Pengikut

17 Disember 2009

2nd phase on losing weight n fat

hye...

tahun 2008 aku tak berape kisah sangat pasal berat aku .. then day by day my weight increase rapidly n affected my health.. just imagine before this berat aku 65 .. then naik sampai 78kg sumtime 80kg.. OMG!!! selera kompem la bertambah2.. hehehe... jgn ckplah kan... baju sume takleh pakai baju kurung t shirt.. ish2x... baju dari saiz L aku kene pakai xxXL.. seluar dulu lsaiz 30 den kene pakai saiz berape tak tau pulak sebab aku malu nak beli seluar.. tanye 32 x muat.. 33 x muat last2 aku marah promoter tu hahahakk!! bengong... n the worse is aku punye lutut injured masa main netball till now still phobia taw!! huhuhu.. sepanjang main netball aku tak penah sekali pun injured.. umpe dr.. dr kater berat aku tak dapat support badan... uurmm sedihh.. start dari situ..aku nekad ank turun kan berat .. act taget tak banyak .. dalam 5 kilo fr 1 year.. then aku start 2009 dalam bulan 6..(after my knee had recovered)

aku pegi gym.. masuk program lose weight under Kementerian Kesihatan.. end of this year (2009) aku berjaya mengurangkan berat aku dari 78kg to 71kg (but naik jugak .. kdg2 72kg hehehe..) kire aku berjaye turun dalam 7 kg laaa dalam masa 6 bulan... masa bulan puasa lain citer eh sebab masa tu berat aku da jadik 68.. lepas raya naik balik 71.. hehehe...

ape kenangan manis bile berat turun?? hehehe mestilah banyak.. the best is kisah baju raya aku hahahak!!! aku tempah baju raye masa tu berat aku 76 sumthin la.. akuk tempah 3 bulan before raye.. the n masa bulan puasa nak pegi amek.. baju tu besaaaarrrrr sgt.. kire aku boleh pkai dua lapis .. (aku wat kurung moden)dengan baju kurung lak tu ... bayangkan baju kurung kan tau la memang besar2.. huhuhu... aku ckp ngan mak aku .. mak kater suruh dia alter balik... tapi tunjuk rasa marah n tak puas ati kat tailor tu... kihh..kih..kih... aku ni org yg tak pandai marah n tak pandai belakon... nak marah tu kene amek mood dulu... hahaha gelak puas2 dalam toilet train wat muke serius.. huhuhu.. turun keter wat muke garang!! keh..keh..keh.. sampai je kat kedai tu .. kak kenape baju saya ni besar sangat nih..dah macam kelambu dah saya tgk.. mcm nih baik takyah wat kurung moden baik saya wat baju kurung biasa je.. dalam ati da golak2.. hahahakk akak tu pun cuak bia betul rasa ari tu da ukur betul dah!! 2 inci ni beza .. huhu.. ke awak ni dah kurus?? aku pun balas kurus ape nye kak.. baru 3 bulan takkan da kurus.. tgk lengan ni leh masuk kepala ketapi hahahahakkk linda2 .. lantak ko la ye.. pastu aku sambung lagi saya nak akak siap kan dalam minggu ni jugak sebab saya nak pakai... ceehh akak tu pun mule la mengomel2 .. cemane leh tersalah ukur la hape la.. seb baik dorang takde penimbang n nak wat baju takyah naik scale dulu.. aku kuar kedai tu tekekek2 gelak... aaaaa besalahnye belakon cam tuu... huhuhu... maap yee....

heheeh keylah cukup la tu kan.. sekarang nih kalau nak ikut target proses turunkan berat.. emm da nak abes la sebab aku target sampai ujung taun nak turun berat sampai ke 65.. tapi tak kesampaian.. soo nampaknye aku kene teruskan ke 2nd phase.... continue till end of 2010 i will loose bout 7 kg's more.. sekarang aku da ada personel advisor!! YEAYYY!!!! so taun depan focus nak fit n loose fat... tu je.. kire no more mengglebeh2... hehehehe !! jaga makan.. bersenam.. positif.....

yes linda U can DO it !!!

Tiada ulasan: