Pengikut

26 Disember 2009

linda dan tsunami kenangan 2004

tsunami 26 disember 2004-26 Disember 2009

sedar tak sedar da dekat 5 tahun kan tsunami jadi.. bencana alam yg paling teruk n memberi kesan pada jiwa org malaysia apentah lagi malaysia ni jarang dilanda bencana2 yg teruk mcm nih.. ape kene menngena aku dengan tsunami.. ada ceritanye... umur aku masih panjang n mcm tu jugak dengan kawan2 aku.. huhuhu.. alhamdulillah.. kalau tidak ni entah2 kitorang da tekubur kowt dekat dasar laut.. huhuhu...

24 Disember 2004..
sem baru bukak.. aku n kengkawan aku plan nak gi langkawi.. da lama da ni nak bercuti ngan kengkawan .. huhuhu bile lagi kan.. lagi dua hari PTPTN masuk.. YAHOOOO!! leh le shupping puas2 kat langkawi.. hehehe.. tempat tinggal takyah risau sebab xrumate aku memang tinggal kat langkawi.. hehehe jimat duit... >:).. jahat! jahat! so kitorang plan nak gerak dari kuala perlis.. hehe... kire dekat da la nak sampai ke langkawi.. UUM pun kannye jauh sangat dari perlis tuhhh.. huhuhu... YEAAAA!!! tak saba nak bergumbireeee ngan kengkawan... dah bgtau mak ke nak gi sane.. mestilah dah. aku kan anak yg baik :"> hik..hik..

malam baru kitorang sampai dekat langkawi.. .. rehat malam ni.. esok nak explore pulau nihhh.. hihihi bestnyeee....

25 disember 2004

pagi2 lagi kitorang da nak keluar.. mandi air perigi taw.. bukan senang nak carik perigi jaman sekarang nih.. heehe... kitorang sewa kereta satu hari . emm dalam RM 100 ringgit.. hehehe... puas lah berjalan pusing2 langkawi.. cable car.. makam mahsuri.. semua tempat la .. pastu pegi bekelah dekat pulau yg tak diteroka.. bekelah kat sana naik sampan tau.. pegi sangkar ikan tgk ikan pari yg besar dan jinak.. kalau tak silap YAMADA nama dia... hhehe geli tapi best.. mcm2 ikan ada kat situ.. hehehe... malam balik naik sampan.. hehe gelap guliteee... seronok ah!! bile lagi nak wat camtu tanpa membayar sesen pun hehehe.. sekali seumur idup taw... balik penatnyeeeee... tapi seronok dapat cuti ngan kengkawan..

26 Disember 2004

pagi2 dah bangun nak balik UUM dahh.. alahai tak bestnyeee.. biasalah sebelum balik kiter shupping abes2an.. pegi ATM ar cucuk.. kater kaye(kaye student la) hek..hek :P .. shopping is the best theraphy ever!! hehee.. beli2.. da pukul 930 nih.. ala kawan aku ada kelas.. takleh ponteng kelas En maliki tu bahaye oooo... nanti kene laser.. hehehkk.. jom balik jom balik!!! huhuhu.. sebelum balik kiter post dulu kat dataran helang.. post ala2 artis tak laku .. hehe.. 1..2..3.. post.. klik!! klik!! SAY CHEESEE~~~~~ emm

930 naik feri pegi ke kuala kedah .. huhuuh aku naik feri ke kereta ke.. mabuk tetap mabuk nak2 bile air gelombang2 nih.. hhuhu.. lindaaa.. gn pandang... tido2.. huhuhu.. perjalanan dari langkawi ke kuala kedah lebih kurang 1 jam eh..tak ingat tapi lama sket dari kuala perlis.. emm takpe2 .. takkisahh. da enjoy pun kat sana.. hehehe...

emm akhirnye sampai jugak kat kuala kedahh.. mek kete sewa.. sampai kat stesen bas.. naik bas sampai kat UUM kire2 lagi berape minit lagi nak dekat pukul 1.. ala tak sempat jugak kawan aku tu pegi kelas en maliki.. hihihi.. tapi kitorang kater .."kalau tau balik lewat sket kan.. tak puas shopping laa" huhuhu.. entah mcm mana kawan aku ni dapat call dari org kete sewa dia kate langkawi banjir besar? banjir besar .. biau betul.. tadi elok2 lagi.. ahh tipu ar abang tu .. nak ngorat ckp ar ngorat .. trick je lebey keh..keh..keh... abg tu kater pekan kuah naik airrrr.. YEEEE KEEEEEE TIPULAHHHH!!...

