Pengikut

26 Disember 2009

linda dan tsunami kenangan 2004

tsunami 26 disember 2004-26 Disember 2009

sedar tak sedar da dekat 5 tahun kan tsunami jadi.. bencana alam yg paling teruk n memberi kesan pada jiwa org malaysia apentah lagi malaysia ni jarang dilanda bencana2 yg teruk mcm nih.. ape kene menngena aku dengan tsunami.. ada ceritanye... umur aku masih panjang n mcm tu jugak dengan kawan2 aku.. huhuhu.. alhamdulillah.. kalau tidak ni entah2 kitorang da tekubur kowt dekat dasar laut.. huhuhu...

24 Disember 2004..
sem baru bukak.. aku n kengkawan aku plan nak gi langkawi.. da lama da ni nak bercuti ngan kengkawan .. huhuhu bile lagi kan.. lagi dua hari PTPTN masuk.. YAHOOOO!! leh le shupping puas2 kat langkawi.. hehehe.. tempat tinggal takyah risau sebab xrumate aku memang tinggal kat langkawi.. hehehe jimat duit... >:).. jahat! jahat! so kitorang plan nak gerak dari kuala perlis.. hehe... kire dekat da la nak sampai ke langkawi.. UUM pun kannye jauh sangat dari perlis tuhhh.. huhuhu... YEAAAA!!! tak saba nak bergumbireeee ngan kengkawan... dah bgtau mak ke nak gi sane.. mestilah dah. aku kan anak yg baik :"> hik..hik..

malam baru kitorang sampai dekat langkawi.. .. rehat malam ni.. esok nak explore pulau nihhh.. hihihi bestnyeee....

25 disember 2004

pagi2 lagi kitorang da nak keluar.. mandi air perigi taw.. bukan senang nak carik perigi jaman sekarang nih.. heehe... kitorang sewa kereta satu hari . emm dalam RM 100 ringgit.. hehehe... puas lah berjalan pusing2 langkawi.. cable car.. makam mahsuri.. semua tempat la .. pastu pegi bekelah dekat pulau yg tak diteroka.. bekelah kat sana naik sampan tau.. pegi sangkar ikan tgk ikan pari yg besar dan jinak.. kalau tak silap YAMADA nama dia... hhehe geli tapi best.. mcm2 ikan ada kat situ.. hehehe... malam balik naik sampan.. hehe gelap guliteee... seronok ah!! bile lagi nak wat camtu tanpa membayar sesen pun hehehe.. sekali seumur idup taw... balik penatnyeeeee... tapi seronok dapat cuti ngan kengkawan..

26 Disember 2004

pagi2 dah bangun nak balik UUM dahh.. alahai tak bestnyeee.. biasalah sebelum balik kiter shupping abes2an.. pegi ATM ar cucuk.. kater kaye(kaye student la) hek..hek :P .. shopping is the best theraphy ever!! hehee.. beli2.. da pukul 930 nih.. ala kawan aku ada kelas.. takleh ponteng kelas En maliki tu bahaye oooo... nanti kene laser.. hehehkk.. jom balik jom balik!!! huhuhu.. sebelum balik kiter post dulu kat dataran helang.. post ala2 artis tak laku .. hehe.. 1..2..3.. post.. klik!! klik!! SAY CHEESEE~~~~~ emm

930 naik feri pegi ke kuala kedah .. huhuuh aku naik feri ke kereta ke.. mabuk tetap mabuk nak2 bile air gelombang2 nih.. hhuhu.. lindaaa.. gn pandang... tido2.. huhuhu.. perjalanan dari langkawi ke kuala kedah lebih kurang 1 jam eh..tak ingat tapi lama sket dari kuala perlis.. emm takpe2 .. takkisahh. da enjoy pun kat sana.. hehehe...

emm akhirnye sampai jugak kat kuala kedahh.. mek kete sewa.. sampai kat stesen bas.. naik bas sampai kat UUM kire2 lagi berape minit lagi nak dekat pukul 1.. ala tak sempat jugak kawan aku tu pegi kelas en maliki.. hihihi.. tapi kitorang kater .."kalau tau balik lewat sket kan.. tak puas shopping laa" huhuhu.. entah mcm mana kawan aku ni dapat call dari org kete sewa dia kate langkawi banjir besar? banjir besar .. biau betul.. tadi elok2 lagi.. ahh tipu ar abang tu .. nak ngorat ckp ar ngorat .. trick je lebey keh..keh..keh... abg tu kater pekan kuah naik airrrr.. YEEEE KEEEEEE TIPULAHHHH!!...

dah balik UUM rehat2.. hehehe ponteng kelas... hahahak tido lagi best.. da penat2 jalan takan nak gi kelas kan.. hehehe.. ehh tetibe budak2 kecoh kate kat fakulti aku tadi gempa bumi katernye... eh tak rase punnn... huhuhu.. tgk tepon ehh.. ada miskol .. adik aku upenye apela dia nak nihh... hishhhh!! kol balik ahh... huhuu.. " KAU KAT MANE NIH TAU TAK SEKARANG NI TGH TSUNAMI >>TGH BANJIR BESAR!!! EEEIIIII LAIN KALI TEPON TU ANGKAT ARRR BUAT ORG RISAU JEEE!!! bla..bla..bla... HAH??? banjir besar... kiter diskas nihh.. huhuhu... betul la abg kete sewa tu bgtau tau tadi .. langkawi banjir besar.. gempa bumi .. acheh.. kat penang.. matii... ramai gile .... huhuhu...kuala kedah pun kene jugak taw... fuuuhhh!!
ape nak ckp kengkawan.... UMO kiter masih panjangg..... huhuhu.. seb baik balik awal.. kalau tak da selamat.. da la ponteng kelas... huhuhuhu..... kalau tak masuk paper la kiter .. takut nyeeee... huhuhu...

kepada keluarga2 mangsa2 tsunami.. takziah n al fatihah..

