Pengikut

10 November 2009

aktiviti masa lapang

ari ni ntah kenape tetibe mood aku nak menulis datang.. aku nak citer ape ehh.. hehehe... nak citer pasal tgk wayang boleh tak.. sebenarnye aku da lama tak tgk wayang.. last tgk filem ape eh.. kalau tak silap.. los dan faun kot.. hehehe.. tapi dah dekat ujung2 bulan ni aku selalu tgk wayang bersama2 rakan sekolah yg da lama sangat tak jumpe.. jumpe dekat facebook tu pun sebab dorang duduk dekat dgn putrajaya.. hehe.. dah 3 cerita aku tgk dari oktober hingga november :

citer pertama - district 9.. citer pasal alien tinggal dekat bumi da menetap nak dekat 20 tahun.. kirenya cam indon duduk kat malaysia la.. pelarian laa kirenye... tapi kesian jugak biler tgk citer pelarian ni hidup tak tenteram asik kene kejar jeeee... hehehe... susah laa. .. dalam masa yg sama, alien2 ni ada mision dia.. dorang cipta satu lab dekat umah dorang tuk balik ke tempat dorang.. tapi tulah manusia ni kan ganas, sebabkan keganasan dorang ni hampir pupus la alien2 pelarian ni


citer kedua- PAPADOM.. citer dari pengarah favorite aku heheee.. touching sangat.. pasal kasih sayang bapa kpd anaknya.. emm tulah selalunye bapak2 kiter ni selalu kurang tunjukkan kasih sayang kat anak2.. kiter rasa mcm dorang nak kongkong.. tapi sebenarnye tidakkkk... hehehe... thanks to papa...abah.. ayahh... daddy... bapakk.. citer ni memang terkesan di hati n rugi sape yg tak tgk... uurrmmm... pengajaran utk anak2 zaman kini yg rasa diri di kongkong..

citer ketiga- PISAU CUKUR... aku suke pisau cukur sebab aku suka pengarah dia bernand chauly.. cerite yg simple, tak berat.. fun... hehehe... disamping pelakon2 yg agak gediks, chicky, girlish, n style... memang favorite org pompuan.. aku pun suke penulis skrip dia rafidah 3R.. BANYAK idea la dorang ni heran aku... mana dia dapat idea ntah ... tulah impian semua pompuan ... semua nakkawen dengan org yg senang sebab nanti kite tak payah bersusah2 TAPI>>> dalam kiter nak mengejar yg "senang" tuu datang plak org yg boleh bagi kiter kebahagiaan.. kiter appy, senang ati... so mana kiter nak pilih... kalau aku aku pilih yg boleh wat aku senang ati n yg boleh jadik pelindung... kaya kiter boleh carik betul tak!!

next muvie insyaallah 2012.. baru tgk gazet.. nampak cam menarik... hehehe.... imaginasi mat salleh bile kiamat tibe... harap dapat bg aku keinsafan yg dunia ni da semakin tua n kiamat tu akan jadi bile2 masa dari sekarng... urmmm

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

05 November 2009

interview SPA semalam...

semalam aku ada interview SPA .. utk jawatan PEnolong Pegawai Tadbir N27 .. sebenarnye ari tu masa bulan ogos aku da kene interview.. dapat calon simpanan.. ermmm ingat da lega la bile dah jadi calon simpanan.. upe2nyee tidak yee... aku kene pegi interview lagi sekali sebab kate ada masalah.. aduiyaiiii... geramnye.. tapi taktau la kalau interview kali kedua ni dapat tuah ke dapat rugi ... huhuhuhu.. bia aku bocorkan rahsia soklan yg dorang tanye aku.. hehehe >:))

1st interview masa bulan ogos di tanye :
a) Kenalkan Diri
b) kenape pohon Jawatan ni ..
c) apa skop tugas pen. pegawai
d) isu semasa ( in english)
e) situasi: kalau ada org senior yg tegur kesalahan kiter ape yg kiter nak wat???

emmm sebabkan aku nerves 1st time la katakan .. aku tak bape boleh jawab sgt soklan tuuu huhuhuhu.... tu yg dapat simpanan kot .. seb baik aku da lulus perekse diaa... emmm

2nd interview ari Khamis 5/11/2009
a) kenalkan diri dalam bahasa inggeris
b) apa skop tugas kerja sekarang
c) apa skop tugas penolong pegawai
d) apa dia sistem penyampaian perkhidmatan awam
e) intergriti .. apa itu intergriti
f) persediaan mengahadapi temuduga
g) ISO
h) 5s
i) Satu Malaysia
j) isu nasional ( aku bagi obesiti )
hahahaha..... aku rasa itu jekot.. tapi aku tak tau la aku jawab tu betul ke tak.. sebab kali ni interview aku tak bape nebes sangat.. hehehe... muke je konfiden .. lalalaaaa... result dia kalau tak silap bulan Jan 10.. huhuhu lamanye nak tunggu ... uurrmmm... taktau la kali dapat simpanan lagi atau tak dapat langsung atau dapat terusssss......... hrp2 dapatlahhhh..