dah balik UUM rehat2.. hehehe ponteng kelas... hahahak tido lagi best.. da penat2 jalan takan nak gi kelas kan.. hehehe.. ehh tetibe budak2 kecoh kate kat fakulti aku tadi gempa bumi katernye... eh tak rase punnn... huhuhu.. tgk tepon ehh.. ada miskol .. adik aku upenye apela dia nak nihh... hishhhh!! kol balik ahh... huhuu.. " KAU KAT MANE NIH TAU TAK SEKARANG NI TGH TSUNAMI >>TGH BANJIR BESAR!!! EEEIIIII LAIN KALI TEPON TU ANGKAT ARRR BUAT ORG RISAU JEEE!!! bla..bla..bla... HAH??? banjir besar... kiter diskas nihh.. huhuhu... betul la abg kete sewa tu bgtau tau tadi .. langkawi banjir besar.. gempa bumi .. acheh.. kat penang.. matii... ramai gile .... huhuhu...kuala kedah pun kene jugak taw... fuuuhhh!!
ape nak ckp kengkawan.... UMO kiter masih panjangg..... huhuhu.. seb baik balik awal.. kalau tak da selamat.. da la ponteng kelas... huhuhuhu..... kalau tak masuk paper la kiter .. takut nyeeee... huhuhu...

kepada keluarga2 mangsa2 tsunami.. takziah n al fatihah..

22 Disember 2009

cuti krismas dan program hujung minggu.. kelas tarian yg mcm hampeehhh!!

salamz.. nak citer mana dlu eh citer pasal program hujung minggu ... emm ari jumaat ni cuti lagi .. cuti krismas pulak.. kalau dah cuti tu mestilah banyak program kan.. emm ari sabtu 26/12 ain kawen.. main ice skating (kalaul jadi) n reunion budak sekolah rendah aku (sek ampang) n ada 2 lagi kenduri .. mana satu nak pegi.. huhuhu kompius .. banyak sangat peracnangan hujung minggu..

kelas tarian yg cam hampeh.. dulu aku ada pegi kelas tarian kire komuniti punyelah kan.. masa tu kaki injured masuk sehari je.. so sekarang ni kaki da elok aku ingat nak masuk balik.. emm dua ari je beb.. rasa cam dahh.. huh!! malas.. sempat belaar dua tarian .. zapin n inang.. masalah yg buat aku sakit ati ni bukan ape..

1) kelas tarian anjuran komuniti tu da abes.. aku tak dibgtau... so yg masuk tu org2 tetap.. emm okk.. sabaaa ye linda

2) dorang ada show 10 Jan dekat UKM .. so takde masa la nak ajar aku memandangkan aku sorang je org baru yg nak belajar tu .....dorang lagi nak wat preparation tuk majlis tu nanti ... ok saba lagi .. boleh sabaaa hnnnsss~~~ hnss~~

3) yg ni aku tak tahan.. da la tak ajar aku menari satu hal.. dia suh nye aku jadi 'kak nam' masa show nanti.. nak tau kak nam tu ape... watak makcik2 yg suke mengumpat, kecoh yg suke menghuru harakan majlis sambil menggentel tembakau kat mulut.. melatah.. dan sebagai nyelah .. boleh bayang tak watak camtu... aduuhhh... dengar je dia suoh aku jadik "kak nam" tu terus tawar ati nak masuk menari.. apahal .. aku nak belajar menari bukan nak belajar belakon.. kalau aku nak belakon baik aku masuk kelas lakonan under cikgu fatimah abu bakarrrr...!!!! aduuuuiiii panas sehhh~~~~~

ishhh geram pulak aku... kompem lepas ni aku tak datang.. carik org lain lak ajar menari... huh!!