22 Disember 2009

cuti krismas dan program hujung minggu.. kelas tarian yg mcm hampeehhh!!

salamz.. nak citer mana dlu eh citer pasal program hujung minggu ... emm ari jumaat ni cuti lagi .. cuti krismas pulak.. kalau dah cuti tu mestilah banyak program kan.. emm ari sabtu 26/12 ain kawen.. main ice skating (kalaul jadi) n reunion budak sekolah rendah aku (sek ampang) n ada 2 lagi kenduri .. mana satu nak pegi.. huhuhu kompius .. banyak sangat peracnangan hujung minggu..

kelas tarian yg cam hampeh.. dulu aku ada pegi kelas tarian kire komuniti punyelah kan.. masa tu kaki injured masuk sehari je.. so sekarang ni kaki da elok aku ingat nak masuk balik.. emm dua ari je beb.. rasa cam dahh.. huh!! malas.. sempat belaar dua tarian .. zapin n inang.. masalah yg buat aku sakit ati ni bukan ape..

1) kelas tarian anjuran komuniti tu da abes.. aku tak dibgtau... so yg masuk tu org2 tetap.. emm okk.. sabaaa ye linda

2) dorang ada show 10 Jan dekat UKM .. so takde masa la nak ajar aku memandangkan aku sorang je org baru yg nak belajar tu .....dorang lagi nak wat preparation tuk majlis tu nanti ... ok saba lagi .. boleh sabaaa hnnnsss~~~ hnss~~

3) yg ni aku tak tahan.. da la tak ajar aku menari satu hal.. dia suh nye aku jadi 'kak nam' masa show nanti.. nak tau kak nam tu ape... watak makcik2 yg suke mengumpat, kecoh yg suke menghuru harakan majlis sambil menggentel tembakau kat mulut.. melatah.. dan sebagai nyelah .. boleh bayang tak watak camtu... aduuhhh... dengar je dia suoh aku jadik "kak nam" tu terus tawar ati nak masuk menari.. apahal .. aku nak belajar menari bukan nak belajar belakon.. kalau aku nak belakon baik aku masuk kelas lakonan under cikgu fatimah abu bakarrrr...!!!! aduuuuiiii panas sehhh~~~~~

ishhh geram pulak aku... kompem lepas ni aku tak datang.. carik org lain lak ajar menari... huh!!

PANASS HATI NIIIII~~~ ARRRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;((

17 Disember 2009

2nd phase on losing weight n fat

hye...

tahun 2008 aku tak berape kisah sangat pasal berat aku .. then day by day my weight increase rapidly n affected my health.. just imagine before this berat aku 65 .. then naik sampai 78kg sumtime 80kg.. OMG!!! selera kompem la bertambah2.. hehehe... jgn ckplah kan... baju sume takleh pakai baju kurung t shirt.. ish2x... baju dari saiz L aku kene pakai xxXL.. seluar dulu lsaiz 30 den kene pakai saiz berape tak tau pulak sebab aku malu nak beli seluar.. tanye 32 x muat.. 33 x muat last2 aku marah promoter tu hahahakk!! bengong... n the worse is aku punye lutut injured masa main netball till now still phobia taw!! huhuhu.. sepanjang main netball aku tak penah sekali pun injured.. umpe dr.. dr kater berat aku tak dapat support badan... uurmm sedihh.. start dari situ..aku nekad ank turun kan berat .. act taget tak banyak .. dalam 5 kilo fr 1 year.. then aku start 2009 dalam bulan 6..(after my knee had recovered)

aku pegi gym.. masuk program lose weight under Kementerian Kesihatan.. end of this year (2009) aku berjaya mengurangkan berat aku dari 78kg to 71kg (but naik jugak .. kdg2 72kg hehehe..) kire aku berjaye turun dalam 7 kg laaa dalam masa 6 bulan... masa bulan puasa lain citer eh sebab masa tu berat aku da jadik 68.. lepas raya naik balik 71.. hehehe...

ape kenangan manis bile berat turun?? hehehe mestilah banyak.. the best is kisah baju raya aku hahahak!!! aku tempah baju raye masa tu berat aku 76 sumthin la.. akuk tempah 3 bulan before raye.. the n masa bulan puasa nak pegi amek.. baju tu besaaaarrrrr sgt.. kire aku boleh pkai dua lapis .. (aku wat kurung moden)dengan baju kurung lak tu ... bayangkan baju kurung kan tau la memang besar2.. huhuhu... aku ckp ngan mak aku .. mak kater suruh dia alter balik... tapi tunjuk rasa marah n tak puas ati kat tailor tu... kihh..kih..kih... aku ni org yg tak pandai marah n tak pandai belakon... nak marah tu kene amek mood dulu... hahaha gelak puas2 dalam toilet train wat muke serius.. huhuhu.. turun keter wat muke garang!! keh..keh..keh.. sampai je kat kedai tu .. kak kenape baju saya ni besar sangat nih..dah macam kelambu dah saya tgk.. mcm nih baik takyah wat kurung moden baik saya wat baju kurung biasa je.. dalam ati da golak2.. hahahakk akak tu pun cuak bia betul rasa ari tu da ukur betul dah!! 2 inci ni beza .. huhu.. ke awak ni dah kurus?? aku pun balas kurus ape nye kak.. baru 3 bulan takkan da kurus.. tgk lengan ni leh masuk kepala ketapi hahahahakkk linda2 .. lantak ko la ye.. pastu aku sambung lagi saya nak akak siap kan dalam minggu ni jugak sebab saya nak pakai... ceehh akak tu pun mule la mengomel2 .. cemane leh tersalah ukur la hape la.. seb baik dorang takde penimbang n nak wat baju takyah naik scale dulu.. aku kuar kedai tu tekekek2 gelak... aaaaa besalahnye belakon cam tuu... huhuhu... maap yee....

heheeh keylah cukup la tu kan.. sekarang nih kalau nak ikut target proses turunkan berat.. emm da nak abes la sebab aku target sampai ujung taun nak turun berat sampai ke 65.. tapi tak kesampaian.. soo nampaknye aku kene teruskan ke 2nd phase.... continue till end of 2010 i will loose bout 7 kg's more.. sekarang aku da ada personel advisor!! YEAYYY!!!! so taun depan focus nak fit n loose fat... tu je.. kire no more mengglebeh2... hehehehe !! jaga makan.. bersenam.. positif.....

yes linda U can DO it !!!

13 Disember 2009

saje suka-suka















apahal pulak linda ni download gmba dia?? dia ingat cantek sangat ke perasan... heee ape laaahh!! da tak de keje sangat la tuh!!! gila ape minah nih!! fius tercabut agaknye???

JAWAPAN AKU:
aku punye suka lah blog aku... ada aku kesahhh!!! KO PEDULI APEEE

12 Disember 2009

keresahan pekerja sambilan se-Malaysia

ya .... salam satu malaysia!!! huhuhu... sebelum aku memulakan tajuk entry aku kali ni.. aku nak cerite sket.. ari rabu lepas aku ikut mak aku pegi jamuan dekat imigresen.. jamuan perpisahan katenye... emm so aku ingat kan perpisahan pegawai2 ke sape la kan.. upenye sampai sana perpisahan utk Pekerja Tadbir Sambilan imigresen.. kontrak diorang tak sambung.. kire last sampaip 15 n 31 /12 nih.. huhuu kesiannyeee.... mula2 ingat sorang dua upenye.. 40 org... hah!!! 40 org??? ramai nyeee bia betul.. aku tanye dak yg duk sblh aku tu .. dia kater semua budak2 sambilan dekat bhg tu ditamatkan kontrak.. kire2 dalam 40 org... aduiii risau nye aku... hurrmm...
bukan setakat tu je ye kwn2... 200 org pekerja sambilan dekat imigresen tu tak disambung kontrak diaorang... alaaaamakkkk!!! takutnyeee!! kalau KKM wat cam tu , cemane lah agaknye nanti.. dah tu ada yg dah 13 taun keje pun kene tamat kontrak jugak!! huhuhu...

so kawan2 aku yang kat luar tu, jgn la korang anggap keje aku ni dah best sangat.. tak best mana sebab risiko nak kene buang tu tersangatlaahh tingginyeee.. nak2 ekonomi tgh turun naik sekarang nih... wat masa ni KKM ok lagi.. next year sape tau kan?? CUTI? 7 hari dalam setahun sanggup??? GAJI?? ikut hari, ko tak kerja jgn harapla kau nak dapat gaji ... kau kawen .. kau bersalin... makna nye memang cuti tanpa gaji laaa... dah tu kalau ko cuti lelama .. ingat bos nak kekalkan ko situ.. silap2 leh kene buang taw.. tapi ape yg wat aku bersyukur kat bhg aku ni.. bos2 kat sini ada hati perut lagi.. as human being... hurmm.. kalau staff sambilan bersalin takde pulak dorang mek org lain.. emm syukur sangat.. tempat lama? kene buang taw..

SERAP?? emm jangan harap n tak mungkin akan berlaku.. kat luar sana berlambak2 org mintak gune SPA.. keutamaan mestilah dekat diorang jugak kan... kiter takdek yg special... jgn tunggu bulan jatuh ke riba.. jgn harapkakn satu bende yg takkan berlaku... uurmmm..

07 Disember 2009

NO TITLE!!!



aku dah peNAT !!!.. PEnat SangAT .. TaK SabAR nak TUnggU Tahun BarU .. SEMUA ImpiaN dan HARaPAn aKU ada pada TAHuN 2010... HArAP2 2010 BErJALAn SepErTi YanG Di HAraP KAn... huhuhu.. BERJAyaLAh HENdaKnYAA... TapI aPE Nak BUAT StatUS andA TETAp SAMe.. TAkkAN BErUBah .. SElaGI anDa DudUK Di SINI... DARi BEsaR JAdi KEcik, SEmaKIn KEcik.. kecik .. Kecik.. ITulAh KEhidUPAN.. :D taPI HAkikATnye MAne Sekali Pun Kiter PErGi .. Tak SemeSTinYA akan BErTAmbaH Baik.. SUmtimes can be more worse dan EVER!!


we CAn'T expect our life can be perfect..


STAndard Quote: NObody's PerFEct"


BEar IN MIND my FrIENDs!!!



AKU HIDUP DALAM BLUES~~~















06 Disember 2009

CinTA Vs SUkA... korang Yang ManA SaTU ??







Cinta atau Suka?????
ari tu aku ada bukak moh punye forum.. then aku jumpe bende ni yang agak menarik la bag aku.. hehehe.. da lama niat nak paste blog aku nih.. tapi x berjaya... hari ni baru aku leh buat tu pun setelah berkali2 tensen dengan kojo.. huhuhuu..

nah ! ini tuk korang sumee.. nilai2kan diri korang sendiri.. hehehe....

1. Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang… -Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira…

2.Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku… -Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum…

3. Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata… -Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja…

4. Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu… -Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan diri kita yang yang sebenar…

5. Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta… -Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka…

6. Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis… -Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira…

7. Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga… - Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja…

8. Di depan orang yang kita cinta,kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan terguris - Di depan orang yang kita suka, kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhu bungan kamu dan si dia.

9. Perasaan cinta bermula dari mata. Perasaan suka bermula dari telinga… Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka… Umpama kita membuang telinga kita Tapi jika kita cuba menutup mata Cinta berbuah menjadi airmata..

Cewahhhhh..... p/s : Psssst... apakata anda check balik hubungan anda ngan sidia.....

CINTA ke SUKA ??

10 November 2009

aktiviti masa lapang

ari ni ntah kenape tetibe mood aku nak menulis datang.. aku nak citer ape ehh.. hehehe... nak citer pasal tgk wayang boleh tak.. sebenarnye aku da lama tak tgk wayang.. last tgk filem ape eh.. kalau tak silap.. los dan faun kot.. hehehe.. tapi dah dekat ujung2 bulan ni aku selalu tgk wayang bersama2 rakan sekolah yg da lama sangat tak jumpe.. jumpe dekat facebook tu pun sebab dorang duduk dekat dgn putrajaya.. hehe.. dah 3 cerita aku tgk dari oktober hingga november :

citer pertama - district 9.. citer pasal alien tinggal dekat bumi da menetap nak dekat 20 tahun.. kirenya cam indon duduk kat malaysia la.. pelarian laa kirenye... tapi kesian jugak biler tgk citer pelarian ni hidup tak tenteram asik kene kejar jeeee... hehehe... susah laa. .. dalam masa yg sama, alien2 ni ada mision dia.. dorang cipta satu lab dekat umah dorang tuk balik ke tempat dorang.. tapi tulah manusia ni kan ganas, sebabkan keganasan dorang ni hampir pupus la alien2 pelarian ni


citer kedua- PAPADOM.. citer dari pengarah favorite aku heheee.. touching sangat.. pasal kasih sayang bapa kpd anaknya.. emm tulah selalunye bapak2 kiter ni selalu kurang tunjukkan kasih sayang kat anak2.. kiter rasa mcm dorang nak kongkong.. tapi sebenarnye tidakkkk... hehehe... thanks to papa...abah.. ayahh... daddy... bapakk.. citer ni memang terkesan di hati n rugi sape yg tak tgk... uurrmmm... pengajaran utk anak2 zaman kini yg rasa diri di kongkong..

citer ketiga- PISAU CUKUR... aku suke pisau cukur sebab aku suka pengarah dia bernand chauly.. cerite yg simple, tak berat.. fun... hehehe... disamping pelakon2 yg agak gediks, chicky, girlish, n style... memang favorite org pompuan.. aku pun suke penulis skrip dia rafidah 3R.. BANYAK idea la dorang ni heran aku... mana dia dapat idea ntah ... tulah impian semua pompuan ... semua nakkawen dengan org yg senang sebab nanti kite tak payah bersusah2 TAPI>>> dalam kiter nak mengejar yg "senang" tuu datang plak org yg boleh bagi kiter kebahagiaan.. kiter appy, senang ati... so mana kiter nak pilih... kalau aku aku pilih yg boleh wat aku senang ati n yg boleh jadik pelindung... kaya kiter boleh carik betul tak!!

next muvie insyaallah 2012.. baru tgk gazet.. nampak cam menarik... hehehe.... imaginasi mat salleh bile kiamat tibe... harap dapat bg aku keinsafan yg dunia ni da semakin tua n kiamat tu akan jadi bile2 masa dari sekarng... urmmm

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

05 November 2009

interview SPA semalam...

semalam aku ada interview SPA .. utk jawatan PEnolong Pegawai Tadbir N27 .. sebenarnye ari tu masa bulan ogos aku da kene interview.. dapat calon simpanan.. ermmm ingat da lega la bile dah jadi calon simpanan.. upe2nyee tidak yee... aku kene pegi interview lagi sekali sebab kate ada masalah.. aduiyaiiii... geramnye.. tapi taktau la kalau interview kali kedua ni dapat tuah ke dapat rugi ... huhuhuhu.. bia aku bocorkan rahsia soklan yg dorang tanye aku.. hehehe >:))

1st interview masa bulan ogos di tanye :
a) Kenalkan Diri
b) kenape pohon Jawatan ni ..
c) apa skop tugas pen. pegawai
d) isu semasa ( in english)
e) situasi: kalau ada org senior yg tegur kesalahan kiter ape yg kiter nak wat???

emmm sebabkan aku nerves 1st time la katakan .. aku tak bape boleh jawab sgt soklan tuuu huhuhuhu.... tu yg dapat simpanan kot .. seb baik aku da lulus perekse diaa... emmm

2nd interview ari Khamis 5/11/2009
a) kenalkan diri dalam bahasa inggeris
b) apa skop tugas kerja sekarang
c) apa skop tugas penolong pegawai
d) apa dia sistem penyampaian perkhidmatan awam
e) intergriti .. apa itu intergriti
f) persediaan mengahadapi temuduga
g) ISO
h) 5s
i) Satu Malaysia
j) isu nasional ( aku bagi obesiti )
hahahaha..... aku rasa itu jekot.. tapi aku tak tau la aku jawab tu betul ke tak.. sebab kali ni interview aku tak bape nebes sangat.. hehehe... muke je konfiden .. lalalaaaa... result dia kalau tak silap bulan Jan 10.. huhuhu lamanye nak tunggu ... uurrmmm... taktau la kali dapat simpanan lagi atau tak dapat langsung atau dapat terusssss......... hrp2 dapatlahhhh..

06 September 2009

DiarI BerBuke LInda 2009 episod One

~~BON APETITE~~
salam.. sedar tak sedar ari ni da 15 ari kiter puasa kan.. hehehe... ada lagi 15 hari lagi.. uishh cepat je rasa cam tak caye... huhuhuhu.... sepanjang 15 ari puasa ni, aku n family banyak buke puasa di umah sedara mara.. hehehe tapi ari minggu laa.. minggu 1st umah aku .. minggu 2nd umah makcik... n ari sabtu kelmarin aku wat western food. act tak la western .. sebenarnye italian food.. hehehe.. then ari ahad kat umah makcik ku di subang.. hehehe.. tentulah makanan lagi meriah kan.. hehe.. tapi sume masakan kampung..

so ari ni aku nak upload gamba2 makanan yg aku makan sabtu n ahad kelmarin.. just check it out!!

5/9/2009 - Sabtu Italian Food












main dishes - spagetti bologn
ese...
semua wat sendiri.. wah.. siap tabur cheese parmessan lagikk hehehe... sedapp... wahahaha.. tapi aku wat ala malaysian.. sebab campur cili api .. wakaka!! baru SATU MALAYSIA :P kuah ada banyak lagi.. nanti nak sambung wat lasagna.. selalunye dalam kuah spagetti tu family aku selalu bayak kan sayuran.. letaklah ape yg patut.. sayur campur, kobis, brokoli, cendawan butang.. meatball tidak dilupakan.. meriah tak meriah laa hehehe..
























2nd menu : baked potato with cheese.
. tapi sebenarnye salah letak cheese .. aku pi letak parmesan, tak cair la cheese tu, patutnye letak cheddar.. huhuhu sabau jelaaa... bakar pun ala2 jeee... isi dia aku letak kuah spagetti.. hehehe.. buat dalam 4 biji je takut tak bes pulak nanti..












3rd menu is: coleslow..
campur kubis jeee ... kubis n mayo.. uurrmm

















4th menu: Garlic Bread..
haa yg ni wat sendiri tapi bukan la bread dia , garlic dia.. garlic dgn mentega aku blend kering.. pastu sapu letak atas tempat pembakar.. da kuning2 angkat.. hehehe pastu cube patahkan.. bunyik tak kruupp~~ kruuupp~~ haaa itulah yg sedap! :).. pastu cicah pulak dengan mushroom soup..huh!!! pueh ati.. lalalala~~~ cam nak terbang heee ;p
























5
th menu.. is.. mashed potato.. perhatian kuah saya wat sendiri ok.. tapi tgk buku resepi .. kentang tu rebus dengan kulit, angkat then baru lenyek2 kannnn.. simple...
hehehe.. kuah dia senang jek nak wat tido pun boleh.. hahaha.. tepung jagung, stok ayam, black pepper, mentega.. kacau2 sampai kuning... then leh hidangggg.. makan panas2.. hehehe lagi berkhasiat sebab kiter wat sendiri n we know the ingredient..right?? dan ...











INILAH HASIL NYEEE!!! wallAAA~~~




inilah dia hasil kerja linda paloza... hehehe... bon apetite... BON VOYAGE.. JON BON JoVI!! erkk ape kene mengene pulak!! nanti aku sambung episod 2 berbuke di subang.. see ya!!

