda menarik
update blog = malas takde idea



apa yang rajin =
TIDO/ melengkau mcam ulau sambil makan anggur cam cerita dulu2...!!!
( tu je yang kau reti kan???)
malas2 pun terupdate jugak blog aku .... wakakaka!!!! header aku cantik tak?! tolong puji sket!
adakah aku bakal peyumbang peningkatan obesiti di MALAYSIA?? OH TIDAK!!

SURAT MOHON PEKERJAAN

disebabkan tempoh kontrak aku tamat pada hujung bulan Disember, makanya aku perlu melakukan sesuatu iaitu jeng...jeng..jeng....

TULIS SURAT PUJI DIRI SENDIRI PASTU HANTAR KE MANA2 COMPANY MINTAK KERJA!!!!

hasilnyaaaaa..........

v(n_n)v (letterhead linda)

Siti Norhazlinda binti Kamarudin
Putrajaya(alamatRahsia)

23 November 2010
_______________________________
Kepada sesiapa yang berkenaan
(terutama yang baca blog nih) ,

Tuan/ Puan,

MEMOHON JAWATAN YANG SESUAI DENGAN KELAYAKAN

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Saya seperti nama di atas ingin memohon pekerjaan di bahagian Tuan/Puan yang sesuai dengan kelayakan saya. Untuk pengetahuan pihak Tuan/Puan, saya merupakan graduan daripada Universiti Utara Malaysia kelulusan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Awam dengan (kepujian) dan memperolehi gred 2.89.

3. Untuk makluman pihak Tuan/ Puan, saya kini sedang berkhidmat di Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pegawai Tadbir N41 (Sambilan) dan akan tamat pada 31 Disember 2010. Sebelum ini, saya juga pernah bekerja sebagai Pembantu Tadbir N17 (sambilan) di Kementerian yang sama. Sepanjang bertugas di sini, saya bertanggungjawab dalam memantau pelaksanaan projek pembangunan fasiliti kesihatan di bawah Jabatan Kesihatan Awam selain melaksanakan tugas-tugas pentadbiran yang lain. Dengan pengalaman yang saya ada, saya mempunyai kemahiran yang luas dalam bidang pentadbiran dan pengurusan yang membolehkan saya mengaplikasikan di organisasi Tuan/ Puan. Selain itu, saya juga telah melengkapkan diri saya dengan kemahiran-kemahiran sekunder dari pengalaman yang telah saya perolehi dari organisasi -organisasi lain sebelum ini.

(ada sesape yang berminat tak nak amek aku kerja lepas tgk gambar ni.. hihihihi)

4. Bersama- sama ini dilampirkan resume bagi menunjukkan keupayaan saya untuk menjadi salah satu dari pasukan Tuan/Puan. segala perhatian yang Tuan/Puan berikan adalah amat saya hargai

sekian, terima kasih.

Yang Benar,

Siti Norhazlinda Binti Kamarudin


(p/s: laku ke tak surat aku ni???? ada tak org nak amek aku kerja... plis..plis... lagi sebulan je oi)

21 November 2010

special entry: KAK NANA sedihnyaaaa~


Bye kak nana... gud luck di tempat baru

haishh... sedihnya nak tulis cerita sedih UWAAAAAAAA!!!!! (tgk kiri kanan... okeh semua org takde.. boleh nangis hehehe))


kak nana dah pindahh..... huhuhuhu geng aku kat primer dah tak cukup .... pusing belakang tengok tempat dia da kosong!!!!! huhuhuhu...

haissshhh sedihnyeee......


masa bulan puasa...beberapa hari sebelum cuti raya .. kitorang tgk wayang... hehehe citer "THE UGLY TRUTH" dalam perut tu ada aryana... hehehe

sedikit cerita pasal kak nana ..:)

kak nana ni rupe2nya kelakar.... kui..kui..kui... sebelum ni aku selalu gelakkan dia sebab dia macam blur2 gitu.. hehehehe.... kadang2 kitorang da abes cerita baru dia tanye korang citer ape... tapi selalunye dapat detect kalau dia tak paham .. muka blur tu terserlah... :p selalunya kak nana ni wat lawak spontan... antara lawak2 dia yg aku ingat SENGKUANG @ LENGKUAS.... hehehehe... memang pecah perut gelakkan dia sampai terduduk2.. kalau aku ingat cerita ni mesti aku senyum sengsorang.... takpe cerita2 lawak ni aku cerita lain kali.. tapi masa raya aku mintak maap tau kat dia sebab selalu gelakkan dia.. Kan kak ct kan.... :p

semua da sedia maklumkan jawatan aku sambilan.. sama lah jugak dengan kak nana, lorna, kak ina, han ngan lain2.... semua org gigih nak carik kerja cumenye rezeki tu belum ada... tapi nampaknya rezeki kak nana dapat dulu...kebetulan pulak masa tu kitorang dapat tau yang kontrak kitorang akan tamat bulan 12...

masa dapat tau nih, aku pegi tempat kak ina, tgk semua org ada kat ctu... mata semua nak merah.. tak boleh blah... huhuhuhu... tanye2 rupanye dia dapat kerja tetap.... kena lapor diri esok 23/11/2010 utk jawatan PLV 41.... kalau nangis ni kompem ada org mulakan dulu... tentulah si LORNA!!!! tangisan tu berjangkit pulak dekat kak ina, kak ct ngan kak nana...!!!! hissshhh aku kena duk jauh2 ni ..kang dengan aku berjangkit sekali.... sabo jelaaa....

kitorang duk menghitung hari.. haishh kak nana dah nak pindah, x cukup korum lah ni nak pegi makan, lepak kat surau, kawan ngumpat, berjalan.... aduiyai!!!!!! sedih gile.. tapi takpela rezeki dia kan.. gembira bg pihak kawan2... masa jamuan perpisahan dia, buat makan2 kat luar.. masa tu pulak aku kena pergi tapisan keselamatan dengan lorna n kak ct.. tak dapatlah nak attend jamuan tu... heee gerammnyeee.. kenape bgtau last minit.... kenape tak buat jamuan mcm biasa... kecik ati ada jugak.. da la tak plan, pastu time2 tu la jugak diorang nak wat jamuan.. bes tu kitorang camne??? tak dapatlah nak nangis time jamuan tuu.... huhuhuu...

masa last day kak nana kat opis, kebetulan pulak member aku tepon... kak nana ngan lorna ada belakang tempat aku.. dengar diorang gelak ambil nangis... aku pusing belakang... haaa sudah!! nangis pulak dorang ni!!!! hishhhh... kontrol2 tgh bercakap kat tepon ni.. kang kawan aku heran pulak asal aku nangis... sape lagi yang mulakan kalau tak LORNA!!!! sensitip betulla makcik lorna nihh sambil bercakap kat fon aku menahan air mata.. TAK NAK NANGIS..TAKNAK NANGIS... MINUM AIR BANYAK2... sebenarnya bergenang jugak air mata aku... hehehehehe....

sekarang pun rasa sunyi je bila sorang dah takde... huhuhuhu.... pegi makan??? ermmm meja tak penuh... kalau tak meja kat anjung tu kitorang punyeee.....
masa jamuan raya... kak nana tgh mengandung masa ni.. tu yang kembang... dapat lagi ke nak kumpul camni?? :((

bergambar?? memang hobi kitorang.. kak nana ni suke ajuk ekin mawi... amik gambar mulut ternganga..
jamuan perpisahan hazizi... gambar bersama staff ... bile lagi nak horey2 masa jamuan camni.. :((

lepas ni tau kabar dia pun mungkin dari facebook @ blog je kot... tgk anak dia yang yang cumel.... huhuhuh....

peaceee... dah takde dah makan sesame camni... :((


apa2 pun, harap kak nana :
  • gembira di tempat baru,
  • dapat kawan yang besh2...
  • makan jgn lupe kitorang...
  • pegi surau pun ingat kitorang...
  • pegi mana2 pun ingat kitorang tau.. (sedih)
  • gambar2 kita posing maut jgn buang, no tepon kitorang jangan buang (isk..isk..)
  • kalau pindah rumah bgtau,
  • kalau aryana nak dapat adik pun bgtau..
  • ingat makanan pelik2 yang linda dah bg akak makan.. bg kawan2 baru akak makan pulak (gelak tapi air mata dah bergenang.. haish cam kak ct pulak!!! sedih)
  • kerja rajin2.. jgn tensen2.. selamat bekerja dan menjadi cikgu yang glamer dan sempoi!!!
  • kalau jumpa kat mana2 tegur ye...
  • Ayam goreng McD ngan bubur nasi McDmu sentiasa ku kenang.... (sob..sob)
  • UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tak bleh tahan meh!)


kenangan ......

ni pun kenangan..... ramai dah yang takde....

p/s: ingat kitorang yeee!!!! cedihnyeeee!!!!!! (T_T)