PANASS HATI NIIIII~~~ ARRRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;((

17 Disember 2009

2nd phase on losing weight n fat

hye...

tahun 2008 aku tak berape kisah sangat pasal berat aku .. then day by day my weight increase rapidly n affected my health.. just imagine before this berat aku 65 .. then naik sampai 78kg sumtime 80kg.. OMG!!! selera kompem la bertambah2.. hehehe... jgn ckplah kan... baju sume takleh pakai baju kurung t shirt.. ish2x... baju dari saiz L aku kene pakai xxXL.. seluar dulu lsaiz 30 den kene pakai saiz berape tak tau pulak sebab aku malu nak beli seluar.. tanye 32 x muat.. 33 x muat last2 aku marah promoter tu hahahakk!! bengong... n the worse is aku punye lutut injured masa main netball till now still phobia taw!! huhuhu.. sepanjang main netball aku tak penah sekali pun injured.. umpe dr.. dr kater berat aku tak dapat support badan... uurmm sedihh.. start dari situ..aku nekad ank turun kan berat .. act taget tak banyak .. dalam 5 kilo fr 1 year.. then aku start 2009 dalam bulan 6..(after my knee had recovered)

aku pegi gym.. masuk program lose weight under Kementerian Kesihatan.. end of this year (2009) aku berjaya mengurangkan berat aku dari 78kg to 71kg (but naik jugak .. kdg2 72kg hehehe..) kire aku berjaye turun dalam 7 kg laaa dalam masa 6 bulan... masa bulan puasa lain citer eh sebab masa tu berat aku da jadik 68.. lepas raya naik balik 71.. hehehe...

ape kenangan manis bile berat turun?? hehehe mestilah banyak.. the best is kisah baju raya aku hahahak!!! aku tempah baju raye masa tu berat aku 76 sumthin la.. akuk tempah 3 bulan before raye.. the n masa bulan puasa nak pegi amek.. baju tu besaaaarrrrr sgt.. kire aku boleh pkai dua lapis .. (aku wat kurung moden)dengan baju kurung lak tu ... bayangkan baju kurung kan tau la memang besar2.. huhuhu... aku ckp ngan mak aku .. mak kater suruh dia alter balik... tapi tunjuk rasa marah n tak puas ati kat tailor tu... kihh..kih..kih... aku ni org yg tak pandai marah n tak pandai belakon... nak marah tu kene amek mood dulu... hahaha gelak puas2 dalam toilet train wat muke serius.. huhuhu.. turun keter wat muke garang!! keh..keh..keh.. sampai je kat kedai tu .. kak kenape baju saya ni besar sangat nih..dah macam kelambu dah saya tgk.. mcm nih baik takyah wat kurung moden baik saya wat baju kurung biasa je.. dalam ati da golak2.. hahahakk akak tu pun cuak bia betul rasa ari tu da ukur betul dah!! 2 inci ni beza .. huhu.. ke awak ni dah kurus?? aku pun balas kurus ape nye kak.. baru 3 bulan takkan da kurus.. tgk lengan ni leh masuk kepala ketapi hahahahakkk linda2 .. lantak ko la ye.. pastu aku sambung lagi saya nak akak siap kan dalam minggu ni jugak sebab saya nak pakai... ceehh akak tu pun mule la mengomel2 .. cemane leh tersalah ukur la hape la.. seb baik dorang takde penimbang n nak wat baju takyah naik scale dulu.. aku kuar kedai tu tekekek2 gelak... aaaaa besalahnye belakon cam tuu... huhuhu... maap yee....

heheeh keylah cukup la tu kan.. sekarang nih kalau nak ikut target proses turunkan berat.. emm da nak abes la sebab aku target sampai ujung taun nak turun berat sampai ke 65.. tapi tak kesampaian.. soo nampaknye aku kene teruskan ke 2nd phase.... continue till end of 2010 i will loose bout 7 kg's more.. sekarang aku da ada personel advisor!! YEAYYY!!!! so taun depan focus nak fit n loose fat... tu je.. kire no more mengglebeh2... hehehehe !! jaga makan.. bersenam.. positif.....

yes linda U can DO it !!!

13 Disember 2009

saje suka-suka















apahal pulak linda ni download gmba dia?? dia ingat cantek sangat ke perasan... heee ape laaahh!! da tak de keje sangat la tuh!!! gila ape minah nih!! fius tercabut agaknye???