26 Ogos 2009

DReaM..DreaM..DreaM..



saje je taruk gamba ni.. sebab aku nak bgtau org yg semua org ada impian.. bukan mimpi kosong semata2 .. ermmm ape ye impian aku?? da tercapai ke agaknye.. ada ke yg da jadik kenyataan.. huhuhu....

IMPIAN 1
dulu masa sekolah.. mak pesan belajar rajin2 nanti boleh masuk U.. hehehe.. penah tak mak korang pesan camtu.. hehehe mak aku selalu pesan camtu.. biasalah bila pesan camtu masuk tinge kanan kua tinge kiri tol tak?? yelah asik pesan bende yang sama je.. cam buhsan... hehehe.. pastu bile dapat result SPM, ada kawan2 yg da masuk U mule la rasa tercabar.. '' ish asal aku tak dapat, padahal result dia sama je ngan aku beza satu je .. dia dapat c aku dapat D tapi yg lain sama.. TAK GUNE!!" huhuh.. pastu memang aku pasang niat mcm mana pun aku mesti masuk U, n KENE masuk U.. Tak kIre Nak Jugak!!! PEDULI!!!... last2 dapat.. dekat UUM, Pilihan kos pertama... maknenye impian pertama TERCAPAI

IMPIAN 2

Bile da masuk U lain pulak citernye kan... emm masa ni impian aku abes baja aku nak kerje jadik PEGAWAI yg related dengan course yg aku amek... hurrrmmm mcm mana nak wat... pointer da la biasa2 je boleh keee.. aku survey kerje2 yg seswai dengan ape yg aku amek.. hurm..masa tu sonoknye kalaul dapat jadi pegawai.. gaji banyak, pastu dapat elaun tu, dapat elaun ni.. besstnyee.. nanti da ada gaji leh beli makanan banyak2 ( aku suke makan lalala~~) boleh beli baju.. blh shopping2 bestnyeee..... boleh beli kerete (da pasang impian yg ke3) tak saba nak keje... aku praktikal.. then bes 2 minggu aku dapat kerje kat tempat praktikal.. pastu tiga bulan lepas tu aku dapat jawatan aku sekarang.. YESS IMPIAN kedua dah TERCAPAI heheee...

Impian 3
hehe sedap je aku nengk budak ni berangan... ni impian aku sekarang tak tau bile lah leh tercapai.. sebenarnye aku tingin nak wat bisnes online .. jual2 baju tuuu.. uurrrmmm aku selalu masuk blog dorang2 yg berbisnes.. haaaii bahagianye kalau dapat buat butik baju sendiri.. hehehe... bestney.. da ada plan.. tapi... MODAL elek!! hehehe.. cemanoooooo



hehe melompat aku kalau dapat bukak butik sendiri!! YAHOOOO!!!!!






hanger pun ada hanger idaman tawww!!!! hehehe... kalau ada butik sendiri ni lah hanger idaman aku hahahaha!!







cemane dengan impian korang??? hehehe... TANPA IMPIAN MIMPI TAKKAN JADI KENYATAAN ( soal hati) IMPIANKKKUUUUU (cuci)

25 Ogos 2009

salam Ramadhan.. SElamat BErPuaAsa 2009..

ASSALAMUALAIKUM!!!

HUHUHU setelah sekian kalinye.. terrrr..bukak jugaklah aku blog aku yg satu ni.. hehehe.. lama gile baru leh bukak... emm da masuk bulan ramadhan yakni bulan puasa.. huhuhu... so aku amek peluang sempena bulan puasa ni, i try to make a change... sepatutnye da wat dari dulu.. tapi kenape ye mesti tak jadi.. separuh jalan.. susah sangat ke haaa!! adooiiiiyaaaiiii!! tensen.. hope this ramadhan i can fulfill my dream.. hurmm.. nak tau ke ape?? tak payah kot wat malu aku jeee.. huhuhu..

ape nak citer nye... ada!!! citer pertama: sebelum Ramadhan

sebelum ramadhan bersamaan dengan ari jumaat.. aku ponteng keje.. wakakaka.. heeepp tapi bgtau bos taw... huhuhu.. so plan lah dengan dua hot mama dekat opis aku itew utk berjalan2 disekitar jalan TAR yg memang femes dengan ladies outfit .. huhu especially tudung la kan..

hehe.. sonoknye lama tak kuar.. tingat zaman sekolah2 dulu.. huhuhu.. seb baik jugaklah duit tak banyak.. so beli pun tak banyak lah kann.. hehehe.. seb baik..seb baik.. sorilah aku ni tak pandai nak mengambik gamba.. huhuhu so bacaje lah kalo larat.. next time aku mek gamba.. lagi sonok kan nak baca blog hehehee... okeh sambung.. dah penat pusing2 satu jalan TAR tu.. kitowang nak berangkat pulang n dah plan tuk pegi lagi sekali dkt sana sebelum raya menjelma!! cewahhh hehehe....

citer kedua:

tentulah kisah kejayaan aku menurunkan berat badan kaan..kan.. giler tak share!! hehehe.. so kesimpulannye.. aku da berjaya menurunkan berat badan sebanyak 8 kilo.. sepanjang setengah tahun 2009 ni.. so maknenyee azam 2009 da nak tercapai la kaaannnn.. pun takde gamba utk di update.. huhuhu tgklah nanti senang2... hehehehe... so secara tak langsung, baju kebaya biru yg aku pakai masa kat UUM tu da muatleee... heheheeee.... seronok sangat... dah pakai gi opis dalam 2 ke 3 kali ntah hehehe.... best.. best...

