Pengikut

26 Disember 2009

linda dan tsunami kenangan 2004

tsunami 26 disember 2004-26 Disember 2009

sedar tak sedar da dekat 5 tahun kan tsunami jadi.. bencana alam yg paling teruk n memberi kesan pada jiwa org malaysia apentah lagi malaysia ni jarang dilanda bencana2 yg teruk mcm nih.. ape kene menngena aku dengan tsunami.. ada ceritanye... umur aku masih panjang n mcm tu jugak dengan kawan2 aku.. huhuhu.. alhamdulillah.. kalau tidak ni entah2 kitorang da tekubur kowt dekat dasar laut.. huhuhu...

24 Disember 2004..
sem baru bukak.. aku n kengkawan aku plan nak gi langkawi.. da lama da ni nak bercuti ngan kengkawan .. huhuhu bile lagi kan.. lagi dua hari PTPTN masuk.. YAHOOOO!! leh le shupping puas2 kat langkawi.. hehehe.. tempat tinggal takyah risau sebab xrumate aku memang tinggal kat langkawi.. hehehe jimat duit... >:).. jahat! jahat! so kitorang plan nak gerak dari kuala perlis.. hehe... kire dekat da la nak sampai ke langkawi.. UUM pun kannye jauh sangat dari perlis tuhhh.. huhuhu... YEAAAA!!! tak saba nak bergumbireeee ngan kengkawan... dah bgtau mak ke nak gi sane.. mestilah dah. aku kan anak yg baik :"> hik..hik..

malam baru kitorang sampai dekat langkawi.. .. rehat malam ni.. esok nak explore pulau nihhh.. hihihi bestnyeee....

25 disember 2004

pagi2 lagi kitorang da nak keluar.. mandi air perigi taw.. bukan senang nak carik perigi jaman sekarang nih.. heehe... kitorang sewa kereta satu hari . emm dalam RM 100 ringgit.. hehehe... puas lah berjalan pusing2 langkawi.. cable car.. makam mahsuri.. semua tempat la .. pastu pegi bekelah dekat pulau yg tak diteroka.. bekelah kat sana naik sampan tau.. pegi sangkar ikan tgk ikan pari yg besar dan jinak.. kalau tak silap YAMADA nama dia... hhehe geli tapi best.. mcm2 ikan ada kat situ.. hehehe... malam balik naik sampan.. hehe gelap guliteee... seronok ah!! bile lagi nak wat camtu tanpa membayar sesen pun hehehe.. sekali seumur idup taw... balik penatnyeeeee... tapi seronok dapat cuti ngan kengkawan..

26 Disember 2004

pagi2 dah bangun nak balik UUM dahh.. alahai tak bestnyeee.. biasalah sebelum balik kiter shupping abes2an.. pegi ATM ar cucuk.. kater kaye(kaye student la) hek..hek :P .. shopping is the best theraphy ever!! hehee.. beli2.. da pukul 930 nih.. ala kawan aku ada kelas.. takleh ponteng kelas En maliki tu bahaye oooo... nanti kene laser.. hehehkk.. jom balik jom balik!!! huhuhu.. sebelum balik kiter post dulu kat dataran helang.. post ala2 artis tak laku .. hehe.. 1..2..3.. post.. klik!! klik!! SAY CHEESEE~~~~~ emm

930 naik feri pegi ke kuala kedah .. huhuuh aku naik feri ke kereta ke.. mabuk tetap mabuk nak2 bile air gelombang2 nih.. hhuhu.. lindaaa.. gn pandang... tido2.. huhuhu.. perjalanan dari langkawi ke kuala kedah lebih kurang 1 jam eh..tak ingat tapi lama sket dari kuala perlis.. emm takpe2 .. takkisahh. da enjoy pun kat sana.. hehehe...

emm akhirnye sampai jugak kat kuala kedahh.. mek kete sewa.. sampai kat stesen bas.. naik bas sampai kat UUM kire2 lagi berape minit lagi nak dekat pukul 1.. ala tak sempat jugak kawan aku tu pegi kelas en maliki.. hihihi.. tapi kitorang kater .."kalau tau balik lewat sket kan.. tak puas shopping laa" huhuhu.. entah mcm mana kawan aku ni dapat call dari org kete sewa dia kate langkawi banjir besar? banjir besar .. biau betul.. tadi elok2 lagi.. ahh tipu ar abang tu .. nak ngorat ckp ar ngorat .. trick je lebey keh..keh..keh... abg tu kater pekan kuah naik airrrr.. YEEEE KEEEEEE TIPULAHHHH!!...

dah balik UUM rehat2.. hehehe ponteng kelas... hahahak tido lagi best.. da penat2 jalan takan nak gi kelas kan.. hehehe.. ehh tetibe budak2 kecoh kate kat fakulti aku tadi gempa bumi katernye... eh tak rase punnn... huhuhu.. tgk tepon ehh.. ada miskol .. adik aku upenye apela dia nak nihh... hishhhh!! kol balik ahh... huhuu.. " KAU KAT MANE NIH TAU TAK SEKARANG NI TGH TSUNAMI >>TGH BANJIR BESAR!!! EEEIIIII LAIN KALI TEPON TU ANGKAT ARRR BUAT ORG RISAU JEEE!!! bla..bla..bla... HAH??? banjir besar... kiter diskas nihh.. huhuhu... betul la abg kete sewa tu bgtau tau tadi .. langkawi banjir besar.. gempa bumi .. acheh.. kat penang.. matii... ramai gile .... huhuhu...kuala kedah pun kene jugak taw... fuuuhhh!!
ape nak ckp kengkawan.... UMO kiter masih panjangg..... huhuhu.. seb baik balik awal.. kalau tak da selamat.. da la ponteng kelas... huhuhuhu..... kalau tak masuk paper la kiter .. takut nyeeee... huhuhu...

kepada keluarga2 mangsa2 tsunami.. takziah n al fatihah..

Tiada ulasan: