Pengikut

06 September 2009

DiarI BerBuke LInda 2009 episod One

~~BON APETITE~~
salam.. sedar tak sedar ari ni da 15 ari kiter puasa kan.. hehehe... ada lagi 15 hari lagi.. uishh cepat je rasa cam tak caye... huhuhuhu.... sepanjang 15 ari puasa ni, aku n family banyak buke puasa di umah sedara mara.. hehehe tapi ari minggu laa.. minggu 1st umah aku .. minggu 2nd umah makcik... n ari sabtu kelmarin aku wat western food. act tak la western .. sebenarnye italian food.. hehehe.. then ari ahad kat umah makcik ku di subang.. hehehe.. tentulah makanan lagi meriah kan.. hehe.. tapi sume masakan kampung..

so ari ni aku nak upload gamba2 makanan yg aku makan sabtu n ahad kelmarin.. just check it out!!

5/9/2009 - Sabtu Italian Food












main dishes - spagetti bologn
ese...
semua wat sendiri.. wah.. siap tabur cheese parmessan lagikk hehehe... sedapp... wahahaha.. tapi aku wat ala malaysian.. sebab campur cili api .. wakaka!! baru SATU MALAYSIA :P kuah ada banyak lagi.. nanti nak sambung wat lasagna.. selalunye dalam kuah spagetti tu family aku selalu bayak kan sayuran.. letaklah ape yg patut.. sayur campur, kobis, brokoli, cendawan butang.. meatball tidak dilupakan.. meriah tak meriah laa hehehe..
























2nd menu : baked potato with cheese.
. tapi sebenarnye salah letak cheese .. aku pi letak parmesan, tak cair la cheese tu, patutnye letak cheddar.. huhuhu sabau jelaaa... bakar pun ala2 jeee... isi dia aku letak kuah spagetti.. hehehe.. buat dalam 4 biji je takut tak bes pulak nanti..












3rd menu is: coleslow..
campur kubis jeee ... kubis n mayo.. uurrmm

















4th menu: Garlic Bread..
haa yg ni wat sendiri tapi bukan la bread dia , garlic dia.. garlic dgn mentega aku blend kering.. pastu sapu letak atas tempat pembakar.. da kuning2 angkat.. hehehe pastu cube patahkan.. bunyik tak kruupp~~ kruuupp~~ haaa itulah yg sedap! :).. pastu cicah pulak dengan mushroom soup..huh!!! pueh ati.. lalalala~~~ cam nak terbang heee ;p
























5
th menu.. is.. mashed potato.. perhatian kuah saya wat sendiri ok.. tapi tgk buku resepi .. kentang tu rebus dengan kulit, angkat then baru lenyek2 kannnn.. simple...
hehehe.. kuah dia senang jek nak wat tido pun boleh.. hahaha.. tepung jagung, stok ayam, black pepper, mentega.. kacau2 sampai kuning... then leh hidangggg.. makan panas2.. hehehe lagi berkhasiat sebab kiter wat sendiri n we know the ingredient..right?? dan ...











INILAH HASIL NYEEE!!! wallAAA~~~




inilah dia hasil kerja linda paloza... hehehe... bon apetite... BON VOYAGE.. JON BON JoVI!! erkk ape kene mengene pulak!! nanti aku sambung episod 2 berbuke di subang.. see ya!!

Tiada ulasan: