Pengikut

26 Ogos 2009

DReaM..DreaM..DreaM..



saje je taruk gamba ni.. sebab aku nak bgtau org yg semua org ada impian.. bukan mimpi kosong semata2 .. ermmm ape ye impian aku?? da tercapai ke agaknye.. ada ke yg da jadik kenyataan.. huhuhu....

IMPIAN 1
dulu masa sekolah.. mak pesan belajar rajin2 nanti boleh masuk U.. hehehe.. penah tak mak korang pesan camtu.. hehehe mak aku selalu pesan camtu.. biasalah bila pesan camtu masuk tinge kanan kua tinge kiri tol tak?? yelah asik pesan bende yang sama je.. cam buhsan... hehehe.. pastu bile dapat result SPM, ada kawan2 yg da masuk U mule la rasa tercabar.. '' ish asal aku tak dapat, padahal result dia sama je ngan aku beza satu je .. dia dapat c aku dapat D tapi yg lain sama.. TAK GUNE!!" huhuh.. pastu memang aku pasang niat mcm mana pun aku mesti masuk U, n KENE masuk U.. Tak kIre Nak Jugak!!! PEDULI!!!... last2 dapat.. dekat UUM, Pilihan kos pertama... maknenye impian pertama TERCAPAI

IMPIAN 2

Bile da masuk U lain pulak citernye kan... emm masa ni impian aku abes baja aku nak kerje jadik PEGAWAI yg related dengan course yg aku amek... hurrrmmm mcm mana nak wat... pointer da la biasa2 je boleh keee.. aku survey kerje2 yg seswai dengan ape yg aku amek.. hurm..masa tu sonoknye kalaul dapat jadi pegawai.. gaji banyak, pastu dapat elaun tu, dapat elaun ni.. besstnyee.. nanti da ada gaji leh beli makanan banyak2 ( aku suke makan lalala~~) boleh beli baju.. blh shopping2 bestnyeee..... boleh beli kerete (da pasang impian yg ke3) tak saba nak keje... aku praktikal.. then bes 2 minggu aku dapat kerje kat tempat praktikal.. pastu tiga bulan lepas tu aku dapat jawatan aku sekarang.. YESS IMPIAN kedua dah TERCAPAI heheee...

Impian 3
hehe sedap je aku nengk budak ni berangan... ni impian aku sekarang tak tau bile lah leh tercapai.. sebenarnye aku tingin nak wat bisnes online .. jual2 baju tuuu.. uurrrmmm aku selalu masuk blog dorang2 yg berbisnes.. haaaii bahagianye kalau dapat buat butik baju sendiri.. hehehe... bestney.. da ada plan.. tapi... MODAL elek!! hehehe.. cemanoooooo



hehe melompat aku kalau dapat bukak butik sendiri!! YAHOOOO!!!!!






hanger pun ada hanger idaman tawww!!!! hehehe... kalau ada butik sendiri ni lah hanger idaman aku hahahaha!!







cemane dengan impian korang??? hehehe... TANPA IMPIAN MIMPI TAKKAN JADI KENYATAAN ( soal hati) IMPIANKKKUUUUU (cuci)

25 Ogos 2009

salam Ramadhan.. SElamat BErPuaAsa 2009..

ASSALAMUALAIKUM!!!

HUHUHU setelah sekian kalinye.. terrrr..bukak jugaklah aku blog aku yg satu ni.. hehehe.. lama gile baru leh bukak... emm da masuk bulan ramadhan yakni bulan puasa.. huhuhu... so aku amek peluang sempena bulan puasa ni, i try to make a change... sepatutnye da wat dari dulu.. tapi kenape ye mesti tak jadi.. separuh jalan.. susah sangat ke haaa!! adooiiiiyaaaiiii!! tensen.. hope this ramadhan i can fulfill my dream.. hurmm.. nak tau ke ape?? tak payah kot wat malu aku jeee.. huhuhu..

ape nak citer nye... ada!!! citer pertama: sebelum Ramadhan

sebelum ramadhan bersamaan dengan ari jumaat.. aku ponteng keje.. wakakaka.. heeepp tapi bgtau bos taw... huhuhu.. so plan lah dengan dua hot mama dekat opis aku itew utk berjalan2 disekitar jalan TAR yg memang femes dengan ladies outfit .. huhu especially tudung la kan..

hehe.. sonoknye lama tak kuar.. tingat zaman sekolah2 dulu.. huhuhu.. seb baik jugaklah duit tak banyak.. so beli pun tak banyak lah kann.. hehehe.. seb baik..seb baik.. sorilah aku ni tak pandai nak mengambik gamba.. huhuhu so bacaje lah kalo larat.. next time aku mek gamba.. lagi sonok kan nak baca blog hehehee... okeh sambung.. dah penat pusing2 satu jalan TAR tu.. kitowang nak berangkat pulang n dah plan tuk pegi lagi sekali dkt sana sebelum raya menjelma!! cewahhh hehehe....

citer kedua:

tentulah kisah kejayaan aku menurunkan berat badan kaan..kan.. giler tak share!! hehehe.. so kesimpulannye.. aku da berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8 kilo.. sepanjang setengah tahun 2009 ni.. so maknenyee azam 2009 da nak tercapai la kaaannnn.. pun takde gamba utk di update.. huhuhu tgklah nanti senang2... hehehehe... so secara tak langsung, baju kebaya biru yg aku pakai masa kat UUM tu da muatleee... heheheeee.... seronok sangat... dah pakai gi opis dalam 2 ke 3 kali ntah hehehe.... best.. best...

citer ketiga:

taun ni saya dan rakan2 SJI da plan sesuatu yg menarik utk majlis berbuke nanti.. yg memorable.. huhuhu.. harap2 menjajdi... haaa kalau jadi gamba ni nanti aku upload dalam blog aku.. hehehe sonoknye tak saba2 rasenyeeee....

keylah sampai sini dulu.. next time ada masa aku update lagi .. selamat berpuasa wat kengkawan yg disayangi... hehehe.. n harap2 azam ramadhan 2009 ni berjaye mcm azam tahun baru jugak hehehe...

BYE !! MUAHHHHH!!!!!