Pengikut

26 Mac 2008

kawann.. kawan...

emm bosannya... da keje elok pun bosan lagi.. aku ni tak tau la susah betul nak masuk ngan org.. da kej pat bulan pun tak dapat cari kawan lagi.. emm... ntahlaa.. aku ke yang sombong ar?? aku pun tak tau.. rasanye aku tak sombong pun tapi nape susah org nak masuk ngan akuu?? huhuhu.. sedihnyee...

aku bukan tak ingat kawan2 kat personel tu.. sebenarnye aku nak try sesuaikan diri dengan staff dekat BPKK nihh.. lagipun sian kat budak-budak tu.. da la jalan jauh pastu kene makan kat kantin.. selalu dorang makan kat dalam opis je.. tu yang aku tak turun makan ngan dorang tu... tula dia, tapi bila aku tak turun makan ngan budak2 sana, nak la gi makan ngan budak2 BPKK tapi dorang selalu tinggal aku.. kadang2 tak ajak pun aku makan.. tau2 je ilang... beh nak wat cemane... takpelah aku ni nampaknye nak kene cakap jugak... kalau tak sampai bila nak jadi cenggini... dok sorang2 rehat pun sorang2... hmmm~~~

12 Mac 2008

KoNvO.. KonVo.. KoNvo...

huargh... mengantuknye sayee ari ni... aku kalau bos takde memang malas nak wat keje ni haa.. da 3 hari masuk ari ni aku berilek-rilekkan jek... hehehe.. sangap-mangap tahap sengal.. aku saja je tulis blog nihh.. sempena nak ilangkan boring aku..

sekarang ni aku nak citer pasal konvokesyen UUM yang ke-..... heheh aku tak ingat... aku antara colan-colannyer.. cewah.. tak sabar sebenarnye nak naik pentas amik scroll tu.. last yang aku ingat aku naik pentas masa darjah enam kot dapat no 1.. hehehe.. pastu takde dahh.. da lama pulak tak rasa dihargai dalam belajar ni.. biapun pointer aku rendah.. huhuhu tak kira nak bangga jugak!! weekk~~~

tak sabar rasanye nak jumpe kengkawan(walaupun kengkawan aku da tak jd kengkawan.. paham?? paham?? tak paham sudah...) rindu sebenarnya kat kawan-kawan aku.. del, ila n ima.. kitorang dulu PINK PANTHER.. bukanlah sebab suka warna pink.. takde pun.. tapi sebab kitorang ader baju pink panther sesama.. so kadang2 kua pakai baju sama tu yg org panggey kiteorg pink panther tu.. teringat lak kat dorang sume.. ingat kenangan dolu2.. kitorang kat sana dulu agak gile jugak laa... selalu wat bende yang tak penah dipikir dek org lain.. bende yang paling syok kitorang wat.. wat video klip rossa (sumber ilham dari dak uitm) tapi kitorang nyer versi pompuan, pastu main hantu2, hehehe sian ila tekojut ngan muke aku yang macam antu.. pastu masa raya aji hehehe.. n then operasi pembaikan bilik air aras 2 blok D, masuk menari sempena semester akhir (walaupun aku ngan del keras cam kayu) .. semua kenangan yang best.. tapi kadang2 tak semestinya hidup kiter ni warna-warni je.. kadang terconteng jugak warna itam, kelabu taik hanjeng... selama 3 tahun aku berkawan ngan dak2 tu ader jugakla berape kali selisih faham.. walaupun aku ingat kitorang ni satu kepala, tapi sebenarnya tak jugak.. huhu sedihnye bila ingat bende-bende yang mcm tu... aku ni antara org yg susah sangat nak nangis antara kawan2 aku tu... tapi kalau bab kawan aku senang je nangis cume dorang je taktau bile masanye aku nangis.. pandai tak aku cover!!

