Pengikut

22 Jun 2009

DUNIA BARU.. BUKAN THE MOVIE.. REALITI PUNYE..

ASSALAMUALAIKUM... hehehe.. uurrrmmm da lamanye tak upload blog... bulan Jun ni memang bulan yg agak bz hehehe... sebenanye takle bz sangat.. ari tu aku baru balik dari pangkor .. pegi pangkor bukan becuti ye kawan2... bekerja... diulangi bekerja... di sebabkan tak penah menjejakkan kaki kat pulau tu.. memang la sangat teruja... hehehe... takleh tido dibuatnye.. semangat2!!

kitorang bertolak naik bas jabatan.. ala lima org je pown bukan ramai dalam bas tu.. hehehe... tak sonok la.. tak ramai.. tapi sebab driver bas tu bwk bas teramatla slow sgt2.. kitorang amek masa pejalanan bas tu dalam lima jam... padahal ikut kate membe2 aku pangkor tu kannye jauh mana pun... huhuhu.. tensen... dalam kul lima kitowang sampai jeti... huhuhu letih ya rabbi... da tu nak tunggu feri pulak.. barang2 lagi yang berat ya amat tu.. huhuhu.. tensennnyeeeeeeeeeee.. tu la susahnye kursus bile wat dekat pulau.. susah dekat urusetia laaa... huhuhuuu...

bila sampai kat hotel.. rilek la sket.. hehehe... sonoknye tgk laut... tengok kolam.. nak mandi!! nak mandi!!! tapi air laut tu tersangatlah dalamnyeee..... huhuhu.. utk org yg baru2 nak baja berenang ni.. terpakse la berendam jee... huhuu.... mandi kolam sonok ar sebab kolam tak dalam, boleh pakai tshirt lagi huhuhu......

ape yang tak beshnye dekat pangkor tu MAKANAN!! huh.. SUCK!! yuckk!! tak sedap langsung... apolaaaa.... tak penah aku makan kat hotel yg makanannye cenggitu... huhuhu!!! paling teruk dia bagi sardin... diulangi S. A. R.D.I.N..... sardin ayam brand yang dibangge2kan... DISASTER~~~ huh!! aku kate ni first n last aku pegi pangkor n duduk kat hotel ni.. huh!!

sebenarnye takde ape yg nak dibanggakan dengan pangkor selain lautnye yg canthek!!! urrrmm takde pembangunan n persekitaran nye yg tak menarik.. jalan yg sempit.. takde ape nak dishoppingkan selain dari makanan laut kering... uuurrrmmm... kalau setakat nak menikmati pemandangan pantai yg cantek... boleh le datang pangkor...

so berbalik kepada tajuk asal... DUNIA BARU... hehehe bukan tajuk cerite yang elyana belakon tu... huhuhu... ini realiti punye... sekarang ni aku sedar yang biler kiter da melangkah ke alam selain dari alam belajar, kita akan nampak realiti dunia yang sebenar n dekat mana arah kehidupan kita.. bende aku nampak dekat kawan2 n ahli keluarga aku... errmm... macam aku... lepas belajar, terus dapat kerje ... tapi kerje yang tak tetap tapi aku beruntung sebab dapat jawatan yang aku boleh banggakan.. ada kawan aku yang masih tak dapat kerje, still carik lagi.. ada yang kerje ala2 jee... ada yang da kawen n ada anak pun... tapi tulah.. walau apa pun kiter kene bersyukur dengan apa yang kiter dapat ari ni.. macam aku ni.. tak untung lagi ke.. hehehe!!!