citer ketiga:

taun ni saya dan rakan2 SJI da plan sesuatu yg menarik utk majlis berbuke nanti.. yg memorable.. huhuhu.. harap2 menjajdi... haaa kalau jadi gamba ni nanti aku upload dalam blog aku.. hehehe sonoknye tak saba2 rasenyeeee....

keylah sampai sini dulu.. next time ada masa aku update lagi .. selamat berpuasa wat kengkawan yg disayangi... hehehe.. n harap2 azam ramadhan 2009 ni berjaye mcm azam tahun baru jugak hehehe...

BYE !! MUAHHHHH!!!!!

22 Jun 2009

DUNIA BARU.. BUKAN THE MOVIE.. REALITI PUNYE..

ASSALAMUALAIKUM... hehehe.. uurrrmmm da lamanye tak upload blog... bulan Jun ni memang bulan yg agak bz hehehe... sebenanye takle bz sangat.. ari tu aku baru balik dari pangkor .. pegi pangkor bukan becuti ye kawan2... bekerja... diulangi bekerja... di sebabkan tak penah menjejakkan kaki kat pulau tu.. memang la sangat teruja... hehehe... takleh tido dibuatnye.. semangat2!!

kitorang bertolak naik bas jabatan.. ala lima org je pown bukan ramai dalam bas tu.. hehehe... tak sonok la.. tak ramai.. tapi sebab driver bas tu bwk bas teramatla slow sgt2.. kitorang amek masa pejalanan bas tu dalam lima jam... padahal ikut kate membe2 aku pangkor tu kannye jauh mana pun... huhuhu.. tensen... dalam kul lima kitowang sampai jeti... huhuhu letih ya rabbi... da tu nak tunggu feri pulak.. barang2 lagi yang berat ya amat tu.. huhuhu.. tensennnyeeeeeeeeeee.. tu la susahnye kursus bile wat dekat pulau.. susah dekat urusetia laaa... huhuhuuu...

bila sampai kat hotel.. rilek la sket.. hehehe... sonoknye tgk laut... tengok kolam.. nak mandi!! nak mandi!!! tapi air laut tu tersangatlah dalamnyeee..... huhuhu.. utk org yg baru2 nak baja berenang ni.. terpakse la berendam jee... huhuu.... mandi kolam sonok ar sebab kolam tak dalam, boleh pakai tshirt lagi huhuhu......

ape yang tak beshnye dekat pangkor tu MAKANAN!! huh.. SUCK!! yuckk!! tak sedap langsung... apolaaaa.... tak penah aku makan kat hotel yg makanannye cenggitu... huhuhu!!! paling teruk dia bagi sardin... diulangi S. A. R.D.I.N..... sardin ayam brand yang dibangge2kan... DISASTER~~~ huh!! aku kate ni first n last aku pegi pangkor n duduk kat hotel ni.. huh!!

sebenarnye takde ape yg nak dibanggakan dengan pangkor selain lautnye yg canthek!!! urrrmm takde pembangunan n persekitaran nye yg tak menarik.. jalan yg sempit.. takde ape nak dishoppingkan selain dari makanan laut kering... uuurrrmmm... kalau setakat nak menikmati pemandangan pantai yg cantek... boleh le datang pangkor...

so berbalik kepada tajuk asal... DUNIA BARU... hehehe bukan tajuk cerite yang elyana belakon tu... huhuhu... ini realiti punye... sekarang ni aku sedar yang biler kiter da melangkah ke alam selain dari alam belajar, kita akan nampak realiti dunia yang sebenar n dekat mana arah kehidupan kita.. bende aku nampak dekat kawan2 n ahli keluarga aku... errmm... macam aku... lepas belajar, terus dapat kerje ... tapi kerje yang tak tetap tapi aku beruntung sebab dapat jawatan yang aku boleh banggakan.. ada kawan aku yang masih tak dapat kerje, still carik lagi.. ada yang kerje ala2 jee... ada yang da kawen n ada anak pun... tapi tulah.. walau apa pun kiter kene bersyukur dengan apa yang kiter dapat ari ni.. macam aku ni.. tak untung lagi ke.. hehehe!!!

29 April 2009

Family day Primer 2009, Bola Jaring.. we are the winner.. yo!