sekarang ni sume da ader kehidupan masing2 walaupun tak sampai setahun lagi berpisah, rasa jugk indu kat dorang ni.. tapi taktau la kalau dorang indu ke tak kat aku, ingat ke tak.. kalau boleh masa konvo ni aku nak sgt jumpe ngan kawan2 aku nih, rasa macam dah tanak ingat dah bende yang jadi taun lepas, bialah sakit hati pun rasanye mcm tanak ingat.. sayang rasanye bila berkawan tapi berpisah cenggitu jek.... lagi sakit bile ader org yang mengata pasal kitorang.. sakit ati..

ima, ila n del... del aku tau la jugak cerite... sebab aku selalu contact dia.. ila.. tau la jugak sket2 tapi ima.... putus langsung tak dengar kabar berite... sunyi sepi... aku taktau la.. masa raya ari tu aderjugak aku nganta msg dekat dia n ila tapi yang balasnya ila.. ima tak balas.. memang betul la agaknye dia da tanak berkawan ngan aku lagi kot... tapi... ntahlah... susah nak ckp kan.. agaknye memang dia nak berkawan dalam masa tiga tahun je la kot.. lepas tiga tahun dah la kan.. tak penting pun yang penting masa belajar ader kwan... aku rasalah... tapi aku taktau la pulak ape sebenarnya yang dia pikir.. aku hilang BF takpe lagi jgn ilang kawan... dengar kate ima da tunang.. bagusla da selamat.. nanti cepat2la pulak naik pelamin.. amin...

aku taktau la kalau konvo ni mcm mana kan.. kalau jumpa nak ke tegur aku?? ntah2 dia wat bodo jek... emmm takpelah walau papepun aku tetap tegur dia.. nak jeling ke nak muntah kat depan aku tak kisah la janji aku dah tegur... del pulak tak dtg.. tak syok lah... tak sukanyee..............

ape2pun ntuk kengkawan aku, masa kiter dah sampai.. enjoy urself.. its our day!! dont ruin it.. berbaloi belajar tiga tahun penat2 duk dalam utan tu.. hehehe..

last but not least... happy convocation day 2008.... yeaaaaaaaa..........................

10 Mac 2008

yang dikendong tak dapat yang dikejar berciciran...

PRU dah pun selamat.. BN msh lagi jadi kerajaan pusat walaupun politik negara kiter seperti yang sedia maklum masih tekujat-tekujat lagi semua org.. hehhe.. lebih2 lagi pemimpin dan calon yang bertanding.. aku pun da jalankan tanggungjawab aku sebagai rakyat Malaysia.. hehehe cewahh!!!

apa yang aku nak kongsikan dekat sini cerite panas of the year... kemerosotan undi BN.. sapa yang harus dipersalahkan?? MT ke, pengikut ke, individu yang mengundi ke guane??? haaa... bende ni akan jadi hot story utk tahun 2008.. Pembangkang dapat tawan 5 Negeri tapi yang selebihnya BN lah kan.. tapi kalau kiter tengok, kebanyakkan negeri jatuh k tangan Pembangkang.. Paling mengejutkan bila Selangor n Pulau Pinang dapat kat pembangkang.. sape sangka... selama ni org asik ckp Kelantan ngan Terengganu jek.. skang ape dah jadi..

pd pendapat ak la kan, bende ni boleh jadi iktibar untuk BN.. ambik ni sebagai pengajaran yang bergune.. Kadang2 kiter jgn terlalu konfiden sebab kiter taktau apa yang org kat luar sana pikir.. kadang2 pemikiran kiter tak sama dengan org lain.. kiter rasa kiter betul tapi org kat luar tak semestinya pikir apa yg kiter pikir.. paham tak aku ckp.. heheheee...

aku sebagai rakyat Malaysia, aku rasa Paklah da buktikan yang dia memang nak bina satu kerajaan yang telus n jujur... inilah suara kiter yang sebnarnya.. inilah kejujuran yang Paklah da tunjukkan utk org Malaysia.. sepatutnya Ketelusan ni perlu ada ms tahun 1999 lagi.. korang tak pelik ke kenape masa tahun 1999 BN masih dapat 2/3 sedangkan isu tahun 1999 lagi panas dari sekarang?? haa... pelikkan... suara nilah yang patut ada masa tahun 1999 dulu.. bukan sekarang ni...

Aku memang harap semua org BN dapat ambil ni jadi pengajaran.. kite jgn suka pandang rendah kat pihak lawan kiter taktau kekuatan dia sebenarnya... so lepas ni kaji la balik apa kelemahan korang, kenape boleh jadi mcm ni, kenapa rakyat kurang undi korang... lagi satu jgn cume fokus utk satu negeri je.. fokus kat negeri-negeri lain jugak... ingat pepatah melayu :

YANG DIKEJAR TAK DAPAT, YANG DIKENDONG BERCICIRAN....

Lagi satu.. ade lagi sape kater da bes... hehehe... untuk penyokong-penyokong BN kat luar sana, jgn suka mengata org kalau kiter sendiri pun tak betul.. tgk diri sendiri dulu sebelum nak tgk org lain.. kiter ni Manusia yee... takde yang sempurna.. jgn la bila org da buruk kiter buruk kan lagi.. dan jgn pulak kiter ikut perangai yang buruk tu.. tunjukkan lah peribadi yang baik baru lah boelh pengaruh rakyat.. kiter sendiri pun perangai buruk kiter ckp kat org.. nampak sangat ckp tak serupe bikin.. hehehe...

Utk Paklah, sabar banyak2.. takpayahla nak letak jawatan.. baru lima tahun kan.. belum sampai 20 tahun lagi.. hehehe.. kira tahun 2004 tu anggaplah tahun percubaan.. ingat senang ke nak jadi PM korang ni punn... sabarlah.. Org BN pun sokong la siit korang nyer pemimpin.. belum ape2 lagi da menyerah kalah.. Kutuk sana- kutuk sini.. tak baik.. kalau bukan korang yang support parti korang sendiri sape lagik.. COBALAH UNTUK SETIA~~~

apa2pun tahniah la sebab masih berjaya jadi KERAJAAN MALAYSIA.. n sepanjang lima tahun ni banyak2kan muhasabah diri, cari kelemahan diri sendiri dan kelebihan pembangkang.. jangan asik nak tgk kelebihan diri sendiri sampai lupe nak tgk kelebihan org lain.. kurangkan kutuk mengutuk, jdlah org yang ckp serupe bikin bukan sebaliknyaa, Jgn berat sebelah walaupun lima negeri tu jth kt tangan pembangkang.. yang penting tingkatkan keselamatan kat malaysia ni yang dah berapa tak selamat... jgn bg negeri lain jatuh kat tgn DAP terutamanya.. Bahaya oooo...
kiter tgk pulak Pembangkang boleh tak tunaikan janji dia... kalau tak boleh bak kater Nabil (Raja Lawak 2) ah lu pikir la sendirik!!!

babaiii~~~~~~~~~

06 Mac 2008

marilah mari .. pegi mengundi..

haluuu.. welcome back.. hehehe.. aku nak mengambil kesempatan ni nak mengucapkan slamat mengundi kepada semua rakyat Malaysia.. pilihlah yang brkualiti, yang terbaik dan yang berdedikasi.. hehehe... aku bukannya nak skema2 kat sini tapi sebagai pengundi baru, aku mestilah nak yang terbaik.. dalam berita pun kate 40% pengundi tahun ni semuanya umur antara 24 tahun ke bawah.. maknenye termasuk aku sekali la tu... hehehe..



aku bangga sebenarnye dapat mengundi n tak sabar2 nak tunggu ari mengundi tu.. aku memang tak sokong mana2 parti tapi aku tgk dari sudut yang positif.. aku selalu tanye diri sendiri parti manalah yang aku nak ngundi ni nanti.. aku ada pandangan aku sendiri pasal pilihan raya, pasal politik pasal pemimpin..



pada aku pemimpin yang baik tak akan buat serangan peribadi dekat calon lain.. dan pemimpin yang baik juga kene kawal tingkah laku dan tindak tanduk anak buah dia.. dekat Malaysia ni ada 2 parti satu pro kerajaan satu lagi pro pembangkang.. kadang2 aku tgk macam2 cara yang dorang nak tarik undi.. pada aku cara yang salah bila wat perhimpunan haram.. salah tuu.. bukan mcm tu nak tunjuk protes kat government... benda tu nanti akan rugi kan diri sendiri.. kene tangkap marah... dah tu jgnla marah polis kalau tangkap sendiri cari pasal.. n lagi satu yang aku tak bape nak puas hati ni bila pemimpin tertinggi dah pesan jgn guna serangan peribadi dekat calon-calon lain tapi yang herannya anak buah dia langsung tanak dengar buat juga serangan peribadi tu... tah papentah... pemimpin tertinggi da ok anak buah pulak wat kepala sendiri.. yg lagi satu tu pepimpin yang suruh buat.. takde bezanye dorang nii.. tol tak??



pada aku la kan cara yang senang nak tarik undi cmni je.. tak kira la calon dr pembangkang atau kerajaan .. buat baik dengan kawasan setempat tak kira dorang tu idelogi politik yang mana.. tak payah wat perhimpunan tak payah nak buruk2 kan org lain.. jaga kebajikan dorang for sure dorang akan undi korang nyer... dah tu jgn la pulak bila da dapat jd calon tahun pertama n lima tahun kemudian lak baru nak tunjuk muka.. baik tak yah... hehehe... buat kerje buat la dengan ikhlas.. buat macam kiter keje makan gaji.. wat ari2 tak buat tak dapat gaji.. senang citer..

GET TO KNOW ME

Assalamualaikum warahmatullah....

this is my first post.. blog ni bukan blog utk tujuan komersil or apa2 cuma blog suka-suka aku saje.. btw boleh panggil aku linda je. Aku tak pandai sangat pasal penulisan ni that's why penulisan dalam blog ni hentam kromo je...huahuahua... kenapa nama blog ni SECRET??? hahaha sebab semua yang aku cerita ni adalah kenangan hidup aku yang orang lain tak tau dan pandangan aku sebagai manusia normal yang mempunyai pendapat dan pandangan masing2 tapi nak cerita dengan orang takut orang menyampahkan... dari aku pendam2 baik aku buat satu blog... pastu haa amek semua aku cerita dalam ni... nanti kalau dah tua2 boleh la view blog ni cewahh tgk balik apa yang aku tulis.. kan..kan..

aku ni orang yang selalu berfikiran positif dan selalu je ada satu anggapan yang semua manusia ni baik.. hahahhaha jadi bila ada yg jahat aku akan fikir kenapa kena jadi macam tu... biar betul dia boleh buat macam tu.. gitu laa hahaha... terukkan... tapi bila aku dah fikir org tu jahat , aku akan fikir dia  nimemang jahat laaah.. buat baik  mcm mana pun aku tetap akan fikir dia jahat bak kata pepatah " ada udang disebalik batu" hihihi maapla ye

aku pun ada cita-cita dan angan2 tinggi  jugak...


  • Lepas graduate nak kerja terus taknak menganggur 
  • nak kerja tetap  senang citer nak kerja kerajaan la hahahhaa
  • nak ada harta sendiri 
  • nak beli rumah
  • nak sambung belajar lagi 
  • nak kawen of course... kalau berjodoh insya allah... 
  • nak bercuti dekat luar negara cececeeeehh
tu lah serba sedikit pasal diri aku sendiri... hehehe hope kalau ada sesiapa yang sudi membaca blog ni mana la tau teeerrbukak ke kan.. selamat membaca ye n harap2 yang membaca tu tak kena migrain hahahha.. key bai!!