JAWAPAN AKU:
aku punye suka lah blog aku... ada aku kesahhh!!! KO PEDULI APEEE

12 Disember 2009

keresahan pekerja sambilan se-Malaysia

ya .... salam satu malaysia!!! huhuhu... sebelum aku memulakan tajuk entry aku kali ni.. aku nak cerite sket.. ari rabu lepas aku ikut mak aku pegi jamuan dekat imigresen.. jamuan perpisahan katenye... emm so aku ingat kan perpisahan pegawai2 ke sape la kan.. upenye sampai sana perpisahan utk Pekerja Tadbir Sambilan imigresen.. kontrak diorang tak sambung.. kire last sampaip 15 n 31 /12 nih.. huhuu kesiannyeee.... mula2 ingat sorang dua upenye.. 40 org... hah!!! 40 org??? ramai nyeee bia betul.. aku tanye dak yg duk sblh aku tu .. dia kater semua budak2 sambilan dekat bhg tu ditamatkan kontrak.. kire2 dalam 40 org... aduiii risau nye aku... hurrmm...
bukan setakat tu je ye kwn2... 200 org pekerja sambilan dekat imigresen tu tak disambung kontrak diaorang... alaaaamakkkk!!! takutnyeee!! kalau KKM wat cam tu , cemane lah agaknye nanti.. dah tu ada yg dah 13 taun keje pun kene tamat kontrak jugak!! huhuhu...

so kawan2 aku yang kat luar tu, jgn la korang anggap keje aku ni dah best sangat.. tak best mana sebab risiko nak kene buang tu tersangatlaahh tingginyeee.. nak2 ekonomi tgh turun naik sekarang nih... wat masa ni KKM ok lagi.. next year sape tau kan?? CUTI? 7 hari dalam setahun sanggup??? GAJI?? ikut hari, ko tak kerja jgn harapla kau nak dapat gaji ... kau kawen .. kau bersalin... makna nye memang cuti tanpa gaji laaa... dah tu kalau ko cuti lelama .. ingat bos nak kekalkan ko situ.. silap2 leh kene buang taw.. tapi ape yg wat aku bersyukur kat bhg aku ni.. bos2 kat sini ada hati perut lagi.. as human being... hurmm.. kalau staff sambilan bersalin takde pulak dorang mek org lain.. emm syukur sangat.. tempat lama? kene buang taw..

SERAP?? emm jangan harap n tak mungkin akan berlaku.. kat luar sana berlambak2 org mintak gune SPA.. keutamaan mestilah dekat diorang jugak kan... kiter takdek yg special... jgn tunggu bulan jatuh ke riba.. jgn harapkakn satu bende yg takkan berlaku... uurmmm..

07 Disember 2009

NO TITLE!!!



aku dah peNAT !!!.. PEnat SangAT .. TaK SabAR nak TUnggU Tahun BarU .. SEMUA ImpiaN dan HARaPAn aKU ada pada TAHuN 2010... HArAP2 2010 BErJALAn SepErTi YanG Di HAraP KAn... huhuhu.. BERJAyaLAh HENdaKnYAA... TapI aPE Nak BUAT StatUS andA TETAp SAMe.. TAkkAN BErUBah .. SElaGI anDa DudUK Di SINI... DARi BEsaR JAdi KEcik, SEmaKIn KEcik.. kecik .. Kecik.. ITulAh KEhidUPAN.. :D taPI HAkikATnye MAne Sekali Pun Kiter PErGi .. Tak SemeSTinYA akan BErTAmbaH Baik.. SUmtimes can be more worse dan EVER!!


we CAn'T expect our life can be perfect..


STAndard Quote: NObody's PerFEct"


BEar IN MIND my FrIENDs!!!



AKU HIDUP DALAM BLUES~~~















06 Disember 2009

CinTA Vs SUkA... korang Yang ManA SaTU ??







Cinta atau Suka?????
ari tu aku ada bukak moh punye forum.. then aku jumpe bende ni yang agak menarik la bag aku.. hehehe.. da lama niat nak paste blog aku nih.. tapi x berjaya... hari ni baru aku leh buat tu pun setelah berkali2 tensen dengan kojo.. huhuhuu..

nah ! ini tuk korang sumee.. nilai2kan diri korang sendiri.. hehehe....

1. Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang… -Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira…

2.Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku… -Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum…

3. Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata… -Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja…

4. Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu… -Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan diri kita yang yang sebenar…

5. Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta… -Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka…

6. Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis… -Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira…

7. Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga… - Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja…

8. Di depan orang yang kita cinta,kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan terguris - Di depan orang yang kita suka, kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhu bungan kamu dan si dia.

9. Perasaan cinta bermula dari mata. Perasaan suka bermula dari telinga… Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka… Umpama kita membuang telinga kita Tapi jika kita cuba menutup mata Cinta berbuah menjadi airmata..

Cewahhhhh..... p/s : Psssst... apakata anda check balik hubungan anda ngan sidia.....

CINTA ke SUKA ??