i.... halluuuu... aduyaaiii lama nye tak update blog ni.. seb baik masih boleh dibuke dengan cemerlangnyee... so sebelum aku bukak citer psal family day opis aku yg gempak lagi meriah tu, n our first victory in sport.. aku nak ucapkan selamat pengantin baru dekat kengkawan aku yg da mendirikan rumah tangga, bakal dan akan... hehehe.. akhirnye ye tak?? n also selamat juge kepada becoming mummy.. bakal dan akan.. hehehe.. cumey2 anak.. jgn lupe ye anak tu anugerah dan setiap anak ada rezeki masing2.. aku?? solo lagi.. single lagi.. hehehe so what?? being solo it is not the end of the day.. n i belief nasib manusia di dunia ni da ditentukan.. maybe jodoh aku lambat sket kott!!! hahaha.. tak kisah laaa... hehehehehehe.... yg penting adoooo!! wakakaka!! gatai yeee...
ok back to the main topic... ari tu opis aku ada wat family day... dekat bayu beach resort, Port dickson... bukan besar2an pun hanya utk keluarga primer shaja... hehehe... walaupun ada mcm2 dugaan, kutukan, hinaan, umpat-umpatan... apa yg penting aku happy.. nama pun datang nak suke2 kan... so kiter suke2 laa.. tak payah kisahkan citer yg sedih2 aku cume nak hidangkan korang ( sape yg bukak blog ni.. kalau ada!! hahaha) betape happy nye aku, family and member2 aku dat day.. jap eh.. gambar yg pertama!!!

FAMILY DAY PRIMER 2009, Bayu Beach Resort, Port Dickson

gambar family aku pun ada jugak... baik ati betul sape yg mek gamba tuu... hehehe



ni gamba aku dan kengkawan... urusetia erangan namanye.. (separuh je ni) org urusetia wat keje.. kitorang urusetia sebuk mek gamba.. mana lah org tak mengata, mengutuk dan mengeji... hehhe.. ahh lantaklaaahhh....


PERTANDINGAN BOLA JARING TERTUTUP BAHAGIAN n we Are The ChaMpiON!!
lelaki pun ada bola jaring... hanya di JKA KKM SAHAJAA>>
vote for them!! yeahh


sape shooter yg hebat tuu... hehehe da tentula akuuu!!! wakakaka...

inilah kemenangan aku yang paling bergaya di abad n ini.. n utk pengetahuan sume.. selama berkecimpung dalam dunia bola jaring .. this is my first medal!! uuuuuhuhuhuhu... bangganyeeeeee!!!


ini gamba kemenangan dan gamba kenangan.. emmm... our pengarah very proud of us.. dapat jugak amek balik piala yg beharga 8 rat tu... huhuhu berbaloi!!!


yeaaaa.... kite menanggg!!!! kite menanggg!! kiter menanggg!!


itulah serba sedikit pasal kisah aku sepanjang suku tahun 2009... hehehee.. tulah untungnye jadi primer n bpkk staff.. huhuhuhu...bile lagi nak bergumbira mcm ni... hehehee.. masa bujang nilaaahh!!!... hehehe... okelahhh kepada pekerja2 di seluruh dunia SElAmAt ARi PekERJa @ HAppY LAbOuR DaY!! yaaaa.... hooooo!!! esok cuttiii!!!

18 Februari 2009

healthy life..

nowadays, many people in malaysia are concern in their health.. the food, the contents, the calories... me also.. to achive my goal in dis year.. ~~~ apa la pulak si linda ni merepek ckp org putih la pulakk.. huhuhu... setakat tu je ayat org putih yg aku tau.. hahaha!!! sabau je laaa... tapi memang betul itulah hakikat dia di jaman moden ni.. org malaysia da mula pikir pasal kehidupan yg sihat.. hehehe.. baguihlaa satu perkembangan yg positif...
tahun ni memang target aku nak kurus dats mean nak turunkan berat badan aku yg tgh laju peningkatannya... apa yg aku buat?? takkan cakap kosong je kot... oohh tidakkk.. sekarang linda da pandai tgk bilangan carb dalam produk makanan yg dia beli.. huhuhuu... best takk... kan senang tau.. then da pandai makan rebus2 bkar2... da pandai makan nasi sesudu jeee... impreess?? hehehe tulunla impress penat taww.. tak lupe juga eksesais... banyak jugak la yg aku da pandai...
now, aku akan pastikan apa yg aku rancang berjaya... kalau tak berjaya turun 15 kilo dalam suku tahun ni aku injak kan ke setengah tahun.. kalau tak berjaya juga aku injak lagi jadi ujung taunn... tu janji aku.. emm semangat ni... tapi yg pastinya taun ni aku akan turunkan 15kilo jugak... tgk arrr kalau tak caya....
nobody can't stop me!!! ewahhhh!!!

04 Januari 2009

AZAM BARU 2009

salam n selamat tahun baru hijrah dan selamat tahun baru 2009.. sepanjang taun biler masuk taun baru sume org dok pasang azam baru... tak terkecuali aku... huhuhu.. azam baru aku taun adalah untuk mendapat kerja yg lebih bagus dari hari ini... kerja lebih efektif di samping kesihatan lebih terjamin... gitulahhh.. but the main azam aku taun 2009 ialah untuk menguruskan badan kembali pada asal lebih kurang dalam 15 kg... diet ni bukan untuk apa2 cume untuk kesihatan badan setelah mendapat komplikasi2 diabetes.. huhuhu... sedihnyeee...

aku letak target sebulan 5kg.. dat's mean aku target sampai bulan Mac yang aku MESTI turunkan berat aku sebanyak 15 kg dalam masa 3 bulan... aku da survey program diet yg aku nak ikut.. memula aku akan wat diet low carb.. after 2 month aku akan mula diet atkins pulak... huhuhu.... ni aku dapat maklumat tentng diet atkins dalam kelab aku huhuhu...