Pengikut

12 Mac 2008

KoNvO.. KonVo.. KoNvo...

huargh... mengantuknye sayee ari ni... aku kalau bos takde memang malas nak wat keje ni haa.. da 3 hari masuk ari ni aku berilek-rilekkan jek... hehehe.. sangap-mangap tahap sengal.. aku saja je tulis blog nihh.. sempena nak ilangkan boring aku..

sekarang ni aku nak citer pasal konvokesyen UUM yang ke-..... heheh aku tak ingat... aku antara colan-colannyer.. cewah.. tak sabar sebenarnye nak naik pentas amik scroll tu.. last yang aku ingat aku naik pentas masa darjah enam kot dapat no 1.. hehehe.. pastu takde dahh.. da lama pulak tak rasa dihargai dalam belajar ni.. biapun pointer aku rendah.. huhuhu tak kira nak bangga jugak!! weekk~~~

tak sabar rasanye nak jumpe kengkawan(walaupun kengkawan aku da tak jd kengkawan.. paham?? paham?? tak paham sudah...) rindu sebenarnya kat kawan-kawan aku.. del, ila n ima.. kitorang dulu PINK PANTHER.. bukanlah sebab suka warna pink.. takde pun.. tapi sebab kitorang ader baju pink panther sesama.. so kadang2 kua pakai baju sama tu yg org panggey kiteorg pink panther tu.. teringat lak kat dorang sume.. ingat kenangan dolu2.. kitorang kat sana dulu agak gile jugak laa... selalu wat bende yang tak penah dipikir dek org lain.. bende yang paling syok kitorang wat.. wat video klip rossa (sumber ilham dari dak uitm) tapi kitorang nyer versi pompuan, pastu main hantu2, hehehe sian ila tekojut ngan muke aku yang macam antu.. pastu masa raya aji hehehe.. n then operasi pembaikan bilik air aras 2 blok D, masuk menari sempena semester akhir (walaupun aku ngan del keras cam kayu) .. semua kenangan yang best.. tapi kadang2 tak semestinya hidup kiter ni warna-warni je.. kadang terconteng jugak warna itam, kelabu taik hanjeng... selama 3 tahun aku berkawan ngan dak2 tu ader jugakla berape kali selisih faham.. walaupun aku ingat kitorang ni satu kepala, tapi sebenarnya tak jugak.. huhu sedihnye bila ingat bende-bende yang mcm tu... aku ni antara org yg susah sangat nak nangis antara kawan2 aku tu... tapi kalau bab kawan aku senang je nangis cume dorang je taktau bile masanye aku nangis.. pandai tak aku cover!!

sekarang ni sume da ader kehidupan masing2 walaupun tak sampai setahun lagi berpisah, rasa jugk indu kat dorang ni.. tapi taktau la kalau dorang indu ke tak kat aku, ingat ke tak.. kalau boleh masa konvo ni aku nak sgt jumpe ngan kawan2 aku nih, rasa macam dah tanak ingat dah bende yang jadi taun lepas, bialah sakit hati pun rasanye mcm tanak ingat.. sayang rasanye bila berkawan tapi berpisah cenggitu jek.... lagi sakit bile ader org yang mengata pasal kitorang.. sakit ati..

ima, ila n del... del aku tau la jugak cerite... sebab aku selalu contact dia.. ila.. tau la jugak sket2 tapi ima.... putus langsung tak dengar kabar berite... sunyi sepi... aku taktau la.. masa raya ari tu aderjugak aku nganta msg dekat dia n ila tapi yang balasnya ila.. ima tak balas.. memang betul la agaknye dia da tanak berkawan ngan aku lagi kot... tapi... ntahlah... susah nak ckp kan.. agaknye memang dia nak berkawan dalam masa tiga tahun je la kot.. lepas tiga tahun dah la kan.. tak penting pun yang penting masa belajar ader kwan... aku rasalah... tapi aku taktau la pulak ape sebenarnya yang dia pikir.. aku hilang BF takpe lagi jgn ilang kawan... dengar kate ima da tunang.. bagusla da selamat.. nanti cepat2la pulak naik pelamin.. amin...

aku taktau la kalau konvo ni mcm mana kan.. kalau jumpa nak ke tegur aku?? ntah2 dia wat bodo jek... emmm takpelah walau papepun aku tetap tegur dia.. nak jeling ke nak muntah kat depan aku tak kisah la janji aku dah tegur... del pulak tak dtg.. tak syok lah... tak sukanyee..............

ape2pun ntuk kengkawan aku, masa kiter dah sampai.. enjoy urself.. its our day!! dont ruin it.. berbaloi belajar tiga tahun penat2 duk dalam utan tu.. hehehe..

last but not least... happy convocation day 2008.... yeaaaaaaaa..........................

Tiada ulasan: